Sunday, 16 February 2014
MELKKOEK
MELKKOEK
1 groot koek
Koek:
125 ml (½ k) melk
90 ml (6 e) water
125 ml (½ k) olie
4 ekstragroot eiers
500 ml (2 k) strooisuiker
10 ml (2 t) vanieljegeursel
500 ml (2 k) koekmeel
10 ml (2 t) bakpoeier
knypie sout
Melkvulsel:
90 ml (6 e) mielieblom
45 ml (3 e) koekmeel
3 ekstragroot eiers, geskei
1 l melk
30 ml (2 e) botter
250 ml (1 k) suiker
knypie sout
5 ml (1 t) vanieljegeursel
Stel oond op 180°C.
1. Koek: Verhit melk, water en olie in kastrol tot kookpunt. Hou eenkant.
2. Klits eiers tot liggeel. Klits strooisuiker bietjies-bietjies by.
3. Klits nog 8 minute. Roer vanieljegeursel by.
4. Sif koekmeel, bakpoeier en sout.
5. Roer meelmengsel en melkmengsel beurtelings by eiers in tot beslag vorm.
6. Verdeel beslag tussen twee koekpanne met 22 cm-deursnee wat met bakpapier uitgevoer is.
7. Bak vir 25 minute of tot toetspen skoon uitkom.
8. Laat koeke in koekpanne afkoel. Keer op afkoelrakkie uit om heeltemal af te koel.
9. Melkvulsel: Meng mielieblom en koekmeel in mengbak.
10. Klits eiergele en bietjie van melk om pasta te vorm.
11. Roer eiergeelmengsel by meelmengsel tot glad en sonder klonte.
12. Verhit oorblywende melk, botter, suiker en sout in groot kastrol tot kookpunt.
13. Roer bietjie van kookmelk by eiergeelmengsel tot glad. Gooi eiermengsel by warm melkmengsel in kastrol.
14. Draai hitte laer en kook tot dik, terwyl af en toe geroer word.
15. Verwyder van hitte en roer vanieljegeursel by.
16. Klits eierwitte tot stywepuntstadium en vou by vlamengsel in.
17. Plaas waspapier bo-op vlamengsel en laat eenkant tot goed afgekoel. Waspapier keer dat ‘n vel vorm.
18. Sny koeke horisontaal in middel deur.
19. Smeer van vlamengsel op elke koeklaag. Plaas koeklae op mekaar.
20. Plaas koek in yskas tot benodig.
21. Versier koek met versuikerde roosblare.
WENK: Versuikerde roosblare kan selfs ‘n paar dae voor die tyd gemaak word.
Versuikerde roosblare:
2 vars rose
1 eierwit
verfkwassie
ongeveer 45 ml (3 e) strooisuiker
1. Pluk rose se blare versigtig af.
2. Verf eierwit met kwassie aan voor- en agterkant van elke blaar.
3. Sprinkel strooisuiker bo-oor tot blare goed aan albei kante bedek is.
4. Plaas blare op geskikte bord en laat eenkant tot droog.
5. Berg blare op koel, droë plek, maar nie in yskas nie.
Resep oorspronklik gepubliseer in 50 beste gebak uit Vrouekeur http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/02/melkkoek.html
Labels:
Koeke - Groot
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment