Helena Kruger
OUTYDSE ASYNPOEDING
Sous
500 ml water
500 ml suiker
125 ml asyn
Deeg
30 ml botter
125 ml strooisuiker
2 eiers
375 ml koekmeelblom
5 ml koeksoda
10 ml gemmer
1 ml sout
2 ml neutmuskaat
30 ml appelkooskonfyt
Metode:
Verhit die bestanddele vir die sous saam tot kookpunt. Laat prut vir 5 minute en laat afkoel. Voorverhit die oond tot 180C en smeer 'n oondbak van 26 cm met botter. Verroom die botter en suiker tot lig en romerig. Klits die eiers een vir een by.
Sif die droë bestanddele saam en roer dit by. Roer die appelkooskonfyt by tot goed gemeng. Skep in die gesmeerde bak en giet die afgekoelde sous bo-oor.
Bak vir 30-40 minute tot goudbruin. Kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
POEDING A LA MADELEINE
(Mev. Madeleine Swanepoel - eggenote van L.V. vir Kimberley-Noord)
uit: Fynproe vir Meneer LV – 1966
(eie resep)
Meng:
¾ koppie water
1 koppie suiker
½ koppie asyn
¼ koppie brandewyn
en gooi in bak waarin poeding gestoom word.
Gooi die volgende vrugte in die boonste mengsel.
1 eetlepel korente
1 eetlepel sultanas
2 eetlepels kersies
1½ koppies dadels
nog ½ koppie brandewyn.
Maak beslag van:
2 koppies meelblom
½ pond botter
2 eetlepels appelkooskonfyt (fyn)
1 eier gemeng met 2 teelepels koeksoda op 1 koppie melk
¼ teelepel sout
Stoom vir 2½ uur, haal uit een koppie water. Laat paar minute staan, keer om op plat of vlak skottel, versier met geklopte room. Bedien met vla.* .* Gerrie van Antwerpen*
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
GEMMERKOEKIE NAGEREG
Leandri Schutte Job
Ek maak 'n gemmer koekie resep.
BAIE MAKLIK.
pak 2 pakke gemmerkoekies in oondbak.
Gooi 1 bakkie room oor (Jy sal net moet aanpas met hoeveelhede) en bak tot die boonste gemmerkoekies lekker sag is. Dit is heerlik!
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Ek maak 'n gemmer koekie resep.
BAIE MAKLIK.
pak 2 pakke gemmerkoekies in oondbak.
Gooi 1 bakkie room oor (Jy sal net moet aanpas met hoeveelhede) en bak tot die boonste gemmerkoekies lekker sag is. Dit is heerlik!
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
MIELIEMEEL-BOLLE
SWARTPOT
POEDING
1 pakkie tennis beskuitjies
200g botter
1 pak marsmallows die een met klapper om
1 blik tertappels
1 blik pere
teelepel kaneel
250g rosyntjies
1 blik kondensmelk
Metode:
Druk koekkies fyn en smetl botter, maak soos kors aan in pot.
Gooi appels,pere,rosyntjies,kondens
melk en kaneel in.
Maak pot toe met paar kole onder en bo-op deksel. Laat prut so 30 minute.
Maak pot oop en gooi mashmallows in, maak weer toe met kole bo en onder en laat prut nog vir omtrent 20 minute. ‘Resepte en idees vir almal” Jaco Rossouw!!!12/8/11 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
VINNIGSTE LEKKERSTE CHOC POEDING OOIT
Sif saam in die bak waarin jy dit wil bak.
1 koppie koek meel
1 koppie suiker
1/2 koppie cocoa
1 t/lepel baking powder
meng by
1 t/lepel vinilia essence
1 t/lepel sout
1 eier
klein bietjie melk net sodat als klam is.
In n pot op die stoof kook
2 koppies water
4 e/lepel suiker
4 e lepels cocoa
Gooi warm sous oor deeg en bak in 180C oond vir 20 min.
Kosmater..Ja en ek het dit gemaak en is heerlik!!!Helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
ROLY-POLY POEDING
2k meelblom
1 eier
1/4t sout
2t bakpoeier
2e botter
Metode;
Sif meel,sout en bakpoeier saam. Vryf botter in met punte van jou vingers.Meng met jou mes tot n stywe deeg met die geklopte eier ,en n bietjie water as te styf is.Rol jou deeg reghoekig uit. Smeer n lekker lagie appelkooskonfyt oor die deeg en rol dit mooi op.Sny wielietjies en pak dit met die gesnyde kante no bo in n bak. Gooi jou stroop oor en bak in n matige oond tot mooi bruin..so +-45min..180*C..Kyk maar net..
Stroop:
2k water..
1+1/2k suiker
Bring tot kookpunt en gooi oor tert voor jy dit in die oond plaas!!!..Het ons nie almal met dit groot geword nie!!!helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Roline Louwrens De Beer
ROLPOEDING (Roly Poly)
uit "Kook Afrikaans!"
-240gr/500ml koekmeel
-10ml bakpoeier
-2ml sout
-50gr/50ml botter of margarien
-2 eiers, geklits
-250ml fyn appelkooskonfyt
STROOP: -750ml water
-30gr/30ml botter/margarien
-200gr/250ml suiker
1) Voorverhit die oond tot 180°C en smeer 'n reghoekige oondbak goed met margarien.
2) Sif die meel, bakpoeier, en sout daam en vryf die botter/margarien liggies met die vingerpunte in.
3) Klits die melk en die eiers saam en voeg dit by die droë bestanddele. Meng dit goed, totdat 'n stywe deeg gevorm het.
4) Rol die deeg dun (± 5mm) in 'n reghoek uit en smeer die appelkooskonfyt dik daaroor.
5) Rol die deeg soos 'n rolkoek op en plaas dit in die oondbak.
6) Meng die water, botter/margarien en suiker saam in 'n kastrol en kook dit 5 minute lank saam.
7) Giet die sous oor die konfytrol en bak 1 uur lank tot gaar en goudbruin. Sny die rol in skywe met 'n skerp mes en bedien met vla of roomys.
Emmerenzia Pretorius Oe lekker, ek is mal oor 'n Roly Poly. Ek sny sommer dit klaar in skywe en sit dit soos wielietjies in bak en bak dan http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
BRUINPOEDING
3 kop Meelblom
3 teel Koeksoda
3 eetl Margarine
1 kop Melk
3 eetl Gouestroop
Sout
Metode:
Smelt botter en stroop saam, laat afkoel. Los koeksoda in melk op en roer
in. Sif meel en sout in en meng deeglik.
STROOP:
Kook 3 kop suiker, 6 kop kookwater, 1 eetl gouestroop en 1 eetl botter in 'n groot kastrol. Skep lepelsvol deeg in warm stroop en laat opkook. Plaas Fdeksel op en laat 1 uur lank stadig kook. Indien verkies, kan 1 eetl gemmer bygevoeg word vir smaak.Moenie deksel lig voor die eerste 30min. nie. HELENA
NOTA: Een van die kosmaters (Leane Visser le Roux) het die stroop gekook van 2kp bruinsuiker en 6 kp water met bietjie gemmer by die beslag en sy se dit was baie baie lekker. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
TELEFOONPOEDING
ek dink dis wat mens dit noem!
Rona Swart
1/2 k suiker
1/2 k margarien
1 eier
2 eetl appelkooskonfyt
1 t gemmer.
1 t koeksoda
1 + 1/2 k meel
1 k melk
sout
Metode:
meng alles goed saam...gooi in gesmeerde bak
gooi baie stadig en saggies die volgende....
2 k kookwater oor deeg in bak en dan
1/2 k suiker (baie stadig veral die water dit moet nie meng nie)
bak 180 c tot goudbruin...gebruik diep bak...sodat dit nie oor die rand bak nie....
lekker saam met roomys,room of vla as dit koud is!!! Zelda Kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
HESTER DICKSON!!!
GOEDKOOP BRUINPOEDING
8E Meel
6E Suiker
2-3 Eiers
2E Botter
3E Konfyt [neem aan dit is appelkoos]\
1+1/2t Koeksoda
1/2k Melk [halwe]
METODE:
Mend suiker en botter goed.....Voeg konfyt en eiers by [klits] ...Voeg meel by en koeksoda gemeng met die melk..meng goed..Bak in matige oond tot gaar...[ek dink so 180*C ...vir 25-30min] ..Bedien met lekker vla of room!!!!!! Kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
SAGOPOEDING
Helena
6 eiers
6 k melk
1 k suiker
2 k sago
Metode:
Kook melk,suiker en sago tot sago glaserig is. Klits eiers en roer by melkmengsel. Kook tot dik pap.Pasop dat dit nie brand nie roer aanmekaar. Gooi uit in oondbak Bak 60 min by 180*C
Sodra uit oond kom smeer appelkoos konfyt lekker dik oor. Helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
SOUSKLUITJIES IN 'N YSTERPOT
125g botter of margarien
60ml fyn appelkooskonfyt
12.5ml koeksoda
500ml koekmeelblom (gesif)
knypie sout
100ml melk
750ml kookwater
250ml suiker
5 ml vanieljegeursel
klontjie botter (ekstra)
Metode:
Smelt botter en roer dan eers konfyt dan koeksoda by (mengsel bruis). Voeg meel en sout beurtelings met melk by. Plaas oorblywende bestanddele in ysterpot en laat opkook. Skep lepelsvol deeg in kokende vloeistof sodat hopies nie opmekaar lê nie. Sit deksel op en prut 25 minute lank. dankie van n Kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
SOUSKLUITJIES
15ml Bakpoeier
1.25ml sout
25ml Melk
125ml Meelblom
25ml Room
2 Eiers
Sous:
180ml water
12,5ml Botter
5ml Mielieblom
Metode:
Klits eiers, room, melk saam, voeg meel en res van die droee bestandele by meng. Kook n bietjie water met n bietjie sout in in n platboomkastrol..[Hier voeg ek n 1t botter by] Skep lepelsvol deeg in die water en Plaas deksel op vir so 2-3min. moenie oopmaak nie!!!..Nou maak jy gou jou sousie en gooi n bietjie in jou opskepbak en Lig dan jou kluitjies uit in die bak en gooi die ander helfte van jou sous oor. stip met n paar klontjies botter en strooi SUIKER EN KANEEL OOR!! WHALLA Helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
MAKLIKSTE MIKROGOLF VLA
500ml melk
50ml suiker
50ml vlapoeier
Knippie sout
Metode:
Meng als. Sit in mikrogolf vir 2min, haal uit en roer. Sit weer in vir 2min, haal uit en roer. Herhaal tot dik genoeg.
