Mare Nieuwoudt
STYWE PAP EN SPEKVINGERS:
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.co.za/2015/09/stywe-pap-en-spekvingers.html
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.co.za/2015/09/stywe-pap-en-spekvingers.html
Hierdie resep het Johnny Snyman van Seepunt met ons gedeel dit is ‘n heerlike bygereg vir ‘n braai.
Genoeg vir sowat 6 mense
Bereiding: 30 minute
Gaarmaaktyd: sowat 40 minute
Bereiding: 30 minute
Gaarmaaktyd: sowat 40 minute
Bestanddele:
500 ml (2 k) water
10 ml (2 t) sout
400-500 ml mieliemeel
15 spekvleisrepies
peuselstokkies
10 ml (2 t) sout
400-500 ml mieliemeel
15 spekvleisrepies
peuselstokkies
Metode:
1.Bring die water en sout tot kookpunt en voeg die mieliemeel by. Verlaag die hitte en kook tot gaar. Roer elke dan en wan.
2.Spuit ’n bakplaat met kossproei en skep die gaar pap in die bak, sowat 2-3 cm dik. Druk die pap stewig vas en maak die bokant gelyk.
3.Laat staan tot stewig en sny in skywe.
4.Draai ’n spekrepie om elke skyf en steek vas met ’n peuselstokkie.
5.Braai die vingers op matige kole tot die spek gaar en bros is.
1.Bring die water en sout tot kookpunt en voeg die mieliemeel by. Verlaag die hitte en kook tot gaar. Roer elke dan en wan.
2.Spuit ’n bakplaat met kossproei en skep die gaar pap in die bak, sowat 2-3 cm dik. Druk die pap stewig vas en maak die bokant gelyk.
3.Laat staan tot stewig en sny in skywe.
4.Draai ’n spekrepie om elke skyf en steek vas met ’n peuselstokkie.
5.Braai die vingers op matige kole tot die spek gaar en bros is.
Wenk:
Jy kan ook ’n bakkie tamatie-en-uiesmoor hierby voorsit.
HUISGENOOT
Jy kan ook ’n bakkie tamatie-en-uiesmoor hierby voorsit.
HUISGENOOT
No comments:
Post a Comment