Tuesday, 25 August 2015

MOSSELPOTJIE


Maggie de Castro

MOSSELPOTJIE:

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2015/08/mosselpotjie.html

Bestanddele:
1kg mossels in die doppies (skoon geborsel)
70g botter
1 groot ui, fyn gekap
30 ml meelblom
360 ml vis aftreksel
5 ml tiemie
30 ml fyngekapte pietersielie
1 lourierblaar
125 ml room
5 ml sout
Vars-gemaalde swart peper

Metode:
1. Indien die mossels vars is, plaas hulle in ‘n swaarboom pot nadat dit skoon gemaak is en kook dit vir sowat drie minute op hoë temperature.
2. Gooi onmiddelik enige mossels weg wat nie oopgemaak het tydens die kookproses nie.
3. Gooi die vloeistof af om te gebruik as aftreksel.
4. Bevrore mossels moet nie ontvries word nie.
5. Smelt botter in ‘n groot pot en soteer die uie daarin tot sag.
6. Voeg die meel by om ‘n sagte roux te vorm.
7. Voeg daarna die aftreksel, tiemie, pietersielie en lourierblare by en kook totdat dit lekker dik is. Voeg die mossels, room, sout en peper by.
8. Skud die pot sodat alle bestanddele lekker deeglik met mekaar meng.
9. Bedien in sopbakkies.
(Cass Se Kombuis DSTV - Kreatiewe Kos Idees)

*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*