Monday 11 February 2013

VULSELS / VERSIERSELS


SJOKOLADE/SUURROOM VERSIERSEL



http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html


Marieta van Bladeren

300g goeie gehalte melksjokolade, in blokkies gebreek.
250ml suurroom
5ml vanillla
Smelt sjok in glasbak oor kookwater
Roer heeltyd tot gesmelt( ek hou dit op lae hitte op plaat)
Voeg suurroom en vanillla by en roer oor lae hitte tot glad. Verwyder van hitte en laat staan tot dik en smeerbaar



Rachel Muhammad
Poor man’s frosting
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html

Ingredients
Original recipe makes 1 frosting for a 2 layer or 9x13 inch cake
1 cup milk
5 tablespoons all-purpose flour
3/4 cup butter, softened
1 cup white sugar
1 teaspoon vanilla extract
1/8 teaspoon salt
Directions
1. Whisk milk into flour in small saucepan until smooth. Heat and stir until it boils and thickens. Cool thoroughly.*

2. With an electric mixer beat the butter, sugar and salt until light and fluffy. Beat in the cooled flour paste and mix until smooth. Stir in the vanilla. Use to frost any cooled cake.


Charlotte Verwey da Silva
PYNAPPELVULSEL VIR KOEKE EN FLANS

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1/2 koppie wit suiker

4 eetlepels koekmeel

Knippie sout
1 Eier
1 Blikke fyn pynappel (of stukke)
3/4 Koppie pynappelsap
1 Eetlepel botter/margarien
Metode:

Kook al die bestandele behalwe die botter/margarien in 'n dubbelkoker (of vuurvaste glasbak op kastrol met kookwater) tot dik, roer gedurig. Roer botter by en laat afkoel om te gebruik as vulsel.



GRONDBOONTJIE –BOTTER –VERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Cupcakes*
1k Versiersuiker
1k Grondboontjie-botter
5e Botter
1t Vanilja
1/3 k Room
Meng versiersuiker en grondboontjiebotter en botter tot sag in jou menger
Voeg vanilja en room bietjie vir bietjies by tot die regte dikte
Versier jou *Cupcakes* en strooi geroosterde gekapte grondboontjies bo-op 4/6/12 Helena Chilli Kruger*.



Jenny Schneigansz  

Fondant: 
 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
 Bron I Love baking SA. 
1 and 1/2 tbs liquid glucose, add 
1 egg white, mix well. 
Add enough icing sugar to make a firm but pliable but not sticky mixture. 
Use white Holsum or white Wooden Spoon marg to grease your hands when you knead so that it stays white, otherwise if you use yellow margarine and you add blue colouring you will get a sick green colour fondant.

Charlotte Verwey da Silva
MARSHMELLOW FONDANT

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Bestanddele:
480 g Marshmallows (as jy dit wil kleur moet jy net wittes gebruik)
2-5 eetlepels water
Ongeveer 8 koppies versiersuiker
1/2 koppie Holsum
Maak omtrent 1 kg fondant
 

Metode:
Stap 1
Sit Marshmallows en 2 eetl water in n groot mikrogolfbestande bak. Mikrogolf vir ongeveer 2-21/2 minute maar roer goed na elke 30 sekondes tot marshmallows heeltemal gesmelt is.
Stap 2
Plaas3/4 van die versiersuiker bo-op die gesmelte marshmallows en vou in. Enige geurmiddels kan op die stadium bygevoeg word. Smeer hande en toonbank mildelik met Holsum en gooi marshmallow mengsel uit op toonbank. Knie goed deur en voeg versiersuiker by soos benodig totdat marshmallowmengsel nie meer vassit aan rak. Smeer kort kort jou hande met Holsum. As jy te veel versiersuiker byvoeg en fondant raak droog en skeur maklik, knie water 1/2 eetlepel op n slag by tot jy n gladde elastiese fondant het wat rek sonder om te skeur. Dit neem omtrent so 8 minute.
Stap 3
Dit is raadsaam om die fondant oornag te laat rus, smeer n dun lagie Holsum oor en maak goed toe met glad wrap en plaas dan in lugdigte houer.
Stap 4
Haal net genoeg fondant uit om mee te werk en laat die res in die glad wrap in die houer. Rol uit en gebruik soos verkies.
Om die fondant te kleur:
Indien jy die hele batch wil kleur kan jy die kleursel by die gesmelte marshmallows gooi voor jy die versiersuiker invou, anders kan jy stukke afbreek van die klaar produk en kleur soos benodig..



Nicolien van Schalkwyk
FONDANT OF PLATIESE VERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1 eetlepel gelatien
4 eetlepels water
2 eetlepels wit plantvet
½ koppie gouestroop
1 teelepel helder geursel van jou keuse
7 koppies versiersuiker
Metode:
Smelt gelatien en water in dubbelkastrol, los al die gelatien op maar dit moet nie kook nie. Haal van stoof en voeg die vet by, roer tot gesmelt. Voeg geursel en stroop by en meng goed. Gooi versiersuiker in ‘n mengbak en voeg stroopmengsel by. Meng tot dik en styf soos modeleerklei. Strooi versiersuiker op tafel en smeer jou hande met plantvet. Knie die fondant op tafel totdat dit ‘n gladde tekstuur het. Draai goed toe in 2 lae sellofaan en hou in yskas tot benodig. Versiersel is genoeg om ‘n ronde 20cm koek te bedek en omranding te maak. – verdubbel resep as jy nog versierings moet maak.- kleur fondant met klein bietjie kleursel op ‘n slag, bv druk ‘n tandestokkie in kleusel en dan op die fondant..


LEMOENVERSIERSEL 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
2 teel gerasperde lemoenskil
1 ½ eetl lemoensap
60ml botter/margarien
Knippie sout
2 ½ kp versiersuiker
1 eiergeel
Metode:
Room botter/margarine tot dit sag is. Voeg eiergeel en sout by en meng goed. Meng die emoenskil en sap, en voeg versiersuiker en lemoensap by bottermengsel. Meng baie goed. Die hoeveelheid is genoeg vir ‘n groot laag koek. *Knuppeldik aan Koningskos*.


SJOKOLADE VULSEL EN VERSIERSEL 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
250g versiersuiker
50ml botter/margarine
5ml vanilla
25ml kakao
2 eetl koue water
Metode:
Room die margarine en voeg die versiersuiker, kakao en geursel geleidelik by. Voeg water by en klits tot baie lig en donsig.
*Knuppeldik aan Koningskos*.



KLAPPERVERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
4 eetl margarine
3eetl melk
½ kp suiker ½ teel vanilla
190ml klapper
Metode:
Kook margarine, melk en suiker. Verwyder van stoof en voeg die res van die besandele by. Terwyl warm smeer oor die koek. Ste loons op rooster en sit koek terug in die oond tot mengsel verkleur. Pasop, dit brand maklik. *Knippeldik aan Koningskos*.