Klontvry en heerlik kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
HEUNINGKOEK Poeding
250 ml suiker
200ml botter/margarien
250ml heuning
5ml koeksoda
250ml melk
250ml koekmeel
Knypie sout
3 groot eiers
Metode:
Oondhitte:160 Grade. Smeer ‘n 2,5 l oonvaste bak. Smelt botter en suiker. Voeg heuning by en haal van hitte af. Los koeksoda in melk op. Meng droë bestanddele en voeg om die beurt met met die melk by die bottermengsel. Klits die eiers een vir een en voeg een vir een by deeg. Bak ongeveer ’n uur lank." Wenresepte" .http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
1 pakkie tennis beskuitjies
200g botter
1 pak marsmallows die een met klapper om
1 blik tertappels
1 blik pere
teelepel kaneel
250g rosyntjies
1 blik kondensmelk
Metode:
Druk koekkies fyn en smetl botter, maak soos kors aan in pot.
Gooi appels,pere,rosyntjies,kondens
melk en kaneel in.
Maak pot toe met paar kole onder en bo-op deksel. Laat prut so 30 minute.
Maak pot oop en gooi mashmallows in, maak weer toe met kole bo en onder en laat prut nog vir omtrent 20 minute. ‘Resepte en idees vir almal” Jaco Rossouw!!!12/8/11 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
VINNIGSTE LEKKERSTE CHOC POEDING OOIT
Sif saam in die bak waarin jy dit wil bak.
1 koppie koek meel
1 koppie suiker
1/2 koppie cocoa
1 t/lepel baking powder
meng by
1 t/lepel vinilia essence
1 t/lepel sout
1 eier
klein bietjie melk net sodat als klam is.
In n pot op die stoof kook
2 koppies water
4 e/lepel suiker
4 e lepels cocoa
Gooi warm sous oor deeg en bak in 180C oond vir 20 min.
Kosmater..Ja en ek het dit gemaak en is heerlik!!!Helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
ROLY-POLY POEDING
2k meelblom
1 eier
1/4t sout
2t bakpoeier
2e botter
Metode;
Sif meel,sout en bakpoeier saam. Vryf botter in met punte van jou vingers.Meng met jou mes tot n stywe deeg met die geklopte eier ,en n bietjie water as te styf is.Rol jou deeg reghoekig uit. Smeer n lekker lagie appelkooskonfyt oor die deeg en rol dit mooi op.Sny wielietjies en pak dit met die gesnyde kante no bo in n bak. Gooi jou stroop oor en bak in n matige oond tot mooi bruin..so +-45min..180*C..Kyk maar net..
Stroop:
2k water..
1+1/2k suiker
Bring tot kookpunt en gooi oor tert voor jy dit in die oond plaas!!!..Het ons nie almal met dit groot geword nie!!!helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Roline Louwrens De Beer
ROLPOEDING (Roly Poly)
uit "Kook Afrikaans!"
-240gr/500ml koekmeel
-10ml bakpoeier
-2ml sout
-50gr/50ml botter of margarien
-2 eiers, geklits
-250ml fyn appelkooskonfyt
STROOP: -750ml water
-30gr/30ml botter/margarien
-200gr/250ml suiker
1) Voorverhit die oond tot 180°C en smeer 'n reghoekige oondbak goed met margarien.
2) Sif die meel, bakpoeier, en sout daam en vryf die botter/margarien liggies met die vingerpunte in.
3) Klits die melk en die eiers saam en voeg dit by die droë bestanddele. Meng dit goed, totdat 'n stywe deeg gevorm het.
4) Rol die deeg dun (± 5mm) in 'n reghoek uit en smeer die appelkooskonfyt dik daaroor.
5) Rol die deeg soos 'n rolkoek op en plaas dit in die oondbak.
6) Meng die water, botter/margarien en suiker saam in 'n kastrol en kook dit 5 minute lank saam.
7) Giet die sous oor die konfytrol en bak 1 uur lank tot gaar en goudbruin. Sny die rol in skywe met 'n skerp mes en bedien met vla of roomys.
Emmerenzia Pretorius Oe lekker, ek is mal oor 'n Roly Poly. Ek sny sommer dit klaar in skywe en sit dit soos wielietjies in bak en bak dan http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
BRUINPOEDING
3 kop Meelblom
3 teel Koeksoda
3 eetl Margarine
1 kop Melk
3 eetl Gouestroop
Sout
Metode:
Smelt botter en stroop saam, laat afkoel. Los koeksoda in melk op en roer
in. Sif meel en sout in en meng deeglik.
STROOP:
Kook 3 kop suiker, 6 kop kookwater, 1 eetl gouestroop en 1 eetl botter in 'n groot kastrol. Skep lepelsvol deeg in warm stroop en laat opkook. Plaas Fdeksel op en laat 1 uur lank stadig kook. Indien verkies, kan 1 eetl gemmer bygevoeg word vir smaak.Moenie deksel lig voor die eerste 30min. nie. HELENA
NOTA: Een van die kosmaters (Leane Visser le Roux) het die stroop gekook van 2kp bruinsuiker en 6 kp water met bietjie gemmer by die beslag en sy se dit was baie baie lekker. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
TELEFOONPOEDING
ek dink dis wat mens dit noem!
Rona Swart
1/2 k suiker
1/2 k margarien
1 eier
2 eetl appelkooskonfyt
1 t gemmer.
1 t koeksoda
1 + 1/2 k meel
1 k melk
sout
Metode:
meng alles goed saam...gooi in gesmeerde bak
gooi baie stadig en saggies die volgende....
2 k kookwater oor deeg in bak en dan
1/2 k suiker (baie stadig veral die water dit moet nie meng nie)
bak 180 c tot goudbruin...gebruik diep bak...sodat dit nie oor die rand bak nie....
lekker saam met roomys,room of vla as dit koud is!!! Zelda Kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
HESTER DICKSON!!!
GOEDKOOP BRUINPOEDING
8E Meel
6E Suiker
2-3 Eiers
2E Botter
3E Konfyt [neem aan dit is appelkoos]\
1+1/2t Koeksoda
1/2k Melk [halwe]
METODE:
Mend suiker en botter goed.....Voeg konfyt en eiers by [klits] ...Voeg meel by en koeksoda gemeng met die melk..meng goed..Bak in matige oond tot gaar...[ek dink so 180*C ...vir 25-30min] ..Bedien met lekker vla of room!!!!!! Kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
SAGOPOEDING
Helena
6 eiers
6 k melk
1 k suiker
2 k sago
Metode:
Kook melk,suiker en sago tot sago glaserig is. Klits eiers en roer by melkmengsel. Kook tot dik pap.Pasop dat dit nie brand nie roer aanmekaar. Gooi uit in oondbak Bak 60 min by 180*C
Sodra uit oond kom smeer appelkoos konfyt lekker dik oor. Helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
SOUSKLUITJIES IN 'N YSTERPOT
125g botter of margarien
60ml fyn appelkooskonfyt
12.5ml koeksoda
500ml koekmeelblom (gesif)
knypie sout
100ml melk
750ml kookwater
250ml suiker
5 ml vanieljegeursel
klontjie botter (ekstra)
Metode:
Smelt botter en roer dan eers konfyt dan koeksoda by (mengsel bruis). Voeg meel en sout beurtelings met melk by. Plaas oorblywende bestanddele in ysterpot en laat opkook. Skep lepelsvol deeg in kokende vloeistof sodat hopies nie opmekaar lê nie. Sit deksel op en prut 25 minute lank. dankie van n Kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
SOUSKLUITJIES
15ml Bakpoeier
1.25ml sout
25ml Melk
125ml Meelblom
25ml Room
2 Eiers
Sous:
180ml water
12,5ml Botter
5ml Mielieblom
Metode:
Klits eiers, room, melk saam, voeg meel en res van die droee bestandele by meng. Kook n bietjie water met n bietjie sout in in n platboomkastrol..[Hier voeg ek n 1t botter by] Skep lepelsvol deeg in die water en Plaas deksel op vir so 2-3min. moenie oopmaak nie!!!..Nou maak jy gou jou sousie en gooi n bietjie in jou opskepbak en Lig dan jou kluitjies uit in die bak en gooi die ander helfte van jou sous oor. stip met n paar klontjies botter en strooi SUIKER EN KANEEL OOR!! WHALLA Helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
MAKLIKSTE MIKROGOLF VLA
500ml melk
50ml suiker
50ml vlapoeier
Knippie sout
Metode:
Meng als. Sit in mikrogolf vir 2min, haal uit en roer. Sit weer in vir 2min, haal uit en roer. Herhaal tot dik genoeg.
Klontvry en heerlik kosmater http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
HEUNINGKOEK Poeding
250 ml suiker
200ml botter/margarien
250ml heuning
5ml koeksoda
250ml melk
250ml koekmeel
Knypie sout
3 groot eiers
Metode:
Oondhitte:160 Grade. Smeer ‘n 2,5 l oonvaste bak. Smelt botter en suiker. Voeg heuning by en haal van hitte af. Los koeksoda in melk op. Meng droë bestanddele en voeg om die beurt met met die melk by die bottermengsel. Klits die eiers een vir een en voeg een vir een by deeg. Bak ongeveer ’n uur lank." Wenresepte" .http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
DOEKPOEDING
5 koppies meelblom
250ml ontpitte rosyne
5 eiers, geel en wit geskei
250ml dadels
1½ koppie appelkooskonfyt
½ teelepel gerasperde neut
250ml botter
25ml koeksoda
250ml suiker
½ koppie melk
½ teelepel sout
Metode:
Room botter en suiker saam en voeg die geklitste eiergele by. Voeg die appelkooskonfyt by. Snipper die dadels en voeg die rosyne by. Los die koeksoda op in die melk en gooi dit oor die vrugte. Voeg dit by die bottermengsel. Sif die droë bestanddele saam en voeg dit by die mengsel. Klop die eierwitte styf en vou dit in die mengsel in. Smeer ‘n linnedoek met botter en sprinkel meelblom oor. Skep die mengsel daarin en bind die doek toe. Los egter genoeg spasie vir die poeding om te rys. Plaas die poeding in kokende water en plaas die deksel van die kastrol op. Stoom vir 3 uur lank. Bedien met ‘n sous van jou keuse, maak ‘n lekker wynsous smaak heerlik hierby.
