ROOIBOS OONDKOEKE:
[Leonie van der Merwe]
Bestanddele vir meelmengsel
1.25kg witbroodmeel
10ml sout
1 pakkie (12.5g) kitsgis
Gooi bymekaar en meng deur met die hand.
Bestandele vir rooibosteemengsel
25ml heuning
25ml olyfolie
750ml rooibostee wat goed getrek het (4 teesakies)
2ml witasyn (dit neem die gissmaak weg)
METODE:
Gooi die rooibostee by die heuning en olie.
Roer goed deur sodat die heuning vloeibaar kan wees
en laat afkoel tot louwarm.
Maak ‘n holte in die meelmengsel en gooi die
rooibosteemengsel by.
Knie baie goed tot deeg elasties is en daar nie meer deeg
aan jou hande vassit nie.
Laat rys op ‘n louwarm plek tot die deeg dubbel die
grootte is.
Klits 1 eier en 10ml koue water met ‘n vurk
Sit ‘n teesakkie in en
laat week.
Knie die deeg af.
Vorm oondkoeke, ‘n bietjie groter as ‘n gholfbal of
soos jy verkies.
Pak in ‘n oondpan met spasies tussen-in sodat dit nie teen
mekaar vasrys nie.
Gebruik die teesakkie en smeer die eiermengsel bo-oor die
oondkoeke – dit gee ‘n baie mooi kleur.
Bak teen 180°C in ‘n voorafverhitte oond tot
deurgebak vir 30 – 35 minuut.
Sit warm voor met plaasbotter en tuisgemaakte
konfyt.* Berie Vd Velden
Smith*http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/10/rooibos-oondkoeke.html
No comments:
Post a Comment