Tuesday 26 February 2013

SOUT TERTE


MAKLIKSTE SOUTTERT OOIT. 

Halwe koppie bruismeel
3 eetlepels gesmelte margarien
1 en 'n Halwe koppie gerasperde kaas
2 koppies gesnipperde vleis - Selfs braaivleis werk goed
1 en 'n Halwe koppie melk
Knippie gemengde kruie

Meng Alles saam.
Bak vir 40 min op 180 tot bruin. 
Bedien saam met slaai


Geplaas deur: Sanet Van Rensburg Greyling  http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html




MAKLIKE LEKKER SOUTTERT

3 eiers
375 ml (1 ½ k) melk
1 ui, gekap
1 tamatie, gesny
½ soetrissie, gekap
10 ml (2t) botter
250 ml (1 k) cheddar-kaas, gerasper
1 blik soutvleis (300 g)
200 g weense worsies (vars of geblik)
2 hardgekookte eiers
5 ml (1 t) droë mosterd
25 ml (2 e) meelblom
60 g spekvleis
Sout en pepper na smaak
 
METODE:
Voorverhit oond na 180°C (350°F)
Klits die eiers en die melk saam
Soteer die ui, tamatie, soetrissie en spekvleis in die botter saam
Meng al die bestandele saam
Gooi die mengsel uit in ñ gesmeerde oondbak
Bak vir 30-45 min
 Bron: Knuppeldik met Koningskos
Henriette Wessels
30 ml botter/margarien
500 ml melk
125 g swoedlose spek (1/2 pakkie gesnipper)
200 g cheddar kaas (gerasper)
1 ui (gekap)
1 x 275g *Weense worsies (gedreineer in skyfies gesny)
2 ml sout
5 ml mostertpoeier
4 eiers (geklits)
25 ml vars pietersielie (gekap)
swartpeper na smaak
paprika

METODE: 

1. Voorverhit oond tot 180˚C.
2. Verhit broodblokkies, margarien en melk oor matige hitte tot kookpunt.
3. Laat melkmengsel effens afkoel. Voeg res van bestanddele, behalwe paprika, by en meng liggies.
4. Giet mengsel in gesmeerde tertbak, 22 cm in deursnee en strooi paprika bo-oor.
5. Bak sowat 35 minute tot gestol en goudbruin.
*Weense worsies kan vervang word met:
Gaar hoendervlies, ham, tuna, gaar vleis, gerookte Frankforters
Gabri Viljoen



ASPERSIE TERT

1 Blik Ideal Melk
1 Groot pak sout en Asyn chips (fyn gemaak)
3 eiers
2 koppies kaas
1 Groot blik aspersies gedreineer
Klits die eiers en ideal melk saam. Meng alles saam gooi in bak en bak by 180grade vir 20 minute. Jy kan gekapte groen ui en gebraaide spekblokkies ook byvoeg.Kosmater  http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html







KORSLOSE SOUT-TERT

1 x 275 gr Weense Worsies (fungedruk)
1 x 300gr Soutvleis (fyn gemaak - boeliebeef)
150gr gerasperde Cheddar kaas
½ ui gerasper
15ml mosterdpoeier
5ml droë Pietersielie
15ml suurlemoensap
15ml blatjang
15ml Tamatiesous
sout en varsgemaalde swartpeper
30ml koekmeel
3 Eiers
375ml Melk
Meng eiers, meel en melk. Voeg die ander bestandele by
Sit in gesmeerde glasbak (middelslag)
Bak 40 min by 180°C tot gestol
Dien op lou warm
Bron: Karin Olivier (vriendin)
Plasing: Henriette Wessels 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


  Korslose souttert

Oond op 180 Grade
Spuit ‘n tertbord
Snipper en voeg saam:
454g viennas
227g kaas
2 eetl gekapte uie
1 eetl gekapte vars pietersielie (minder as droog)
Meng
3eetl koekmeel en
3 teel mosterd
Met ‘n bietjie van die onderstaande 1 koppie melk om ‘n loperige pasta te maak.
1 koppie melk
Sout en peper en ander spices soos verkies
4eiers
• Voeg res van die melk by meel pasta
• Voeg sout, peper en spices na smaak by
• Voeg eiers (geklits) by.
• Meng hierdie mengsel by snipper mengsel.
• Gooi in tertbord en bak +-40min

Rulandi De Waal
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Nella Le Roux Hagemann
Raap en Skraap Souttert 
2 1/2 snye witbrood in blokkies gesny
12 vieannas klein gesny
25g gerasperde kaas
aromat
1 gekliste eier
15ml margarien of botter
125ml koue melk
1/4 blikkie tamatie en uie smoor
week brood in melk. meng al die bestandele saam broodmengsel. bak in kolwyntjiepannejie tot gaar! ht dit gisteraand gemk was heerlik Kosmater♥
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html






Carol Elliot Claassen
Koue - Gaarvleis Tert
2 koppie gaar gemaalde vleis.
1 koppie koue gaar aartappel in blokkies gesny.
1 blik klein heel sampioene.
1 meduim ui.
1 eeteel tamatiesous.
1/4 tl.sout.
1 eier.
1 eeteel botter.
gerasperde kaas.
1 eeteel worcestersous.
1/2 koppie melk .
Dreineer sampioene maar bewaar water. Smelt botter in kastrol,voeg sampioene en fyngesnyde ui by en braai tot ligbruin oor lae hitte. Voeg vleis en aartappels by, braai vir nog 2 minute. Voeg al die bestanddele by behalwe eier, melk en kaas. Voeg sampioenwater by en laat net opkook. Skep vulsel in voorbereide kors, verkieslik aartappelkors. Klits melk en eier saam, giet bo-oor. Sprinkel gerasperde kaas oor en sit hier en daar 'n stukkie botter. Bak vir omtrent 20 minute in warm oond teen 220°C. ♥
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html




Carol Elliott Claassen
Bloukaas-souttert  
Kaastertkors:
125 g botter
1 K gerasperde Chedddar-kaas
1 1/2 K koekmeel
knippie sout
Smeer 'n 22-cm-tertbord. Meng al die bestanddele in 'n voedselverwerker en druk liggies onder op die bodem en teen die kante van die tertbord vas. Bak 10 minute lank by 200 C.
Tertvulsel:
90 g bloukaas
2 E gesmelte botter
2 eiers
knippie elk knoffelsout en witpeper
1 K room
6 sprietuie, fyn gekerf met groen lowwe
Meng die kaas, botter, eiers, knoffelsout, witpeper en room tot heeltemal glad in 'n voedselverwerker. Vryf deur 'n sif en voeg die uie by. Giet in die gebakte kaastertkors. Bak sowat 30 minute lank by 180 C tot net mooi gestol en effens bruin. Moenie te lank bak nie omdat die vulsel sy romerige tekstuur sal verloor. Besonder lekker as dit warm voorgesit word.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Alida Fourie Visagie
Vinnige soutter
1 pk chips
1 pk bacon
1 med ui,gerasper
1 kp kaas,gerasper
1 kp melk
2 eiers
1 teel mostardpoeier
sout en peper
Rangskik 2 lae chips opmekaar.Meng bacon,kaas,ui en geurmiddels.
Klits eiers saam met melk.Voeg by die vleismengsel.Skep oor die chips en bak vy 180 grade vir 30-40 minute.Bedien warm

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Carin Ras Wilson
BESS SE SOUTTERT 
uit een of ander resepteboek van my kollega geskryf lank terug
Kors
70 g (75ml) botter/margarien
75 ml kookwater
140 g (250ml) koekmeel
10 ml bakpoeier
Knippie sout
Smelt botter in die kookwater Sif meel, bakpoeier en sout saam Sny dit by die smeermengsel in totdat ‘n slap deeg vormDruk liggies in bak se boom
Vulsel
25 g (30ml) botter/margarien
1 ml sout
1 ml mostertpoeier
30 g (50ml) bruismeel
750 ml melk
4 eiers
150 g (375ml) gerasperde cheddarkaas
125 g ham – fyn gesny
Fyn gekapte pietersielie
Maak witsous van botter, sout, mosterd, meel en 500ml melk. Haal sous van stoof. Klits oorblywende melk en eiers saam. Roer alles saam en gooi oor kors.  Bak by 190°C vir ± 40 min tot gestol en ligbruin. Kan gesmelte botter oor warm tert smeer en kaas oorstrooi
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html




