DEEGBOLLETJIES IN KARAMEL SOUS
Liezl Brandt
DEEGBOLLETJIES IN KARAMEL SOUS
1 Pakkie Golden Cloud vetkoek mix
2k Suiker
2t Vanilla essence
250ml Room
Metode: Stap 1
Smelt suiker in 'n pot oor matige hitte (pasop dit
raak vinnig bruin as hitte te hoog is)
Voeg so 50ml water by die suiker as jy bang is dit
brand aan.
Roer aanhoudend.
Sodra dit ligte bruin van kleur is, verwyder van
plaat.
Skakel plaat af.
Voeg nou die vanilla essence by asook die room
terwyl dit aanhoudend geroer word.
Plaas die pot terug op die afgeskakelde plaat sodat
die sous warm bly.
Metode: Stap 2
Verhit sonneblom olie in 'n kastrol.
Maak die pakkie vetkoek deeg aan volgens die pakkie
se aanwysings.
Skep nou teelepels vol deeg in die olie en bak tot
goudbruin.
Dreineer die bolletjies op "handdoek
papier".
Metode: Stap 3
Gooi nou die bolletjies in 'n diep glasbak
(versprei eweredig as dit 'n reghoekige bak is).
Gooi nou die sous bo-oor die bolletjies en laat
staan vir 'n rukkie dat die bolletjies die sous in trek.
Sous kan verdubbel word as
die bolletjies te veel is.
(my kind eet sous met bolletjies en nie bolletjies
met sous nie)
Vir 'n warm nagereg kan die nagereg in 'n warm oond
gehou word. Vermeeder sous omdat die bolletjies die sous absorbeer.
Vir 'n koue nagereg kan die bak met bolletjies net
laat staan word tot nagereg bedien word of dit kan in die yskas gehou word.
Bedien met lekker vanilla roomys of vla
.N.S>Dis gewoonlik genoeg vir 10+ volwassenes en dan gee ek vir kinders
ook.Hang af van porsie grootte wat mense skep.
Probeer eers die resep vir 'n gesin van 4-6 mense.
Ons is soettande so vir 5 volwassenes en 2 kinders
is die bak binne 'n dag "gesweep"...http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/deegbolletjies-in-karamel-sous.html
No comments:
Post a Comment