Bibi
SJOKOLADE MOUSSE 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
250 ml Stork Cremendous ( of enige ander room)
1 blik gekookte kondensmelk
3 eetlepels kakao
Bereiding
Voorverhit oond op 180 grade C
Klop die stork cremendous ( of ander room) styf
Voeg die gekookte kondensmelk by die room .
Voeg die kakao by en klits tot die kakao opgelos is
Versier die Sjokoladesponskoek met die mousse
Verkoel vir minstens 'n uur <<<<Bibi .



Sjokolade Vulsel en Topping
 
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html

(ek gebruik dit net as topping).

200g (250ml) Sugar
25g (50ml) Cornflour (Maizena)
20g (50ml) Cocoa
7ml Instant Coffee
375ml Water

Mix all the ingredients in the top of a double boiler. Stir continuously over boiling water until the mixture thickens; this will take a little while. Allow it to cool slightly before spreading it between the layers of a cake and on the outside.

Ek het dit nog nooit in 'n double boiler gedoen nie want ek het 'n resep vir die mikrogolf oond gehad maar kry dit nie meer nie. Ek het ook al die bestandele in 'n gewone pot al gesit en stadig gekook terwyl ek aanhoudend geroer het en daar was geen verskil nie. As jy 'n mikrogolf oond het is dit maar die maklikste.*
Lynne Taljaard .
Helena Kruger
CRYSTAL SUGAR STICKS 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1/3 cup Water
2-3 wooden Chopstick
Use an empty, clean jar (such as jam or mayo jar) with the lid. Drill two holes on the lid and push the chopsticks through the hole so that when the lid is put on the jar the stick comes to about 1 inch from the bottom. Wet the stick with some water and dip it into some sugar so that a few crystal stick. Let this dry overnight and knock off any lose crystals.
Pour the water and sugar into a sauce pan. Stir and try to dissolve all of the sugar. Place it on the stove and place the candy thermometer into the liquid. Heat the solution on high heat until the mixture comes to about 240 degrees Farenheit (116 degrees C). Keep stirring. All of the sugar should dissolve. Make sure that you scrape any loose crystals from the sides of the pan.
Allow the mixture to cool to about 100 degrees Farenheit (38 degrees C). Then carefully pour the liquid into the jar and screw the lid with the chopstick onto the jar so that the sugar coated tip submerges into the solution.
Let the mixture sit around for a week or so and the crystals should have formed on the stick  22/9/10 Coctails ♥.

KOFFIEVERSIERSEL 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
2 eetl botter
2 kp gesifte versiersuiker
1 eetl koffie essens
2-3 eetl melk
Metode:
Klits die botter en koffie essens saam tot goed gemeng, voeg die versiersuiker geleidelik by, klits deeglik na elke toevoeging. Voeg bietjie-bietjie melk by tot dit ‘n goeie smeerdikte is.


SUURLEMOEN-BOTTERVERSIERSEL 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
4 eetl botter
3 eetl suurlemoensap (Ongeveer)
2 kp versiersuiker
Paar druppels geel koek kleursel
Metode:
Room die botter en voeg die suiker geleidelik daarby, klits totdat dit lig en skuimerig is. Voeg die suurleoensap by om dit tot ‘n smeerdikte te kry. Kleur tot ‘n delikate geel met koek kleursel..


DONSERIGE BOTTERROOM 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
4 eetl sagte botter
2 ½ kp versiersuiker
½ teel klapper of suurlemoenessens
3 eetl melk (ongeveer)
½ teel bakpoeier
‘n bietjie klapper
Metode:
Room die botter goed om dit sag te maak. Voeg versiersuiker geleidelik by, room goed na elke toevoeging en voeg melk bietjie-bietjie by tot ‘n goeie smeerdikte. Voeg geursel en bakpoeier by en klits baie goed totdat die versiersel lig en donsig is. Smeer tussen lae en bo-oor hele koek. Strooi klapper bo-oor en versier met paar pekanneute indien verkies..


VLAVULSEL 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1 pk vanilla royal poeding
2 eiergele
3 eetl mielieblom
3 kp melk
Metode:
Meng die poedingpoeier met die mielieblom. Klits eiergele, voeg by ¾ kp van die melk en meng geleidelik met droë bestandele, wees versigtig dat dit nie klonte maak nie. Plaas die res van die melk in ‘n kastrol en verhit tot dit begin kook. Gooi oor die poedingmengsel, roer goed om te verhoed dat dit klonte maak. Plaas terug op die stoof en verhit weer totdat dit begin kook, roer gedurig tot die vla dik word. Gebruik as vulsel en versiersel tussen sponskoek lae.


HEUNINGVERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
4 eetl botter
2 eetl heuning
2 kp versiersuiker
1 eierwit
Knippie sout
½ teel vanilla essens
1 teel suurlemoensap
¼ kp gekapte neute
Metode:
Room die botter en heuning. Voeg die helfte van die versiersuiker by en gaan voort om te room. Voeg die eierwit by en klop die res van die versiersuiker by. Roer sout, vanilla en suurlemoensap by. Klop goed tot dit glad is. Voeg meer versiersuiker by indien nodig.
Versier koek en strooi neute bo-oor..

LEMOEN BOTTERVERSIERSEL 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
2 eetl gerasperde lemoenskil
1 ½ eetl lemoensap
4 eetl botter
1 eiergeel
Knppie sout
2 ½ kp versiersuiker
Oranje voedsel kleursel opsioneel
Metode:
Meng die lemoenskil en lemoensap. Room die botter tot sag, voeg die eiergeel en sout by en meng goed. Voeg die versiersuiker beurtelings met genoeg lemoensap en skil by om ‘n versiesel van smeerdikte te maak. Kleur die versiersel met bietjie oranje kleursel indien verlang. Gebruik as vulsel en versiersel..




SJOKOLADE-GANACHE

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
smelt 100g donkersjokolade en 80ml room in 'n klein potjie. Roer oor lae hitte tot gesmelt. Bedek en sit in die yskas vir 'n uur tot dik, haal uit en drup oor die koek. *IDEES*.


GLACE ICING 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Enough for about 15 buns or doughnuts
175g icing sugar
2-3 tablespoons hot water
Sieve the icing sugar into a bowl and mix in the water a little at a time. Make it thick enough to coat the back of a spoon but thin enough to flow easily. Use the icing at once because it sets quickly.
VARIASION:
Vanilla glace – add ¼ teaspoon vanilla
Chocolate glace – Sieve 3 level teaspoons of cocoa with your icing sugar. Add a few drops of vanilla.
Set the buns/doughnuts on a wire rack and pour the icing onto it, let it run evenly down the sides. Leave the iced buns/doughnuts for at least an hour – or the icing will crack .