Helena♥http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
KARAMELBROODPOEDING
(moenie dat die brood jou afsit nie, my mense geniet hierdie poeding sonder dat hulle eens weet daar is brood in)
Pak 10 Snye witbrood, in groot blokke gesny met al die korsies af, in ‘n glasbak
Smelt 3 eetlepels botter en 4 koppies melk saam.
Klits 4 eiers by.Gooi mengsel bo-oor brood en laat week vir 5 minute.
Bak vir 40 minute by 180°C
BO-LAAG
Klits saam:
1 koppie margarien
2 koppies suiker
2 eiers
2 teelepels vanilla essense
Gooi bo-oor warm poeding wanneer uit die oond kom.
Bak vir nog 20 minute by 180°C
Bedien met vla
Genoeg vir 8 mense elza jamneck…Kosmater♥http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
BOKSIE VLA
(Soos ultramel s'n)
150ml vlapoeier aangemaak met bietjie koue water
Kook 1liter water en gooi kokend by poeier, terwyl vinnig roer.
voeg by Knippie sout
2tl vanilla essens
1 blik kondensmelk
Maak ongeveer 1 en halwe liter vla Kosmater♥ http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
AGT LEPEL NAGEREG
8 gelykvol eetlepels margarien
8 gelykvol eetlepels appelkooskonfyt
8 hoogvol eetlepels koekmeelblom
8 gelykvol eetlepels suiker
10 ml koeksoda
500ml melk
Metode:
Smelt margarien en konfyt oor lae hitte in 'n kastrol. Meng koekmeel en suiker. Los koeksoda in melk op en meng met droe bestanddele. Voeg gesmelte margarien en konfyt by. Roer om goed te meng. Die mengsel is loperig. Gooi in 'n gesmeerde bak, sit deksel op en bak in voorverhitte oond van 180C tot bruin. Die poeding is ook baie geskik vir bevriesing Helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
RYK BROODPOEDING
10 snye wir brood in blokkies gesny
3 eetl. Gesmelte margarine
4 eiers
½ kp suiker
4 kp melk
Metode:
Pak brood in oondbak stooi suiker oor
Klop margarine, melk en eiers saam en gooi oor die brood
Laat staan 5-10 min.
Bak 40 min by 180 grade
Bolaag
1 kp margarine
1 teel vanilla Of 1 ½ teel. gerasperde neut
½ kp Klapper (Opsioneel, maar baie lekker)
Metode:
Meng alles saam en smeer oor gebakte poeding as hy uit die oond uit kom.
Bak verder vir 20 min. Maak heerlike korsie bo-oor.
Bedien met warm vla. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Carol Elliott Claassen
GEBAKTE JELLIEPOEDING
7 eetlepels meelblom
3 eetlepels suiker
4 eetlepels appelkooskonfyt
1 teelepel koeksoda
3 eiers, geklits
2 eetlepels botter
¼ koppie melk knippie sout
1 pakkie lemoenjellie
½ koppie suiker
Metode:
Klop die botter en suiker saam tot dit romerig is en voeg die geklitste eiers by. Voeg appelkooskonfyt by. Los die koeksoda op in die melk. Sif die droë bestanddele saam en voeg om die beurt met die melk by die geroomde mengsel. Kook 1 pakkie jellie poeier, ½ koppie suiker en 2 koppies kookwater saam vir 5 minute. Gooi die kokende stroop in ‘n vuurvaste bakskottel en skep die deeg daarin. Bak in ‘n matige oond 180C vir 45 minute. Dankie Carol♥ http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
Warm "JONGBY" Poeding
2k meelblom
1 1/4k suiker
1k gouestroop
4e botter
2t koeksoda
2k melk
4 eiers
4e asyn
knippie sout
Metode:
Klop eiers, botter en suiker goed. Voeg meelblom bietjie vir bietjie om die beurt met die melk by. Meng deeglik. Smelt stroop tot net dun en voeg stadig by terwyl jy aanhoudend klits. Meng koeksoda en asyn. Voeg dit die laaste by en klop baie goed. Hier le die geheim om die nagereg wanneer dit gaar is, na n heuninkoek vol gaatjies te laat lyk. Bak in n vuurvaste skottel met n deksel in n lou oond 130*C vir 1 1/2tot 2h. Bedien met jou geliefkoosde sous of vla. A.Gerber 1987..Helena ♥http: //lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
DADELPOEDING
3k meel
1e koeksoda
1t fyn gemmer
1k warm melk om koeksoda in optelos
1k botter
3e goue stroop
1k gesnyde dadels
Metode:
Smelt botter en stroop, gooi koeksoda en melk by. Meng droe best. met stroop, melk en dadels.
Stroop: 6k water..3k suiker...1/2t gemmer. Kook stroop vir so 5min. en plaas dan jou deeg lepelsvol in die stroop. Plaas n deksel op en bak by 160*C vir 1h tot gaar.Heerlik Eliza van Zyl 1987..Helena♥ http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Helena Kruger
MAZIENA KLUITJIES
3k melk
3 e Maziena opgehoop [mielieblom]
3 eiers
Knippie sout
Metode:
Kook melk, meng geel van eiers en maziena met n bietjie melk en roer in melk as dit kook. Laat 10min. kook, roer aanmekaar. Klits wit van eiers styf en roer in mazienamengsel, wanneer gaar en jy dit afhaal van jou stoof. Skep kluitjies[ hopies] in bak en strooi oor elke laag kaneelsuiker en n hele paar klontjies botter. Jy kan room saam met dit bedien!!Heerlik...Vriendin Bokkie van Wyk 1975..Helena http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
SJOKOLADE SAGOPOEDING
625ml melk
30ml kakao
2,5ml sout
190ml sago geweek
2 eier geskei
190ml suiker
30ml botter
2,5ml vanilla
Metode:
Voorverhit oond tot 180°C. Week sago vir 2 ure in water. Gooi water af. Bring melk, kakao en sout tot kookpunt. Voeg sago by melk en prut oor lae hitte tot sago sag en deurskynend is. Klits eiergele en suiker saam en voeg by sago terwyl vinnig geklis word, en prut vir nog 3 min. Verwyder van hitte. Roer botter en vanilla by. Klits eierwitte styf en vou by mengsel in. Skep sago in gesmeerde oondbak of in individuele bakkies. Bak vir 25min of tot gestol. Sit saam met geklitste room en vars bessies voor. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
CAROL
SJOKOLADE-EN SWARTKERSIE POTPOEDING
100 g botter
125 ml (½ k) strooisuiker
2 eiers
5 ml (1 t) vanieljegeursel
250 ml (1 k) koekmeel
45 ml (1 E) kakao
5 ml (1 t) bakpoeier
1 ml (¼ t) sout
100 g (1 pakkie) pekanneute, gekap
30 ml (2 E) melk
1 x 400 g blik swartkersies, gedreineer maar vloeistof behou
Sous
250 ml (1 k) kersievloeistof
Water
125 ml (½ k) bruinsuiker
30 ml (2 E) kakao
Metode:
Verroom die botter en suiker tot lig en romerig. Voeg die eiers en geursel by en klits goed deur. Voeg die res van die bestanddele by en meng goed.Giet die vloeistof uit die kersieblik in ’n maatkoppie. Vul aan met water tot by 250 ml (indien nodig). Verhit dit saam met die suiker en kakao in ’n swaarboompot tot dit kookpunt bereik. Skep die beslag in die sous en bedek die pot. Laat prut die beslag liggies in die sous vir sowat 30 minute en toets of dit gaar is deur ’n toetspen of sosatiestokkie in die poeding te steek.As dit skoon uitkom, is die poeding gaar. Indien nie, bedek weer en prut nog ’n paar minute. Sit voor met vanieljeroomys of geklopte room. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Lidia Theron
Ek het hierdie poedingresep van 'n vriendin wat al ± jaar gelede oorlede is, gekry. Waar sy daaraan gekom het, weet ek nie. Dis 'n heerlike, baie ryk nagereg en ook taamlik groot. Ek het altyd, wanneer ek dit vir ons gesin van 4 gemaak het, die een helfte gevries.
KARAMEL POEDING
(Isabel)
(Baie groot poeding – vries goed)
250 ml koekmeel
125 ml suiker
60 ml botter
150 ml appelkooskonfyt
4 eiers
10 ml koeksoda, gemeng met bietjie melk
• Verroom botter en suiker.
• Voeg eiers een vir een by en klop goed.
• Voeg res van die bestanddele, behalwe die koeksoda, by en meng goed.
• Voeg laastens die koeksoda by.
• Gooi mengsel in kokende stroop.
• Bak ± 1 uur @ 180ºC
Stroop:
500 ml suiker 500 ml room
500 ml melk Room & melk kan met Idealmelk vervang word.
• Karamelliseer suiker tot goed bruin.
• Voeg melk en room by en roer oor matige hitte, totdat klonte opgelos is.
Nota:
• Om bevrore poeding warm te maak kan dit oor kookwater gestoom word, of in die mikrogolfoond ontdooi en verwarm word. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Eirene Swanepoel
Brasiliaanse poeding
- uit "onskookboek" v Leserskring
250ml (1koppie suiker) vir karamel
1 l melk
1 blik kondensmelk
80ml mielieblom
6 ekstra groot eiers
80ml suiker
Verhit oond tot 180 grade
Smelkt suiker in kastrol tot dit verkleur en loperig is. Giet in groot, oondvaste bak.
Meng melk en kondensmelk goed. Los mielieblom in bietjie vd melk op. Klits eiergele en voeg by mielieblommengsel daarna by melkmengsel, kook tot begin verdik en giet oor die karamel in die bak.
