Tuesday 26 February 2013

KAASKOEKE


NUTELLA KAASKOEK:
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html
 

Bestanddele:
1 houertjie roomkaas
125ml strooisuiker
1 bottel Nutella
1/4 teelepel vanilla
1 digestive beskuitjies of tennisbeskuitjies vir kors

Maak so:
In ‘n groterig bak, meng roomkaas en suiker tot glad en lig.
Meng die Nutella and vanilla extract tot daar geen strepe is nie.
Gooi oor kors in standaard tertkbak.
Sit in yskas vir te minste 4 ure voor opdiening.
(OFM)
*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*






                                                            Foto>Foodnetwork.com


KAASKOEK
Ek het hierdie resep by my vriendin Antoinette gekry
1 blik kondensmelk
2 houers 250g smooth cottage cheese
250ml vars room
1 teelepel suurlemoensap
1 pakkie instant poeding (enige geur)
Metode:
Klits als in volgorde saam tot styf.
Ek het gevind die Butterscotch, Vanilla en Caramel is die lekkerste - die kaaskoek proe amper soos roomys!

Reka Vd Merwe Mong  http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Kaaskoek
Anerien Loubser Groenewald
N baie maklike resep wat altyd gewild is:
Fyn tennis beskuitjies en botter gemeng en vas gedruk vir kors.
Meng 2 blikkies kondensmelk (gold cross, nie die loperige ene nie) en
2 houertjies roomkaas (kamertemperatuur) tot klonte uit is.
Druk 2-3 groot suurlemoene se sap uit en meng by kaasmengsel.
Gooi uit in kors en sit in yskas.
Sodra tert gestol is, sit bo-laag van jou keuse op http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html

MAKLIKE KAASKOEK
Meng 1 blik kondensmelk met 
80 ml suurlemoensap. 
Voeg 1 houer gladde maaskaas by en meng tot glad.
Klits 1 houer vars room styf (oppas vir botter staduim) - 250 ml..
Voeg room by kondensmelkmengsel en vou in. Dit moet mooi glad wees. Gooi in jou voorbereide pan wat met koekiekrummels uitgevoer is. Bak 10 min by 180 gr.
Laat afkoel en dan yskas toe.

Carol Elliott Claassen
FLAKE CHEESECAKE
125g butter
225g digestive biscuits
350g cream cheese
75g castor sugar
100g Cadbury Bournville chocolate
125ml milk
20ml (Tbs) gelatine
2 large oranges
284 ml double cream
6 Cadbury Flake’s
Method:
20 cm loose based cake tin, base lined
Melt the butter, stir in the finely crushed biscuits then press half the mixture into the ungreased tin; chill. Cream the cheeses and sugar together. Melt the chocolate in the milk then cool slightly before mixing into the cheese mixture with the gelatine dissolved in 2 tablespoons of boiling water. Finely grate the rind of 1 orange then segment both; reserve 8 segments; chop remainder. Fold the orange rind and chopped pieces into the mixture, with half the lightly whipped cream. Pour into the tin and leave to set. When set, carefully press the remaining biscuit mixture onto the cheesecake and chill.Gently turn cheesecake out onto a plate. Spread top with whipped cream. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Carol Elliott Claassen
COOKIES AND CREAM CHEESECAKE
 250g Tennis biscuits, halved (the original recipe called for chocolate biscuits, but my favorite part about cheesecake is the coconut biscuit crust)
125g butter, melted
2 x 250g tubs of cream cheese, softened
2/3 cup caster sugar
3 eggs
250g packet Romany Creams biscuits, halved
150g Oreos or cream-filled chocolate biscuits, roughly broken up
Method:
Preheat oven to 160°C. Lightly oil a 20cm springform pan. Crush Tennis biscuits until they resemble fine breadcrumbs and then pour in the butter, and mix until well combined. Press mixture over base and sides of your pan and place in the fridge. Next step is to make the filling. You can use an electric mixer, but i made do with a wooden spoon and a whisk. All you do is beat the cream cheese and sugar until smooth, and then add the eggs, one at a time, until the mixture is a bit runny. Then stir in the biscuits. Pour mixture into pan and place pan on a baking tray in the oven. It will need to bake for 45mins to an hour and is set when it wobbles slightly in the middle. Turn off the oven and let the cheesecake cool in the oven until the oven is completely cold. Refrigerate overnight. Serve with vanilla ice cream.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Helena Kruger
TROPIESE KAASKOEK
90g[90ml] gesmelte botter
1en n halwe pakkie Marie beskuitjies gekrummel
5ml kaneel
500g sagte Romerige Maaskaas
1 Blik Kondensmelk
1 Blikkie[440g] fyn Pynappel
1 Blikkie[110g] Grenadellamoes
12.5ml Gelatien
250ml Room geklop
Ekstra vrugte vir versiering
Metode:
Meng gesmelte botter beskuitjies en kaneel
Druk dit vas in jou tertbord en plaas in yskas om te verkoel
Klop maaskaas en kondensmelk saam
Dreineer jou pynappel en hou 37.5ml van die sap
Vou die pynappel en grenadella in die maaskaasmengsel in
Gooi gelatien oor die pynappelsap en los dit op oor kookwater
Vou ook in die Maaskaasmengsel, plus die helfte van die geklopte room
Gooi in kors en verkoel dit tot dit gestol het
Versier met vrugte en oorblywende room!!!
Baie Lekker en maklik!!Helena 14/1/11 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Jenny van der Westhuizen
LEKKERSTE KAASKOEK
(POEDING)
10 ml vanilla
2 ml sout
1 blik kondensmelk
1 blik Ideal Melk
1 Houer Room
2 houers gladde maaskaas
6 eiers, geskei
250g beskuitjies, fyn
1 blik karamel kondensmelk
150g gesmelte botter
125ml suiker
30ml mielieblom
Metode:
Meng beskuities en botter. Druk vas in bak. Verkoel 1 uur.
Meng suiker, moelieblom en sout.
Klits maaskaas, kondensmelk, eiergele en vanilla by.
Giet room en ideal melk by en klits.
Klits eierwitte styf en vou in.
Gooi in kors.
Bak 1 uur teen 180 grade C.
Moenie oopmaak voor die tyd om is nie.
Laat afkoel in oond.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Adele Filmalter
JOGHURT EN KONDENSMELK- TERT
(Dit proe soos Kaaskoek en is goedkoop en lekker!)
‘n Pakkie Tennisbeskuitjies (fyn gemaak) * Sien wenk onderaan
75 g botter of margarien (gesmelt)
750 ml volroom joghurt (enige geur)
1 blik volroom kondensmelk
* Kors:
Meng die beskuitjie krummels en gesmelte botter goed saam. Gebruik die agterkant van n groot metaal lepel en druk die mengsel vas teen die wande en bodem van n tertbord van 23 cm.
Vulsel:
Meng die joghurt en kondensmelk goed en gooi in die kors.
Mikrogolf vir 4 minute op 100% krag.
Laat afkoel en verkoel dan verder in die yskas tot gestol.
PS. Of bak in n voorverhitte oond op180 C vir 10 - 15 minute
* WENK:
Die kors kan ook gemaak word deur net n laag Tennis beskuitjies onder te sit of brosbrood te verkrummel en dit op die bodem te sit http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


NO-BAKE CHOCOLATE CHEESECAKE
Recipe by: SUGAR.PLUM.FAIRY
This recipe was passed down to me from my mum. It produces a rich, chocolaty cheesecake perfect for all cheesecake and chocolate lovers alike! Taste a little to ensure that the right amount of chocolate-ness has been reached. If you like cheesecakes a little more chocolaty then you may need to add a little more cocoa powder/water mix to taste.
Ready in 2  hours
Serves: 6
150g (5 oz) digestive biscuits
45g (1 1/2 oz) butter
110g (4 oz) caster sugar, divided
120ml whipping cream
150g (5 oz) dark chocolate, melted and cooled
2 tablespoons cocoa powder mixed with a little hot water
1 (200g) tub cream cheese
Preparation method
Prep:2  hours
1.Crush the digestive biscuits and mix with the melted butter and 1 tablespoon of the caster sugar. Press into a 18cm (7 in) cake tin and refrigerate.
2.Whip cream until soft peak stage. Add cooled melted chocolate, then the cocoa powder mix. Blend well and set aside.
3.Beat the cream cheese and remaining sugar together. Fold in cream/chocolate mixture and mix thoroughly.
4.Spread into tin on top of crushed biscuits. Freeze for one hour.
5.Refrigerate for about 30 minutes, then serve.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Triple Chocolate Cheesecake
Ingredients (serves 8)
200g plain chocolate biscuits
80g butter, melted
1/3 cup cold tap water
5 teaspoons gelatine
500g cream cheese, softened
1/2 cup icing sugar
1/2 cup milk
150g white chocolate, melted
150g dark chocolate, melted
1 1/2 cups thickened cream, whipped
100g milk chocolate, grated
cocoa powder, to serve
Method
Grease and line a 24cm (base) springform pan. Process biscuits in a food processor to fine crumbs. Transfer to a bowl. Add melted butter. Stir until well combined. Use your fingertips to press into base of prepared pan. Refrigerate for 20 minutes or until firm.
Place water into a heatproof microwavesafe bowl. Sprinkle over gelatine. Stand for 1 minute. Microwave, uncovered, on HIGH (100%) power for 20 to 40 seconds or until gelatine dissolves. Set aside for 15 minutes.
Using an electric mixer, beat cream cheese, sugar and milk until smooth. Stir in gelatine. Divide cream cheese mixture between 2 bowls.
Stir white chocolate into 1 cream cheese mixture. Stir dark chocolate into other.
Fold half the cream through white chocolate mixture and half through dark chocolate mixture.
Pour dark chocolate mixture over biscuit base. Freeze for 10 minutes or until firm to the touch. Carefully spread white chocolate mixture over dark. Cover. Refrigerate overnight.
Release sides of pan. Place cheesecake onto a serving platter. Sprinkle with grated milk chocolate. Dust with cocoa. Cut into slices with a warm knife. Serve. *Carol Elliott Claassen* 19/9/2011http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Aarbei kaaskoek 
(Banter House)
Bestanddele
1 1 / 4 koppies Graham cracker krummels
1 / 4 koppie suiker
1 / 3 koppie botter of margarien, gesmelt
2 (10 gram) pakkette bevrore versoete aarbeie, ontdooi
1 eetlepel mielieblom
3 (8 gram) pakkette roomkaas, saggemaak
1 (14 gram) kan versoete kondensmelk
1 / 4 koppie suurlemoensap
3 eiers
1 eetlepel water
Aanwysings
Kombineer Graham cracker krummels, suiker en botter.
Druk op die onderkant van 'n ungreased 9-in. losboompan.
Plaas in yskas vir 30 minute. In 'n vermenger of voedselverwerker, meng aarbeie en mielieblom, bedek en verwerk tot glad. Giet in 'n kastrol en bring tot kookpunt.
Kook en roer dit vir 2 minute. 1 / 3 koppie aarbei sous opsy gesit; koel. Bedek en verkoel oorblywende sous vir die bediening. In 'n mengbak, klits die room kaas tot lig en donsig. Geleidelik klop in melk. Voeg die suurlemoensap by, meng goed. Voeg eiers, klop op 'n lae net tot gemeng. Gooi die helfte van die room kaas mengsel oor die kors. Drop die helfte van die voorbehou aarbei mengsel met 1 / 2 teelepels vol op die room kaas laag. Versigtig lepel oorblywende roomkaasmengsel oor die sous. Drop oorblywende aarbei sous 1 / 2 teelepels geplaas. Met 'n mes, sny deur die boonste laag te krul aarbei sous. Bak by 300 grade F vir 45-50 minute of totdat die sentrum is byna. Laat op 'n draadrak afkoel vir 10 minute. Versigtig loop 'n mes om die rand van die pan te los; Cool 1 uur langer. Plaas in die yskas oornag. Verwyder die kant van die pan. Dunne gekoeld aarbei sous met water as jy wil dien met 'n kaaskoek. Bêre in die yskas.   http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Kaaskoek
Geskryf deur: meisie_uae
2 pakkies orley whip
250 ml vars melk
Meng saam om versiersel te vorm, voeg dan by:
1 blikkie kondensmelk
400 g Philadelphia room kaas
250 g ongesoute room kaas
1 groot of 2 klein room
Meng op hoe spoed om romerige te word
3 pakkies gelatine meng in 1/3 water - bring tot kook punt oor n lae hitte of tot gelatine heeltemal op gelos is.
Meng gelatine by bogenoemde mengsel in en meng vir so 3 min.
Kors
500 g tennis biskuitjies
300 g gesmelte magarien/botter
2 eetlepels suiker
Meng alles saam en plaas in n pan. Druk die vas en bak vir 7 min op 350 grade C of vries vir n 1/2 uur voor kaas beslag ingevoeg word.
Aarbeie, kiwi kan bo op die kaas koek geplaas word.
Hierdie maak n baie groot kaaskoek, jy mag miskien die resep halveer met die bestandele http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