Adéle Van Zyl Filmalter
VERSIERSEL VIR CUP CAKES 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
400 g versiersuiker
30 ml water
30 ml suurlemoensap
poeierkleursel van jou keuse
Metode:
Sif die versiersuiker en roer die water en suurlemoensap by (voeg ekstra water by as die versiersel te dik is). Meng ’n klein hoeveelheid poeierkleursel bietjies-bietjies by totdat jy die regte kleur het (jy kan gewone kleursel gebruik as jy nie poeierkleursel kan kry nie). Plaas ’n opgehoopte teelepel versiersel op elke kolwyntjie en smeer bo-oor .

Adéle Van Zyl Filmalter
VERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
200 g (220 ml) botter, saggemaak
200 g (380 ml) versiersuiker, gesif
30 ml melk
voedselkleursel van jou keuse
Metode:
Dis die maklikste om versiersel in ’n elektriese menger te maak. Meng die sagte botter en versiersuiker goed saam. Voeg die melk by en meng goed. Kleur die versiersuiker met ’n klein bietjie voedselkleursel. Smeer versiersel bo-op die kolwyntjies en versier met blomme en versierballetjies ens....

LEKKER VERSIERING VIR CUPCAKES 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Susan Marais
Hi, ek maak so: 

500g Wooden Spoon margarien, bietjie sag gemaak in mikrogolf, 
8 kop versiersuiker. 
Meng dit goed, gooi so bietjie vanilla by, gebruik room om dit sagter te maak as die mengsel te styf is, en klits, klits, klits!!! ... 
In plaas van vanilla kan suurlemoen by kom. 
As jy sjokelade versiersuiker maak gooi ek so 4 t opgelosde teelepels koffie met min water gemeng en vanilla by en gebruik gewone Stork bake margarien. Enige ander kleur werk die beste met Wooden Spoon. Pasop vir te veel room, dan hou dit nie vorm nie. Gebruik spuitsak met lekker groterige sterpunt voor aan, strooi bietjie glitter op, plak 'n blommetjie of twee op en en Wala.....


Amanda Ferreira -
HEERLIKE VERSIERSEL 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
MY TRIED AND TESTED RESEP wat heerlik fluffy is:
500g verskiersuiker met 200g Rama margarien,
geklits met die Kenwood vir 15 - 20 min... Heerlik en baie fluffy... Gooi vanilje of kakao in afhangende watse geur jy wil maak of dan kleursel by die vanilje... Regtig heerlik .

Nelia le Roux
SPIERWIT VERSIERSUIKER 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Ek het hierdie gister probeer, by iemand gekry 2 eier witte styf geklits met 500g versiersuiker. Dit is spierwit en lyk soos die draai roomys..

Elizabeth De Jongh Oliphant
ICING SUGAR FOR BRIDE CAKES

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
To make this take 2 lbs. of finely powdered icing sugar (first having an earthenware pan made warm), put in six fresh whites of eggs, and immediately whisk them, and as quickly as possible, until quite stiff; then add the sugar by degrees, whisking all the time. As soon as it appears light cease whisking, and beat it well with the spatter until you have put in all the sugar. A little tartaric acid or lemon-juice may be added towards the end of the mixing. To know when it is sufficiently beaten, take up a little on the spatter and let it drop into the basin again. If it keeps its shape it is ready; if it runs it is either beaten too little or requires more sugar. A good substitute for eggs is French glue. Take a quarter of an ounce of it and fully one imperial pint of boiling water. Pour the water on the glue, and stir in with a spoon until all is dissolved. If convenient, make it two days before using. The glue is used similar to eggs. Add to it a small pinch of tartaric acid. This glue is mostly used for wholesale or cheap purposes..


ALMOND ICING FOR BRIDE CAKES 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1 lb. Valencia almonds, 2 lbs. of icing sugar, and about 3 whites of eggs and 2 yolks. Blanch and beat the almonds. Fine with whites of eggs, then add the sugar and whites and yolks, beat them well together and make them into a stiffish paste. As soon as the cake is baked, take it out and take off the hoop and the paper carefully from the sides, then put the almond icing carefully on the top of the cake, and make it as smooth as you can. Put into the oven, and let it remain until the almond icing is firm enough and of the color of a macaroon; let it stand two or three hours, then ice it with sugar icing..

PRESIDENTSVERSIERSEL FOR BRIDE CAKES 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Hierdie versiersel raak nie kliphard en onsmaaklik nie
3 Eier witte
1 ½ lb versiersuiker
3 oz skoon gliserine
½ t Wynsteensuur (Tartaric Acid)
2 E kookwater
1 t rooswater of vanilla geursel
Klits die eierwitte styf. Voeg die versiersuiker lepels gewys by en roer elke keer baie goed. Die geheim van ‘n goeie tekstuur le in die aanmaak en veral die deeglike iklits van die versiersel. ‘n Blakende wit versiersel van goeie tekstuur d.w.s. wat soos styfgeklitste room lyk, kan alleen verkry word as die versiersuiker deeglik ingeklits word en dit is weer alleen moontlik as daar nie meer as twee lepelsvol op ‘n slag bygeroer word nie. Die versiersuiker en eierwit moet nie net saamgevoeg word nie. Die suiker moet oplos en dit moet ‘n eenheid vorm. As die mengsel effens styf begin word, voeg die ander bestanddele by. Die hoeveelheid versiersuiker kan die sekuur aangegee word nie, dit hang af van die grootte van die eiers. Dit moet nie te loperig wees sodat dit van die koek afloop as dit aan die kante gesmeer word nie .

Rene Wessels
KUNSROOM 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Zelda,weet nie of dit dalk is waarna jy soek:
60ml botter,
60 ml kondensmelk,
10 ml suurlemoensap.
Klits alles goed saam tot lig en styf. Gebruik soos geklitse room. Uit Kook en Geniet..

Karen Mackay
VLA VULSEL 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
My ma het een wat jy 250g botter met 3 kop strooisuiker klits tot dit soos versiersuiker lyk en dan 'n baie stywe vla wat jy vooraf gemaak en laat koud word het lepelgewys by klits to jou 'n redelike stywe, maar smeerbare mengel het .

Carol Elliott Claassen
Brown Butter Frosting( For Cupcakes)

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
For brown butter, in saucepan heat 1/4 cup butter over medium-low heat until lightly browned, about 8 minutes; cool. In bowl beat 1/4 cup softened butter with mixer on medium 30 seconds. Add cooled brown butter; beat until combined. Add 2 cups powdered sugar, 1/2 teaspoon vanilla, 1/8 teaspoon ground nutmeg, and dash salt. Beat in 1 to 2 tablespoons buttermilk,until spreadable. Use immediately. If frosting begins to set up, stir in a small amount of boiling water. .

Yvette Duminy
LEKKER ICING VIR CUPCAKES

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
75g botter,
250g icing,
1 eier geel,
5ml vanilla essence,
melk!
Meng icing en botter saam, voeg eier geel en vanilla essence by, meng weer!
Voeg melk by om roomerig te maak! As jy chocolate icing wil maak, voeg cocoa by 60ml.