Klits die eierwitte saam met die laaste suiker tot styf en skep oor melkmengsel in die bak. Bak tot eierwitte goudbruin verkleur. Sit warm of koud voor
Ek het die nagereg solank gemaak vir ons braai môre-aand - dit bly my top treffer staatmaker poeding!http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Elda Lombard
RADIO ROSESTAD
Maklike Appel Poeding
Bestanddele
1 boksie Vanilla koekmengsel (sonder versiersuiker)
1 blik tert appels
250ml houer vars room
1 koppie bruinsuiker
METODE
Meng die koekmengsel soos op pakkie verduidelik. Sny tert appels bietjie kleiner en vou in by koekmengsel.
Verhit die room tot net voor kookpunt, roer suiker by tot heeltemal gesmelt. Gooi koekmengsel in ‘n oondvaste glasbak.
Gooi room en suiker mengsel bo oor.
Bak vir so 1 uur teen 180 grade in die oond.
Sit voor met vla of roomys.
Geniet!http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Mariana Cassie Carosini
Wortelpoedingresep
dit was nog wat ek van my ma oor ge-erf het:
Klop saam: 1 k suiker, 3 eiers, 1 e margarien
voeg by : 2 k gerasperde wortel, 2 k meel, 2 e bakpoier en meng goed.
Gooi in gesmeerde bak en bak onveer 20 - 30 min 180 grade C
Sous: 1 1/2 k water, 1 1/2 k suiker, 1 t botter, kaneel, 1 e asyn, 1 d maizena om effens dik te maak.
As poeding uit oond, gooi sous oor.
Ek maak altyd sous dubbeld, want gooi helfte oor as uit oond, en res vir as mens dit bedien saam met bv roomys of vla en persoon eerder sous nog wil oorhe. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Elda Lombard
Brandewyn tert
Bestanddele
250g dadels
250ml kookwater
15ml koeksoda
62ml margarien
250ml suiker
1 eier
375ml koekmeelblom
1,25ml sout
1,25ml bakpoeier
250ml fyngekapte neute
Sous
450ml suiker
250ml water
12,5ml margarien
12,5ml vanielje
125ml brandewyn
Metode
Voorverhit oond tot 180°C. Spuit ‘n 2 liter tertbak. Kerf die dadels fyn en voeg die kookwater en koeksoda by. Laat afkoel. Room margarien en suiker en klop die eier by. Voeg die meel, sout, bakpoeier, dadels en neute by en meng goed. Skep in tertbak en bak vir 35 min.
Metodde Sous
Kook die suiker en water vir 5 min. Haal van die stoof af en voeg die margarien, vanielje en brandewyn by. Roer goed en gooi warm oor die tert. Bedien met geklopte room waarby 5ml rumgeursel gevoeg is.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Jenny van der Westhuizen
Dadelkluitjies
~ Egafrikaans.
Stroop :
500 ml suiker
1 liter water
30 ml (2 eetlepels botter)
30 ml (2 eetlepels gouestroop)
2 ml (halwe teelepel) sout
Kluitjies
500 ml koekmeelblom
15 ml (1 eetlepel) koeksoda
2 ml (halwe teelepel) fyn kaneel
30 ml (2 eetlepels) botter
125 ml (halwe koppie) fyn gesnipperde dadels
250 ml (1 koppie) melk
Meng al die bestanddele vir die stroop saam in 'n stoompot. Roer oor lae hitte tot die suiker opgelos is. Kook dan vyf minute lank.
Meng koekmeelblom, koeksoda en kaneel saam. Vryf botter in en voeg die dadels by. Meng goed deur. Voeg die melk stadig by terwyl aanhoudend geroer word.
Laat stroop weer kook en skep lepels van die kluitjiemengsel in die kokende stroop. Verlaag hitte (dit moet baie stadig prut anders kook dit oor) en prut 20 minute lank. Moenie die deksel oplig nie. Dien op saam met vla, room or roomys.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Elda Lombard
Outydse Ryspoeding
500ml gaar rys, baie sag gekook
700ml melk
125ml suiker
2 eiers, geskei
5ml vanillageurse
125ml pitlose rosyne
30ml strooisuiker
Metode
Voorverhit die oond tot 180°C. Verhit die rys, melk en suiker saam tot kookpunt en kook totdat die mengsel verdik. Klits die eiergele en vanillageursel liggies saam. Voeg 30 – 45ml van die warm rysmengsel by die eiergeelmengsel terwyl goed geroer word. Die eiermengsel moet nie te vinnig verhit word nie. Voeg nou die eiermengsel by die rys en laat dit ‘n minuut lank kook. Verwyder van die stoof en voeg die rosyne by. Skep dit in ‘n gesmeerde oondskottel. Klits die eierwitte styf. Klits die strooisuiker geleidelik by totdat die eierwitmengsel stywe punte vorm. Bedek die rysmengsel met die eierwitmengsel. Bak ongeveer 20 minute of tot die eierwit verbruin.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Louis Bronwen Bekker
I was asked to add a few more recipes that my daughter made in Home Economics this year - these have all been made a few times now at home as well because so nice.
STICKY DATE PUDDING
1 cup boiling water
1 cup dates, pitted & chopped
2 tablespoons butter
1 cup brown sugar
3 large eggs
1 cup self-raising flour
Sauce:
1 cup brown sugar
1 cup cream
2 tablespoons butter
1 teaspoon vanilla
METHOD:
Pour water over dates in a pan and let stand. Cream butter & sugar until fluffy. Add eggs one at a time, beating well and fold in the flour. Add dates. Pour mixture into a lightly greased tart dish and bake at 180C for around 35mins. Combine sauce ingredients in a saucepan, bring to boil and simmer for 5 mins. Pour over pudding the moment you take out oven. Serve hot or cold with cream, custard or ice-cream.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Anet Grove
Sjokolade poeding in sjokoladesous
( bron onbekend)
1 koppie koekmeel,
halwe eetlepel kakao,
driekwart koppie melk,
halwe teelepel vanielje geursel,
1 eier,
halwe teelepel sout,
driekwart koppie suiker,
3 teelepels bakpoeier,
kwart koppie botter.
Klits botter en suiker tot room en voeg geklitste eier by. Sif droe bestandele en roer om die beurt met melk by die bottermengsel. Voeg geursel by en meng deur.
Maak sjokoladesous deur 1 koppie water, 1 koppie suiker, 1 desertlepel kakao in n kastrol te meng en roer tot dit kook. Skep deeg in n gesmeerde bak. Gooi sous oor deeg en bak 35 tot 45 minute in n matige oond.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Elda Lombard
STROOP STOOM POEDING
(ESME en JAN)
310ml meelblom
60ml. Botter
60ml melk
120ml suiker
60ml stroop
5 ml bakpoeier
0,7 ml sout
METODE
Smeer skottel
Sif meelblom, suiker, sout en bakpoeier saam
Room botter en suiker saam
Voeg eiers een vir een by
Klop goed na elke eier
Sif droe bestandele om die beurt met melk in.
Meng poeding en gooi in skottel
Maak poeding toe met waspapier
Stoom oor kookwater vir 2ure
Bedien met vla http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Elda Lombard
PAMPOEN KOEKIES VIR NAGEREG
250ml gaar pampoen
5ml. suiker
250ml meel
10ml bakp. RONDVOL
Sout na smaak
1 eier
Olie om te braai
Metode
Meng alles
Skep teelepels vol in diep olie
Braai tot bruin wees kante
Dreineer
Hou warm
SOUS
3/4 kop suiker
1 kop. room
1\4 kop stroop
1\4 kop botter
Knippie sout
5ml. Karamel geursel
Kook bestandele saam en voeg karamel geursel by
Giet oor warm koekies http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Anet Grove
Lekker poeding
( resep van my skoonsuster-Bessie Young Grove).
1 rolkoek,
1 groot blik ingelegde vrugte ( enige vrugte van u keuse) fruit cocktail ook baie lekker.
Roomys.
Sny rolkoek in skywe en pak in n oondpan of glasbak. Gooi vrugte oor.
Skep lepels vol roomys bo op vrugte. Klits 2-3 eierwitte styf -gooi bietjie strooisuiker na smaak by.
Skep eierwitte oor roomys en bak in oond tot eierwit mooi verbruin het en gaar is. Bedien met vla of net so.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Rabarber-krummelpoeding
Deur Stockfood, SARIE KOS Lente 2009
4 – 6 porsies
200 g (360 ml) koekmeel
100 g haselneute, fyngekap
150 g (109 ml) suiker
5 ml vanieljegeursel
150 g (160 ml) sagte botter
600 g rabarber
15 ml suiker
Verhit oond tot 180 ºC. Meng meel, haselneute, 125 g van die suiker en vanieljegeursel. Vryf botter in tot dit soos broodkrummels lyk. Smeer ’n oondvaste bak met botter. Was rabarber en sny ente van stingels af. Skil indien nodig. Sny rabarber in klein stukkies. Besprinkel met oorblywende suiker. Meng goed. Sit rabarber in bak, saam met 15 ml suiker. Bedek met krummel-mengsel. Bak vir sowat 30 minute tot gaar.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Joan Jordaan Steyn
gebakte appelkoosjellie poeding
1 pakkie appelkoos jellie,
1/2 koppie suiker,
2 eetlepels botter,
2 koppies kook water,
knippie sout.
Los saam op in ronde bakskotteltjie en sit eenkant. 1.5 litre eene.
Beslag
1 koppie koekmeel,
1 eetlepel botter,
2 eetlepels appelkoos konfyt,
2 eiers,
1 eetlepel suiker,
1 teelepel koeksoda in 2 eetlepels melk opgelos.
klits botter en suiker saam, klits eiers een een by. voeg droe bestandele by daarna konfyt en koeksoda mengsel. skep bo-op die jellie laag en bak by 180 grade vir 20 to 25 min. bedien met vla of room. Geniet soos oumie sou se .http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Petra Pretorius
Goue Stroop Dumplings Resep
1 koppie Bruismeel of 1 koppie koekmeel en 2 teel. bakpoeier
1 eier
1/2 teel. sout
1 groot eetlepel botter/margarien
3 eetlepels melk
STROOP :: Roer al die stroop bestanddele tot suiker opgelos is.