VINNIGE EN MAKLIKE KAASKOEK
KORS

200g tennisbeskuitjies fyngemaak
125g botter
VULSEL
2 blikkies (397ml) kondensmelk
2  x 250g maaskaas
125ml suurlemoensap
Vars of geblikte  aarbeie vir bo-op


Smelt botter en roer by die beskuitjiekrummels.  Druk die kors vas in ‘n losboompan van 20cm.  Klits al die bestanddele van die vulsel goed saam.  Gooi in die kors en bak 15min by 180°C.  Laat baie goed afkoel, haal uit die pan en verkoel in die yskas.  Sit skyfies vars aarbeie of  fyn geblikte aarbeie of altwee bo-op die kaaskoek, en bedien. 
#maklikekaaskoek  http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Maré Nieuwoudt
Karamel Pekanneut Kaaskoek
Bestanddele
200g koekmeel
200g botter
225g ligte- sagte bruinsuiker
450g volroom roomkaas
2 teelepels (10ml) vanilla
3 ekstra groot eiers, geklop
Sap en gerasperde skil van 2 suurlemoene
2 eetlepels (30ml) gemengde speserye
300ml room
175g gemengde neute (eie keuse)
50g strooisuiker
Rou suikerboontjies
Metode
Voor verhit oond op 200 ºC. Voer 23cm losboomkoekpan uit met waspapier. Sif 175g koekmeel in ‘n bak en vryf 75g botter in tot dit soos fyn broodkrummels lyk. Roer genoeg water in om ‘n stywe deeg te vorm. Rol uit op meelbestrooide plank in ronde 23cm vorm en dikte om ¾ van die koekpan te vul. Verkoel vir 15 minute. Bak blind vir 10 minute, verwyder bakpapier en boontjies en bak vir nog 10 minute. Verlaag oond temperatuur na 180 ºC. Smelt die res van die botter en klits saam met die oorblywende koekmeel, strooisuiker, roomkaas, vanielje, eiers, suurlemoen (sap en gerasperde skil) en gemengde speserye tot romerig. Skep lepels vol op die koek en bak vir 1 uur. Verwyder van oond en laat heeltemal koud word. Verwyder van pan en plaas op ‘n bord. Klits room tot net styf en skep bo- oor koek. Sprinkel neute oor. Smelt bruinsuiker in ‘n pan tot dit ‘n donker karamel kleur het. Gooi egalig oor neute en laat set in die yskas vir ‘n wyle voor opdiening
Resep Verskaf deur Frika at 7 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Maré Nieuwoudt
Verlaagde-Kalorieë-Kaaskoek
Bestanddele
3 eetlepels (45ml) verlaagde suiker konfyt (weigh- less)
225g lae- vet maaskaas (smooth)
275g onversoete muesli
225g lae- vet roomkaas
300ml tropiese vrugtejogurt
2x 11g sakkies gelatien, opgelos in 6 eetlepels water
2 eetlepels (30ml) versoeter/ suiker
Gesnyde vars vrugte vir versiering
Metode
Voer ‘n 23cm losboomkoekpan uit met waspapier. Meng muesli en konfyt saam en druk onder in pan vas. Verkoel vir 20 minute. Klits maaskaas, roomkaas, jogurt en versoeter/ suiker saam. Roer afgekoelde gelatien in en skep op mueslikors. Verkoel vir 30 minute of tot geset. Maak kante los met mes en verwyder kaaskoek. Plaas op bord en versier met gesnyde vars vrugte. Genoeg vir 8- 10 mense http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Maré Nieuwoudt
DEKADENTE KAASKOEK
KORS:
125 g botter of margarien
2 pakkies (200g elk) Tennisbeskuitjies, fyngemaak
VULSEL:
3 bakkies (250g elk) gladde maaskaas
2 blikkies (397g elk) Kondensmelk
125 ml (1/2k) suurlemoensap
250 ml (1k) suiker
10 ml (2t) vlapoeier
250 ml (1k) room, verkoel en styf geklits
90 ml (6e) kakao
METODE:
Voorverhit die oond tot 180°C. Smeer n losboompan of ringvormpan, 23 cm in deursnee, of spuit met kleefwerende kossproei.
Smelt die botter of margarine en roer die krummels by. Druk vas op die bodem en teen die kante van die voorbereide pan. Verkoel tot benodig.
Meng al die bestanddele vir die vulsel buiten die room en die kakao. Vou die room in en giet die helfte van die mengsel in die tertkors. Sif die kakao by die orige maaskaasmengsel, meng en giet versigtig bo-oor. Bak 30 minute lank tot ligbruin om die kante. Verwyder uit die oond en laat oornag in die yskas afkoel. Verkoel tot stewig. Plaas op n dienbord en verwyder die ringvorm versigtig.
Lewer n groot koek.   Huisgenoot Eetsaam 6 September 2001 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html

Maré Nieuwoudt
ONGEBAKTE KAASKOEK
KORS
2 pakkies (200g) klapper OF mariebeskuitjies, gekrummel
100 ml botter, gesmelt
VULSEL
250 ml room, verkoel
1 pakkie (90g) vanielje-kitspoeding
175 ml natuurlike joghurt
250 ml roomkaas
1 blikkie grenadellamoes
3 ml mielieblom
METODE
Meng beskuitjies en botter saam en druk vas in n 22 cm losboompan. Verkoel.
Klits room tot sagte punte vorm. Voeg kitspoeding deeglik by. Voeg joghurt en roomkaas by en klits tot gemeng. Giet in kors en verkoel tot stewig.
Meng grenadellamoes met mieliblom en verhit tot effe verdik. Laat afkoel tot stewig en giet oor die gestolde kaaskoek. Hou verkoel.
Lewer 1 koek.  Huisgenoot wenresepte 30 Januarie 2003, http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Wilanda Räsänen
Baileys Cheesecake
Hier is ‘n “kaaskoek” wat ek gereeld maak. Dit is heel eenvoudig en altyd ‘n gunsteling as ek dit iewers neem.
Crust
10 Digestive biscuits
50 g Butter
Filling
3 Gelatin leaves
200 ml Cream
400 g Mascarpone cheese (room temp)
100 ml Baileys
160 g Icing sugar
Method
Crush the digestive biscuits and add the melted butter. Press into a loose bottom 24cm pan.
Place the gelatin leaves into cold water to soften for 10 min.
Whisk the cream (not stiff) and add the mascarpone cheese and icing sugar.
Warm the baileys slightly and add the gelatin to it, stir till disolved.
Pour the baileys and gelatin into the cream cheese mixture stirring all the time.
Pour into the prepared base and place in the fridge for at least 2h to set.
The Baileys liqueur can be replace with Amarula liqueur http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Maré Nieuwoudt
Blitsige Kaaskoek
KORS:
1 pakkie (200g) Mariebeskuitjies fyngedruk
50 g margarine, gesmelt
2 ml (1/2t) kaneel
VULSEL
1 blik (397g) kondensmelk
1 houer (250g) geroomde maaskaas
1 pakkie (90g) vanielje kitspoeding
100g melksjokolade (opsioneel)
METODE:
Meng die beskuitjiekrummels, botter en kaneel. Druk met die agterkant van ‘n lepel op die bodem en teen die kante van ‘n 1 liter tertbord vas.
Klits die kondensmelk en maaskaas tot gemeng. Strooi kitspoeding-poeier oor en klits 1 minuut lank. Giet die vulsel in die kors en verkoel in yskas tot stewig.
Berei sjokoladekrulle met n groenteskillertjie en versier die kaaskoek daarmee. Lewer ‘n middelslag tert.
Huisgennot Wenresepte (Randrekkers) 5 Maart 1998. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Rene Wessels
Appelkoos – of perske – kaaskoek.
Uit : Eet vir volgehou energie 1.
Lewer 12 porsies
 'n Baie indrukwekkende nagereg.
100 g spysverteringskoekies.
225 g laevet maaskaas
80 ml suiker
175 ml laevet appelkoos jogurt
2 eiers geskei
15 ml gelatien
60 ml koue water
5 ml vanielje geursel
Knippie sout
2 x 410g blikke appelkose of perskes in natuurlike sap
20 ml gelatien
Rangskik 'n enkellaag koekies in 'n tertbak met 'n deursnee van 26 cm
Gebruik 'n elektriese klitser en klits die maaskaas, suiker, jogurt en eiergele tot glad.
Week 15 ml gelatien in koue water en laat stadig oplos oor lae hitte. Klits die gelatien stadig by kaasmengsel in. Voeg vanielje geursel by..
Klits eierwitte styf saam met die sout en vou dit dan by die maaskaas mengsel in.
Giet oor die koekies en verkoel 2 ure of tot gestol.
Wanner die kaaskoek gestol is, dreineer die vrugte, giet die sap af in 'n kastrol. Verhit die vrugtesap en 20 ml gelatientot heeltemal opgelos en laat staan tot verkoel.
Intussen rangskik die vrugte bo-op die kaaskoekvulsel.
Skep die afgekoelde sap oor die vrugte sodat die vrugte net-net bedek is.[ die res vd sap/gelatien word nie gebruik]
Plaas weer in die yskas tot dit styf genoet is om te sny.
Bietjie moeite , maar baie lekker.
Ek het ookal die appelkose/perskes met gemengde vrugte [cocktail] vervang.
Volgende keer wile k met pynappelstukke probeer] http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Martie Kruger Kotze
Hier is ‘n resep vir julle almal glo dit of nie maar ek het dit gemaak en dit is baie lekker !
BLACKFOREST CHEESECAKE / WHITEFOREST CHEESE CAKE
250g Choc ripple biscuits
125g unsalted butter melted
Dark Chocolate curls and extra morello cherries to decorate
FILLING
200g dark chocolate chopped
2 t powered gelatine
2 tbs water
375g cream cheese at room temperature
1/2 cup caster sugar
300ml tub thickened cream
1 cup drained morello cherries
Grease a 24cm springform pan. Line base with baking paper.  Process biscuits until finely crushed.  Add butter, process until combined.  Press mixture evenly over base and three-quarters up the sides. Refrigerate while preparing the filing.
To make the filling, place chocolate in a heatproof bowl over a sausepan of simmering water.  Stir until just melted.  Remove from heat, cool for 10min. Meanwhile sprinkle gelatine over water in a heatproof jug sitting in a sausepan of simmering water. Stir until dissolved.  Remove, cool slightly.
Beat cheese and sugar in electric mixer until smooth.  On a low speed, beat in cream, chocolate and gelatine mix until smooth.  Fold in cherries.  Spoon into pan.  Smooth top. Cover, refrigerate overnight.  To serve, remove side of pan.  Slide cheesecake onto a serving plate.  Decorate with chocolate curls and extra cherries.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html