Antoinette Opperman Burger
CREAMCHEESE ICING

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
85g butter (at room temperature)
110g cream cheese (at room temperature)
1/8 cup brown sugar
4 cups icing sugar
2-4 tablespoons milk, depending on the consistency you want
Cream the cream cheese with a mixer for about 1 minute. Add the butter and beat until the two are smoothly combined. Add the brown sugar and mix it in. Add the icing sugar, one cup at a time, mixing after each cup. Add milk according to your preference. Ice your cupcakes and EAT THEM..


Carin Ras Wilson
White Chocolate Icing

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
30 g white chocolate, grated or buttons
1 tablespoon water
115 g icing sugar
1 teaspoon vanilla essence
1. Place the chocolate into a saucepan with the water.
2. Stir until melted and then boil for 2 minutes. Cool
3. Sift the icing sugar and add it to the chocolate with the vanilla essence.
4. Mix together over a low heat until the icing sugar has dissolved.
5. Use icing while still warm.
It varies a lot on how much water you need. Just go by what sort of consistency you need so you may need to add more water or less icing sugar.


Carin Ras Wilson
White Chocolate Buttercream Frosting Recipe

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
INGREDIENTS:
6 ounces white chocolate, chopped
1/4 cup whipping cream
1 cup butter, cut in pieces
1 cup powdered sugar
PREPARATION:
Microwave white chocolate and cream in medium bowl on high for 1 1/2 minutes until chocolate is almost melted, stirring halfway through heating time. Stir until white chocolate is completely melted. Cool to room temperature. Beat butter and sugar gradually into cooled mixture on high speed until light and fluffy. .


Charlotte Verwey da Silva
Chocolate fudge icing

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
160 g (300ml) Versiersuiker
125 ml Kakao
80 g Botter/Marfarien
100 g (120ml) Strooisuiker
50 ml Water
Metode:
Sif die versiersuiker en die kakao saam.
Meng die botter/margarien, strooisuiker en water saam in kastrol en laat strooisuiker oplos oor lae hitte. Bring tot kookpunt.
Laat vir een minuut kook, verwyder van plaat en gooi versiersuiker en kakaomengsel met een slag alles in.
Klop goed tot glad en 'shiny'
Smeer of giet oor koek terwyl die versiersuiker nog effe warm is.
Versier verder soos verkies..


Annatjie Van Tonder
LEKKER VERSIERSEL VIR CUP CAKES  

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
100Gr sjokolade gesmelt en gemeng met 250 ml styf geklitste room. baie lekker!.

Grace Greeff ‎
VERSIERSEL VIR KOEK EN CUPCAKES

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1kg versiersuiker,
250gr botter, en
Kondensmelk
klits tot roomerig, voeg koffie,vanilla,kakao by. NA KEUSE.


COFFEE LIQUEUR GLAZE

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
What you need:
1/3 cup coffee liqueur (Try Kahlua)
1 cup powdered sugar
1 tbs pure vanilla extract
2 tbs butter
1. Heat and combine all the ingredients together in a sauce pan. Mix thoroughly so that the sugar completely melts and thickens.
2. Drizzle all over your warm white chocolate scones.
These taste so good while warm so eat them right away. Try it with a cup of coffee or tea. =) .


Antonietta Passeri Faleschini
READY TO ROLL ICING – HOE OM DIT BLINK TE MAAK

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
You have to steam them to make them shine. 2 ways of steaming: either with a kettle, hold them over the steam from the kettle, careful that you don't burn yourself or with your steam iron (place the pieces on a clean sponge) just let the steam flow over the pieces of decoration, do not touch them with the iron. They will go soft with the steam but leave them to dry up again

Learn how to decorate a fancy cake by using rice paper and a few creative abilities.
You'll probably be surprised to find out that rice paper, which is also known as wafer paper, actually isn't made from rice at all. It's made from potato starch, water and vegetable oil, and it is perfectly edible; it is also Kosher to eat. Rice paper usually comes in eight inch by eleven inch sheets that are very thin. It can be purchased at your local cake decorating supply store.
Rice paper is most commonly used to decorate a cake, and it can be used in various ways. The first way is to bake and ice your cake. Then, lay a sheet of the paper down on a hard, flat work surface. Rice paper has two sides, a smooth and a rough side. You'll need to make sure the smooth side is up right now. The next step is to use a food coloring pen, (also available at your local cake decorating supply store), to draw an outline of a design or an object. Now, use a clean hobby knife to carefully cut out your design or object.
In order to make the rice paper stick to the cake you are going to decorate, you need to use some clear gel. Carefully cover the bottom (the rough side) of the paper evenly with a layer of clear, edible gel. Then, turn the rice paper over and position it on top of the iced cake. Finally, use additional gels, tubes of icing, et cetera, to outline and finish the design. If you want to attach small candies, marshmallows, and the like, on the top of the rice paper, use some additional clear gel.

The rice paper should disintegrate after a short time of being on top of the cake, but even if it doesn't completely disappear, don't worry! It is completely tasteless and odorless, so it won't be detected.
Another way you can use rice paper is to decorate an unfrosted cake. To do this, bake your cake, then stick it into a freezer for about fifteen minutes. This will keep the rice paper from sticking to the top of your cake. Take a sheet of rice paper and carefully draw a design or an object on its smooth side by lightly using a food coloring pen. Then, carefully cut the inside of the design or object out of the paper with a clean hobby knife. Now, you have made a stencil that you can use to decorate your cake.
Remove your cake from the freezer and position the rice paper stencil on top of the cake. Dust the inside of the stencil with powdered sugar, powdered cocoa, ground cinnamon, or anything else granular that you may desire. Be careful to only dust the inside of the stencil; don't spill anything on the outside of the rice paper stencil. When you are finished, carefully remove the stencil, and your cake is decorated and ready to serve.
You can also use rice paper to make actual decorations for your cake. If you want, for example, leaves on top of your cake, you can make them out of the paper. To do this, you will first need to take a sheet of rice paper and make several outlines of leaves on it. Use a food coloring pen for this purpose. You can also fill the insides of the leaves in with a food coloring pen too.
Then, use a clean hobby knife to cut the leaves out of the paper. Now, you can hold them by using a pair of tongs over some light steam until the leaves curl. Be careful not to hold them over the steam too long, or they will dissolve. Finally, carefully place the leaves on top of your cake, and then finish decorating it as you desire. You can add other objects cut out of rice paper to your cake, such as flowers, trees, numbers, letters, and animals.