Helena Kruger
Aspersie tert van Ma-Anne Nolte 
Kors:
275g bruismeel
125 ml kookolie
150 ml kookwater
Knypie sout
Sit dit in ‘n tupper bakkie met ‘n deksel, skud goed. Pasop die deksel sal afskied agv die hitte van die kookwater.
Witsous:
1 k melk
4 eetl meel
5 elt botter
Tertvulsel:
2 eiers geskei
1 blik aspersies gedreineer
1 k gerasperde cheddar kaas
1 tl mostert
knypie rooi peper, jy kan dit ook uitlaat.
Meng 2 eiergele by witsous. Meng aspersies, sonder water en kaas asook peper en mostert by. Meng baie goed. Vou styf geklitste eierwitte by. Bak vir 30 min teen 190°C. “VLOOI” 19/10/10 ♥
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Benhet Nieuwenhuis
Aspersie en Uie tert 
Kors :
250 ml koekmeel
5 ml sout
125 g botter of margarine
215g blik roomsoort mielies
Vryf botter in meel. Voeg mielies by en meng goed. Smeer oor basis en kante van oondvaste bak sowat 24 cm in deursnee.
Vulsel :
60 g botter/margarine
4 of 5 middelslag uie geskil en grof gekap
375 ml gerasperde Cheddarkaas
sout en varsgemaalde peper
2 groot eiers geklits
250 ml suurroom (aangesuurde melk werk ook goed)
450 g blik aspersiestukke
15 ml gekapte pietersielie of 5 ml gedroog
Verhit botter en braai ui paar minute tot sag.
Voeg ander bestanddele by meng goed en skep in kors.
Bak 60 min in voorverhitte oond teen 180 grade C tot geset en goudbruin 19/10/10 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Helena Kruger
ASPERSIE TERT
Kors:
Klits saam 1/ 2 koppie olie en 2 eetlepels melk
Voeg by: 1 1/ 4 koppie meel en 1 teelepel sout
Meng goed en voer gesmeerde pyrexbak daarmee uit. [of jou klein muffinpannetjies]
Vulsel:
1 Blikkie aspersiesnippers
1 koppie melk
1 koppie gerasperde kaas
2 eetlepels botter
2 eiers
Sout na smaak
METODE: Pak `n lagie aspersies, lagie kaas – herhaal en eindig met kaas. Gooi die mengsel van geklitste eier, melk en sout bo-oor. Sit stukkies botter bo-op. Bak in 350 F oond vir plus minus half – tot driekwart uur, tot ligbruin.[so n bietjie vars gekapte pietersielie is mooi en lekker by] "Boerekos "19/10/10 ♥
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Helena Kruger
Spinasie tert
Genoeg vir 8 tot 10 persone
Kors
60 ml (60gr) botter gesmelt
170ml (90gr) provita beskuitjies gekrummel
100 ml cheddarkaas gerasper
Vulsel
125 gr gesnipperde swoerdlose spek
2 preie in dun skyfies gesny
600 gr vars spinasie wit stingel gedeeltes verwyder
250 gr room kaas
6 groot eiers geklits
250 ml suurroom
1 en n halwe sirkel feta kaas gekrummel
125ml parmesaan kaas gerasper
Sout en peper na smaak
1. Maak die kors
Meng die botter, koekiekrummels en chedarskaas in n mengbak. Voer n pan uit met die mengsel en sit in die yskas tot benodig.
2. Maak die vulsel
Braai die spek in hulle eie vet tot net voordit begin bros raak. Skep uit en dreineer op kombuispapier. Braai die preie in dieselfde pan oor matige hitte tot sag, Voeg bietjie botter by indien nodig. Meng die preie en spek en laat die mengsel afkoel.
Was die spinasie goed en dreineer dit. Sit die een helfte van die spinasie net so in n groot kastrol oor magite hitte en roer totdat dit begin sag word. Herhaal met die res van die spinasie. Dreineer die gaar spinasie en druk die oortollige vog met jou hande uit sodra dit afgekoel het. Kap dit fyn.
3. Klits die roomkaas, eiers en suurrom tot glad, roer die feta kaas by. Gooi die spinasie, spek en preimengsel en die helfte van die parmesaan by. Geur met sout en peper.
4. Skep die mengsel in die voorbereider kors en bak tot goudbruin en gaar. Laat die tert vir 10 min staan voordat jy dit sny. Strooi die oorblywende parmesaan kaas oor en sit voor!! “SUZ” !!!!!! 19/10/10 !!! Helena ♥
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Carol Elliott Claassen
Kaas tert
2E Meelblom,
2E botter of margarien,
1/2t sout,
1k melk,
2 eiers,
1k gerasperde Cheddarkaas,
1E gekapte ui,
1/4t rooi peper,
Skilferkorsdeeg
Maak ‘n witsous van die eerste 4 bestandele. Voeg die eiers by nadat hulle goed geklits is en dit witsous gaar en dik is. Voeg die kaas, ui en peper byVoer ‘n gesmeerde terbord met die skilfertertdeeg en gooi die mengsel daarin.Bak dit 20 min by 200gC tot dit styf en bo op goud bruin van kleur is. Verminder die hitte na die 1ste 10 minute na 180gC Variasie: Meng of vervang die kaas met gebraaide spek, ham, worsies of soutvleis.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

SALAMI EN SPINASIESOUTTERT
Beskuitjiekors:
1 pak (200g) soutbeskuitjies .
fyngedruk 90-140g botter . gesmelt
Vulsel:
100g (250ml) cheddarkaas . gerasper
100g salami . gekap + paar skyfies gehalveer
1 bossie spinasie . harde stingels verwyder, in repies gesny en gekook
Knippie neutmuskaat.
Basiese eiervlavulsel:
3 ekstra groot eiers . geklits
250ml melk
25ml koekmeelblom
2-5ml mosterdpoeier
1ml rooipeper
2ml sout
Verhit oond tot 180°C. Meng die soutbeskuitjiekrummels en die botter en druk dit vas in ‘n tertbord. Sprinkel die kaas op die terkors. Meng die gekapte salami en spinansie en plaas bo-op die kaas. Strooi neutmuskaat oor. Pak die skyfies salami bo-op. Meng die bestanddele vir die eiervlasou saam en giet oor die vulsel. Bak sowat 40 min. of tot die eiervlasous gestol is. *SA jagtersboek*

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Joey Badenhorst Lotter
Rugby tert 
Heerlik!! Bak genoeg een is nooit genoeg nie.
1½ k meel
2 eiers
1 k melk
knippie sout
1 k suiker
3 e botter
2 t bakpoeier
Verhit die oond 180ºc. Verroom botter en suiker en voeg eiers een vir een by. Sif droe bestandele saam. Voeg melk en droe bestandele om die beurt by die eiermengsel. Smeer 'n lang pyrex bak en plaas deeg in. Bak vir 45 min of tot gaar. Wanneer gaar steek gaatjies in en smelt ½ k botter en 2 t mamite in mikrogolf en gooi oor. Rasper 'n lagie cheddar kaas oor en verhit weer tot gesmelt
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