Jy kan ook van die selfde resep’n Whiteforest Cheesecake maak Verander:
 Follow method for Black forest Cheesecake.  Replace Choc Ripple biscuits with plain sweet biscuits and increase butter to 175g.  Reserve 2 tbsps cherry syrup.  Replace dark chocolate with white chocolate in the filling and stir in reserved syrup with gelatine mixture.  Decorate with white chocolate curls and extra cherries.

Dan maak ook individual mocha cheesecakes:  Follow method for Black forest Cheesecake. Using half the ingredients.  Press biscuit mixture into bases of nine holes of a 12-hole silicone muffin pan (1/3 cup capacity)  Omit cherries.  Dissolve 1 tsp. instant coffee granules with gelatine and water.  Top with whipped cream.  Decorate with grated dark chocolate.  Liefde groete Martie Kruger Kotze http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Dalene Brits
DRIEHOEKKAASKOEK
187,5 ml Suiker
250 g Botter
1 Eier
5 ml Vanilla
1 ml Sout
1 bakkie Roomkaas
1 pak Tennisbeskuitjies
Sjerrie of Soetwyn
Bo-laag:
1 blok Sjokolade 25ml Kookwater
12,5 ml Kakao
Room suiker en botter. Voeg geklitste eier, geursel en roomkaas by. Klop goed. Pak beskuitjies in drie rye op foelie. Smeer een derde van die mengsel op die beskuitjies wat met sjerrie besprinkel is. Herhaal laag beskuitjies en res van vulsel. Pak ‘n ry kersies in die middel en vou die beskuitjies met die foelie in ‘n driehoek vorm. Plaas in vrieskas vir 2 ure.
Smeer bo- laag oor.
EK SMELT NET SJOKOLADE MET BIETJIE BOTTER OM BO-OOR TE SMEER. HOU NIE VAN DIE KAKAO NIE, MISKIEN HOU JY DAARVAN. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Antoinette Opperman Burger
KARAMELKONDENSMELKKAASKOEK
KORS:
2x200 g pakkies klapperkoekies
160 ml gesmelte botter
Voorverhit oond tot 160C en smeer ‘n losboomkoekpan van 26cm met botter. Verwerk klapperkoekies in ‘n voedselverwerker tot fyn en voeg gesmelte botter by. Pols tot krummels aanmekaar begin kleef. Druk krummelmengsel op boom en teen kante van die koekpan vas. Verkoel tot benodig.
VULSEL:
2x230 g houers geroomde maaskaas
250 ml suurroom
1 x 397 g blik kondensmelk
100 ml suurlemoensap
4 eiers –geklits
½ blik (190 g) karamelkondensmelk
3 blokkies (sowat 40g ) fudge
Klits geroomde maaskaas, suurroom, kondensmelk en suurlemoensap saam tot glad. Voeg die eiers by en klits deur. Giet mengsel versigtig in voorbereide krummelkors. Skep teelepelsvol van die karamelkondensmelk in die kaaskoekmengsel en maak seker jy versprei dit egalig. (Van die karamelkondensmelk sal afsak tot onder en van dit sal in die middle van die beslag bly as die koek bak).
Krummel fudge baie fyn en sprinkel oor kaaskoekmengsel. Bak vir 1 uur tot ferm. Skakel oond af, maak oonddeur oop en laat kaaskoek in oond afkoel tot kamertemperatuur. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Karamelkondensmelk-kaaskoek.
LANDBOU
Bestanddele
Kors
2 x 200 g pakkies klapperkoekies
160 ml gesmelte botter
Vulsel
2 x 230 g houers geroomde maaskaas
250 ml suurroom
1 x 397 g blik kondensmelk
100 ml suurlemoensap
4 eiers, geklits
1/2 blik (190 g) karamelkondensmelk
3 blokkies (sowat 40g) fudge
? Voorverhit oond tot 160 °C en smeer ’n losboomkoekpan van 26 cm met botter. Verwerk klapperkoekies in ’n voedselverwerker tot fyn en voeg gesmelte botter by. Pols tot krummels aanmekaar begin kleef.
Druk krummelmengselopboomenteen kantevan die koekpan vas. Verkoel tot benodig. Klits geroomde maaskaas, suurroom, kondensmelk en suurlemoensap saam tot glad. Voeg die eiers by en klits deur.
Giet mengsel versigtig in voorbereide krummelkors. Skep teelepels vol van die karamelkondensmelk in die kaaskoekmengsel en maak seker jy versprei dit egalig. (Van die karamelkondensmelk sal afsak tot onder en van dit sal in die middel van die beslag bly as die koek bak).
Krummel fudge baie fyn en sprinkel oor kaaskoekmengsel. Bak vir een uur tot ferm. Skakel oond af, maak oonddeur oop en laat kaaskoek in oond afkoel tot kamertemperatuur. Bêre in yskas,maar sit voor teen kamertemperatuur. Lewer een groot kaaskoek. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html

Susan van den Berg
Ek het die kaaskoek al gemaak, maar met 'n paar aanpassings. Gebruik roomkaas ipv maaskaas. Maaskaas maak 'n kaaskoek waterig. Nadat die mengsel aangemaak is, plaas dit eers vir 'n ruk in die yskas tot lekker styf, gooi dan in die pan en druk dan lepels vol karamel in die mengsel. Dan sak die karamel nie af nie. Dit is baie lekker
En ek het tennisbeskuitjies gebruik en as gewoonte gooi ek altyd so 2.5ml kaneel by die fyn koekies en botter, gee lekker smaak http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Ria N. Pieterse 
 GOEIE WENK
As ek kaaskoek bak, klits ek eers die eiers tot sponsig en dan die maaskaas en voeg so 30ml koekmeel by tl per tl terwyl die mengsel aanhoudend geklits word.. Ek het kaaskoek vir 'n teetuin gebak vir 3jr en daarna vir 'n koffiewinkel en nooit 'n klagte gekry van waterigheid nie..ek maak 'n gewone soet broskors ipv krummelkors die krummelkors lyk slordig as jy dit aan die publiek porsiegewys verkoop, tensy jy meer botter gebruik en die krummels amper deurweek. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Marlé Buysse
Toblerone cheesecake
Een vriend van me is helemaal gek op toblerone chocola en daarom hebben we deze taart bedacht. Het is echt een heerlijke taart. Het is het best als je ...Bekijk meer
Klaar in 30 minuten
Ingrediënten
Porties: 12
100 gr koekkruimels (digestive koekjes)
4 eetlepels suiker
55 gr boter of margarine
1 zakje gelatine (naturel)
60 ml koud water
225 gr roomkaas, zacht
100 gr suiker
250 ml slagroom, opgeklopt
2 repen Toblerone, in stukjes
Bereidingswijze
Voorbereiding: 30 minuten
1.Meng de koekkruimels met de 4 eetlepels suiker en gesmolten boter. Druk dit op de bodem van een 23 cm ronde cakevorm of springvorm.
2.Doe de gelatine met koud water in een pannetje en roer dit op een laag vuur totdat het is opgelost. Meng de roomkaas met de 100 gr suiker; mix dit met een elektrische mixer tot een glad geheel. Voeg dit toe aan het gelatinemengsel. Zet in de koelkast tot het iets dikker is geworden.
3.Klop de slagroom stijf. Meng dit door het roomkaasmengsel evenals 2/3 van de gehakte toblerone. Schenk dit over de bodem in de springvorm en zet in de koelkast tot de taart helemaal stevig is. Bestrooi voor het serveren de resterende toblerone over de taart.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