Ronel Wewege Raubenheimer
Sugar Paste

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Ingredients Makes 1kg (2 1⁄4lb)
■60ml (4 tbsp) cold water
■20ml (4 tsp/1 sachet) powdered gelatine (you can use the vegetarian version)
■125ml (4fl oz) liquid glucose
■15ml (1 tbsp) glycerine
■1kg (21⁄4lb) icing (confectioners’) sugar, sieved, plus extra for dusting
1. Place the water in a small bowl, sprinkle over the gelatine and soak until spongy. Stand the bowl over a pan of hot but not boiling water and stir until the gelatine is dissolved. Add the glucose and glycerine, stirring until well blended and runny.
1. Put the icing sugar in a large bowl. Make a well in the centre and slowly pour in the liquid ingredients, stirring constantly. Mix well. Turn out on to a surface dusted with icing sugar and knead until smooth, sprinkling with extra icing sugar if the paste becomes too sticky. The paste can be used immediately or tightly wrapped and stored in a plastic bag until required .

Ronel Wewege Raubenheimer
ICING SUGAR FLOWERS FOR CAKES

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Hier is 'n makliker resep, ek het dit al gebruik, en dit werk perfek, onthou net om Tylose te gebruik as jy blommetjies wil maak anders droog die blommetjies nie uit nie.
This recipe is for Quick Sugarpaste
and is one of the ones i like to use if I have to make my own (only when the shop is closed and i have run out!):-
500g sifted icing sugar
1 egg white
30ml liquid glucose
Place the egg white and glucose in a clean bowl. Add the icing sugar and mix together with a wooden spoon, then use your hands to bring the mixture into a ball.
Follow steps 4 and 5 above for kneading ans storing.
Hope this helps. If you do not have any glucose and you would like to try something nice and fun, buy a packet of marshmallows and put them in a glass bowl with about 40 ml water to 500 g mallows. Microwave on high for 30 seconds. Take the bowl out and stir the mallows and return for a further 30 seconds or until the mallows are all puffy. When the mallows are mostly melted, use the residual heat to stir until smooth and melted. Stir in sifted icing sugar. You will use about 500g of icing sugar to 500g of mallows or 250 icing sugar to 250 mallows. Put stiff lumpy mixture onto a icing sugar dusted surface (formica or your board), and knead with icing sugar until smooth. If you buy coloured, flavoured mallows, this is the icing it will product. If you purchase plain white ones, you get plain white. At the liquid mallow stage, before the icing sugar is added you can always add colour and flavour if you like. This is a head recipe and you need to guage your quantities accordingly as you work mallows/sugar/texture.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html

Ronel Wewege Raubenheimer 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
ek koop oor die algemeen my fondant klaar gemaak, as ek blommetjies maak, gooi ek Tylose by die fondant, knie net baie goed, en bedek want dit word gou droog
‎1 tlpl Tylose sal genoeg wees vir 2kg versiersel .



Charlotte Verwey da Silva
VERSKILLENDE VERSIERSELS

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Soveel koekmaker en baksters wat daar is, so is daar omtrent vir elkeen van bg n verkillende resep en defenisie. Ek maak troukoeke ens en gaan so vinnig probeer verduidelik.
Marzipan word gemaak van gemaalde amandels en is nie baie gewild nie, dit het n gelerige kleur en lyk amper soos koekiedeeg, dit word gewoonlik uitgerol en dan oor die koek gesit voor die fondant oorgesit word.
Fondant het baie verskillende vorms waarvan die mees algemene een die "rolling fondant" is wat uitgerol en oor koeke gesit word, dis nou die mooi wit gladde laag wat jy ook kan kleur.
" Pouring fondant" is die gesmelte vorm wat jy oor Petit Four's kan gebruik of oor cupcakes ens. Om met fondant te werk verg so bietjie oefening om dit mooi glad af te werk, maar dit lyk baie mooi en afgerond. Ek vind dat "Pettinice" wat jy by bakwinkels kry die maklikste fondant is om mee te werk. Partymaal word fondant ook "plastic icing" genoem. L.W jy kan van fondant ook blommetjies ens maak, dit word net nie so hard soos bv gum paste nie.
Modeling paste, Candy clay en gum paste is alles vorms van suiker waarmee jy figuurtjies, blomme ens kan maak en word harder droog as fondant. Moet dus nie die koek daarmee oortrek nie!! :) Gum paste is die een wat die meeste gebruik word en dit is doodeenvoudig fondant waarby jy Tylose poeier of cmc poeier gooi om dit harder en meer elasties te maak (volg aanwysings op vervaardiger se pakkie)
2) Tensy jy oorweeg om n loopbaan van koekversiering te maak, is fondant al wat jy nodig het, jy kan dit kleur, uitrol, jou syfertjies maak en dit dan vir 'n paar dae laat droogword. as jy dit baie hard wil he kan jy soos bo genoem net tylose by die fondant inknie.
3) Jy kan die syfers direk op botterroom versiersel plaas, dis nie nodig om die koek eers met fondant te bedek nie..

Charlotte Verwey da Silva
MARSHMELLOW FONDANT

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Bestandele:
480 g Marshmallows (as jy dit wil kleur moet jy net wittes gebruik)
2-5 eetlepels water
Ongeveer 8 koppies versiersuiker
1/2 koppie Holsum
Maak omtrent 1 kg fondant
Metode:
Stap 1
Sit Marshmallows en 2 eetl water in n groot mikrogolfbestande bak. Mikrogolf vir ongeveer 2-21/2 minute maar roer goed na elke 30 sekondes tot marshmallows heeltemal gesmelt is.
Stap 2
Plaas3/4 van die versiersuiker bo-op die gesmelte marshmallows en vou in. Enige geurmiddels kan op die stadium bygevoeg word. Smeer hande en toonbank mildelik met Holsum en gooi marshmallow mengsel uit op toonbank. Knie goed deur en voeg versiersuiker by soos benodig totdat marshmallowmengsel nie meer vassit aan rak. Smeer kort kort jou hande met Holsum. As jy te veel versiersuiker byvoeg en fondant raak droog en skeur maklik, knie water 1/2 eetlepel op n slag by tot jy n gladde elastiese fondant het wat rek sonder om te skeur. Dit neem omtrent so 8 minute.
Stap 3
Dit is raadsaam om die fondant oornag te laat rus, smeer n dun lagie Holsum oor en maak goed toe met glad wrap en plaas dan in lugdigte houer.
Stap 4
Haal net genoeg fondant uit om mee te werk en laat die res in die glad wrap in die houer. Rol uit en gebruik soos verkies.
Om die fondant te kleur:
Indien jy die hele batch wil kleur kan jy die kleursel by die gesmelte marshmallows gooi voor jy die versiersuiker invou, anders kan jy stukke afbreek van die klaar produk en kleur soos benodig..

