Dalene Brits
SPECKLI
(’n Switserse gereggie)SPECKLI
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2015/12/speckli-klein-koekie-van-blaardeeg.html
1 rol Blaardeeg
4 eetlp Bruinsuiker
4 eetlp Gemaalde neute (Amandels of Hazelnuts of okkerneute)
2 eetlp Room
Rol deeg uit en deel in twee stukke.
Meng suiker, neute en room.
Smeer mengsel op die deeg en rol op.
Sny nou elke rol in LENGTE middeldeur en daarna in ± 4cm of kleiner stukke.
Bak by 180º C tot ligbruin. Lewer ± 24 stukkies.
Meng 2 eetlp (30 ml) Versiersuiker en ’n paar druppels Kirsh - kersielikeur en ’n paar druppels water en drup op elke koekie.
Uit die boeke! SKFP
No comments:
Post a Comment