TURKISH DELIGHT CHEESECAKE
Delicious twist on a traditional cheesecake recipe, by adding Turkish Delight and rosewater for some exotic flavours.
Servings 6 - 8
CRUST:
11 tennis biscuits, crushed
2-3 T (30 ml- 45 ml) melted butter
CHEESECAKE:
¾ cup (180 ml) cold tap water
2 t (10 ml) rosewater (available from Chemist)
1 x 250 g Ina Paarman's Lemon Cheesecake Mix
1 cup (250 ml) fresh cream
few drops of red food colourant
150 g pink Turkish Delights, diced into 5 mm blocks and tossed in a little icing sugar
Mix the biscuit crumbs with the butter and keep to one side.
Pour the water and rosewater into a mixing bowl. Sprinkle the cheesecake mix over and beat until well blended with an electric beater. Cover with clingfilm and leave to firm in the fridge for 12-15 minutes.
Remove from the refrigerator and beat again for 1 minute until smooth.
Using the same beaters, whip the cream until stiff and fold gently into the cheesecake mixture using a spatula or metal spoon.
Divide the mixture in half.
Colour one half pink and add the diced Turkish Delight.
Blend the pink and white cheesecake mixture together lightly using a knife, so that a streaky, marbled effect is achieved.
Line a 20cm loose-bottom pan (base only) with a neat circle of baking paper.
Pour the cheesecake mixture into the tin. Sprinkle the buttered crumbs over the mixture, press down and smooth gently with the back of a spoon.
Leave to set for at least 4 hours or overnight in the fridge.
To turn out, slip a thin-bladed knife dipped in boiling water around the sides of the cake to loosen it.
Place a large flat serving plate upside down over the loose-bottom tin and invert the cake onto the plate.
Push the cake out and remove the base. Peel away the baking paper, which will now be on top of the cake.
Decorate with a small pink rosebud and lots of perfect petals http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Jenny van der Westhuizen
White chocolate and ricotta cheesecake
 (Granaat resep) 
50g butter, melted
150g tennis biscuits
sunflower oil, for grasing
5 leaves of gelatine
200g white chocolate, chopped
6 tbsp milk
500g tub riccotta
300ml tub double cream
50g icing sugar
2 large eggs, separated
white chocolate curls, for decoration
pomegranate seeds, for decoration
icing sugar, for dusting (optional)
MAKE THE BASE
Turn the oven to 180 degrees. Melt the butter in a pan or microwave. Meanwhile put the biscuits into a large food bag and crush finely with rolling pin. Stir the biscuits into the melted butter, then press very firmly into the base of a 20cm round, loose bottomed, non-stick cake tin. Bake for 6 mins. Leave to cool, then wipe around the inside of the tin with a little oil.
MELT THE CHOCOLATE
Soak the gelatine in water shile you make the filling. Tip the chocolate into a bowl set over a pan of simmering water, then add the milk. Gently heat until melted, then stir. Squeeze the gelatine, cry, add to the chocolate mixture and stir to dissolve.
BEAT THE FILLING
Beat the ricotta, cream, sugar and egg yolks together. In a separate bowl, whisk the egg whites. Stir the chocolate and ricotta mixtures together, then gently fold in the egg whites. Carefulle pour onto the cooled biscuit base. Cover the tin with cling film, then chill until firm, preferably overnight.
DECORATE
To decorate, top the cheesecake with white chocolate curls, then remove from the tin, scatter with the pomegranate seeds and dust all over with icing sugar, if you like.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Hannalie Kitshoff
EKONOMIESE KAASKOEK
250 g Soet Brosdeeg
250 ml Suiker
500 g Gladde Maaskaas
175 ml Room
3 Eiers
25 ml Gerasperde Suurlemoenskil
Metode:
Rol deeg uit en voer 'n diep tertbord uit. Klits alle bestanddele saam tot goed gemeng. Gooi in tertkors en bak vir 1½ uur by 160°C http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Carol Elliott Claassen
FLAKE CHEESECAKE
125g butter
225g digestive biscuits
350g cream cheese
75g castor sugar
100g Cadbury Bournville chocolate
125ml milk
20ml (Tbs) gelatine
2 large oranges
284 ml double cream
6 Cadbury Flake’s
20 cm loose based cake tin, base lined
Melt the butter, stir in the finely crushed biscuits then press half the mixture into the ungreased tin; chill. Cream the cheeses and sugar together. Melt the chocolate in the milk then cool slightly before mixing into the cheese mixture with the gelatine dissolved in 2 tablespoons of boiling water. Finely grate the rind of 1 orange then segment both; reserve 8 segments; chop remainder. Fold the orange rind and chopped pieces into the mixture, with half the lightly whipped cream. Pour into the tin and leave to set. When set, carefully press the remaining biscuit mixture onto the cheesecake and chill.Gently turn cheesecake out onto a plate. Spread top with whipped cream. Decorate edge with thin pieces of chocolate .http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