1 1/2 Koppie kookwater
1/2 koppie suiker
1 eetlepel botter
1 eetlepel gouestroop
1 eetlepel suurlemoensap *opsioneel*
1 teelepel gemaalde gemmer *opsioneel*
kaneel vir bo oor strooi
METODE VIR DUMPLINGS :: Vryf botter in meel tot die 2 soos krummels lyk. Meng eier en melk in koppie, klits met vurk en gooi by botter en meel. Meng. Skep eetlepels vol in gesmeerde "pyrex" bak. Gooi nou stadig en versigtig die stroop bo oor die dumplings. Druk in die oond 180gradeC vir so 20 minute of tot dit begin verbruin. Haal uit oond, skep warm heerlike sous bo op die dumplings. Dien warm op saam met vla of roomys of room http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Thea Vorster
My Ma se Wortelpoeding
1 kop koekmeel
1 kop suiker
1 kop wortels~gerasper
2 eetl botter
1 teel bakpoeier
1 eier, sout
Klits botter en suiker tot room en voeg eier by en klits goed. Voeg wortels by en meng. Sif meel, bakpoeier en sout en voeg by beslag.
Stroop;
2 kop water
1 kop suiker
1 eetl botter
1 teel lemoen geursel
Gooi deeg in gesmeerde bak en giet stroop oor. Bak by 180gr tot ligbruin.
Bedien met vla of room.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Chocolate plum puddings with Frangelico sauce
Taste.com.au - Fresh Living - Recipe by Gemma Purcell
These gourmet chocolate plum puddings are dressed to impress in creamy Frangelico sauce.
Ingredients
20g butter, melted, plus extra to grease
1 large plum or 2 small plums, quartered, stone removed
1/3 cup (50g) self raising flour
1/4 cup (40g) plain flour
2 tbs cocoa
1/4 cup (55g) brown sugar
1 egg, lightly whisked
1/4 cup (60ml) milk
Double cream or ice cream, to serve
sauce
1/4 cup (60ml) thickened cream
50g dark cooking chocolate, chopped up
1 1/2 tsp Frangelico
Method
Step 1
Preheat oven to 180°C. Grease 4 x 1/2 cup (125ml) ramekins with butter. Cut plum quarters into 4. Arrange over the base of the ramekins.
Step 2
Sift the flours and cocoa into a bowl. Add sugar. Mix until combined.
Step 3
Add the egg, milk and melted butter and mix. Divide the mixture over the plums. Bake in the oven for 25 mins. Set aside for 2 mins before turning out. (If the cakes dome, trim the tops to make a flat surface).
Step 4
For the sauce, place the cream and chocolate in a bowl over a saucepan of simmering water. Stir until the mixture is smooth. Or, place in a bowl and melt in the microwave in 20 second intervals. Add the Frangelico and stir. Spoon the sauce over the top. Serve with cream or ice cream.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Riana Du Plessis
ONDERSTEBO-PIESANGPOEDING
(Sarie- jul 2008)
50 g botter, gesmelt
60 g bruinsuiker
5 piesangs
2 eiers
100g suiker
5 ml vanielje geursel
50g sagte botter
120 g meel
10 ml bakpoeier
20 g kakao
75 ml melk
knippie sout
Verhit oond tot 180°C. gooi gesmelte botter in oondvaste bak en sprinkel 60 g bruinsuiker bo-op. sny die piesangs in skywe en plaas bo-op die suiker.
Klits die eiers en suiker saam tot lig en romerig.
Klits vanieljegeursel en sagte botter by die suiker en eier mengsel. sif meel, bakpoeier en sout en kakao saam en voeg om die beurt met die melk by die suikermengsel.
Skep beslag bo-oor piesang en bak vir 40 minute in oond. haal uit en laat staan vir paar minute. keer uit en whala!http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Elda Lombard
Maak n las Brood poeding
Bodem
10 snye brood kors loos
4 koppies melk
4 eiers
1/2 koppies suiker
3 eetlepel botter
Skakel oond aan op 180C om. Warm te word
METODE
Smelt botter en melk
Klits die eiers
Gooi die melkmengsel by die eiers
Gooi mengsel. Dan oor brood
Laat staan vir 5min
Plaas. In oond vir 40min teen 180C
Bolaag
1 koppie botter
2 eiers
2 koppie suiker
10ml vanilla
Metyode
Klop saam en sit bo oor bodum
Bak n. Tweede keer 20min steeds op 180C
Genoeg vir 8 tot 10 mense
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Riana Du Plessis
UPSIDE-DOWN COFFEE PUDDING
(YOUR FAMILY JUNE 1998)
30 ml cocoa
250 ml cake flour
10 ml baking powder
1 ml salt
125 ml sugar
225 ml milk
45 g margarine
5 ml vanilla essence
COFFEE SYRUP:
250 ML SUGAR
500 ML STRONG, HOT COFFEE, ABOUT 45 ML COFFEE GRANULES
sift together first 4 ingredients, add sugar. Bring milk and butter to boil, add dry ingredients with vanilla essence. Stir well to combine. Pour into greased deep, 230mm diameter ovenproof bowl or dish with lid.
Desolve sugar in coffee, pour gently over batter. Cover with lid or foil bake at 180°C about 45 minutes or until well risen and firm to touch.
serves 8
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
David Vd Heever
Doekpoeding
1½ koppie suiker
1 koppie botter
3 eiers
2 eetlepels appelkooskonfyt
4 koppies meelblom
1 teelepels elk naeltjies (fyn), kaneel, gemmer en sout
3 teelepels koeksoda
1 koppie elk sultanas, korente, versuikerde skil, pitlose rosyne en melk
¼ koppie warm water, afgekoel
2 eetlepels brandewyn
Sif meelblom,nealtjies, gemmer, kaneel en sout saam. Klop suiker en botter tot room. Voeg dan eiers een vir een by en klop goed. Voeg appelkooskonfyt by. Meng koeksoda met melk en voeg by bottermengsel. Voeg vrugte en droë bestandele by bottermengsel en meng beurtelings met melk en water. Voeg brandewyn by mensel en roer goed. Maak groot doek klam en bestrooi met meelblom. Skep mengsel daarop in die middel, laat bietjie ruimte toe vir rys, en bind goed vas. Sit ´n ou piering in kastrol met kokende water en sit poeding in. Kook vir ongeveer 4 uur. Kyk dat water nie droog kook nie. Voeg KOKENDE water by indien benodig. Bedien met brandewyn sous. Brandewynsous: 750ml kookwater 2 stukke gemmer -vars- gekneus 2 stukke pypkaneel 4 naeltjies 1 lemoen se skil 250ml suiker 25ml mielieblom knippie sout 25ml brandewyn Kook water, speserye en lemoenskil stadig saam totdat wat gegeur is. Syg deur en gooi water terug is kastrol. Meng suiker, mielieblom en sout en voeg bietjie warm gegeurde water by en meng tot glad. Gooi die mensel by gegeurde water en kook dan alles saam tot sous dik en gaar is. Dit neem ongeveer 3 minute. Voeg brandewyn by net voor opdiening. We do the custard too. this is from an old Sari*
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Riana Du Plessis
GEBAKTE YOGHURT EN KONDENSMELK POEDING
(SARIE JUL 2008)
300 g strooisuiker
3 blikke kondensmelk
9 eiers
500 ml bulgaarse yoghurt
verhit oond tot 180°C. smelt strooisuiker in pan tot ligte caramel..Gooi in 'n groot ringpan. Klits die res van die bestanddele saam in 'n elektriese menger en gooi bo-oor die karamel. Plaas pan in 'n groot oondbak wat halfpad vol water is. Bak vir 40 min tot gestol. Haal uit die waterbak en laat staan vir sowat 10 min voor jy dit uitkeer. Van die karamel sal hard wees onderin die pan, wikkel pan tot karamel loskom en sit bo-op die poeding.
BIETJIE DUUR RESEP, MAAR KAN BAIE MENSE VOER!!
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Riana Du Plessis
KARRINGMELK POEDING
1 kop suiker
5 eetlepels botter
3 eiers goed geklits
1¼ kop bruismeel
3 kop karringmelk
1 teelepel bakpoeier
knippie sout
room botter en suiker
klop eiers en voeg by
sif droe bestanddele saam, voeg by
roer karringmelk stadig by
gooi in oondvaste bak en bak by 180°C vir 1 uur.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Suzelle Steenkamp
HEERLIKE OORSKIET KOEK POEDING
Ekt vandag met oorskiet sjokolade koek uit d vrieskas n heerlike poeding gemaak!
My manne kon nie genoeg eet nie.
Ek het ongeveer een en half koppie room op d stoof gekook met n slab albany en n slab milkybar.
En toe gooi ek dit oor die koek in n bak en druk dit in die oond vir so 15min.
Ekt dit koud bedien. Dit was nie laf soet nie. Maar heerlik!! http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Anet Grove
Donkerbruin gemmerpoeding
STROOP:
2 koppies water ,
1 koppie suiker.
Plaas dit in kastrol en kook, los eenkant om af te koel.
Sit 2 eetlepels botter, n halwe koppie waatlemoenkonfyt,2 eetlepels appelkooskonfyt in kastrol en laat smelt.
DEEG:
1 koppie meel,
1 teelepel gemmer,
halwe teelepel sout,
n kwart koppie suiker,
1 eier geklits,
n halwe koppie melk en
1 en n half teelepel koeksoda .
Sif droe bestandele saam.
Los koeksoda op in melk.
Meng droe bestandele met melk en eier.
Meng deeglik. Voeg bottermengsel by.
Skep in gesmeerde skottel en gooi helfte van stroop oor.
Bak vir 25 - 30 minute - of tot gaar. In die laaste 5 minute gooi res van die stroop oor.
Bedien met vla.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Lidia Theron
Ek dink nie ek het al vir julle vertel van my oorlede skoonma se heerlike sagopoeding nie.
Hierdie is dus 'n familieresep en ek deel dit graag met julle. Ek haal nooit, maar nooit dinge uit my resepte of verswyg dinge nie. Hierdie is dus die ware jakob.
OUMA THERON SE SAGOPOEDING
500 ml melk
60 ml sago
2 eiers
5 ml vanilla
60 ml suiker
2 ml sout
appelkoos konfyt
• Week sago tenminste 2 uur lank in die melk (oornag is beter).