Charlotte Verwey da Silva
VERSKILLENDE VERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Soveel koekmaker en baksters wat daar is, so is daar omtrent vir elkeen van bg n verkillende resep en defenisie. Ek maak troukoeke ens en gaan so vinnig probeer verduidelik.
1) Marzipan word gemaak van gemaalde amandels en is nie baie gewild nie, dit het n gelerige kleur en lyk amper soos koekiedeeg, dit word gewoonlik uitgerol en dan oor die koek gesit voor die fondant oorgesit word.
Fondant het baie verskillende vorms waarvan die mees algemene een die "rolling fondant" is wat uitgerol en oor koeke gesit word, dis nou die mooi wit gladde laag wat jy ook kan kleur.
" Pouring fondant" is die gesmelte vorm wat jy oor Petit Four's kan gebruik of oor cupcakes ens. Om met fondant te werk verg so bietjie oefening om dit mooi glad af te werk, maar dit lyk baie mooi en afgerond. Ek vind dat "Pettinice" wat jy by bakwinkels kry die maklikste fondant is om mee te werk. Partymaal word fondant ook "plastic icing" genoem. L.W jy kan van fondant ook blommetjies ens maak, dit word net nie so hard soos bv gum paste nie.
 Gum paste is die een wat die meeste gebruik word en dit is doodeenvoudig fondant waarby jy Tylose poeier of cmc poeier gooi om dit harder en meer elasties te maak (volg aanwysings op vervaardiger se pakkie)
2) Tensy jy oorweeg om n loopbaan van koekversiering te maak, is fondant al wat jy nodig het, jy kan dit kleur, uitrol, jou syfertjies maak en dit dan vir 'n paar dae laat droogword. as jy dit baie hard wil he kan jy soos bo genoem net tylose by die fondant inknie.
3) Jy kan die syfers direk op botterroom versiersel plaas, dis nie nodig om die koek eers met fondant te bedek nie.

Charlotte Verwey da Silva
Royal Icing

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
(vir prentjies op kleinkoekies)
2 Groot eierwitte
4 koppies Versiersuiker
5 ml Vanilla
Klits die eierwitte tot styf maar nie droog. Voeg versiersuiker en vanilla by en klits tot stywe punte vorm. Skep van die versiersuiker uit in n bakkie en verdun letterlik DRUPPEL gewys met water tot n dunner versiersuiker wat jy kan spuit maar wat steeds vorm behou. Jy kan dit nou ook kleur. Skep in spuitsak en spuit op koekies.
Wenk: spuit eers n buiterandjie om elke koekie met 'n dun versierbuis, laat droogword en vul dan die binnekante in. Wanneer heeltemal droog, kan jy van die onverdunde royal icing gebruik dit 'n ander kleur maak of wit los, 'n stencil op jou koekie plaas en die versiersuiket oor die stencil 'smeer' en gelykskraap. Die prentjie sal dan op die koekie agterbly as jy die stencil oplig.
Onthou dat die resep rou eierwit bevat. As jy versigtig is daarvoor kan jy by 'n bakkerswinkel soos Bakers Bin, Baking Tin ens. Meringuepoeier koop en die vervaardiger se instruksies volg vir Royal Icing. Dit werk BAIE maklik, jy kan eintlik nie verkeerd gaan daarmee nie. Die gekoopte produk sê egter nie altyd jy kan vanilla ingooi nie, maar jy kan. Ek gooi altyd vanilla in, smaak net lekkerder!.

FLUFFY PEANUTBUTTER FROSTING
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html Allrecipes.com
Ingredients
  • 1/2 cup butter, softened
  • 1 cup creamy peanut butter
  • 3 tablespoons milk, or as needed
  • 2 cups confectioners' sugar
Directions
  1. Place the butter and peanut butter into a medium bowl, and beat with an electric mixer. Gradually mix in the sugar, and when it starts to get thick, incorporate milk one tablespoon at a time until all of the sugar is mixed in and the frosting is thick and spreadable. Beat for at least 3 minutes for it to get good and fluffy..

Hannah Frauendorf Langenhoven
LEMOENVERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
2 teel gerasperde lemoenskil
1 ½ eetl lemoensap
60ml botter/margarien
Knippie sout
2 ½ kp versiersuiker
1 eiergeel
Room botter/margarine tot dit sag is. Voeg eiergeel en sout by en meng goed. Meng die emoenskil en sap, en voeg versiersuiker en lemoensap by bottermengsel. Meng baie goed. Die hoeveelheid is genoeg vir ‘n groot laag koek. *Knuppeldik aan Koningskos*.

Hannah Frauendorf Langenhoven
ROMERIGE SJOKOLADE VERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
125ml Botter,
430ml (1 en n derde koppie) Versiersuiker,
45ml (3 eetlepels) Kakao poeier,
5ml (1 teelepel) Vanilla Essens,
 Warm water.
METODE: Klits botter tot lig in n bak. Voeg versiersuiker, kakao poeier en vanilla essens em klits tot glad en romerig. Voeg warm water, n teelepel op n slag totdat dit n smeerbare versiersel is..

Hannah Frauendorf Langenhoven
BOTTERVERSIERSEL,

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
250g margarien,
1 pak versiersuiker gesif,
30ml melk,
7ml vanieljegeursel,
Verroom margarien, klop nou suiker en melk geleidelik by, tot donsig.....voeg enige van die volgende by vir n
VARIASIE!...Grondboontjiebotter, Koffie of kakao. Jy kan ook die melk wegvat en grenadellapulp byvoeg....met lemoengeursel..

Hannah Frauendorf Langenhoven
SJOKOLADE-KONDENSMELKVERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
250g margarine,
200ml kondensmelk,
60ml kakao,,,
Klits die marg en kondens saam tot gemeng. Voeg die kakao by en klits todat n gladde versiersel gevorm het...

Marie Le Grange
LEMOENVERSIERSEL: 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
2 eetl suiker,
2 eetl margarine,smelt saam en voeg by die sap van een lemoen.
Kook en roer in een desert lepel maizena wat met bietjie koue water gemeng is en kook tot gaar. Nie te lank nie.
Haal af van stoof en roer lemoenskil in en laat afkoel . gooi oor koek of smeer tussen lae en b0- maar maak dan dubbeld aan..

Elna Kluyts
Malvalekker Fondant

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Hierdie fondant proe heelwat lekkerder as die wat mens in die winkels koop.
En is heel eenvoudig, en net ‘n bietjie tydsaam om te maak.
Wees reg om te knie!
2 pakke wit malvalekkers (gebruik ‘n goeie maak)
2 tot 5 eetlepels water
1kg versiersuiker
½ koppie wit botter (jy gaan jou hande en vingers hiermee volsmeer, so hou dit waar jy maklik en gou daarby kan kom)