KRUMMEL-KAASKOEK
101 poedings
180 g koekmeelblom
2 ml sout
25 g strooisuiker
10 g droëgis
25 g margarine
1 groot eier, geklits
50 ml louwarm water.
Vulsel :
75 g margarine
75 g strooisuiker
35 ml koekmeelblom
2 groot eiers, geklits
5 ml gerasperde lemoenskil
250 g gladde maaskaas
75 g pitlose rosyne.
 Bolaag
90 g koekmeelblom
25 g suiker
1 ml sout       
1 ml fyn kaneel;
40 g margarien, gesmelt.
Meng die meel, sout en suiker saam.  Voeg die droëgis by en meng.  Vryf die margarien, met die vingerpunte, in die meel in. Voeg die geklitste eier en genoeg louwarm water by om 'n gladde deeg te vorm.  Knie die deeg goed vir 10 minute  tot glad en elasties.  Plaas die deeg op 'n liggies meelbestrooide oppervlak, bedek met gesmeerde plastiek en laat vir 15 minute om te rus.  Berei die vulsel  deur die margarien en suiker saam te klits, tot lig en romerig.  Voeg die meel en geklitste eier geleidelik by en klits goed na elke  byvoeging.  Vou die gerasperde lemoenskil, maaskaas en rosyne by  die eiermengsel tot glad en plaas eenkant. Berei die bolaag deur  die meel, suiker, sout en kaneel saam te meng en vryf dan die  gesmelte margarien by die meelmengsel in.  Knie die deeg af en druk  die deeg liggies oor die bodem van 'n 1,5 liter gesmeerde tertbak.  Plaas die voorbereide vulsel bo-op die deeg en sprinkel die bolaag  bo-oor.  Bedek met gesmeerde plastiek en laat op 'n warm plek om te  rys tot dubbel die volume vir sowat 35 tot 40 minute.  Bak in 'n  voorverhitte oond by 180 C vir 35 tot 40 minute.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Anita Dippenaar
Caramel Cheesecake
250ml room/orley whip styf geklop
Meng saam
125g 'smooth cottage cheese'
1 blik caramel
Vou room in
Skep binne 'n kors gemaak van tennis beskuit gemeng met gesmelte botter. Sit in yskas en laat stol. Sprinkel flake bo-oor opsioneel.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Sing Halleluja
VINNIGE KAASKOEK
‎1 bakkie Lancewood smooth cottage cheese,
1 blik kondensmelk,
1 pakkie instant poeding vanilla of melktert flavour.
Meng als goed saam vir 1 minute.
Pak 1 lagie Tennis biskuitjies onder in 'n bak, gooi mengsel oor. Klop een bakkie room tot styf. Sit dit bo oor en versier met kersies of sjokolade...http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Louise Groenewald
Gebakte brandewynkaaskoek 
(Lanbouweekblad 2004)
Dié kaaskoek herinner aan outydse karringmelkpoeding, maar met 'n effense brandewyngeur. Baie lekker met groenvye of lemoenkonserf en 'n koppie koffie.
Kors
1 pakkie (200 g) karamel- of toffiekoekies, gekrummel
80 ml gesmelte botter
2 ml koekmeel
Vulsel
2 houers geroomde maaskaas
125 ml suurroom
125 ml strooisuiker
2 ekstragroot eiers
30 ml mielieblom
45 ml koekmeelblom
15 ml suurlemoensap
45 — 60 ml brandewyn
Voorverhit die oond tot 160 °C. Meng die bestanddele vir die kors saam en druk op die boom van 'n pan van 22 cm vas. Verkoel tot benodig. Klits die maaskaas, suurroom en strooisuiker saam tot goed gemeng. Voeg die eiers een vir een by en klits goed ná elke byvoeging. Meng die mielieblom en koekmeelblom met die suurlemoensap en brandewyn tot 'n pasta en klits by die maaskaasmengsel. Giet in die voorbereide kors en bak vir 30 — 45 minute tot die buiterande ferm en goudbruin, maar die binnekant steeds sag is. Skakel die oond af, maak die deur effens oop en laat die koek in die oond afkoel. Sit voor teen kamertemperatuur.
Lewer 1 middelslag koek.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Elsie Dreyer
GRIEKSE KAASKOEK
Helena, hierdie resep is nou wel in Engels, maar ek het hom al gemaak en dit is vreeslik lekker....
Myzithra, like many Greek cheeses, comes in two varieties: fresh and soft, and aged and sharp. This recipe calls for unsalted fresh myzithra. If you can't find this fabulous cheese, try the recipe with another dense, slightly moist, unsalted white cheese, such as ricotta or mascarpone.
Cook Time: 50 minutes
Total Time: 50 minutes
Ingredients:
2 pounds of unsalted, fresh myzithra (or other white whey cheese)
1/2 pound of butter or margarine, softened
2 1/4 cups of sugar
1 cup of golden seedless raisins
1 tablespoon of brandy
6 tablespoons of cornstarch
1/2 teaspoon of salt
1 teaspoon of vanilla extract
6 eggs, separated
juice and grated peel of 1 lemon
1 1/2 cups of crushed almonds
For the topping:
confectioner's sugar
ground cinnamon
Preparation:
First steps:
Mash the cheese well with a fork.
Soak the raisins in the brandy for 20 minutes.
Beat egg whites to stiff peak stage.
Preheat oven to 355°F (180°C).
In a mixing bowl, beat together the butter (or margarine) with the sugar and egg yolks. In order, beat in cheese, crushed almonds, cornstarch, salt, vanilla, lemon juice and peel, and the raisins and brandy. Fold in the stiff egg whites last
Pour into a greased baking pan and bake at 355°F (180°C) for 50 minutes. To test for doneness, insert a knife into the cake. It should come out dry.
Allow the cake to cool for 20 minutes. Sprinkle with confectioner's sugar, then a little cinnamon.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Ella Badenhorst
BAR ONE CHEESECAKE
Yes, you read correctly. This fridge cheesecake is made of Bar-One, on the list of South Africa’s most loved chocolate bars and bursting with caramel, nougat and cocoa goodness.
Chocolate base
250g chocolate coated digestive biscuits
150g melted butter
2 tablespoons brown sugar
20g extra butter
Filling
300ml cream
50g milk chocolate (chopped finely)
3 teaspoons gelatine
60ml water
500g cream cheese
110g castor sugar
120g BarOne, chopped finely
Method
1. Blend biscuits into breadcrumbs and add butter to combine. Press biscuit mixture into a 20cm tin (bottom and sides or just bottom). Cover and refrigerate till firm.
2. Combine brown sugar with the 20g extra butter and 2tbs cream in small saucepan, heat on low until sugar dissolves to make butterscotch sauce.
3. Combine chocolate and 2 tablespoons of cream in small saucepan and stir over low heat until chocolate melts to make chocolate sauce.
4. Sprinkle gelatine over water in a small bowl over simmering water. Stir until gelatine dissolves. Cool for 5 minutes.
5. Beat cheese and castor sugar in medium bowl until smooth. Beat remaining cream in another bowl until soft peaks form. Stir slightly warm gelatine into cheese mixture and add in Bar-One and fold in cream.
6. Pour half cheese mixture into prepared tin and drizzle half butterscotch and half chocolate sauce over cheese mixture. Repeat the process with remaining cheese mixture and sauces.
7. Cover and refrigerate for at least three hours or until set but best to make the day before.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Leonore Bosman
Gebakte Kaaskoek
Ek het lank die kaaskoek moes bak n restaurant waar ek gewerk het en dit was n groot treffer.
Vat n groot losboompan en vou tinfoil om die bodem van die pan.(dis n moet! aangesien daar n suikerstroop uit die pan uitbak)
Maak n pakkie tennisbeskuitjies fyn en meng met gesmelte botter of margerine en druk vas op bodem van kaaskoek.
3 houertjies gladde maaskaas
2 blikkies kondensmelk
1 koppie suiker
175ml suurlemoensap(kan verminder word na 150ml vir n soeter kaaskoek
2tl vlapoeier
Meng als saam tot glad.
250ml vars room, styfgeklits. vou dit in by boonste bestanddele.
Gooi in voorbereide losboompan. bak teen 160 grade celcius vir 45 minute. as tyd verby is, laat dit afkoel in die oond.die kaaskoek sal nog bietjie wobbly wees maar dit raak ferm sodra dit afgekoel is. moenie dit verder bak nie, want dan sit jy met n gekraakte krummelrige kaaskoek as dit afgekoel is. sny met n mes wat herhaaldelik gedruk word in warm water as dit opgedien word http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Renee Bornman
Ek het in 1977 hierdie resep by 'n vriendin gekry. Ek deel dit graag, dis heerlik!
DRIEHOEKKAASKOEK
Erica Ackerman
2 pk TUC beskuitjies
125 ml Margarien
250 g roomkaas
170 g smeerkaas
1 eier
250 ml fyn biltong
125 g gekapte neute
Klits botter, roomkaas en smeerkaas goed saam.
Klits eier by en geur goed
Skep helfte uit en hou eenkant, verdeel in twee, kleur een deel ligroos en die ander liggroen.
Vou biltong en neute in die ongekleurde deel
Pak beskuitjies: 3 rye x 6 op foelie
Smeer met ligroos mengsel
Bedek met 2de laag van 18 beskuitjies
Smeer met liggroen mengsel
Bedek met 3de laag van 18 beskuitjies
skep biltongmengsel bo op en smeer plat.
Bring beskuitjies lang kante na mekaar, vorm driehoek, en vries.
Om te bedien: Smeer driehoek met lagie smeerkaas
Versier volgens smaak met neute.
Hou in koelkas tot benodig.
Sny in dun skyfies.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Leonie Fensham
Kaaskoekpiramide
Maak hierdie inoverende en genotvolle kaaskoek resep. Gebruik Bakers Tennis beskuitjies, baie lemoengeursel en glanskersies. Drup met gesmelte sjokolade vir ‘n ekstra spesiale verassing.
Bedien 6 – 8.
Bestandele
125 g botter
250 ml strooisuiker
1 klein eier
250 g geroomde maaskaas
10 ml gerasperde suurlemoenskil
15 ml suurlemoensap
15 Bakers Tennis beskuitjies
15 geglaseerde kersies
200 g wit sjokolade (opsioneel)
Instruksies
Klop die botter en suiker saam tot lig van kleur. Voeg die eier by en klop goed. Meng die maaskaas, suurlemoenskil en -sap by. Indien nodig moet die mengsel in die yskas geplaas word om stewiger te raak.
Rangskik die Bakers Tennis beskuitjies in drie rye van vyf op ’n groot stuk foelie. Maak seker dat die bo-kant van die koekies na die foelie toe wys. Smeer die maaskaasmengsel op die beskuitjies. Rangskik die kersies in ’n reguit lyn in die middel. Lig die beskuitjies van die buitekant af na binne met die hulp van die foelie. Vou na mekaar om ’n driehoek te vorm. Draai die kaaskoek stewig in die foelie toe en vries.
Haal die kaaskoek uit die vrieskas (net voor opdiening) en verwyder die foelie. Indien jy sjokolade gebruik, smelt die sjokolade en smeer dit oor die koek. Laat staan die koek ’n paar minute sodat die sjokolade kan stol. Sny die koek dan in skyfies en bedien dadelik.
NS: Hierdie is ongetwyfeld een van die mees voortreflikste kaaskoeke wat nog ooit geskep is deur Bakers Tennis beskuitjies te gebruik. Wys jou net – tradisie het beslis ’n plek in die toekoms!http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Christine Oosthuizen
Resep vir Vanieljekaaskoek
(Arina du Plessis)
50g gemaalde amandels
125g botter
185ml strooisuiker
1houer roomkaas (250ml)
60ml suurlemoensap
(ek het lemmetjiesap gebruik)
5 eiers, geskei
30ml mielieblom
30ml koekmeel
5ml vanilla essens
1 Voorverhit oond tot 180 grade
Smeer 'n losboomkoekpan van
18cm dik met botter (ekstra).
2 Gooi die gemaalde amandels in
die pan sodat die boom en kante
met 'n amandellagie bedek is.
3 Sit die pan in die yskas.
4 Verroom die botter en strooi
suiker tot lig, voeg vanilla by.
5 Voeg die roomkaas, suurlemoen
sap en eiergele by en meng goed.
6 Sif mielieblom en koekmeel oor,
en roer tot gemeng,( hier het ek 'n
draadklopper begin gebruik)
7 Klits eierwitte styf en vou in die
mengsel in.
8 Haal pan uit yskas en giet beslag
daarin. Bak @ 180 grade vir 15 min.
9 Verlaag temp tot 140 grade en bak
vir 'n verdere 45 - 55 min tot kaas
koek ferm is. Laat in die pan afkoel
tot louwarm en maak dan die kante
versigtig los voor jy die koek op 'n
opdienbord sit.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Why does my cheesecake get cracks in the top?
Posted on August 9, 2010 in Baking - Ask the experts - Net
There are a couple of things you can do to prevent cracking in your cheesecakes:
· Make sure you mix the ingredients only as much as it takes to make the batter smooth. Over-mixing incorporates too much air, which makes the cheesecake rise during baking (the way a soufflé does), then collapse as it cools.
· As soon as you take the cheesecake out of the oven, run a knife along the edge to prevent it from sticking to the sides of the pan. As cheesecake cools, it contracts, and if the edges remain stuck to the pan, cracks form.
· Don’t overbake the cheesecake: take it out of the oven when still a little jiggly the center. Cracks form when the cheesecake gets too dry.
But let’s say you do get a couple of cracks in your cheesecake—it is really not a big deal. Unless it is very overbaked, your cheesecake will taste just as good. And no one need see those cracks: top your cheesecake with berries, chocolate shavings or whipped cream. It will look beautiful and taste just as delicious.

To prevent cracks in your cheesecake:
When the internal temperature of a cheesecake rises beyond 160 degrees F. while baking, it will always crack. To prevent this from happening, use an instant-read thermometer to test its doneness. Take it out of the oven when the cheesecake reaches 150 degrees F. at the center to avoid over baking.
A wonderful looking cheesecake (with no cracks), can crack as it sits on the cooling rack because the cake shrank during cooling and clung to the sides of the springform pan. To avoid this from happening, cool the cheesecake for only a few minutes, and then, using a paring knife, free it from the sides of the pan before allowing it to cool completely.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html

Question:
I have decided to make baked cheesecakes as Christmas gifts, but I am wondering about freezing them so that I can make them early. What is the best way to freeze them, and how long can they stay frozen?
Answers:
Yes - you can freeze cheesecakes.
I do it all the time. I have frozen them over a month and they were great! This is the wonderful thing about cheesecakes, is that you can freeze them ahead and use later. Freezing for more than a month is not recommended to retain the best quality.
Cool the cheesecake completely before freezing.
To use bottom of springform pan - Remove the outer rim (sides) of the springform pan, leaving the cheesecake sitting on the bottom of the pan. I then wrap each cheesecake (with the bottom of the pan) with several layers of plastic wrap and then a layer over the outside with aluminum foil.
To use a cardboard bottom - After the cheesecake is completely cooled, use a knife to separate the cheesecake from the pan bottom. Slide it onto a foil-wrapped piece of heavy cardboard. Then wrap each cheesecake (with the bottom of the pan) with several layers of plastic wrap and then a layer over the outside with aluminum foil.
For a cheesecake with topping, such as fruit, always freeze cheesecake WITHOUT the topping and add the topping before serving.
Always thaw a cheesecake overnight in the refrigerator. When partially thawed, transfer it from the cardboard or springform bottom to a serving plate.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html

