Tuesday 23 April 2013

TRIFLE


TRIFLE

VINNIGE SUURLEMOEN TRIFLE

Suurlemoensmeer kan baie suur wees. Maar meng dit met laevetroomkaas en dit word lekker romerig.
Vroue is veral mal oor dié een.
(4 PORSIES)
250 ml suurlemoensmeer
1 bakkie (230 g) laevetroomkaas
1 Madeirakoek
250 ml room
125 g frambose (raspberries)
1.Meng die suurlemoensmeer en roomkaas goed saam.
2.Sny die koek in snye en halveer elke sny.
3.Gebruik lang glase en pak ’n laag koek onder in elke glas. Skep suurlemoensmeer bo-op, dan weer ’n laag koek en dan weer ’n laag suurlemoensmeer.
Herhaal nog ’n keer.
4.Klits room styf en skep bo-op. Versier met frambose en sit dadelik voor.
Bron: Sarie Kos*Henriette Wessels http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/trifles.html

  




BROWNIE FUDGE TRIFLE
(tasteofyum)**
1Packet choc/fudge instant pudding
2Cups cold milk;
Cookies of choice,broken into pieces
Whipped cream& chopped candy pieces
Make pudding.
 In attractive glasses layer pudding/cookies/whipped cream &candy.
 Repeat layers, ending with cream&candy pieces on top.*
Moira Botha Dyer
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/trifles.html
 
 
BLACK FOREST TRIFLE
(Baie Lekker)

2 Tins Condensed Milk
2 Cartons Smooth Cottage Cheese
125ml Lemon Juice
2 Chocolate Swiss Rolls
Cherry Liqueur
1 Tin Black Pitted Cherries
Flakes Almonds
Fresh Cream
Chocolate Flakes

Slice swiss roll and place a layer in oblong dish.
Sprinkle with liqueur.
Mix condensmilk, cottage cheese and lemon juice.
Pour half the mixture over the swiss roll.
Sprinkle with flaked almonds and half the cherries.
Repeat layer.
Top with whipped cream and sprinkle with chocolate flake on top.
Place in fridge to set.  http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/trifles.html


 HEERLIKE TRIFLE RSG                           

1 sjokolade rolkoek, in ringe gesny
Van der Hum of Amaroela-likeur

1 pakkie Marachino-kersies
2 houers gladde maaskaas
1 blikkie kondensmelk

½ koppie suurlemoensap
    1 koppie gevlokte amandels
    1 Flake-sjokolade, gekrummel

    Plaas die helfte van die rolkoek se ringe onder in 'n glasbak.
    Bedruip dit met die likeur.
    Meng die maaskaas met die kondensmelk en suurlemoensap.
    Plaas die helfte hiervan op die rolkoek, gevolg deur die helfte van die kersies,
      die helfte van die amandelvlokkies, en die helfte van die sjokolade.Herhaal die lae.  Dit kan drie dae in die yskas hou.   http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/trifles.html

No comments:

Post a Comment