OORSKIET
BRAAIVLEIS IDEES
Ons almal sit gewoonlik Maandag met ‘n halwe bak gebraaide
vleis wat oorgebly het na die naweek se braai in ons yskas. Dit kan selfs van
‘n bord gekookte kos wees bv. hoender, of boudvleis of vark of ” what ever”
soos hulle se:
Vandag wil ek julle wys hoe ek met oorkietvleis ‘n toevou
pastei gemaak het. Dit is so maklik en jy kan basies enige iets insit.
ANNETTE HUMAN se
SKUD EN SKOMMELKORS
750ml bruismeel of 750ml meel en 25ml bakpoeier
200ml kookwater
200ml olie
5 ml sout
Gooi in plastiekbak en skud tot jy hoor dit is in ‘n bal
vorm
Maak deksel oop, smeer los stukkies en knie net so effe
tot mooi bol gevorm is
Ek het die spareribs van die bene afgesny en in stukke
gesny, ‘n groot uie opgekerf ,
1 blikkie knopie sampioene ingegooi en
halwe blik pynappelstukke, gedreineer,
knoffelvlokkies
sout en peper en dit gebraai tot warm
Hier kan jy nou enige oorskietvleis gebruik, vars
sampioene, peppers, olywe ens
Lekker gebraaide maalvleis gaan ook werk of selfs
boerewors in stukkies gesny
Neem die deeg en druk plat in ‘n oondbak. Jy hoef nie die
oondbak te smeer of te spuit nie. Die deeg het genoeg olie in.
Smeer aan die eenkant tamatie relish of tamatie en uie
smoor of enige iets wat jy wil oorsmeer
Sit jou vleismengsel op. Ek het peppadews en bietjie
gerasperde chedderkaas ook oorgestrooi
NB: JOU VLEIS MOET EFFE SOUSERIG WEES ANDERS IS JOU
PASTEI TE DROOG. DIE TAMATIE RELISH OF TAMATIE EN UIE SMOOR WAS VOLDOENDE OM
DIT SOUSERIG GENOEG TE MAAK. Dit moet
net nie te souserig en loperig wees nie anders loop dit uit die deeg uit.
Vou nou jou anderkant oor en druk oral mooi vas. Wees
versigtig, die deeg is papperig en maak maklik gaatjies. Smeer maar toe met jou
vinger sover moontlik.
Voorverhit jou oond tot 180 C
Bak vir ongeveer 45 minute of tot jy voel jou deeg is
lekker bros en hard.
Haal uit en laat staan so 10 minute
Bedien net so of jy kan lekker mengelslaai saam maak of
selfs rys of kapokaartappels. Jy kan dit as ‘n vleisgereg saam met ‘n gekookte
bord kos ook gebruik.
Bron: Kreatiewe kosidees
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/11/oorskiet-vleis-pastei.html
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/11/oorskiet-vleis-pastei.html
No comments:
Post a Comment