• Bring in die mikrogolfoond, op hoog tot kookpunt en roer elke 3-5 minute.
• Meng eiergele, geursel, sout en die helfte van die suiker.
• Roer dit geleidelik by die warm mengsel in en mikrogolf verder totdat dit net begin verdik. Moet dit nie té lank mikrogolf nie, anders sal dit skif. Dit moet nog slapperig wees.
• Gooi in ‘n gesmeerde, vuurvaste bak.
• Skep teelepelsvol konfyt in die mengsel.
• Klop eierwitte totdat dit sagte punte vorm en klop die res van die suiker geleidelik by.
• Smeer meringue oor en bak @ 180ºC totdat die meringue liggies verbruin het.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Diane Roode Hancox
APPLE PUDDING
1 cup Self-Raising Flour
3T Butter
1 tin Tart Apples
1/2 cup Sugar
2 Eggs
1/4 cup Milk
Cream butter and sugar till smooth
Add eggs and beat well
Add flour & milk alternatively until batter is smooth
Put into greased dish, press the apples into the batter
Bake for 20 - 30 mins at 180C.
SYRUP:
1 cup Sugar
1t Vanilla Essences
25ml Fresh Cream
3T Coconut
Melt cream & sugar
Add vanilla when syrup starts boiling and remove from stove.
Add Coconut & stir through
POUR SYRUP OVER THE PUDDING WHEN IT HAS JUST BEEN BAKED & REMOVED FROM THE OVEN.
Riana Du Plessis
riana se special savoury muffins
2 kop koekmeel
20 ml bakpoeier
2 ml sout, 5ml rooi peper, 10 ml mixed herbs, 10ml gedroogde pietersielie
60 ml botter gesmelt
1 en 'n halwe kop karringmelk
1 eier
1 kop kaas gerasper
3 viannas gerasper (bacon sal ook werk)
sif al die droe bestanddele saam, kaas en viannas ook
meng karringmelk, botter en geklitste eier en meng saam met meelmengsel
roer deur en gooi in muffin pannetjies (ek gooi bietjie paprika bo-oor)
bak vir 15-20 min by 220 grade C
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Daleen van der Westhuizen
Duitse Souskluitjies
2 e Botter
4 Eiers geskei
5 k Melk
8 e Mielieblom
Knippie sout
Metode:
1. Klits eiergele goed. Voeg die mielieblom by om pasta te vorm.
2. Verhit die melk en voeg pasta by. Roer aanhoudend totdat dit dik word.
3.Laat effens afkoel en voeg styfgeklopte eierwitte by.
4. Skep lepelsvol hiervan in vuurvaste bak en gooi sous oor.
Sous:
1 1/2 e Kaneel
1/2 t Sout
1 1/2 e mielieblom
3 k Water
1 1/2 t Botter
1 1/2 k Suiker
Kook alles saam. Gooi oor.
* Uit Raakvat Resepte uitgegee deur Goudwesskool Cartetonville.* 8/9/12
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Rista Greyvenstein
Hierdie nagereg lyk na baie werk, maar dit is nie regtig so nie. Dis maklik en HEERLIK! Die resep gebruik goue strooisuiker, maar ek weet nie waar kry mens dit nie. Ek maak maar gewone geelsuiker baie fyn in my voedselverwerker.
THE PERFECT STICKY PUDDING
Serves 6
175g dates, stoned and roughly chopped
1 tsp bicarbonate of soda
300ml boiling water
50g unsalted butter, softened (Sagte Stork Bake is ook reg)
80g golden caster sugar (Maak geelsuiker in voedselverwerker fyn)
80g dark sugar
2 eggs, beaten
175g flour
1 tsp baking powder
Pinch of ground cloves
75g walnuts
For the sauce:
115g unsalted butter
75g golden caster sugar (maak daai geel suiker in voedselverwerker fyn)
40g dark sugar
140ml double cream
1. Pre-heat the oven to 180C. Butter a baking dish approximately 24cm x 24cm.
2. Make the sauce by putting all the ingredients into a pan with a pinch of salt and heating slowly until the butter has melted, then turn up the heat and bring to the boil. Boil for about 4 minutes, until the sauce has thickened enough to coat the back of a spoon. Pour half the sauce into the base of the dish and then put it in the freezer while you make the rest of the pudding.
3. Put the dates and bicarbonate of soda in a heatproof dish and cover with the boiling water. Leave to soften while you prepare the rest of the pudding.
4. Beat together the butter and sugar until fluffy, and then beat in the eggs, a little at a time. Stir in the flour, baking powder, cloves and a pinch of salt until well combined, and then add the dates and their soaking water, and the walnuts, and mix well.
5. Take the dish out of the freezer and pour the batter on top of the toffee sauce. Put into the oven for 30 minutes, until firm to the touch, and then take out of the oven.
6. Heat the grill to medium, and poke a few small holes evenly over the surface with a skewer or fork, and then pour over the rest of the sauce. Put briefly under the grill, keeping an eye on it as it can easily burn. Serve with vanilla ice cream or custard.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Rene Truter Wessels
Romerige ,Korserige Kakaopoeding
Koskuns – Carolie de Koster.
Hierdie resep is n WENNER, en lekker vining om te maak.[ Soos een vd kinders gese het, wil ophou maar kan nie]
250 ml koekmeelblom
10 ml bakpoeier
1 ml sout
125 ml suiker
30 ml kakao
30 ml sagte botter/ margerien
125 ml melk
2,5 ml vanielje geursel
Bolaag.
50 ml kakao
125 ml sagte bruin suiker
500 ml warm water
Roomys of geklopte room vir bediening
Metode.
Kies n oondskottel met n inhoud van ten minste 2 L. Mengsel rys nogal hoog, en val weer plat wanneer dit afgekoel het.
Plaas die meel, bakpoeier, sout, suiker en kakao in die bak.
Meng die droe bestandele , voeg die sagte botter/margarine en melk by en meng om n gladde dik beslag te vorm.
Maak die beslag bo-op gelyk en vee die kante van die bak skoon af met n klam doek.
Meng die suiker en kakao vir die bolaag en strooi dit liggies oor die beslag.
Giet die warm water oor alles en bak by 180 grage Celsius vir ongeveer 35 minute of tot n vla in die bodem van die skottel gevorm het.
Sit warm voor met roomys of room.
MIKROGOLF.
Bak in mikrogolf vir ongeveer 12 minute op hoog [onbedek], totdat die bolaag ferm is en terugspring wanneer dit met die vinger punte getoets word.
Glo my dit is baie , baie lekker – ook maklik en vining.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Petra Mienie
VINNIGE BROODPOEDING
Ek het n baie lekker poeding gemaak met ou buns vandag.
Ek het die buns oopgesny met botter gesmeer binne en op elkeen so n lepeltjie appelkooskonfyt gesit met n paar sultannas en gebreekte stukkies caramel choclate.
Ek het dit in my cassarole styf teen mekaar gepak met stukkies botter tussen in. Ek het pypkaneel oor gestrooi.
Het 4 eiers en 2/3 kop suiker met 5 kop melk geklits en 10ml vanilla. Ek het dit oorgegooi en gebak vir 45min op 180 grade. Met Custard bedien en dit was baie lekker.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Retha Karsten
kaneel appels
1 groot blik appels
kaneel suiker
Gooi die geblikte appels in 'n oondglasbak en strooi kaneelsuiker oor. Jy hoef nie so baie suiker oor te strooi nie, siende die appels reeds soet is.
Sit in die oond vir 10-15mins @ 180grade
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Maré Nieuwoudt
Ryk vrugte-en-brandewynpoeding
Deur ARINA DU PLESSIS
Hierdie resep is 'n goeie idee vir 'n lekker poeding saam met Sondagmiddag-ete.
Beslag
125 ml ligbruinsuiker
45 ml botter
2 eiers
160 ml koekmeel
Knippie sout
3 ml bakpoeier
Bolaag
375 ml appelstukkies, sag gekook
5 ml kaneel
60 ml pitlose rosyne
100 g gekapte neute
Stroop
60 ml ligbruinsuiker
15 ml esdoringstroop (‘‘maple syrup’’)
160 ml room
60 ml brandewyn
Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ’n oondbak van 22 cm met botter. Verroom die botter en suiker goed en klits die eiers by. Voeg die koekmeel, sout en bakpoeier by en meng tot ’n gladde beslag. Giet in die oondbak en smeer gelyk.
Skep die appelstukkies in ’n eweredige laag bo-op en sprinkel die kaneel, rosyne en neute oor. Bak vir 20-30 minute. Verhit intussen die suiker, stroop en room tot die suiker gesmelt is en verhit tot kookpunt. Prut vir vyf minute, verwyder van die hitte en roer dadelik die brandewyn deur. Giet die kokende stroop oor die warm poeding sodra dit uit die oond kom. Sit louwarm voor met geklopte room. Lewer 8 porsies.
www.landbou.com
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Berie Smith
SAGO DADELPOEDING
[BESTE RESEPTE]
3 eiers
2 kop meel
1 e botter
½lb dadels
4 e sago
½ kop suiker
METODE:
Kook die melk, sago, botter en suiker saam totdat die sago deurskynend is. Laat mengsel afkoel. Klits eiers en voeg dit by. Ontpit en snipper dadels en voeg dit by die mengsel. Skep dit in 'n gesmeerde vuurvaste glasskottel en bak dit 20 - 30 minute lank in matige oond 180 grade C totdat eiers gaar is
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
ROOMYSPOEDING
Ek het sondag die nagereg gemaak en my moeder soek nou die resep so ek plaas dis sommer hier - dis nie baie soet nie, tog lekker. Ek het dit jare terug by 'n seun gekry wat op 'n plaas gewoon het, hy het dit roomys poeding genoem.
