Groenboontjiebredie:
500-750g skaapnek in skywe gesny,
15ml koekmeel,
15ml olie,
2 uie fyn gekap,
200-250ml vleisaftreksel,
sout en peper,
1kg groenbone gehalfeer,
250g aartappels geskil en in kwarte gesny
en 15ml suurlemoensap.
Speserye na smaak. Rol vleis in meel en braai bietjies gewys in verhitte olie tot goudbruin. Soteer uie in dieselfde kastrol tot sag (ek voeg 1gekneusde knoffelhuisie by). Skep vleis terug in kastrol en giet warm aftreksel bo-oor. Geur as nodig volgens smaak. Voeg bone, aartappels en suurlemoensap by en meng. Plaas deksel op. Verlaag hitte en prut tot vleis sag is so 1-2ure. Roer deur en dien*Moira Botha Dyer http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/bredies-alle-soorte.html
500-750g skaapnek in skywe gesny,
15ml koekmeel,
15ml olie,
2 uie fyn gekap,
200-250ml vleisaftreksel,
sout en peper,
1kg groenbone gehalfeer,
250g aartappels geskil en in kwarte gesny
en 15ml suurlemoensap.
Speserye na smaak. Rol vleis in meel en braai bietjies gewys in verhitte olie tot goudbruin. Soteer uie in dieselfde kastrol tot sag (ek voeg 1gekneusde knoffelhuisie by). Skep vleis terug in kastrol en giet warm aftreksel bo-oor. Geur as nodig volgens smaak. Voeg bone, aartappels en suurlemoensap by en meng. Plaas deksel op. Verlaag hitte en prut tot vleis sag is so 1-2ure. Roer deur en dien*Moira Botha Dyer http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/bredies-alle-soorte.html
Maryna Els Slabbert
Beesvleisbredie
2e 30ml olie
1kg stowebeesvleis
1groot ui geskil en gesny
1t 5ml knoffel fyn
gedruk
Sout en Peper
250g knopiesampioene gesny
400ml water
1x41g pakkie Knorr
Hearty Beef Stew with Rosemary Cook in Sauce
1kg gemengde
groente in growwe stukke gesny
Verhit die olie in
pot en braai beesvleis tot bruin Voeg 1 ui en knoffel by Geur met sout en peper
na smaak Voeg die knopiesampioene by Memg die water met die inhoud van die
pakkie Knorr Hearty Beef Stew with Rosemary Cook In Sauce voeg dit by die pot
en laat dit vir n uur prut Maak seker dat daar altyd genoeg water in die pot is
sodat die vleis en uie nie aanbrand nie Voeg na n uur die gemengde
groentestukke by Moenie roer nie Prut vir ongeveer 30min of tot die groente
gaar maar nie te sag is nie *Uit Resepteboek Kook met Josh> http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/bredies-alle-soorte.html
Moira Botha Dyer
Beesstertbredie
2kg beesstert in
porsies gesny,
paprika,
meel,
250gr swoerdlose
spek opgesny,
2 groot uie gekap,
2 knoffelhuisies gekneus,
60ml tamatiepasta,
10ml roosmaryn,
500ml droe rooi wyn,
1 x 410g.blik heel
tamaties gekap,
250ml vleisaftreksel,
sout en swartpeper
na smaak.
Rol porsies
beesstert in mengsel van meel en paprika.
Braai spek in eie vet. Verwyder uit pot en hou
eenkant. Giet olie in pot indien nodig en braai vleis in klompies tot
goudbruin. Hou eenkant. Soteer nou uie in dieselfde pot tot sag en voeg knoffel
by. Roer tamatiepasta en roosmaryn by en voeg ook die wyn by. Verhit tot
kookpunt en skraap boom om deeltjies wat vassit los te maak. Kook tot helfte van
vloeistof oor is. Voeg nou tamaties en aftreksel by asook vleis en spek. Verhit
tot kookpunt verlaag hitte en plaas deksel op. Prut tot vleis sag is sowat 2
ure. Geur na smaak. Indien verkies kan jy sous verdik met pasta van meel en
water. Heerlik saam met kapokaartappels of rys http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/bredies-alle-soorte.html
Carol Elliott Claassen
Eisbein Bredie
2 eisbeins redelik groot
4 uie
4 wortels
4 aartappels
1 klein kopkool
1 rooi soet rissie
500 ml vleis aftreksel
1 blikkies bier/lager
sout en peper
Plaas eisbein in pot ( plat boom potjie pot) Kerf nou al die groente in groot stukke, en pak rondom die vleis.Sny klein kool net in vier stukke.
Voeg bier by asook vleis aftreksel.Geur met sout en peper na smaak.
Plaas in voor verhitte oond van 180grade C vir 3 ure. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/bredies-alle-soorte.html
Carol Elliott Claassen
Eisbein Bredie
2 eisbeins redelik groot
4 uie
4 wortels
4 aartappels
1 klein kopkool
1 rooi soet rissie
500 ml vleis aftreksel
1 blikkies bier/lager
sout en peper
Plaas eisbein in pot ( plat boom potjie pot) Kerf nou al die groente in groot stukke, en pak rondom die vleis.Sny klein kool net in vier stukke.
Voeg bier by asook vleis aftreksel.Geur met sout en peper na smaak.
Plaas in voor verhitte oond van 180grade C vir 3 ure. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/bredies-alle-soorte.html
No comments:
Post a Comment