Wednesday 3 July 2013

GROEN TAMATIE BLATJANG





GROEN TAMATIE BLATJANG
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/07/groentamatie-blatjang.html

Sny 1kg groen tamaties in kwarte, en gooi in ‘n pot.
Neem 500g groen appels, sny ook in kwarte, en verwyder die stronk. 
Moet dit nie afskil nie.
Sny 2 medium uie op, gooi in die pot, draai ‘n vlammetjie onder sy bodem oop, en laat dit stadig warm word.

Gooi verder in die pot:
4 koppies mout (malt) asyn, of appel asyn.
1 3/4 koppies bruin suiker,
1 koppie goue sultanas,
1 1/2 teelepels mostertpoeier,
1 teelepel gemaalde kaneel,
1/4 teelepel gemaalde naeltjies,
1/4 teelepel cayenne peper en ‘n skeutjie sout.

Prut die inhoud vir 90 minute sonder deksel.  Roer gedurig.
 Die blatjang sal begin verdik.Proe die suikergehalte en gooi in gesteriliseerde flesse.  Draai styf toe, laat omgekeer afkoel.*onbekend*Lekker Resepte vir die Jongergeslag

Groen Tamatie Blatjang

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/07/groentamatie-blatjang.html
*in en om die huis*
2.3 kg green tomatoes
450 g onions
1 tablespoon salt
225g seedless raisins
225 g sultanas
28 g root ginger
4 red chillies
1 tablespoon whole black peppercorns
12 cloves
570 ml vinegar
450 g Demerara sugar.
Wash & finely chop tomatoes & onions.
Place together in bowl, sprinkle with salt and leave for an hour.
Transfer into pan with raisins and sultanas.  Bruise the ginger and chillies and put with the other spice into a piece of muslin, tie firmly and add to the pan with the vinegar.
Bring to the boil then switch down to a simmer and add sugar, stirring frequently until dissolved.
Continue stirring and press onto the muslin bag until thickened.  Remove the muslin bag.  Pour into hot sterilized jars and seal.*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*

Groen tamatie blatjang

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/07/groentamatie-blatjang.html
3 kg groen tamaties
125 ml sout
1½ kg fyngekapte uie
750 ml suiker
1,8 liter asyn

Verwyder ogies van tamaties, sny in blokkies, sprinkel sout oor en laat staan oornag. Dreineer oortollige vloeistof. Roer gekapte uie, suiker en asyn by. Kook vir 1 uur sonder deksel*onbekend*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*

No comments:

Post a Comment