Question:
how is the best way to cut cheesecake 
and not make a mess of it????? Thanks for your time.
Answers:
One trick to cutting cheesecake neatly is keeping the knife (a very sharp knife) in use clean and smooth. To do this, fill a tall container with hot tap water deep enough to cover the blade of your knife. If no container is available, hold the knife under hot tap water. Dip the knife into the hot water, then wipe it on a clean towel before making every cut. The constant dipping and cleaning will prevent chunks of cake from the previous slice from depositing on top of the next slice.
Some people prefer to cut cheesecake using unflavored dental floss. For a 10-inch cheesecake, cut off about 18 inches of unflavored dental floss, wrap the ends firmly around your fingers and press firmly through the cake and into the crust. Let go of one end of the floss and pull it through the cake at the bottom. Repeat.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Helena Kruger
NO BAKE CHEESE-CAKE
kaiyan*
1 can of sweetened condensed milk
1 8 ounce tub of cool whip [+-2k]
1/4 cup of lemon or lime juice
1 8 ounce package of cream cheese.[+-2k}
Most important part of this recipe, is to leave the cream cheese out for a couple hours at room temperature. The cream cheese will become soft and smooth. The importance of this is to create a smooth texture. Not doing so, will create horrible lumps of cream cheese that will ruin the flavor of this pie.
After your cream cheese is softened enough, I like to see if it will spread easily with a plastic spatula. In a mixing bowl, mix all before mentioned ingredients. Please note: the lemon/lime juice must come last. The reaction of the citrus juice will start to harden your mixture almost immediately.
On the low speed of you hand mixer, blend well. Around 2 minutes of so is plenty, just make sure all ingredients are incorporated. Immediately pour mixture into a waiting graham crust or for those of us that can't have the gluten, I opt for muffin cups. Refrigerate for an hour to and hour and a half and viola.*Hub Pages*28/7/12 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Rene Truter Wessels
Kaaskoek
Heerlik.
2 pakkies orley whip
250 ml vars melk
Meng saam om versiersel te vorm, voeg dan by:
1 blikkie kondensmelk
400 g Philadelphia room kaas
250 g ongesoute room kaas
1 groot of 2 klein room
Meng op hoe spoed om romerige te word
3 pakkies gelatine meng in 1/3 water - bring tot kook punt oor n lae hitte of tot gelatine heeltemal op gelos is.
Meng gelatine by bogenoemde mengsel in en meng vir so 3 min.
Kors
500 g tennis biskuitjies
300 g gesmelte magarien/botter
2 eetlepels suiker
Meng alles saam en plaas in n pan. Druk dit vas en bak vir 7 min op 350 grade C of vries vir n 1/2 uur voor kaas beslag ingevoeg word.
Aarbeie, kiwi kan bo op die kaas koek geplaas word.
[Strooi gerasperde donker sjokolade bo-op –my eie toevoeging]
Hierdie maak n baie groot kaaskoek, jy mag miskien die resep halveer met die bestandele.
Uit Boerekos.com. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Therese Van Den
KAASKOEK
Breek ** ‘n 300g pakkie tennisbeskuitjies, en meng met 250g gesmelte margarien. Druk dit onder-in ‘n oondvaste bak vas as kors.
Klits 400g suiker,
400g roomkaas,
250ml room,
6 eiers en
10ml vanilje geursel saam, tot die suiker opgelos is.
Skep dit bo-oor die kors, en bak vir 15 minute teen 180 grade celcius, OF 25 minute teen 150 grade celcius.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Carin Ras Wilson
MAASKAASTERT
(knuppeldik)
Kors – swiss roll
Vulsel
250 g maaskaas
½ kop suurlemoensap
1 blik kondensmelk
Klits baie goed en gooi bo-op kors
Blikkie ingelegde vrugte
Gooi die sous af en pak die vrugte bo-op vulsel
Maak sous dik met bietjie vla en wanneer afgekoel – gooi oor tert
Sit in yskas tot gestol http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Carin Ras Wilson
KAASTERT
(MAASKAAS)
1 pakkie vingerkoekies
1 blikkie kondensmelk
1 houer (250 g) maaskaas
250 ml room
410 g blik perskeskywe (opsioneel)
1 pakkie vanielje kitspoeding
Rangskik vingerkoekies 'n entjie uitmekaar in 'n vierkantige tertbak Gooi bietjie melk oor en laat staan
Klits room styf
Voeg maaskaas, kondensmelk en kitspoeding (droog) by
Roer met metaallepel
Voeg gedreineerde perskes (in stukkies gesny) by
Skep vulsel op vingerkoekies, verkoel in yskas http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Die maklikste maaskaastert
2 houers (200 g elk) vetvrye maaskaas
1 blik (210 g) laevet, ingedampte melk
1 pak (500 g) wit malvalekkers
5 ml koffiepoeier
Smeer 'n tertbak van 2 liter liggies of spuit met kleefwerende kossproei. Klits die maaskaas tot glad in 'n groot mengbak en hou eenkant. Verhit die ingedampte melk en malvalekkers saam oor baie lae hitte - terwyl aanhoudend geroer word - tot glad. Voeg die koffiepoeier by en roer tot opgelos. Voeg by die maaskaas en vou in tot glad. Skep in die gesmeerde bak en verkoel tot stewig. Sit in blokkies voor as nagereg of by koffie. Lewer 1 groot tert http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Maklike Yskaskaaskoek
kors:
1 pk tennisbeskuitjies
100 g gesmelte botter
Maak beskuitjie fyn & meng met gesmelte margarien.Druk in tertbord & los in yskas.
Vulsel:
1 blik kondensmelk
250 g maaskaas
75 ml suurlemoensap,kan meer ook gebruik
1 tl vanilje essens
250 g vars room
Meng kondensmelk,maaskaas,suurlemoensap en essens.Voeg... styfgeklopte room by en meng liggies.Gooi in tertbord.Sit in yskas ten minste vir 4 ure.
Opsionele "topping" : 1 blik vrugte en 1 teelepel maizena.
Verdeel die vrugte en sap.Rangskik die vrugte op kaaskoek.Maak 'n pasta met die sap en
maizena.Bring dit tot kookpunt en totdat dit dik is.Laat dit afkoel en skep dan met 'n lepel
oor die vrugte.Verkoel dit verder in yskas totdat die tert gestol is. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Rene Truter Wessels
KARAMEL KONDENSMELK KAASKOEK
Kors
2 x 200 g pakkies klapperkoekies
160 ml gesmelte botter
Vulsel
2 x 230 g houers geroomde maaskaas
250 ml suurroom
1 x 397 g blik kondensmelk
100 ml suurlemoensap
4 eiers, geklits
1/2 blik (190 g) karamelkondensmelk
3 blokkies (sowat 40g) fudge
Voorverhit oond tot 160 °C en smeer ’n losboomkoekpan van 26 cm met botter. Verwerk klapperkoekies in ’n voedselverwerker tot fyn en voeg gesmelte botter by. Pols tot krummels aanmekaar begin kleef.
Druk krummelmengselopboomenteen kantevan die koekpan vas. Verkoel tot benodig. Klits geroomde maaskaas, suurroom, kondensmelk en suurlemoensap saam tot glad. Voeg die eiers by en klits deur.
Giet mengsel versigtig in voorbereide krummelkors. Skep teelepels vol van die karamelkondensmelk in die kaaskoekmengsel en maak seker jy versprei dit egalig. (Van die karamelkondensmelk sal afsak tot onder en van dit sal in die middel van die beslag bly as die koek bak).
Krummel fudge baie fyn en sprinkel oor kaaskoekmengsel. Bak vir een uur tot ferm. Skakel oond af, maak oonddeur oop en laat kaaskoek in oond afkoel tot kamertemperatuur. Bêre in yskas,maar sit voor teen kamertemperatuur. Lewer een groot kaaskoek. *Landbouweekblad.*8/8/12 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Melanie Jane Bezuidenhout
My eie Kaaskoek
1 pakkie tenniskoekies met genoeg gesmelte botter vir base.... sit in yskas.
1 blik kondensmelk en 1 houer creamcheese goed gemeng met 1 eetlepel asyn.
250ml room styf geklits voeg toe als bymekaar in my kenwood en voeg toe 1 pakkie jelly wat met 125ml kook water aangemaak is en laat afkoel by. meng tot als mooi gemeng is en gooi in jou bak waar jy die "base" gemaak het laat stol vir minstens 2 ure of oornag. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Rhona Van Heerden
BAR ONE CHEESECAKE
Yes, you read correctly. This fridge cheesecake is made of Bar-One, on the list of South Africa’s most loved chocolate bars and bursting with caramel, nougat and cocoa goodness.
Chocolate base
250g chocolate coated digestive biscuits
150g melted butter
2 tablespoons brown sugar
20g extra butter
Filling
300ml cream
50g milk chocolate (chopped finely)
3 teaspoons gelatine
60ml water
500g cream cheese
110g castor sugar
120g BarOne, chopped finely
Method
1. Blend biscuits into breadcrumbs and add butter to combine. Press biscuit mixture into a 20cm tin (bottom and sides or just bottom). Cover and refrigerate till firm.
2. Combine brown sugar with the 20g extra butter and 2tbs cream in small saucepan, heat on low until sugar dissolves to make butterscotch sauce.
3. Combine chocolate and 2 tablespoons of cream in small saucepan and stir over low heat until chocolate melts to make chocolate sauce.
4. Sprinkle gelatine over water in a small bowl over simmering water. Stir until gelatine dissolves. Cool for 5 minutes.
5. Beat cheese and castor sugar in medium bowl until smooth. Beat remaining cream in another bowl until soft peaks form. Stir slightly warm gelatine into cheese mixture and add in Bar-One and fold in cream.
6. Pour half cheese mixture into prepared tin and drizzle half butterscotch and half chocolate sauce over cheese mixture. Repeat the process with remaining cheese mixture and sauces.
7. Cover and refrigerate for at least three hours or until set but best to make the day before *Lilliput Coffee Shop* http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Sonja Young
Amarula Cheese Cake
(www.capetownmagazine.com)
Ingredients
For the base
150g digestive biscuits
3 tablespoons soft butter
For the filling
3 cups white marshmallows
½ cup full cream milk
½ cup of Amarula
1 ½ cups of cream
1 loose-bottomed cake pan (23cm)
Directions
Place the digestive biscuits in a food processor and blitz until you create a fine crumb. Alternatively, place the biscuits in a plastic bag, and roll with a rolling pin to form a fine crumb. Add the butter and combine until the mixture starts to clump together.
Press the mixture into a high-sided cake pan, making a smooth base with your hands or the back of a spoon. Put into the refrigerator to chill and harden.
Melt the marshmallows in a saucepan over a low heat along with the milk. Once the milk starts to foam (not boil), take the saucepan off the heat and keep stirring until the marshmallows blend into the milk to make a smooth mixture.
Pour the mixture out of the saucepan into a heatproof bowl, then whisk in the Amarula. Leave until cool.
In a medium bowl, whisk the cream until it starts to hold soft peaks then, still whisking, add the cooled marshmallow mixture. This filling should be thick but still soft, so that it will eventually drop easily out of the bowl into the chilled base.
Spread the filling into the chilled base, swirling it about with a spatula to fill evenly. Put the Amarula tart in the refrigerator, covered, to chill for a minimum of 4 hours. If you can leave to chill overnight, it’s best; otherwise, at least leave to chill until firm.
To decorate the tart, place a few gooseberries on the top, and add a few shards of spun sugar. You can even add a few drops of the gooseberry coulis at the end.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Amarula Wit Sjokolade Kaaskoek
Betsanddele:-
- 200g Gemmer koekies, gekrummel
- 80g Gesmelte botter
- 690g Roomkaas
- 250ml Strooisuiker
- 80ml Amarula
- 160g Wit Sjokolade, gerasper
- Vars Berries
Metode:-
Meng gemmer koekes met botter, druk vas in los bodem pan (20cm) en sit in yskas vir so 20 min.
Meng Roomkaas, Strooisuiker, Amarula en 80 gr Wit sjokolade saam.
Gooi in pan en laat oornag staan in yskas.
Versier Kaaskoek met res van die wit sjokolade + vars berries.
Lekker eet !!! mmmmm http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Melz Ce
HEMELSE KAASKOEK
Triple chocolate cheesecake
TASTE RECIPE
You won't regret putting aside some time to make this decadent triple chocolate cheesecake.
300g plain chocolate biscuits
125g butter, melted
1 x 200g white chocolate baking block, coarsely chopped
1/4 cup (60ml) boiling water
3 teaspoons gelatine powder
3 x 250g pkts cream cheese, softened
1/2 cup (100g) caster sugar
300ml thickened cream
1 x 200g pkt milk chocolate baking block, coarsely chopped
1 x 200g pkt dark chocolate baking block, coarsely chopped
100g white chocolate melts
250g punnet strawberries, washed, dried
Method
Grease and line the base and side of a 23cm (base measurement) springform pan.
Place the biscuits in the bowl of a food processor and process until finely crushed. Add the butter and process until well combined. Transfer mixture to the prepared pan. Use a straight-sided glass to spread and press mixture firmly over the base and side of the pan. Place in the fridge for 30 minutes to chill.
Place the Cadbury white chocolate in a heatproof bowl over a saucepan of simmering water. Stir with a metal spoon until chocolate melts. Remove from heat.
Place the boiling water in a small heatproof glass. Sprinkle over the gelatine. Stir until gelatine dissolves.
Use an electric mixer to beat the cream cheese and sugar until smooth. Add the cream and beat until smooth. Add the gelatine mixture and stir until well combined. Add one-third of the cream cheese mixture to the white chocolate and stir to combine. Pour into the prepared pan and smooth the surface with the back of a spoon. Place in the freezer for 15 minutes or until the surface is set.
Meanwhile, place the Cadbury milk chocolate in a heatproof bowl over saucepan of simmering water. Stir with a metal spoon until chocolate melts. Add half the remaining cream cheese mixture to the chocolate and stir to combine. Pour over the white-chocolate mixture and smooth the surface. Return to the freezer for a further 15 minutes.
Meanwhile, place the Cadbury dark chocolate in a heatproof bowl over a saucepan of simmering water and stir with a metal spoon until chocolate melts. Add to the remaining cream cheese mixture and stir to combine. Pour over the milk chocolate layer and smooth the surface. Place in the fridge for 3 hours or until set.
Meanwhile, line an oven tray with baking paper. Place the Cadbury white chocolate melts in a heatproof bowl over a saucepan of simmering water. Stir with a metal spoon until chocolate melts. Remove from heat. Dip a strawberry into the melted chocolate to lightly coat. Transfer to the lined tray. Repeat with remaining chocolate and strawberries. Set aside for 30 minutes to set.
Transfer the cheesecake to a serving plate. Top with chocolate dipped strawberries to serve.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Riana Du Plessis
DREAMY CHOCOLATE CHEESECAKE
(WOMAN'S VALUE FEB 2003)
1 Packet chocolate digestive biscuits
100 g butter, melted
750 g smooth cream cheese
270 ml cream - whipped
100g dark chocolate - melted
10 ml instant coffee granules
15 ml gelatine
100 g milk chocolate - melted
100 g white chocolate - melted
250 g dark chocolate to decorate
mix crush biscuits with melted butter and press into a greased 20 cm spring-form tin and chill
mix together 250 g of the cream cheese, 90 ml of the cream and the dark chocolate to make the bottom layer. Dissolve the coffee in five to 10 ml boiling water and add to the mixture.
Place 5 ml of the gelatine in 10 ml water and hydrate. Place the bowl over a saucepan of simmering water and heat until dissolved. Add to the chocolate mixture
Pour mixture into the base, chill until firm.
Repeat with other two layers, omitting the coffee and using milk chocolate for the middle layer and white choc for the top layer.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