Ek gee die resep soos ek dit gekry het, maar ek mAak dit altyd dubbel aan. -
2 eetlepels botter
3 eetlepels suiker
2 eetlepels meel
2 eiers geskei
3 koppies melk
1 teelepel vanilla
Klop botter en suiker tot room
Voeg eiergele by en klits
Voeg laastens meel by en vou in
Bring melk tot kookpunt en gooi by eiermengsel terwyl jy vinnig roer. Voeg vanilla by
Gooi terug in kastrol en kook tot glad en dik roer aanhoudend passop vir aanbrand. Plaas in vuurvaste skottel
Klits eierwitte tot redelik styf en voeg 1 eetlepel suiker by I klits tot lekker dik skuim - voeg bo-oor eiermengsel
Bak in stadige oond tot skuim ligbruin is
kan ook met lekker stroop bedien word. Ek laat dit afkoel en sit dit in yskas voior ek dit bedien http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Maré Nieuwoudt
Tipsy Tart with Brandy Cream
by: Chef Roxanne's
Ingredients: (Makes 24)
10 ml Bicarbonate Of Soda
250 g Chopped Dates
200 g Glazed Cherries, cut in half
500 ml Brown Sugar
3 cups Flour
10 ml Baking Powder
500 ml Boiling Water
250 g Raisins
250 g Butter
4 Eggs
Pinch of Salt
1 cup Nuts, chopped
Method:
Grease 2 muffin pans and preheat the oven to 180°C
Dissolve the bicarbonate of soda in the water and pour over the dates, mix well and leave to cool down.
Mix in the raisins and cherries.
Whisk butter and sugar together and mix in the eggs.
Sieve the flour, salt and baking powder together and mix with egg mixture.
Stir the nuts in.
Spoon in muffin pans and bake for about 20 minutes or until golden brown but not dry, pour the sauce over.
Sauce:
3 cups Sugar 500 ml Water
30 ml Butter 10 ml Vanilla Essence
8 tots Brandy
500 ml Water
10 ml Vanilla Essence
Boil all the ingredients together and then pour over the baked tarts.
Brandy Cream:
2 Tots Brandy
500ml Cream
Whisk the cream to stiff peaks and then fold in the brandy. Garnish the tarts.
Anje die Rooibruin Hen 16.8.2012 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Ek het sondag die nagereg gemaak en my moeder soek nou die resep so ek plaas dis sommer hier - dis nie baie soet nie, tog lekker. Ek het dit jare terug by 'n seun gekry wat op 'n plaas gewoon het, hy het dit roomys poeding genoem.
Ek gee die resep soos ek dit gekry het, maar ek mAak dit altyd dubbel aan. -
2 eetlepels botter
3 eetlepels suiker
2 eetlepels meel
2 eiers geskei
3 koppies melk
1 teelepel vanilla
Klop botter en suiker tot room
Voeg eiergele by en klits
Voeg laastens meel by en vou in
Bring melk tot kookpunt en gooi by eiermengsel terwyl jy vinnig roer. Voeg vanilla by
Gooi terug in kastrol en kook tot glad en dik roer aanhoudend passop vir aanbrand. Plaas in vuurvaste skottel
Klits eierwitte tot redelik styf en voeg 1 eetlepel suiker by I klits tot lekker dik skuim - voeg bo-oor eiermengsel
Bak in stadige oond tot skuim ligbruin is
kan ook met lekker stroop bedien word. Ek laat dit afkoel en sit dit in yskas voior ek dit bedien http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Maré Nieuwoudt
Tipsy Tart with Brandy Cream
by: Chef Roxanne's
Ingredients: (Makes 24)
10 ml Bicarbonate Of Soda
250 g Chopped Dates
200 g Glazed Cherries, cut in half
500 ml Brown Sugar
3 cups Flour
10 ml Baking Powder
500 ml Boiling Water
250 g Raisins
250 g Butter
4 Eggs
Pinch of Salt
1 cup Nuts, chopped
Method:
Grease 2 muffin pans and preheat the oven to 180°C
Dissolve the bicarbonate of soda in the water and pour over the dates, mix well and leave to cool down.
Mix in the raisins and cherries.
Whisk butter and sugar together and mix in the eggs.
Sieve the flour, salt and baking powder together and mix with egg mixture.
Stir the nuts in.
Spoon in muffin pans and bake for about 20 minutes or until golden brown but not dry, pour the sauce over.
Sauce:
3 cups Sugar 500 ml Water
30 ml Butter 10 ml Vanilla Essence
8 tots Brandy
500 ml Water
10 ml Vanilla Essence
Boil all the ingredients together and then pour over the baked tarts.
Brandy Cream:
2 Tots Brandy
500ml Cream
Whisk the cream to stiff peaks and then fold in the brandy. Garnish the tarts.
Anje die Rooibruin Hen 16.8.2012 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Maklike Asynpoeding
•1 kop Koekmeel
•1/2 kop suiker
•1 kop melk
•1 1/2 eetl asyn
•1 eetl appelkooskonfyt
•1 teel bakpoeier
•1 teel koeksoda
•1 eier
Meng al die bestanddele saam, behalwe die melk en koeksoda. Los die koeksoda in die melk op en voeg d...an by
eerste mengsel. Meng alles goed saam, en gooi in 'n gesmeerde oondbak.Bak vir 40 min teen 180 °C.
Sous:•
1 kop suiker•
1 kop melk•
1/2 kop kookwater•
125gr botter•
1 teel vanieljegeursel.
Kook bogenoemde bestanddele saam tot gesmelt, en giet dan
oor poeding sodra dit uit die oond kom. Bedien warm met vla.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
ROOMYSPOEDING
Ek het sondag die nagereg gemaak en my moeder soek nou die resep so ek plaas dis sommer hier - dis nie baie soet nie, tog lekker. Ek het dit jare terug by 'n seun gekry wat op 'n plaas gewoon het, hy het dit roomys poeding genoem.
Ek gee die resep soos ek dit gekry het, maar ek mAak dit altyd dubbel aan. -
2 eetlepels botter
3 eetlepels suiker
2 eetlepels meel
2 eiers geskei
3 koppies melk
1 teelepel vanilla
Klop botter en suiker tot room
Voeg eiergele by en klits
Voeg laastens meel by en vou in
Bring melk tot kookpunt en gooi by eiermengsel terwyl jy vinnig roer. Voeg vanilla by
Gooi terug in kastrol en kook tot glad en dik roer aanhoudend passop vir aanbrand. Plaas in vuurvaste skottel
Klits eierwitte tot redelik styf en voeg 1 eetlepel suiker by I klits tot lekker dik skuim - voeg bo-oor eiermengsel
Bak in stadige oond tot skuim ligbruin is
kan ook met lekker stroop bedien word. Ek laat dit afkoel en sit dit in yskas voior ek dit bedien http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Maré Nieuwoudt
Tipsy Tart with Brandy Cream
by: Chef Roxanne's
Ingredients: (Makes 24)
10 ml Bicarbonate Of Soda
250 g Chopped Dates
200 g Glazed Cherries, cut in half
500 ml Brown Sugar
3 cups Flour
10 ml Baking Powder
500 ml Boiling Water
250 g Raisins
250 g Butter
4 Eggs
Pinch of Salt
1 cup Nuts, chopped
Method:
Grease 2 muffin pans and preheat the oven to 180°C
Dissolve the bicarbonate of soda in the water and pour over the dates, mix well and leave to cool down.
Mix in the raisins and cherries.
Whisk butter and sugar together and mix in the eggs.
Sieve the flour, salt and baking powder together and mix with egg mixture.
Stir the nuts in.
Spoon in muffin pans and bake for about 20 minutes or until golden brown but not dry, pour the sauce over.
Sauce:
3 cups Sugar 500 ml Water
30 ml Butter 10 ml Vanilla Essence
8 tots Brandy
500 ml Water
10 ml Vanilla Essence
Boil all the ingredients together and then pour over the baked tarts.
Brandy Cream:
2 Tots Brandy
500ml Cream
Whisk the cream to stiff peaks and then fold in the brandy. Garnish the tarts.
Anje die Rooibruin Hen 16.8.2012 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Ek het sondag die nagereg gemaak en my moeder soek nou die resep so ek plaas dis sommer hier - dis nie baie soet nie, tog lekker. Ek het dit jare terug by 'n seun gekry wat op 'n plaas gewoon het, hy het dit roomys poeding genoem.
Ek gee die resep soos ek dit gekry het, maar ek mAak dit altyd dubbel aan. -
2 eetlepels botter
3 eetlepels suiker
2 eetlepels meel
2 eiers geskei
3 koppies melk
1 teelepel vanilla
Klop botter en suiker tot room
Voeg eiergele by en klits
Voeg laastens meel by en vou in
Bring melk tot kookpunt en gooi by eiermengsel terwyl jy vinnig roer. Voeg vanilla by
Gooi terug in kastrol en kook tot glad en dik roer aanhoudend passop vir aanbrand. Plaas in vuurvaste skottel
Klits eierwitte tot redelik styf en voeg 1 eetlepel suiker by I klits tot lekker dik skuim - voeg bo-oor eiermengsel
Bak in stadige oond tot skuim ligbruin is
kan ook met lekker stroop bedien word. Ek laat dit afkoel en sit dit in yskas voior ek dit bedien http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Maré Nieuwoudt
Tipsy Tart with Brandy Cream
by: Chef Roxanne's
Ingredients: (Makes 24)
10 ml Bicarbonate Of Soda
250 g Chopped Dates
200 g Glazed Cherries, cut in half
500 ml Brown Sugar
3 cups Flour
10 ml Baking Powder
500 ml Boiling Water
250 g Raisins
250 g Butter
4 Eggs
Pinch of Salt
1 cup Nuts, chopped
Method:
Grease 2 muffin pans and preheat the oven to 180°C
Dissolve the bicarbonate of soda in the water and pour over the dates, mix well and leave to cool down.
Mix in the raisins and cherries.
Whisk butter and sugar together and mix in the eggs.
Sieve the flour, salt and baking powder together and mix with egg mixture.
Stir the nuts in.
Spoon in muffin pans and bake for about 20 minutes or until golden brown but not dry, pour the sauce over.
Sauce:
3 cups Sugar 500 ml Water
30 ml Butter 10 ml Vanilla Essence
8 tots Brandy
500 ml Water
10 ml Vanilla Essence
Boil all the ingredients together and then pour over the baked tarts.
Brandy Cream:
2 Tots Brandy
500ml Cream
Whisk the cream to stiff peaks and then fold in the brandy. Garnish the tarts.
Anje die Rooibruin Hen 16.8.2012 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Maklike Asynpoeding
•1 kop Koekmeel
•1/2 kop suiker
•1 kop melk
•1 1/2 eetl asyn
•1 eetl appelkooskonfyt
•1 teel bakpoeier
•1 teel koeksoda
•1 eier
Meng al die bestanddele saam, behalwe die melk en koeksoda. Los die koeksoda in die melk op en voeg d...an by
eerste mengsel. Meng alles goed saam, en gooi in 'n gesmeerde oondbak.Bak vir 40 min teen 180 °C.
Sous:•1 kop suiker•1 kop melk•1/2 kop kookwater•125gr botter•1 teel vanieljegeursel.
Kook bogenoemde bestanddele saam tot gesmelt, en giet dan
oor poeding sodra dit uit die oond kom. Bedien warm met vla.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
MELKPOEDING
2 eetlepels botter
2 eiers, geklits
6 koppies melk
1½ koppie suiker
1½ koppie koekmeel
1 eetlepel bakpoeier
METODE:
Verhit die oond tot 170 ºC en smeer ’n oondvaste bak (met ’n inhoudsmaat
van 2 liter) met botter (ekstra).
Meng die eiers, melk en suiker. Meng die meel en bakpoeier en gooi die
melkmengsel daarby.Gooi die beslag in die gesmeerde bak, met die klontjies
botter bo-op en bak dit vir 30 minute. ons eet die poeding gewoonlik warm, maar
koud is dit net so lekker – dan smaak dit amper soos ’n korslose melktert.
NOTA: VERDUBBEL DIE BAKTYD INDIEN NOG NIE GESTOL NIE, EN LAAT STAAN IN WARM
OOND NOG 20-40 MIN OM AF TE KOEL EN
VERDER TE STOL.
Geplaas deur: Carol Elliott Claassen http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
CORN FLAKE POEDING
Ek onthou so resep –
2 koppies corn flakes in plat glas bak,
1 koppie klapper,
1 koppie melk
1 eetlepel suiker en
1 eier geklits bo oor.
Stip dan met klontjies botter en appelkoos konfyt oral oor die poeding,
Bak in die oond tot mooi bruin. Bedien met vla of room.
Marieta Marx http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
RABARBER-KRUMMELPOEDING / RHUBARB
Deur Stockfood, SARIE KOS Lente 2009
4 – 6 porsies
200 g (360 ml) koekmeel
100 g haselneute, fyngekap
150 g (109 ml) suiker
5 ml vanieljegeursel
150 g (160 ml) sagte botter
600 g rabarber
15 ml suiker
Verhit oond tot 180 ºC. Meng meel, haselneute, 125 g van die suiker en
vanieljegeursel. Vryf botter in tot dit soos broodkrummels lyk. Smeer ’n
oondvaste bak met botter. Was rabarber en sny ente van stingels af. Skil indien
nodig. Sny rabarber in klein stukkies. Besprinkel met oorblywende suiker. Meng
goed. Sit rabarber in bak, saam met 15 ml suiker. Bedek met krummel-mengsel. Bak vir sowat 30 minute tot gaar.
LEKKER RESEPTE VIR DIE JONGERGESLAG
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
LEKKER RESEPTE VIR DIE JONGERGESLAG
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
GEMMER EN DADELPOEDING
(6 PORSIES)
STROOP
250ml suiker
250ml water
60ml muskadelwyn
BESLAG
30ml botter
30ml appelkooskonfyt
125ml melk
10ml fyn gemmer
1 eier
250ml dadels fyn gekap
120g ingemaakte gemmer gekap
20ml koeksoda
250ml koekmeel
Maak die stroop: Gooi al die stroopbestandele n ‘n kastrol
en roer dit oor lae hitte totdat die suiker gesmelt het. Sodra die suiker
opgelos het, kan jy die hitte verhoog en die stroop vir 5min laat prut.
Maak die beslag: Verhit die botter en appelkooskonfyt, melk
en gemmer in ‘n aparte kastrol en roer dit totdat die botter en konfyt gesmelt
is. Hou eenkant. Klits die eier en roer dit by die gekapte dadels en ingemaakte
gemmer. Gooi die koeksoda by. Gooi die warm botter mengsel by en roer deur. Sif
die meel oor die besag en vou dit in met ‘n groot lepel. Skep die beslag in ‘n
gesmeerde oondbak van 22 x 22cm en giet ‘n derde van die stroop oor. Bak dit
vir 20min. Gooi nog ‘n derde van die stroop oor en bak vir nog 15-20min. of tot
gaar. Gooi die laaste stroop oor die poeding sodra dit uit die oond kom en sit
dit voor met room of roomys *Tuis* http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.htmlPATAT-POEDING
3 ekstra-groot eiers, geklits
25 ml (5t) botter of
margarine, gesmelt
500 ml (2k) melk
125 ml (1/2k) heuning
500 g rou patats, geskil en gerasoer
5 ml (1t) fyn kaneel
3 ml (ruim 1/2t.) sout
3 ml (ruim 1/2t) fyn neutmuskaat
3 ml (ruim 1/2t) fyn gemmer
125 ml (1/2k) pitlose rosyne
125 ml (1/2k) okkerneute, gekap
METODE:
Voorverhit die oond tot 180°C en smeer n medium oondbak met botter of
bespuit met kleefwerende kossproei.
Meng al die bestanddele en giet in gesmeerde oondbak. Bak sowat 1 uur lank
tot gaar. Geniet met karamelsous.
Genoeg vir 6 mense.
Huisgenoot wenresepte(eetsaam) 30 Augustus 2001.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.htmlBAR 0NE POEDING
120 g roomkaas
3 Bar Ones in stukkies gesny of gerasper
250 ml room, styf geklop
700 ml melk
2 pakkies
sjokolade geur kits poeding
1 pakkie Romany
Creams, grof gebreek
50g gerasperde
melksjokolade
Klits die melk en
kits poeding saam laat 10 minute in die yskas stol
Meng die roomkaas
en Bar One’s
Vou die geklopte
room in
Skep ‘n ⅓ van die
kits poeding in ‘n glasbak
Sprinkel die
helfte van die stukkies beskuitjies daaroor
Skep dan die
helfte van die roomkaas mengsel oor
Herhaal die lae
en eindig met kits poeding mengsel
Sprinkel die
gerasperde sjokolade oor en verkoel 4-5 uur of oornag in die yskas tot dit
gestol het
Geplaas deur: Vanessa
Fourie Willemse http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Bar One Sauce
(serves 4)
A few scoops of vanilla ice-cream topped with a rich and
decadent chocolate sauce is a popular treat worldwide. And when the chocolate
sauce is homemade, it’s even better. Follow this easy recipe to create the
creamiest Bar One sauce you have ever tasted!
Ingredients:
4 Bar One chocolate bars
1 cup of cream
Method:
1. Bring water to the boil in a big pot, and put a bowl or a
pan on top of it.
2. Break the chocolate bars into small pieces, put them in
the bowl/pan, and put a lid on. The steam from the boiling water will melt the
chocolate slowly.
3. Add the cream bit by bit and stir well.
4. Cool for a minute, pour the sauce over vanilla ice-cream
and enjoy!
Geplaas deur:Vanessa
Fourie Willemse http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
2 cups sugar
STICKY TOFFIE
POEDING
Gewoonlik bevat hierdie nagereg dadels, maar ek vervang
dit met karamelblokkies.
(4 - 6 porsies)
100 g (125 ml) bruinsuiker
175 g (315 ml) bruismeel
125 ml melk
1 eier
5 ml vanieljegeursel
50 g (50 ml) botter, gesmelt
150 g karamelblokkies, middeldeur gesny
roomys, om voor te sit
Sous
200 g (250 ml) bruinsuiker
30 ml botter
500 ml kookwater
Verhit jou oond tot 190 °C. Smeer ’n langwerpige oondbak
van sowat 27 cm x 20 cm met botter. Meng die bruinsuiker en bruismeel in ’n
groot mengbak. Klits die melk, eier, vanieljegeursel en gesmelte botter saam.
Voeg hierdie mengsel nou by die meel-en-suikermengsel en meng goed met ’n
houtlepel. Vou die karamelblokkies in die beslag en giet in die oondbak.
Sprinkel die 200 g bruinsuiker oor en stip met die 30 ml botter. Giet die
kookwater oor en bak vir 40 - 45 minute. Sit voor met roomys.
Assistent Lynnae Janse van Rensburg – SARIE.COM Johanna Jacobs Boshoff
Baked Fudge Pudding
2 cups sugar
1/2 cup flour
1/2 cup cocoa
4 eggs - beaten
1 cup butter - melted
1 tsp vanilla
1 cup nuts - chopped (almonds or
walnuts)
Preheat oven to 325F. Combine sugar, flour and
cocoa in bowl. Sti in eggs, melted butter, vanilla and nuts. Place large pan of
hot water in oven. Pour batter in buttered (" square cake pan. Place in
larger pan, water should come halfway up the side. Bake 1 hour, 20 min. Pudding
is done when surface is lightly cracked and centre springs back when touched.
Remove dish from larger pan to cool. Pudding has custard like consistency when
it cools. Serve lukewarm or cut cold into squares. good for chocolate lovers, a
cross between a pudding & a brownie. from Lucy Waverman's Cooking School
Cookbook. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/warm-nageregte.html
Marlene Minderon
Gebakte jelliepoeding
1 pak rooi
jellie
1/2 kop
suiker
2 eet botter
2 kop
kookwater
1/4 teel
sout
Smelt jellie
en die kookwater op stoof en voeg ander bestanddele by. Roer
tot gesmelt en haal van stoof af. Gooi in bak.
Beslag
4 eet meel
1 eet botter
1 teel
koeksoda
1 eetlepel
melk
2 eet suiker
2 eet
appelkoos konfyt
2 eiers
Sout
Room botter
en suiker goed. Voeg eiers een vir een by. Voeg konfyt by. Meng elke keer goed. Voeg meel by en dan koeksoda in die melk
gemeng. Skep lepelsvol in sous en bak in
warm oond so 150 grade vir 20min of tot bruin.
Bedien met vla.
No comments:
Post a Comment