JENNY VAN DER WESTHUIZEN -
RAAP EN SKRAAP SOUTTERT 
9 snye brood, in blokkies gesny
500 ml melk
250g fyn gesnyde koue vleis (enige soort)
200g (500ml) gerasperde cheddar kaas
6 eiers, geklits
50g (60ml) botter of margarien, gesmelt
1 ui, fyn gekap
2-3 takkies pietersielie, fyn gekap
1ml mosterdpoeier (opsioneel)
Voorverhit die oond tot 180 grade C. Smeer n oondvaste bak .
Week die broodblokkies in die melk.
Voeg die vleis, kaas,eiers, botter of margarien, ui, pietersielie en mosterd by en meng liggies maar deeglik met n vurk. Skep die mengsel in die bak, en maak dit gelyk en bak n halfuur op die middelste oondrak. Sit warm voor, maar net so lekker koud.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Bokkie En Anita Marais
ASPERSIETERT 
Vulsel
1½ k matige witsous
1 blik aspersie stukke
4 hardgekookte eiers
1k gerasperde kaas
1t mostert
knippie knoffelsout
knippie peper
(Maak witsous deur 3e botter te smelt, 1e meel deur te roer, en
1 1/2kmelk by te gooi en te kook. Indien klonte, klits tot glad)
Geur witsous met uiesout en peper en meng met fyngedrukte eiers, aspersie, witsous, kaas, en mostert.
Kors
2k gaar artappel, fyngedruk
2e botter, gesmelt
1 eier, geklits
2t bakpoeier
1/2t sout
1t pietersielie, fyngekap
Roer alles deur. Skep in tertbak en druk plat teen kante om kors te vorm. Skep vulsel in
Bo-laag
Pak tamatieskywe bo-op, opsioneel.
Klits saam ; 1 eier
1/2k melk
1t gekapte pietersielie
sout&peper
Gooi bo-oor en bak vir 30 minute @180 tot ligbruin
Bedien met groenslaai
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Bokkie En Anita Marais
Souttert 
¼ lb. Spek
1 blikkie Weenseworsies
Pietersielie fyngekap
2 eiers
1 gerasperde ui
1 pakkie Cream crackers
1 pakkie “Chicken Noodle Sop”
2 Koppie melk
1 koppie gerasperde Kaas
Verhit melk en kook sop stadig daarin.
Braai spek en uie.
Meng sop, gesnyde worsies, geklitste eiers en pietersielie en kook.
Voeg gebraaide spek en ui by.  Voer bak met Cream crackers.
As mengsel effens afgekoel is, voeg kaas by en skep mengsel in bak.  Laat koud word.  Warm op net voor gebruik.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Rentia van der Merwe
Broodtert met fetakaas en pesto 
Tuis tydskrif - Die maklike tert is 'n staatmaker en baie maklik om voor te berei.
Genoeg vir: 6-8 porsies
Bereidingstyd: 20 minute
Oondtemperatuur: 180 °C
Baktyd: 30-35 minute
10-12 snye witbrood, korsies afgesny
sagte botter
2-3 vet knoffelhuisies, afgeskil
3 eiers
250 ml ongegeurde jogurt
200 ml volroommelk of room
1 ml neutmuskaat
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
100 g feta, in blokkies gesny
1 bossie sprietuie, wit gedeeltes in skyfies gesny
20 vars mentblare, gekap
30 ml parmesaan, gerasper
basiliepesto om oor te drup
1 Voorverhit die oond en smeer 'n 24cm-oondbak.
2 Smeer die snye brood met botter en rangskik hulle in 'n enkellaag op 'n bakplaat. Rooster tot alkant goudbruin. Haal uit die oond en vryf met 'n knoffelhuisie aan die een kant.
3 Klits die eiers en voeg die jogurt, melk of room en neutmuskaat by. Geur met sout en swartpeper.
4 Rangskik die helfte van die snye brood op die bodem van die oondbak sodat hulle netjies inpas of effens oorvleuel. Sprinkel die feta, sprietuie en mentblare bo-oor. Pak die die oorblywende snye brood bo-op en giet die geklitste eiermengsel oor. Sprinkel die parmesaan oor en bak dit in 'n voorverhitte oond vir sowat 30-35 minute of tot goudbruin en gestol. Drup pesto oor en sny dit in skywe om voor te sit.
 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html




Sonja De Ridder Billson
Onion Pie
You need
• 6 onions, thinly sliced
• 4 eggs, beaten
• 1 cup sour cream
• salt and pepper to taste
• 1/2 cup unsalted butter
• 1/4 cup grated Parmesan cheese
• 1 pinch paprika
• 2 tablespoons hot sauce
• 2 (9 inch) pie shells, baked
• 1/2 cup grated Parmesan cheese for topping
Directions
1. Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C).
2. In a medium skillet, cook onions in butter for about 10 minutes, or until clear and soft; stir often. Reserve juices.
3. In a large bowl, mix onions with eggs and sour cream. Stir in onion juices, butter and cheese. Add salt and pepper and hot sauce to taste. Make sure all ingredients are well blended and then pour into the 2 pie shells.
4. Sprinkle grated cheese and paprika on top of pies. Bake in preheated oven for 20 minutes. Lower temperature to 350 degrees F (175 degrees C) and bake for an additional 30 to 40 minutes, or until lightly browned on top. Let cool for a few minutes to settle before slicing.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Maré Nieuwoudt
Korslose Sout Tert
(Ouma Ies Lombard)
Bestanddele
450 g Cheddar Kaas
250 g Bacon
Blikkie Weense Worsies
8 Geklitste Eiers
4 k Melk
4 e Meelblom
1 e Mosterd
1 e Gedroogde Pietersielie
2 e Gerasperde Polonie
Sout & Peper
Metode
Rasper kaas en Weense Worsies. Versnipper Bacon. Meng al die ander bestanddele en voeg by kaas mengsel. Verdeel in gesmeerde tertpanne. Bak vir 40 minute teen 180º C.
Wenk
Hierdie tert is ook lekker saam met 'n mengel slaai as ligte middag ete. Gooi die mengsel in kolwyn pannetjies, strooi pietersielie en rooipeper oor, indien verkies. Bak nou teen 180º C vir 10 tot 15 minute. Lewer sowat 5 dosyn
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Esmerilda Hanekom
MAKLIKE KORSLOSE SOUTTERT
500g vis/vleis/hoender
2k gerasperde cheddar kaas
4 eiers, liggies geklits
1 ui, fyn gekap
3 e koekmeel
500ml melk
3 t droë mosterd poeier
2 t vars gekapte pietersielie
sout en peper na smaak
Voorverhit die oond tot 180 grade C.
Meng al die bestanddele saam en skep in gesmeerde tertbak.
Bak vir ongeveer 40 min. of tot ligbruin

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Helena Kruger
Spinasie tert 
Kors
60 ml (60gr) botter gesmelt
170ml (90gr) provita beskuitjies gekrummel
100 ml cheddarkaas gerasper
Vulsel
125 gr gesnipperde swoerdlose spek
2 preie in dun skyfies gesny
600 gr vars spinasie wit stingel gedeeltes verwyder
250 gr room kaas
6 groot eiers geklits
250 ml suurroom
1 en n halwe sirkel feta kaas gekrummel
125ml parmesaan kaas gerasper
Sout en peper na smaak
Kors
Meng die botter, koekiekrummels en chedarskaas in n mengbak. Voer n pan uit met die mengsel en sit in die yskas tot benodig.
Vulsel
Braai die spek in hulle eie vet tot net voordit begin bros raak. Skep uit en dreineer op kombuispapier. Braai die preie in dieselfde pan oor matige hitte tot sag, Voeg bietjie botter by indien nodig. Meng die preie en spek en laat die mengsel afkoel.
Was die spinasie goed en dreineer dit. Sit die een helfte van die spinasie net so in n groot kastrol oor magite hitte en roer totdat dit begin sag word. Herhaal met die res van die spinasie. Dreineer die gaar spinasie en druk die oortollige vog met jou hande uit sodra dit afgekoel het. Kap dit fyn.
3. Klits die roomkaas, eiers en suurrom tot glad, roer die feta kaas by. Gooi die spinasie, spek en preimengsel en die helfte van die parmesaan by.  Geur met sout en peper.11/10/11...
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Rene Lennox
Pampoen tert 
125g margarien
160g suiker
3 eiers
140g meelblom
15 ml bakpoeier
2 ml sout
400g rou pampoen geskil
5 ml vanilla essence
room die margarien en suiker
klits die eiers by
sif die droee bestandele saam en roer by die eiermengsel
rasper die pampoen grof omtrent 750 ml
roer die pampoen en vanilla by die deeg
skep in n gesmeerde tert bord
bak sowat 40-45 min lank by 190
laat afkoel en smeer lekker geklopte room bo -oor
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Rene Wessels
Veelsydige groentesouttert/tertjies.
Baie lekker as snoepkos.
Vinnige tertkors.
250 ml koekmeelblom
1 ml sout
3 ml bakpoeier
100 g botter/margerien [kamertemperatuur]
50 g cheddar kaas ,fyn gerasper
1 eier
Paar druppels water indien nodig
Basiese souterige vla-mengsel
200 ml warm melk
250 ml room
6 eiers liggies geklits
3 ml sout
1 ml vars gemaalde swart peper
Ruim knippie gemengde kruie
Ruim knippie geraspede neutmuskaat
Plaas die bestandele vir die kors in 'n mengbak en meng en knie liggies tot 'n sagte deeg.
Smeer vlak muffin pannetjies met botter/margerien en druk die deeg egalig in die pannetjies, druk die deeg in die hoekies dun uit en maak die rand netjies. Verkoel terwyl die vulsel gemaak word.
[1 x 28cm vlak tertbord vir groot tert]
Berei die vla- mengsel op matge hitte en laat afkoel.
Meng die melk en room, voeg dan die eiers en geursel by, klits goed tot egalig vermeng is.
Voorverhit die oond tot 180° C.
Skep die afgekoelde vla-mengsel in die kors of verdeel tussen muffin pannetjies.
Druk liggies vas.
Strooi kaas oor indien gebruik word.
Sit op 'n bakplaat en bak klein tertjies vir 15 – 20 minute ; groot tert 30 – 40 minute tot ligbruin en in die middle gestol is.
Bedien warm of laat afkoel vir koue happies.
Variasies by vla-mengsel:
Spinasie en feta vulsel:
300 g rou vars jong spinasie fyngekap of 250 g gevriesde spinasie,ontdooi en gedreineer]
15 ml sonneblom olie
15 ml botter/margerien
125 ml grasui of ui gekap
Ruim knippie sout, knoffel-en-kruie geursel
Vars gemaalde swart peper
50 g feta-kaas in blokkies gesny
Roerbraai die spinasie in botter/margerien/olie van keuse tot amper droog.Voeg ui/grasuie by, roerbraai tot sag. Voeg ander bestandele by. Laat afkoel. Voeg feta blokkies by.
Gemengde groentevulsel.
Berei voor soos vir spinasie-feta vulsel
250 ml gaar vars /ontvriesde groente: wortels, broccoli, ertjies,blomkool,boontjies, murgpampoentjies ens.
2-3 ferm ryp tamaties, geskil en gekap
Robot-rissies in fyn repies
Olywe[opsioneel]
Vervang feta –met cheddarkaas 100g
Vervang gemengde groente/spinasie met:
Kaas-uie vulsel
3 groot uie in dun skyfies
150 g cheddar kaas
OF
Aspersie-kaasvulsel
1 x 410g aspersie slaai stukke gedreineer
100 g cheddar of emmenthalkaas.
OF
Murgpampoentjie en Ricottakaas-vulsel
500 ml murgpampoentjies, grof gerasper en soos spinasie geroerbraai
125 g ricottakaas
50g gerasperde cheddar kaas
WENK
Vervang room met 250 ml laevet melk + 15 ml jogurt[ vulsel sal nie so dik en glad wees nie, maar aanvaarbaar]
Vervang die helfte van die meel met volgraanmeel
Lewer 1 groot tert of 12 klein tertjies