David Vd Heever
Jellie Kaaskoek vierkante
Resep op n Nestle kondensmelkblikkie.
Halwe pakkie verkrummelde Romany creams.
100g gesmelte margarien.
125g Nestle Albany donker shokolade gesmelt.
25ml gelatine.
45ml koue water.
250g roomkaas.
1 Blik kondensmelk.
Sap van 1 suurlemoen.
200g Milky bar shokolade.
1 Pakkie Jellie(80g).
250 ml kookwater.
Voer `n 18x28cm bak uit met bakpapier.Meng koekikrummels,gesmelte margarien donker shokolade.Druk mooi styf vas in die boom van die bak en verkoel vir tyd en wyl.Gebruik `n mikrogolfbak en skud die gelatine oor die water.Sit eenkant om uit te swel.Klop die roomkaas en die kondensmelk saam.Voeg suurlemoensap en Milkybar shokolade by.Miikrogolf gelatien vir 10-15 sekondes totdat dit gesmelt en helder is.Klop vinnig by roomkaasmengsel.Skep oor die koekiemengsel en verkoel.Maak die jellie aan met die kookwater en sit in die vrieskas om af te koel.Net voor hy stol,gooi oor die res.Laat heeltemal stol in die yskas en sny in blokke.Njoy.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html



Washielah Adams
De.lec.ta.bles
Turkish Delight Cheesecake
Garnished with Rose Petals
Serves 6 - 8
For a special occasion, give our basic lemon cheesecake an exotic flavour with rosewater & chopped up Turkish delight. Top with whipped cream & fresh rosebuds.
CRUST
11 tennis biscuits, crushed
2-3 T (30 ml- 45 ml) melted butter
CHEESCAKE
¾ cup (180 ml) cold tap water
2 t (10 ml) rosewater (available from Chemist)
1 x 250 g Ina Paarman's Lemon Cheesecake
1 cup (250 ml) fresh cream few drops of red food colourant
150 g pink Turkish Delights, diced into 5mm blocks and tossed in a little icing sugar
METHOD
Mix the biscuit crumbs with the butter and keep to one side. Pour the water and rosewater into a mixing bowl.
Sprinkle the cheesecake mix over and beat until well blended with an electric beater. Cover with clingfilm and leave to firm in the fridge for 12-15 minutes. Remove from the refrigerator and beat
again for 1 minute until smooth. Using the same beaters, whip the cream until stiff and fold gently into the cheesecake mixture using a spatula or metal spoon.
Divide the mixture in half. Colour one half pink and add the diced Turkish Delight. Blend the pink and white cheesecake mixture together lightly using a knife, so that a streaky, marbled effect is achieved. Line a 20cm loose-bottom pan (base only) with a neat circle of baking paper. Pour the cheesecake mixture into the tin.
Sprinkle the buttered crumbs over the mixture, press down and smooth gently with the back of a spoon.
Leave to set for at least 4 hours or overnight in the fridge. To turn out, slip a thin-bladed knife dipped in boiling water around the sides of the cake to loosen it. Place a large flat serving plate upside down over the loose-bottom tin and invert the cake onto the plate. Push the cake out and remove the base. Peel
away the baking paper, which will now be on top of the cake.
Decorate with a small pink rosebud and lots of perfect petals.
Source - Ina Parmans 'ds gecopy en past vir al my soettand vriende geniet'http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