NOTA: Wees asb versigtig, die eerste paar stappe kan WARM wees
Smelt die malvalekkers en 2 eetlepels water in ‘n mikrogolf of dubbelkoker:
Sit die bak in die mikrogolf vir 30 sekondes, maak oop en roer, weer terug vir 30 sekondes,
dan weer oop en roer, doen die totdat alles gesmelt het.
Dit neem gewoonlik so 2 minute.
Gooi nou 3/4 van die versiersuiker bo-oor die gesmelte mengsel.
Bedek jou hande BAIE GOED met die botter – palms, agterkant en tussen die vingers.
Smeer dan jou werksarea ook baie goed met die botter en
gooi die malvalekker/versiersuiker mengsel in die middel.
Begin knie soos jy brooddeeg sou knie.
Dit is baie taai. Hou aan knie en voeg die oorblywende versiersuiker by en knie nog.
Smeer jou hande en werksarea met die botter as die mensgel nog vassit.
As die mengsel maklik skeur, is dit te droog, voeg ‘n 1/2 teelepel water op ‘n slag by
en knie. Dit neem etlike minute om ‘n gladde elastiese deeg te kry.
Dit moet redelik elasties wees, sodat dit nie skeur
wanneer dit oor die koek geplaas word nie.
Dis die beste om dit te laat staan, toegemaak oornag.
Maar dit kan ook dadelik gebruik word.
As daar klein wit suikerkolletjies is, sal jy net nog moet knie of nog water moet byvoeg.
Om die fondant te bêre, smeer ‘n goeie laag botter, en sit in ‘n plastiese sakkie en
dan nog ‘n sakkie wat kan seel, druk oortollige lug uit.
Die fondant hou goed in die yskas vir weke.
Onthou jy kan dit voor die tyd maak en bêre,
en dit dan gebruik soos en wanneer jy dit benodig..

Charlotte Verwey da Silva
Marshmallow fondant

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
is baie lekkerder as gewone fondant en werk baie lekker!
Bestandele:
480 g Marshmallows (as jy dit wil kleur moet jy net wittes gebruik)
2-5 eetlepels water
Ongeveer 8 koppies versiersuiker
1/2 koppie Holsum
Maak omtrent 1 kg fondant
Metode:
Stap 1
Sit Marshmallows en 2 eetl water in n groot mikrogolfbestande bak. Mikrogolf vir ongeveer 2-21/2 minute maar roer goed na elke 30 sekondes tot marshmallows heeltemal gesmelt is.
Stap 2
Plaas3/4 van die versiersuiker bo-op die gesmelte marshmallows en vou in. Enige geurmiddels kan op die stadium bygevoeg word. Smeer hande en toonbank mildelik met Holsum en gooi marshmallow mengsel uit op toonbank. Knie goed deur en voeg versiersuiker by soos benodig totdat marshmallowmengsel nie meer vassit aan rak. Smeer kort kort jou hande met Holsum. As jy te veel versiersuiker byvoeg en fondant raak droog en skeur maklik, knie water 1/2 eetlepel op n slag by tot jy n gladde elastiese fondant het wat rek sonder om te skeur. Dit neem omtrent so 8 minute.
Stap 3
Dit is raadsaam om die fondant oornag te laat rus, smeer n dun lagie Holsum oor en maak goed toe met glad wrap en plaas dan in lugdigte houer.
Stap 4
Haal net genoeg fondant uit om mee te werk en laat die res in die glad wrap in die houer. Rol uit en gebruik soos verkies.
Om die fondant te kleur:
Indien jy die hele batch wil kleur kan jy die kleursel by die gesmelte marshmallows gooi voor jy die versiersuiker invou, anders kan jy stukke afbreek van die klaar produk en kleur soos benodig.

Charlotte Verwey da Silva
Chocolate fudge icing

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
160 g (300ml) Versiersuiker
125 ml Kakao
80 g Botter/Marfarien
100 g (120ml) Strooisuiker
50 ml Water
Metode:
Sif die versiersuiker en die kakao saam.
Meng die botter/margarien, strooisuiker en water saam in kastrol en laat strooisuiker oplos oor lae hitte. Bring tot kookpunt.
Laat vir een minuut kook, verwyder van plaat en gooi versiersuiker en kakaomengsel met een slag alles in.
Klop goed tot glad en 'shiny'
Smeer of giet oor koek terwyl die versiersuiker nog effe warm is.
Versier verder soos verkies..


Karen AndJohann Roos
chocolate icing

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
100g soft butter
2 cups sieved icing
1/4 cup cocoa
Make up 1/4 cup with boiling water and 1 teasp coffee pwd.
First beat butter and icing, adding a few drops of the coffee until smooth.
Add the cocoa and a dash of the coffee and quickly beat with mixer, adding more coffee till shiny and smooth.
Don't beat for long! The longer you beat, the lighter the icing becomes.
PS: I use a 100% cocoa pwd (dark) - not the conventional store brands xx Don't be decieved at the amount, it will easily ice and centre a double cake. (pps: thanks for that carrot cake recipe, it was TDF!).


Helena Enslin Laubscher
Versiersel: VIR WORTELKOEK

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
125ml fyn gekapte neute vir versiering bo-op koek.
60ml stork bake
250g versiersuiker
1 bakkie maaskaas of roomkaas
83ml Suurlemoen smeer
¼ wit blok sjokolade gesmelt in mikro
Meng alles saam tot romerig en smeer tussen lae en bo-op koek.
Versier met fyngekampte neute.
Pap-versiering – Kyk die resep vir pap hieronder.
NS: Wanneer die versiersel te pap is kan nog van die “pap-versiering” aanmaak word. Om nog versiersuiker is onnodige, dit maak net die koek te soet en ryk.

Pap-versiering.
250ml volroom melk
75ml koekmeel + 5ml maizena (Maak aan met bietjie van die melk) (Sonder klonte)
250ml sagte stork bake – nie gewone margarine nie.
Metode:
Gooi melk in pot en verwarm, maar nie kook nie.
Gooi die aangemaakte koekmeel en maziena met bietjie melk, stadig by, terwyl jy vinnig klits anders kom daar klonte.
Ek gebruik sommer my elektriese klitser dan is ek verseker van geen klonte nie.
Pasop dit brand vinnig. Maak gaar oor lae hitte vir ’n paar minute tot dit gestol is.
Skep mengsel uit in ’n bakkie en bêre in vrieskas om af te koel of bêre oornag in yskas.
Moenie dit by die bogenoemde mengsel voeg as dit nog warm is nie!!
Jy kan hierdie pap-versiering by enige versiering gebruik om minder versiersuiker te gebruik. Baie mense wil nie ’n koek so soet hê nie en hierdie pap rek die versiersel sonder om meer botter te gebruik..

ROOIBOSTEE VERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Simply Delicious – Alida Ryder
125g (4.41 ounces) Soft Butter (I use Wooden Spoon)
300g (10.58 ounces) Icing sugar
10 Rooibos tea bags
100ml (3.38 fluid ounces) Cream
3tbsn Honey
To make the “rooibos syrup”, combine the rooibos tea bags, cream and honey in a small saucepan and allow to come to a boil. Turn the heat down and allow to simmer very gently for about 20 minutes or until the cream is completely infused with the tea. The mixture should be dark-ish and thickened. Allow to cool.
Beat the butter with the rooibos mix until pale and fluffy. Add in the sifted Icing sugar and beat until creamy. If it’s too thick, add some milk. Schmoosh onto the cooled cupcakes and enjoy!