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Sanchen Grobler
SAMPIOENTERT
Kors
1/2 koppie gerasperde kaas
1/2 koppie meel
1/2 koppie sagte botter
Meng alles liggies en druk uit in 'n 30 x 20 cm oondpan en hou eenkant.
Vulsel
3 pakkies sampioene opgekerf
1 koppie room
3 eiers, geklits
250 g gerasperde cheddarkaas
Verhit oond 200 grade. Braai sampioene in botter tot sag en geur met sout en peper. Gooi oor kors. Gooi dan dik laag kaas oor. Klits room tot styf en vou eiers in en geur met sout en peper.
Gooi oor kaas en bak in oond vir 10 minute, draai dadelik oond af tot 180 grade en bak verder vir 30 minute. Bedien warm.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Sanchen Grobler
WARM SPINASIE KAASTERT 
1 koppie salty cracks (gekrummel)
60 g botter
1 bos spinasie gewas
3 repe spek gekap
1 ui, gekerf
250 g maaskaas
1/2 koppie gerasperde cheddar/ gouda kaas
200 ml mayonnaise
4 eiers liggies geklop
30 ml parmesaankaas gerasper
Voorverhit oond 180 grade. Smelt botter, voeg krummels by en meng goed. Druk in losbodem koekpan en koel af. Kook spinasie redelik sag, dreineer en kap op. Braai spek en uie. Meng alle kaas behalwe parmesaan, en meng tot romerig. Voeg mayonnaise en eiers by en meng goed. Voeg nou spinasie en spek en uie by. Voeg in voorbereide pan en bak 50 - 60 minute tot goud- bruin. Sprinkel parmesaan op sodra uit die oond kom.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Elizabeth De Jongh Oliphant
Uit my ouma se kookboek
VIENNA TERT
Vir ‘n 8” (9”) pan deursnit Omtrent 12 tot 14 lae.
8 (12) Eetlepels meelblom (nie te hoogvol nie)
7 (10 ½ ) Eetlepels suiker (gelykvol)
4 (6) Eiers (of minder)
2 (3) Eetlepels botter
5 (7 ½ ) Eetlepels melk of Melk en water
3 (4 ½ ) teelepels bakpoeier (gelyk)
Sout
Sif meel, bakpoeier en sout saam. Room suiker en botter goed. Voeg een vir een eier by en omtrent 1 eetlepel meel elke slag as eier by gevoeg word. (Dit is net om te keer ingeval dit wil skif) Roer goed en voeg dan die orige meel by. Laaste melk en water. Deeg moet slapperig wees. Smeer pan met botter. Sit 1 ½ tot 2 eetlepels van die beslag in ‘n gesmeerde pan en smeer dit gelyk (sommer met die lepel). As daar meer as een op ‘n slag gebak word, maak dit dadelik los met ‘n mes. Bak paar minute. Gooi uit op ‘n koekrak en smeer dadelik met die konfyt. Gebruik fyn appelkoos, fyn pruim of raspberry en aarbei konfyt in rotasie. Sit ‘n stuk papier op die draad om te verhoed dat draad nie diep merke maak en konfyt deurloop nie.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Nelie van den Berg
Biltong tert
Heleen van wyk
1x deeg nie filo deeg nie
200g dun gekerfde biltong
4 eiers geklits
250ml room ingemeng by eiers
gerasperde kaas
voer bak uit met deeg, gooi biltong oor deeg dan die kaas. Gooi eier en room-mengsel
bo-oor. Bak by 180g tot gaar. Moenie room en eier mengsel styf klits nie. Lekker eet , sit voor saam met n mengelslaai.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Warm Spinasie Kaastert
Geskryf deur: meisie_uae - Boerekos.com Ek het die resep by n vriendin van my kry in Suid Afrika, en sy het dit in een van Crosse & Blackweel se resepte boeke gekry. Dis regte n treffer. Heerlike tert vir n ligte middag ete, bedien saam met slaai.
Voorbereiding tyd: 30 min
Bak tyd:50-60 min
Bedien:6-8
Bestandele
60 g botter
250ml(1koppie) soutkoekies (salti-cracks) gekrummel
1 bossie spinasie (gewas)
3 repe spek (gekerf)
1 ui (medium groot) gekerf
250g maaskaas
200 ml Crosse & Blackwell Myonnaise
4 eiers (lig geklop)
30 ml Parmesan Kaas
Metode
Voorverhit oond na 180grade C. Smelt botter, voeg sour beskuitjies krummels by en meng goed. Druk in 20cm los bodem koek blik.. Koel af. Kook spinasie tot redelik sag, dreineer goed en kap op. Braai spek en uie. Meng alle kaas behalwe Parmesan, en meng tot romerig. Voeg mayonnaise en eiers by en meng goed. Voeg nou spinasie en spek en uie by. Voeg in voorbereide bakpan, en bak vir 50-60 min tot goud bruin. Springkel Parmesan kaas op net voor opdiening.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Louise Groenewald Resepte per epos ontvang van vriendin Erika Smit:
SNOEKTERT
500g gerookte snoek
2 groot uie, in dun ringe gesny
45ml botter of margarien
125g Cheddarkaas gerasper
6 meduim aartappels, gekook, geskil, in skywe
sout en varsgemaalde swartpeper
1 groot tamatie, in skywe gesny
375ml room of dun witsous
15ml gerasperde Parmesaan of Cheddarkaas
125ml vars broodkrummels
klein bietjie botter of margarien.
Verwyder vel en grate en vlok die vis. Braai uie in botter of margarien tot sag. Plaas ‘n laag aartappels in ‘n gesmeerde oondskottel, voeg ‘n paar uieringe by en skep ‘n bietjie vis daarop. Strooi kaas bo-oor. Geur met sout, indien nodig, en ‘n goeie skoot gemaalde peper. Herhaal lae en eiendig met aartappels. Rangskik tamatieskywe bo-op. Giet room of witsous oor en werk dit met ‘n kleinerige lepel deur tot op boom van skottel. Meng res van kaas en broodkrummels, strooi bo-oor en stip met botter of margarien. Bak ongeveer 35 minute lank by 180C of tot goed warm en goudkleurig.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