RED VELVET CHEESECAKE
Taste.com - Australian Good Taste - Recipe by Kathy Knudsen
Ingredients
Melted butter, to grease
185g butter, at room temperature
155g (3/4 cup) caster sugar
2 eggs
115g (3/4 cup) self-raising flour, sifted
40g (1/4 cup) plain flour, sifted
2 tbs cocoa powder
1/4 tsp bicarbonate of soda
125ml (1/2 cup) buttermilk
2 tbs red food colouring
Oil, to grease
White chocolate curls, to decorate
Cheesecake filling
250g cream cheese, at room temperature
70g (1/3 cup) caster sugar
2 tbs fresh lemon juice
2 tbs warm water
1 1/2 tsp gelatine powder
300ml ctn thickened cream
Cream cheese frosting
250g cream cheese, at room temperature
60g butter, at room temperature
80g (1/2 cup) icing sugar, sifted
1/4 tsp vanilla extract
Method
Step 1
Preheat oven to 180°C. Brush a round 22cm (base measurement) cake pan with ted butter. Line the base with non-stick baking paper.
Step 2
Use an electric beater to beat butter and sugar in a bowl until pale and creamy. Add eggs, 1 at a time, beating well after each addition. Combine the self-raising flour, plain flour, cocoa powder and bicarbonate of soda in a bowl. Stir flour mixture and buttermilk, in alternating batches, into butter mixture. Stir in food colouring. Spoon mixture into pan. Bake for 35-40 minutes or until a skewer inserted into centre comes out clean. Cool slightly. Transfer to a wire rack to cool completely.
Step 3
Cut cake in half horizontally. Trim the top.
Step 4
To make the filling, use an electric beater to beat cream cheese, sugar and lemon juice in a bowl until smooth. Place the water in a heatproof jug. Add the gelatine. Place the jug in a saucepan and add boiling water to come halfway up the side of the jug. Stir until the gelatine dissolves. Add to the filling and beat until combined. Use an electric beater to beat the cream in a bowl until soft peaks form. Fold into the cream cheese mixture. 5 Brush a round 22cm (base measurement) cake pan with oil. Line base and side with plastic wrap, allowing side to overhang. Place cake base, cut-side up, in pan. Spread with filling. Top with cake top. Fold over plastic wrap. Place in the fridge overnight to chill.
Step 5
To make the frosting, use an electric beater to beat the cream cheese, butter, sugar and vanilla in a bowl until well combined.
Step 6
Turn cake onto a serving plate. Spread with frosting. Decorate with chocolate curls http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Helena Kruger
LEKKER KAASKOEK
Melanie Jane Bezuidenhout
1 blik kondensmelk
1 houer creamcheese,
1 x250ml room,
meng alles tot lekker dik en voeg jellie wat met 100ml kookwater opgelos is en sfgekoel het by meng goed en gooi als in jou tennisbeskuitjie kors en laat stol in diepvries vir so 2 ure baie yummy1/11/12 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Rina De Bruyn
Maaskaas Koek
(Kors) uit Kook en Geniet.-
Half koppie Margarien of Botter-
2eetlepels strooisuiker-
2eetlepels olie-
1 eier goed geklits-
2koppies meelblom-
2teelepels bakpoeier-
halwe teelepel sout-
1 teelepel vanielje geursel.
(Metode
Klits die (botter Margarien en die suiker met n hourlepel tot dit romerig is. Voeg die olie en die eier by en meng goed. Sif die droe bestandele saam en voeg dit by die eerste mengsel. Voeg die geursel ook by. Knie dit goed. Druk die deeg op die boom en aan die kante van n losboom pan-tot 2cm van bo (ek gebruik n glasbak) Hou n stukkie van die deeg om later bo-oor te krummel. Prik die kors goed met n vurk. (Vulsel) Het ek Beatrice Loots) gekry. Vulsel- Klits saam 2 bakkies fyn Maaskaas of Marcepone (dit is net so lekker) 2 Blikkies kondensedmelk en n halwe blikkie suurlemoensap. Sit die oor die kors in bak. Rasper nou die stukkie deeg bo-oor die vulsel. Bak die koek vir 45minute in 160grade oond. As jy wil kan jy fyn geblikte vrugte oor sit soos arbeie gemeng met pkt aarbei jellie en net 1 koppie water aangemaak. Maar ons hou van die koek net so. Manlief eet sommer roomys daarby of vla sal ook lekker daarby wees.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Hannalie Kitshoff
Driehoek-kaaskoek. 
My weergawe.
250g fyn maaskaas
125g margarien
¾k strooisuiker
1 blik karamel
1 pakkie kits karamel poeding
2 t vanieljegeursel
± 15 kersies
2 pakkies tennisbeskuitjies
1 groot blok sjokolade met neute
Pak beskuitjies in drie rye van 5 elk in groot genoeg stuk foelie.
Maak die kits poeding met 1 koppie melk aan, klits baie goed en plaas in yskas om te stol. Klits die 1ste 3 bestanddele baie goed saam. Vou die res van die bestanddele in. Smeer mengsel bo-oor beskuitjies.
Plaas kersies presies in die middel in elke ry.
Vou toe in driehoek.
Plaas in vrieskas vir 4-5 ure.
Smelt sjokolade in'n dubbelkoker.(of in mikrogolf)
Smeer oor koek.
Plaas dit weer in yskas!
Lekker eet en geniet dit!http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Dalene Brits
Hierdie nagereg is uit die boeke! Nie-diabete sal dit netso geniet!
DANIëL DE KOCK
Diabetiese nagereg
B LADSY 19 Tyger B URGER Woensdag 24 September 2003 VANDEESWEEK gee ek die twee wenresepte van 'n wedstryd vir diabetiese nagereg wat die VLV-sirkel Tygerberg gehou het. Sharon Terblanche van Durbanville se bessie-enpynappel-kaaskoek was die wenner en Sarina van Rensburg van Goodwood was tweede met haar gestolde lemoenpoeding.
Bessie-en-pynappel-kaaskoek
3x250 g bakkies gladde maaskaas
425 g (1 blikkie) onversoete pynappelstukkies/ringe in natuurlike sap, gekap, ongedreineer
30 ml gelatien, gespons in 125 ml koue water
8 ml vloeibare kunsmatige versoeter, of na smaak
10 ml vanieljegeursel
125 ml afgeroomde melk
Bolaag: 7,5 g (1 pakkie) jellie vir diabete (aarbei/framboos)
125 g vars bloubessies/framboos, afgespoel
Metode: Plaas pynappelstukkies/ringe in elektriese voedselverwerker. Verwerk tot fyn. Voeg sap by. Los gelatien op in mikrogolf. Roer goed deur. Laat effens afkoel.Voeg die maaskaas, versoeter, vanielje en melk by die pynappelpulp. Voeg gelatien by. Vermeng alles tot glad. Giet in liggesmeerde tertbak van 230 mm. Verkil in yskas tot ferm. Rangskik bessies in sierpatroon op kaaskoek. Maak jellie aan volgens aanwysings en laat afkoel. Verkil oor ys tot dit net begin verdik. Skep verdikte jellie versigtig oor bessies. Plaas terug in yskas tot ferm. (12 porsies)http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html


Gebakte bloubessiekaaskoek        


 LANDBOUWEEKBLAD
’n Klassieke, gebakte kaaskoek is altyd gewild op ’n teetafel.
Hierdie is my staatmaker-resep. Ek vat kortpad en maak die vulsel in die voedselverwerker aan – só duur dit skaars 10 minute om die kors én vulsel kant en klaar te maak.
Ek het dié kaaskoek met bloubessie-compote versier, maar jy kan dit sonder versiersel voorsit of versier met iets anders waarvan jy hou. Dit sal net so lekker wees met suurlemoensmeer of ’n lagie karamelkondensmelk bo-op.
Kors
1 x 200 g pakkie Tennis- of Mariebeskuitjies, fyngekrummel
125ml gesmelte botter
Vulsel
3x250ghouers geroomde of gladde maaskaas
1 x 230ghouer ongegeurde roomkaas
180 ml strooisuiker
1/2 vanieljepeul, saadjies uitgeskraap OF
10 ml vanieljegeursel
4eiers
15 ml mielieblom
10 ml koekmeel
 

Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ’n veerklamppan van 24 cm goed. Meng die beskuitjiekrummels en gesmelte botter goed saam (jy kan dit ook in ’n voedselverwerker pols). Gooi die klam krummelmengsel in die pan en gebruik ’n eetlepel om die krummels vir die kors teen die kante en op die boom van die pan vas te druk. Hou eenkant. Sit al die bestanddele vir die vulsel in ’n voedselverwerker en pols tot net glad (moenie te lank of te veel meng nie). Giet die vulsel versigtig in die kors. Sit die veerklamppan op ’n bakplaat (dit voorkom dat botter wat uit die kors smelt in jou oond uitdrup en begin brand of rook) en bak die kaaskoek vir ongeveer 45-60 minute tot net-net ferm. Skakel die oond af, maak die oonddeur oop en laat die kaaskoek vir 30 minute so afkoel. Haal uit die oond en laat buite verder afkoel tot kamertemperatuur.
Vir bloubessie-bolaag: Verhit 300 g vars of bevrore bloubessies, ’n skeut water, 250 ml witsuiker en ’n skeut suurlemoensap oor lae hitte. Roer aanhoudend tot suiker opgelos is. Verhit tot kookpunt en kook vinnig tot dik en stroperig. Laat afkoel tot kamertemperatuur. Skep op kaaskoek net voor jy dit voorsit. Lewer 12-14 porsies. http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html 





Marmer Sjokolade Kaaskoek               
Bestanddele Kors
1 pakkie (200g) Romany Creams, gekap
1 eetlepel (15 ml) kakao
3 eetlepels (45 ml) botter, gesmelt

Bestanddele Vulsel
500g (2x 250g) geroomde maaskaas, kamertemperatuur
½ koppie (125 ml) strooisuiker
200g melksjokolade
2 teelepels (10 ml) vanielje
3 eiers
1 koppie (250 ml) suurroom

Metode
Stel oond op 180 ºC. Kors: Meng gekapte koekies en kakao goed saam. Roer botter en koekiekrummels en druk op bodem van 20cm- losboomkoekpan vas. Hou eenkant. Vulsel: Smelt sjokolade in mikrogolf teen 70% krag of oor dubbelkoker tot glad en sonder klonte. Klits maaskaas, suiker en eier tot goed gemeng. Klits een eier op ‘n slag by maaskaasmengsel en klits goed na elke byvoeging roer suurroom by. Skep helfte van maaskaasmengsel op koekiekors. Roer gesmelte sjokolade by oorblywende maaskaasmengsel. Dit sal redelik styf wees. Skep lepels sjokolademengsel op mengsel wat reeds in koekpan is. Trek met mes patrone deur vulsel. Sit koekpan op bakplaat en bak 45min. of tot net in middel gestol. Die bakplaat keer dat daar nie botter op die element drup nie. Skakel oond af. Laat oonddeur bietjie oopstaan en laat in oond afkoel.

Adri Van Wyk
CHEESE CAKE
BASE:

1 ¼ cup sweet biscuit crumbs
80g melted butter

FILLING:
2x250g Kraft Philadelphia cream cheese (at roomtemp)
¾ cup sugar
3tsp gelatine dissolved in ¼ cup boiling water, cooled
2 tablespoons lemon juice
1 cup cream, lightly whipped

Mix crumbs and butter – Press into a buttered and lined pan – chill in fridge
Beat Philly & sugar until smooth, fold in the gelatine mixture, lemon juice and cream

Can be decorated with just about anything..

Jammer dit is in engels, ek maak die cheesecake baie ek sit gewoontlik vrugte op en dan gooi ek jellie bo oor om te stol maak net seker jellie is nie te warm nie anders gaan dit die kaas smelt. Ek het ook al caramel treat deur gesny dit lyk baie mooi en proe net so lekker maar is baie soet. 


Thea Sonnekus 

Ek maak hierdie ene vir spesiale geleenthede: 
Wit Yskas Kaaskoek
Bestanddele
Kors:

1 pakkie eat-sum-more koekies (fyn gemaak)
4 eetl gesmelte botter
Meng koekies en botter en druk vas in tertbak.

Vulsel:
1 blok 200gm wit sjokolade
2 bakkies roomkaas (kamertemperatuur)
1 blik aarbeie, (goed gedreineer)

Metode
Smelt sjokolade in mikrogolf oond. Meng roomkaas by. Skep helfte bo-op tertkors en pak die aarbeie bo-oor. Skep die ander helfte van die vulsel oor aarbeie. Plaas in yskas tot gestol. Versier met aarbeie indien verkies. 



Elaine Havenga 

Die een is vir my die maklikste en verskriklik lekker
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/kaaskoeke.html 
MAKLIKE WOOLIES ROOM KAASKOEK
1 tub woolies ayshire double thick room
1 tub plain cream cheese
1 blik kondensmelk
1 medium vars suurlemoen of 2 kleintjies
Meng al hierdie saam
Dan kan jy mint, chocolate chips, aarbeie etc bygooi

Die kors is 300g digestive koekies gecrush wat jy meng saam met 125g gesmelte botter. 


Marita Bouwer de Waal 

Hierdie ene is elke keer ń treffer!! 
EENVOUDIGE KAASKOEK
2× bakkies roomkaas
2× blikkie kondensmelk
1 x eetlepel vla poeier
1 x koppie vars room

Meng alles saam, gooi in koek pan met kors (ek gebruik nutty crunch koekies, fyn gemaak en gemeng met gesmelte botter)
Bak vir 35 min op 180grade...haal uit en laat stol @ kamer temperatuur....heerlik!!! Dis al wat ek maak!!

No comments:

Post a Comment