ASPERSIE TERT
KAASKORS:
250ml koekmeelblom
125ml gerasperde kaas
125ml gerasperde botter
Meng al die bestanddele tot ‘n stywe deeg. Druk vas op bodem en kante van bak met ‘n deursnee van 220mm. Vul met die volgende vulsel.
VULSEL:
100g biltong, in dun repies (of met groente)
4 eiers
300ml ongegeurde jogurt
250ml gerasperde kaas
30ml gerasperde parmesaankaas
80ml melk
340g (1blik) aspersielote, gedreineer
paprika &
30ml parmesaankaas (garnering)
Strooi biltong op tertkors. Klits eiers, jogurt, kaas, parmesaan-kaas en melk goed en gooi oor die biltong. Pak aspersies bo-op eiermengsel en strooi res van parmesaankaas bo-oor. Bak 45 minute by 180C tot gestol.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

BOELIEBIEF SOUTTERT
3 snye witbrood, korsies verwyder
375ml melk
1x300g boeliebief
1 ui, gekap
15ml olie
250ml gerasperde kaas
3 ekstra groot eiers, geklits
Voorverhit oond tot 190C en smeer ‘n medium tertbord met botter of bespuit met Spray & Cook. Meng al die bestanddele en keer uit in tertbord. Bak vir 30-45 minute tot goudbruin en gestol. Bedien met ‘n slaai.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Annette Swanepoel
Korslose murgpampoentjie en karringmelktert
Hoewel die resep murgpampoentjies se, gebruik ek enige groente en voeg ook soms gebraaide sampioene en of spek by. Die resep is al jare in ons familie, het dit by my ouma leer maak.
15 ml sonneblom/olyfolie
1 medium ui, gekap
300-400 g murgpampoentjies, grof gerasper
60 ml mielieblom
375 ml karringmelk
4 ekstragroot eiers
250 ml cheddarkaas, gerasper
2.5 ml sout
Witpeper na smaak
Knypie neutmuskaat
1.Voorverhit oond teen 180 °C.
2. Verhit die olie in ‘n groot pan en braai uie liggies, voeg murgpampoentjie by en roerbraai tot gaar. Verwyder van hitte en laat effe afkoel.
3. Meng die mielieblom met 60 ml van die karringmelk tot glad.
4. Voeg die res van die karringmelk by die eiers en klits tot glad.
5. Voeg die murgpampoentjiemengsel en kaas by en meng goed. Geur na smaak.
6. Giet in ‘n gesmeerde oondvaste bak en versprei eweredig.
7. Bak ongeveer 45 min totdat geset in die middel.
8. Koel effens af voor bediening.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Ade le
KITS SOUTTERT
KOM ONS KOOK)
1 blik Weense worsies
500 ml Gerasperde cheddardkaas
250ml Melk
2 Geklitste eiers
10ml Gekapte pietersielie
10ml Gerasperde ui
20ml Meelblom
5ml Mosterd
Sout en peper
1 Tamatie in ringe gesny
METODE:
1. Voorverhit oond tot 180c
2. Sny wordies fyn
3. Meng al die bestanddele behalwe die tamatie
4. Gooi in gesmeerde baksottel
5. Rangskik tamatie bo-op
6. Bak tot eiermengsel gestol is

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Berie Smith
KORSLOSE SOUTTERT:
(Ouma Ies Lombard)
Bestanddele
450 g Cheddar Kaas
250 g Bacon
Blikkie Weense Worsies
8 Geklitste Eiers
4 k Melk
4 e Meelblom
1 e Mosterd
1 e Gedroogde Pietersielie
2 e Gerasperde uie
Sout & Peper
Metode
Rasper kaas en Weense Worsies. Versnipper Bacon. Meng al die ander bestanddele en voeg by kaas mengsel. Verdeel in gesmeerde tertpanne. Bak vir 40 minute teen 180º C.
Wenk
Hierdie tert is ook lekker saam met 'n mengel slaai as ligte middag ete. Gooi die mengsel in kolwyn pannetjies, strooi pietersielie en rooipeper oor, indien verkies. Bak nou teen 180º C vir 10 tot 15 minute. Lewer sowat 5 dosyn.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Berie Smith
WEENSE SOUTTERT
[Uit die Kombuis ]
Hierdie resep is ideal vir 'n Saterdagmiddag maal.
Metode:
Skakel die oond op warm tot baie warm.
Voer 'n bakskotteltjie uit met 'n rolletjie gekoopte deeg.
Meng al die volgende bestandele liggies;
2 hardgekookte eiers
2eetl. gekapte pietersielie
1/2 k. fyngekapte weense worsies
2 geklitste eiers
3/4 k. fyngesnipperde bacon
1/4 kop. melk
1/2 k. gerasperde cheddar kaas
Skep die bostaande mengsel in uitgevoerde bakskottel.
Bak 15min. in warm oond. Verlaag die temperatuur en bak in medium oond
vir 'n verdere 15min.
Verdubbel die resep as die gesin groot is. Dien op saam met broodrolletjies en slaai.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Berie Smith
SOUTTERTJIES:
[klein](Amanda Viljoen)
Kors:
5/8 koppie (10 eetl) meelblom
knippie sout
1/2 teel suiker
1/8 teel kremetart
4 eetl margarien
1/2 eiergeel
• Sif die meelblom, sout en kremetart saam. Voeg suiker by.
• Vryf die margarien liggies in.
• Maak die deeg aan met die eiergeel en wanneer dit te droog is, voeg 1 eeteel koue water by. Rol +- 1/8" dik uit. Sny in sirkels en plaas in kolwyntjiepanne. Sit in yskas tot vulsel gereed is.
Vulsel:
Maak 'n witsous van:
1 eetl margarien
1/2 koppie melk
1 eetl meelblom
• Klits 1 eier en voeg dit by die witsous
• Voeg ook die volgende by die witsous:
1/4 teel mosterd
2 eetl gesmelte margarien
1 eeteel gekapte pietersielie
1/2 koppie gerasperde kaas
1/2 koppie gaar gemaalde vleis (of fyn geblikte worsievleis)
1 eetl gerasperde ui
• Skep nou in die deeg in kolwyntjiepanne. Bak vir 20 minute teen 190 Grade C. Lewer +- 15 tertjies.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Berie Smith
SOUTTERT:
(Amanda Viljoen)
Smelt saam:
30 ml botter
Voeg 30 ml meelblom stadig by
Voeg 500 ml melk stadig by en roer tot dik en glad
Voeg bogenoemde by 2 geklitste eiers en meng goed
Voeg by:
125 gm Fyngesnyde gebraaide ontbytspek
125 gm Fyngesnyde ham
125 gm gerasperde kaas
2 hardgekookte gerasperde eiers
Sout en peper en aangemaakte mosterd na smaak
•Bak in gesmeerde vuurvaste bak in oond teen 180 Grade C tot gaar   Kan hierdie in kolwyntjiepannetjies bak ook.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Santie Carelse
Souttert
resep vir Hoë Proteine dieet:
Meng 3 eiers en koppie room.
Plaas volgende in tertbak
1 gekapte ui,
koppie sampioene
2 koppies butternut,
Koppie kaas,
1 wiel feta kaas.
Gooi eiermengsel oor en bak tot gestol




Rene Truter Wessels
EIER SOUTTERT
4 tamaties geskil, en in dik skywe gesny
1 ui, fyn gekap
25ml vars pietersielie, fyn gekap
6 hard gekookte eiers, afgedop, in skywe gesny
50ml droë broodkrummels
12.5ml botter of margarien
6 eiers, geklits
5ml sout
1ml varsgemaalde swartpeper
250ml room
100ml bier
1ml rooipeper (opsioneel)
Voorverhit die oond tot 180C. Rangskik die tamatieskywe op die boom van ‘n goed gesmeerde oondskottel. Strooi die ui en pietersielie oor die tamatieskywe en rangskik die eierskywe bo-op. Strooi die broodkrummels oor die eierskywe en stip dit met die botter of margarien. Klits die res van die bestanddele saam en gooi dit versigtig oor die inhoud van die oondskottel. Bak dit 45-50 minute lank op die middelste oondrak totdat dit ferm is. Bedien dit warm met ‘n mengelslaai.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Maré Nieuwoudt
Divas! we continue with our bacon week! Why not make this delicious and simple recipe for dinner!
Bread and Bacon Pie
6 slices Albany white bread, cut into cubes
2 x 125g Microwavable Back Bacon
½ onion, peeled and finely chopped
6 Peppadews, chopped (optional)
250 ml pouring cream
250 ml milk
6 eggs, beaten
salt, pepper and a dash of cayenne pepper
1. Preheat oven to 180ºC.
2. Cook Bacon as per instructions on pack and dice
3. Mix the white bread cubes, bacon, grated onion and Peppadews together.
4. Beat the pouring cream, milk and eggs together. Season with salt, pepper and a dash of cayenne pepper.
5. Mix the bread and bacon mixture with the milk and egg mixture.
6. Spoon mixture into a greased medium-sized pie dish.
7. Bake for 40 minutes until baked through and done.
8. Allow to cool slightly, cut into wedges and serve.
Serves 4 - 6- Enterprise Deli Diva 17.5.2012

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Charlotte Verwey da Silva
SPINASIETERT
(Vir hoe proteine dieet geskik)
Helpmekaar dieet hoekie se resep
1Pak Spinasie fyn opgekap
1 Houer room (250ml)
1 koppie kaas (ek het helfte wit en helfte geel gevat)
4 ekstra groot eiers
1 groot ui
1 Pak bacon (250g)
Sout en Pepper na smaak
Metode:
- Braai ui, bacon en spinasie in pan met botter
- Meng eiers, room, kaas saam en voeg dan die gebraaide bestandele ook by
- Smeer oond bak en gooi gemengde bestandele daarin.
- Bak vir 40min (of tot gestol)

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Benhet Nieuwenhuis
Koppie van als tert 
(50 beste gebak uit vrouekeur)
Tert
1k koekmeel
1t bakpoeier
1k gerasperde kaas
1k melk
1 ekstra groot eier
Sous
2e botter
1t marmite
Stel oond op 180c
Tert: sif koekmeel en bakpoeier in groot meng bak
Voeg kaas by en roer tot goed gemeng
Klits melk en eier tot goed gemeng
Voeg melkmengsel by meelmengsel en meng liggies
Skep in ronde oondvaste tertbord met 22 cm deursnee wat met kossproei gespuit is.
Bak vir 20min of tot toetspen skoon uitkom
Sous: plaas botter en marmite in glasbeker en mikrogolf tot gesmelt
Gooi sous bo-oor warm tert sodrae uit oond kom!
Sit tert lou warm voor. #marmitetert

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


BILTONGSOUTTERT
VROUEKEUR
18 porsies
KORS
200g (1 pak) Beef biltong Kips
50g  peakanneute
100g gesmelte botter
VULSEL
1 fetakaassirkel gekrummel
125ml koekmeel
250ml biltongpoeier
1ml knoffelsout
knypie swartpeper
500g laevet roomkaas
250ml suurroom
60ml mayonnaise
2 grasuie gekap
2 ekstragroot eiers geklits
Stel die oond op 160 Grade C.
Kors:  Kap die soutkoekies en neute in 'n voedeselverkwerker fyn, meng met die botter, druk mengsel op boden van losboomkoekpan met 22cm deursnee vas.
Vulsel:  Meng fetakaas, koekmeel, biltong, knoffelsout en swartpeper saam.
Meng roomkaas, suurroom, mayonnaise, grasuie en eiers goed saam
Meng roomkaasmengsel by biltongmengsel en skep in kors.
Bak vir 1 uur of net tot gestol in die middel.
Laat afkoel in koekpan, wikkel los uit losboomkoekpan en bedien teen kamertemperatuur. 
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Maré Nieuwoudt
ASPERSIE-EN-UIETERT
KORS:
250ML (1kop) koekmeelblom
5 ml (1t) sout
125 g botter of margarine
215g-blik geroomde mielies
VULSEL:
45 ml (3e) botter of margarine
3 medium uie, grofgekap
430g geblikte aspersies (slaaistukke), gedreineer
250 ml (1kop) gerasperde cheddarkaas
2 ekstragroot eiers, geklits
250 ml (1kop) suurroom
15 ml (1e) gekapte vars of 5 ml (1t) droë tiemie
Sout en varsgemaalde swartpeper na smaak.
1. Kors: Sif meel en sout saam. Vryf botter in met vingerpunte totdat mengsel soos fyn broodkrummels lyk.
Voeg geroomde mielies by en meng goed. Smeer die mengsel oor die basis en sykante van n gesmeerde oondvaste bak sowat 24 cm in deursnee.
2. Vulsel: Verhit botter in n braaipan en braai uie vir n paar minute tot sag. Laat effens afkoel. Skep op die kors, gevolg deur aspersies en kaas.
3. Klits die eiers, suurroom, kruie en geurmiddels saam en giet oor die vulsel.
4. Bak vir 45 – 60 minute in ‘n voorverhitte oond teen 180 °C tot geset en goudbruin.
VARIASIES
• Vervang die aspersies met enige ander groente wat vooraf effens geblansjeer is, soos broccoli, spinasie of botterskorsie.
• Enige vleis kan ook bygevoeg word soos weense worsies, spek en hoenderrepies.
• Tydskrif Rapport 17 Mei 2009

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Maureen Jansen van Rensburg
HEERLIKE SOUTTERT
'n Vriendin by die werk het verlede week verjaar en het hierdie heerlike souttert gemaak. Almal het na die tyd die resep vir haar gevra so lekker was dit. Dit is ook 'n lekker ligte aandete.
6 snye ham,
6 snye salami,
6 weense worsies (verkieslik die een van enterprise),
1 tamatie,
1 ui,
2 koppies cheddar kaas gerasper,
sout en peper,
4 eiers,
1 glasie clover room.
Sny alles in klein blokkies en meng met geklitste eiers, room en sout en peper. Gooi in gesmeerde bak en bak tot ligbruin bo-op op 180 grade.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Jeanette van Leeuwen
Korslose souttert
500ml gerasperde weense worsies
2 eiers geklits
500ml gerasperde kaas
1 pak bits of bacon
250ml melk
125ml pelony of ham
12.5ml mosterpoeier
1 ui fyngekap
10droe pietersielie
30ml mazina
Sout en peper na smaak
Gooi als saam in een mak roer tot als gemeng is! Bak vir 35min op 180c! Bedien saam slaai of chips:)
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Maré Nieuwoudt
Crustless savoury pie
4 slices Albany white bread
625 ml milk
1 onion, grated
8 Enterprise Smoked Viennas, sliced
2 hard-boiled eggs, chopped
12,5 ml mustard powder
10 ml parsley, chopped
salt, pepper & Tabasco sauce to taste
150 g cheddar cheese, grated
3 eggs, beaten
1. Preheat oven to 180ºC.
2. Boil milk and bread together. Remove from heat.
3. Add all the other ingredients except 50 g of the grated cheese and the beaten eggs.
4. Lightly mix in the beaten egg.
5. Spoon mixture into a greased pie dish.
6. Sprinkle over the remaining grated cheese.
7. Bake for 40 minutes or until done.
Serves 4 - 6
ENTERPRISE DELI DIVA 10.7.2012

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Sureta Olivier
PLAIN JANE SE SOUTTERT
3 dik snye brood gekrummel
500ml melk
25ml botter
375ml gerasperde Cheddarkaas
1 blikkie Weense worsies, in stukkies gesny
1 pakkie spekvleis, in stukkies gesny
2 groot uie, fyn gekap
4 eiers geklits
1 teelepel gemengde kruie
knippie sout
knippie rooi peper
20ml mosterdpoeier
1 blikkie geroomde sampioene (opsioneel)
Kook die melk, brood en botter saam. Braai die spek en uie tot ligbruin. Klits die eiers. Roer al die bestanddele goed saam. Bak in 'n gesmeerde oondskottel vir ongeveer 35 minute by 180°C.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html




Sureta Olivier
SOUTTERT:
MAKLIK (Amanda Viljoen)
Smelt saam:
30 ml botter
Voeg 30 ml meelblom stadig by
Voeg 500 ml melk stadig by en roer tot dik en glad
Voeg bogenoemde by 2 geklitste eiers en meng goed
Voeg by:
125 gm Fyngesnyde gebraaide ontbytspek
125 gm Fyngesnyde ham
125 gm gerasperde kaas
2 hardgekookte gerasperde eiers
Sout en peper en aangemaakte mosterd na smaak
Bak in gesmeerde vuurvaste bak in oond teen 180 Grade C tot gaar
Kan hierdie in kolwyntjiepannetjies bak ook.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html





Jutta Hanneman
Moeitevrye sout tert
250gm pelonie stukkies of bully beef,
250gm cheddarkaas,
2 kop melk,
4 eiers,
1 med ui gerasper,
3 hoogvol eetlepels koekmeelblom,
2 t mosterdpoeier,
Pietersielie na smaak,
sout en peper na smaak en sit sommer nog goed by soos jy wil, soos sampioene, greenpepper ens
en meng alles en bak in gesmeerde bak 180 grade vir so 20min of tot gaar...vinnige resep
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Cheryll Geldenhuys
MARMITE EN KAAS TERT
1/2 kp marg,
1/2 k suiker,
1 eier - klits goed saam...
1 1/2 k meel,
2 1/2t bakpoeier
knippie sout-sif saam.
Kllits droë bestandele om die beurt met 1 k melk by bottermengsel.
Sit in gesmeerde tertpan en bak vir 20 min by 180.
Gooi sous oor wanneer gaar.
Sous -
1/3k marg,
2t hoogvol marmite - smelt saam.
Ek sit nog fyn biltong en kaas oor na die sousie, en gebruik regte egte botter!...
die manne dood daaroor. (o ja, die resep kom uit 'n baie ou boekie wat nog my Ouma s'n was,
vermoed dis van 'n kerk / skool want dis nog op 'n propperse tikmasjien getik!) #marmitetert
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Maureen Jansen van Rensburg
Hier is nog 'n maklike en
Heerlike souttert. 
Rasper een groterige ui en een tamatie.
Sny nou in klein blokkie daarby 8 snytjies ham, 8 snytjie salami en 8 enterprice viennas.
Gooi 2 handevol gerasperde kaas daarby (hoe meer kaas, hoe lekkerder).
Meng dit en gooi sout en peper na smaak by. Meng glasie (250ml) room met 5 eiers en gooi dit by jou vleismengsel.
Gooi in gesmeerde bak en bak ongeveer 40 minute op 180 grade.
Ek het die reseppie by 'n vriendin gekry en gebak met my man se verjaarsdag. Almal het gesê die tert is baie lekker.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Yvonne Van der Watt
SOUTTERT
1 blikkie soutvleis(fyngemaak)
1 pakkie bacon(klein stukkies)
1 blikkie weense worsies(gesny)
pietersielie.
250ml.kaas.
2 hardgekookte eiers,gekap
1 groot ui gekap.
sout en peper.
2 eiers.
250 melk.
meng vleise saam.voeg pietersielie,helfde van kaas,hard gekookte eiers,uie,sout en peper saam.
voeg by vleismengelsel Skep in gesmeerde bak en strooi res van kaas oor.Bak teen 200 grade C vir 25-30min.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Hannalie Kitshoff

SOUTTERT

KORS
2 Koppies Meel
1 Teelepel Sout
125 g Botter
1 Teelepel Bakpoeier
Rooipeper
2 Teelepel Suiker
Sif droë bestanddele, behalwe suiker saam. Vryf botter in en voeg suiker by. Druk deeg in tertbord vas.
VULSEL:
1 Eetlepel Botter
1 Koppies Melk
2 Eetlepel Meel
¼ Teelepels Sout
Rooipeper
Maak ‘n witsous van die bestanddele. Hou eenkant.
1 Koppie Cheddarkaas gerasper
2 Teelepels Mosterd
½ Koppie Melk
250 g Ham gesnipper
2 Eiers
¼ Koppie Pietersielie
METODE
Klits eiers en melk en hou eenkant. Meng res van die bestanddele saam en voeg die witsous by. Skep in tertkors en gooi geklitste eiermengsel bo-oor. Bak ±30 minute by 200°C.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html




Rene Truter Wessels

Aspersie tert

[Vinnig en lekker - Knorr resepte]
Ingredients
250 millilitre Milk 30 millilitre Stork Margarine 2 Thick slices whole-wheat or brown bread 2 Extra large eggs 30 millilitre KNORR Tasty Chicken Soup with Chicken Spice 410 gram Tin asparagus 500 millilitre grated cheese Salt and pepper to taste
Instructions
Preheat oven to 180°C.
Boil milk and Stork margarine together.
Pour hot mixture over the bread and allow to soak in.
Beat the eggs, KNORR Soup Powder, asparagus, cheese and salt and pepper.
Add this to the bread mixture and mix lightly.
Turn into a greased ovenproof dish and sprinkle with a little cayenne pepper and bake for 30 minutes.
Variations: Substitute sweetcorn for asparagus or add bacon or tuna - iets van als - idees

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Stella van der Merwe

Baie Maklike Sout Tert
Bestandele
500g Ham, Polonie, Weense Worsies - Gekerf
250g Gerasperde Kaas
1 Koppie (250ml) Melk
2 Eiers
1 Eetlepel (15ml) Koekmeelblom
1 Teelepel (5ml) Mostert
1 Teelepel (5ml) Fyn Gerasperde Uie
1 Teelepel (5ml) Pietersielie
2 Gekookte Eiers
Knippie Sout En Peper
Metode
*Meng al die bogenoemde bestandele goed saam.
* Gooi in gesmeerde tert bak
* Bak in matige oond 160 tot 180 grade tot ligbruin
                                            FOTO :NICOLENE ERASMUS
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html





Annette Fensham

Smaaklike Maklike souttert

1 Blik Sweetcorn
1 Blik Geroomde sampioene
1 Blik Ingedampte melk
2½ Koppies gerasperde Cheddarkaas
4 Eiers
1 Pak Sout-en asynchips (fyngedruk)
Metode
Voorverhit oond tot 160°C
Hou ½koppie kaas en ½koppie chips eenkant
Meng die res van die bestanddele saam
Gooi mengsel in 'n gesmeerde, oondvaste bak
Sprinkel res van die kaas en chips bo-oor.
Bak vir 45 minute
Eet as hoofdis saam met 'n slaai, of bedien as bykos saam met vleis. Dis lekker koud ook.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Wessel Steyn

Korslose souttert

Oond op 180 Grade
Spuit ‘n tertbord
Snipper en voeg saam:
454g viennas
227g kaas
2 eetl gekapte uie
1 eetl gekapte vars pietersielie (minder as droog)
Meng
3eetl koekmeel en
3 teel mosterd
Met ‘n bietjie van die onderstaande 1 koppie melk om ‘n loperige pasta te maak.
1 koppie melk
Sout en peper en ander spices soos verkies
4eiers
• Voeg res van die melk by meel pasta
• Voeg sout, peper en spices na smaak by
• Voeg eiers (geklits) by.
• Meng hierdie mengsel my snipper mengsel.
• Gooi in tertbord en bak +-40min
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Chantelle Myburgh Geldenhuys

Jax se korslose souttert

2 slices white bread
1 cup milk
1 tablespoon margarine
3 eggs
1 & half cup grated cheese
1 small onion finely chopped
Salt & pepper to taste
(any filling – salami, bacon, bullybeef, asparagus, ham, mixed veg etc)
Heat bread, milk & margarine on stove – mix well
Add all other ingredients – mix well
Pour into prepared ovenproof baking dish.
Bake at 180 °C for 35 min.
Can serve hot or cold.

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Riana du Plessis

MARMITE TART

WOMAN’S VALUE OCT 2002
150 g cake flour
5 ml mustard powder
7.5 ml baking powder
125 g butter cubed
250 ml grated cheddar cheese
1 small onion chopped
1 large egg, lightly beaten
15-30 ml milk
50 g extra butter
5 ml marmite


Sift together the flour, mustard and baking powder.
Add the butter, cheese and onion and rub in until well combined.
Season to taste with salt and freshly ground pepper.
Add the egg and enough milk to make a fairly stiff mixture
Spoon into a greased pie dish and bake in a preheated oven for 20 min. at 180°C
Melt the extra butter and marmite together and drizzle over the tart once it has been removed from the oven. Cut into slices while still warm. This tart makes a delicious savoury treat for morning tea. # marmitetert
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html



Elda Lombard

HAMPASTEI

Ham of gaar. Vleis
1 Ui
15 ml meeLblom
2 Hard gekookTe eierS
250ml melk
30ml.
TamatIesoUs
5ml SouT
15ml.Botter
Braai ui.in BoTTer
Voeg meel sout by
Dan. Melk
Laat. Afkoel. En voeg dan taMmatie sous by
Plaas ham nou in afwisseLeNde tae met eieR. SkyfieS. En sous. In. N gesmdeeRDe pasTeiskotEL.
Bedek. Met pasteideeg en bak. Tot gaar

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Elda Lombard

Japtrap Souttert

Bestanddele
250g spek
250g blokkies ham
640 g weense worsies
500g gerasperde kaas
2 eetlepels gekapte pietersielie
6 eetlepels meelblom
6 teelepels mostert
sout en peper na gelang
2 koppies melk
2 eiers
Metode
Snipper kouevleis, spek en worsies. Voeg kaas en pietersielie by. Meng meel en mostert en gooi klein bietjie van jou melk by sodat dit ‘n pasta maak. Gooi dan res van die melk by. Sout en peper na gelang. Klits die eiers en voeg by melkmengsel. Meng met die res van die bestanddele. Bak vir 30 minute teen 180°C

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


Elda Lombard
UIT OUMA SE KOMBUIS

Spinasie tertjies

Lekker vir middagete. 6 porsies
2 velle (400 g elk) blaardeeg
400 g vars spinasie
30 ml botter
1 medium ui, fyngekap
2 knoffelhuisies, fyngekap
400 g fetakaas, gekrummel
1 eier, geklits
varsgemaalde swartpeper na smaak
METODE
Verhit oond tot 200 C.
Voer 6 gesmeerde quiche-pannetjies (10 cm elk) met blaardeeg uit.
Dompel spinasie in kookwater vir sowat 5 minute tot sag.
Dreineer en druk water uit.
Kap fyn in voedselverwerker.
Smelt botter in 'n pan en voeg ui en knoffel by.
Braai tot sag en deurskynend.
Voeg spinasie by en braai vir sowat 1 minuut. Laat effens afkoel.
Voeg fetakaas en eier by. Geur met swartpeper. Skep vulsel in uitgevoerde pannetjies. Bak vir sowat 40 minute

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

Elda Lombard
Ouma bak en brou

Groente Tert

1 Blik Pitmielies
4 tot 6 Murgpampoentjies
1 Ui
1 k Gerasperde Kaas
Sampioene (Opsioneel)
Spek (Opsioneel)
¾ Bruismeel
2 Eiers
Metode
Sny sampioene, spek en murgpampoentjies in hap grootte. Meng alles en bak teen 180°C tot gaar.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html

SOUTTERT MET AARTAPPELKORS

 Bestanddele Kors:
125ml fyn aartappels
125g botter
500ml koekmeel
5ml sout
 5ml bakpoeier
1 geklits eier
 Metode:
 Meng al die bestanddele en voer n oondbak of tertbord.
 Bestanddele Vulsel:
 250ml melk
12.5ml botter
 15ml maizena,
100ml gerasper kaas,
1 geklits eier
1 gekookte gekapte eier
125g gekapte ham
1 blik weense worsies gekap
gekapte pietersielie
 sout, peper
15ml tamatiesous
15ml worcestersous
12.5ml gekap ui
. Metode:
 Maak witsous van melk, botter en maizena. Voeg kaas en rou eier by. Haal van stoof. Roer res bestanddele by en gooi in kors. Bak by 180C tot gaar.[Onbekend]

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


VINNIGE SOUTTERT

Angus Olivier
My reseppie is sommer -:

Pak die gesmeerde oondpan met gesmeerde witbrood snye, sodat die pan bodem toe is. Sny weense worsies in skyfies, blokkies tamaties, fyn gekapte uie en maak soos 'n pizza. Klits 1k melk en 5 eiers en gooi in die pan oor al die ander vriende, gerasperde kaar oor en oondtoe. So tien tot vyftien minute, of tot die kaas bruin gebraai het. Baie vinnig.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html


BACON AND CHEDDAR QUICHE : [Souttert]

This is one of my favourite dinner dishes, this could be served at a lunch party or for a nice quick Saturday lunch, served with a green salad. If it's cooked well then i promise it will just fly of the plates of your guests..and everyone will love it. What's nice about this recipe is that you can add what ever you like and make it your own. This is also a fun meal to cook because it's so quick and easy...Hope you like.

What do you need:
1 pkt Bacon
1 can Corned Meat (Bully Beef as we call it)
1 onion
4 eggs
2 1/2 cups milk
2 cups cheese
1 tsp mustard powder
4 tbsp self raising flower
herbs + Salt & pepper

Pre-heat your oven on 180ºC
1. I start a bit different than what you would normal start, I like it when my ingredients are cooked first, otherwise they produce water and that could mean that your quiche at the end is all soggy...and we don't want that. So start by chopping up some onion (don't know how - go and check out the help clip), then saute (meaning fry in oil) the onion until it is golden brown, as you can see in the pictures below:

2. Then add your bacon, cut it up in small pieces (I usually snip it up with a scissor), and let it fry with the onions, also until it has a nice brown cooked colour.

3. You don't have to but I love adding some Smoked Vienna's, it make the quiche a bit more wholesome and so you can stretch it for more people....don't add Red Vienna's as they will give off the red colour and that will not look very presentable. I also just cut them up and brown them a bit with the bacon and the onion.

4. After browning add your corned meat to the mix.

5. Now for everything else holding "everything" together. Start by mixing the self raising flour and mustard powder with 1/2 cup of milk. Then add the milk slowly.

6. Mix the eggs and add it to the milk mixture...then mix well.

7. Now add all your other ingredients and don't forget about your cheese and spices....I love a bit of extra ground pepper and some herbs, but you can add what ever you want to flavour it the way you like.. And then you mix it well...

8. Some people like it in round bowls, but it doesn't matter where you pour it into, just remember to "Spray & Cook" it or butter it, so that it doesn't stick to the bowl, i do suggest using a glass bowl. After you've mix it all well then you can pour it into the bowl and place it into the oven.

9. And after about 30 minutes your quiche should be done, you can sprinkle some cheese over it before you place it into the oven. Just always test the middle before you take it out, it should not be running. If it is leave it in for a little longer but lower your heat so that it doesn't burn. Also remember that when it cools down it also "sets" a bit.

Serve with some salad or maybe a garlic bread and there you go all done.

SALAMI & CHEDDAR QUICHE:

Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour, 45 minutes
6-8 servings
A delicious quiche recipe with a surprising ingredient in the filling: salami!
Ingredients
1 partially baked pie crust
½ cup onion chopped
1 tablespoon unsalted butter
¼ kg salami sliced as you would typically buy it at the deli
1¼ cups extra sharp white cheddar shredded
4 eggs
2 cups light cream
½ teaspoon salt
1/8 teaspoon ground nutmeg
pinch cayenne pepper
Instructions
1. Prepare a partially-baked pie crust in a deep dish pie plate. Allow to cool slightly.
2. Preheat the oven to 425 degrees.
3. Dice the onion and sauté in a pan with the butter until the onions are soft and translucent. Cool slightly.
4. Stack the salami slices and cut into ½ inch pieces.
5. Sprinkle the salami pieces and the onion evenly into the bottom of the partially-baked pie crust. Sprinkle the grated cheese on top of the salami and onions.
6. In a bowl, beat the eggs. Add cream, salt, nutmeg and cayenne pepper and whisk to fully combine the custard mixture. Pour or ladle the custard into the prepared pie crust.
7. Bake at 425 degrees for 15 minutes. Lower the oven heat to 350 degrees and bake for 25-30 minutes more, or until a knife inserted into the center of the quiche comes out clean.
8. Let cool until the quiche sets up a bit (about 30 minutes) and serve in wedges.

No comments:

Post a Comment