Carin Ras Wilson
White Chocolate Icing

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
www.bestrecipes.com.au
30 g white chocolate, grated or buttons
1 tablespoon water
115 g icing sugar
1 teaspoon vanilla essence
1. Place the chocolate into a saucepan with the water.
2. Stir until melted and then boil for 2 minutes. Cool
3. Sift the icing sugar and add it to the chocolate with the vanilla essence.
4. Mix together over a low heat until the icing sugar has dissolved.
5. Use icing while still warm.
It varies a lot on how much water you need. Just go by what sort of consistency you need so you may need to add more water or less icing sugar..


Carin Ras Wilson
White Chocolate Buttercream Frosting

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
INGREDIENTS:
6 ounces white chocolate, chopped
1/4 cup whipping cream
1 cup butter, cut in pieces
1 cup powdered sugar
PREPARATION:
Microwave white chocolate and cream in medium bowl on high for 1 1/2 minutes until chocolate is almost melted, stirring halfway through heating time. Stir until white chocolate is completely melted. Cool to room temperature. Beat butter and sugar gradually into cooled mixture on high speed until light and fluffy .


Charlotte Verwey da Silva
Lemon Curd Vulsel

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
(Onze Rust Gemeente)
300g Margarien
500g Versiersuiker
125 ml Lemon Curd
5ml Vanilla
Metode:
Klop margarien tot sag, voeg versiersuiker 1/2 koppie per slag by en klop goed na elke byvoeging. Voeg lemon curd en vanilla by en klop baie goed..

GEMMERVULSEL VIR RANDKOEK 

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1k goue stroop
1k kookwater
½t fyn gemmer
1t mielieblom
½k room
Meng stroop met kookwater en gemmer en kook saam. Meng mielieblom met koue
water en voeg by. Kook vir 3 min. Laat afkoel. Gooi in tertkors en laar goed koud
word. Versier met styfgeklopte room en kersies. SA Jagters kookboek .

Sylvia Carstens
Piesang vulsel vir Randkkoek

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
6 eet botter
1/2 koppie suiker
1 koppie fyn piesangs
1 eetl suurlemoensap
2 eiers
1/4 tee sout
Mens botter suiker en eiergele
Voeg piesangs sout en suurlemoensap by
Kook mengsel tot dik. Sit geklitse eierwitte by en meng.
Gooi oor flan dop. Jy kan dit met room bedien..


Sylvia Carstens
GEMMER VULSEL vir randkoek

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Kook saam 1 kop stroop
1 kop water
1 tee fyn gemmer
2 eet vlae poeier aan gemaak met bietjie water
Kook tot dit begin dik word.
Sit in tertdop wanneer dit n bietjie afgekoel het
Bedien met room.

Charlotte Verwey da Silva
ROYAL ICING VIR DIERTJIES

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Jackie, daar is behoorlik soveel royal icing resepte soos wat daar bakkers is :)
Die reseppie werk ook baie lekker:
500g Versiersuiker
2 Eierwitte
1 tl suurlemoensap
Klits jou eierwitte en versiersuiker baie goed saam en voeg dan jou suurlemoensap by. Klits weer goed.
Om te keer dat die royal icing te hard droogword kan jy 1 tl gliserien inroer, veral kleiner kindertjies sukkel dan nie so om die koekies te eet nie..


KAREN AND JOHAN ROOS
Horlicks Versiersel:

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Smelt 125g botter en 1/4 koppie water.
Klits 1/2 koppie Horlicks en 1 eetlepel Kakoa by.
Sif 3 koppies versiersuiker in en klits mooi..

Riana Groenewald
Sjokolade versiersel:

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
110g botter,
170g versiersuiker,
55g kakao en 1eetlp melk.
Room botter en meng helfde van versiersuiker by,meng goed en
voeg dan alles by asook melk en meng tot jy n gladde versiersel kry..

Manja Smit
HEERLIKE LEMON CURD

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
2 eierwitte,
1/4 blikkie kondens melk en
1/4 koppie suurlemoensap,
klits eier gele voeg kondens melk by en klits deeglik,
voeg dan suurlemoensap by en klits weer deeglig.
Dis vir my die lekkerste lemon curd vir lemon meringue .



Petra Pretorius
lekkerste romerigste icing

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
klits botter altyd eerste en alleen, klits die lewendige alie uit daai botter tot dit romerig is, voeg dan jou versiersuiker by en klits weer. As jy tjoklit versiersel soek doen dieselle, maar, maak koppie sterk swart koffie en gooi so eetlepel by die kakao wat jy insit. Te lekker :) MOENIE die icing sugar en botter saam meng van die begin af nie. ALTYD eerste die botter dan die res :) .

Christa Marx Kemp
Versiersel vir plaat koek of cupcakes

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
So bietjie gespeel en botterversiersel (woodenspoon), en met bietjie droë Drink O-pop gemeng, strawberry, grape en orange en 'n lekker serbet agtige geure gekry, seker nie baie gesond, maar was nogtans pret.
Lekker soet-suur smaakie .


Chantelle Myburgh Geldenhuys
BUTTERSCOTCH FROSTING

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1 blikkie Caramel treat
500ml melk
1 pakkie butterscotch / vanilla kitspoeding
Meng alles en klits tot dik. Sit in yskas om verder te stol..


Liska Mariska Hulme
11 ICING IDEES

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
(koeke of cupcakes):
1. Ek gebruik 250ml room en 250gr sjokolade saam gesmelt...

2. Instant pudding icing -
80 g botter. 1 pak 500g versiersuiker. 1 pakkie 90g kitspoeding (enige geur). 125 ml melk. Verroom die botter. Sif die versiersuiker en kitspoeding saam. Voeg die melk by en klop tot glad. Laat min of twee staan om stywer te word voor gebruik.
3. Ek neem 'n pakkie of 2 orley whip, klits styf, en klits biki caramel by, dis heerlik en kan op wit of choc koek of kolwyntjies gebruik.
4. Maak sjokolade instant pudding met net 2derdes melk aan. Smeer op sjokoladekoek. Maak in houer toe en laat staan 2of meer ure. Maak koek lekker klam, maar nie nat nie. Baie lekker. Kan ook met vanilla of custard pudding gedoen word.

5. Bar-One Koekversiersel:
240 g Bar-One sjokolade
80 ml room
Sny die sjokolade in stukkies en plaas dit in ´n glasbak saam met die room. Verhit dit oor ´n kastrol met kookwater tot dit smelt. Roer nou en dan. Koel af en smeer oor koek.

6. Icing -
100g sagte botter wooden spoon
500ml versiersuiker
5ml vanieljie
Indien nodig druppel melk.
Klits botter en suiker saam, tot romerig voeg geursel by en meng! Moenie te veel meng anders word dit loperig! Ek sit so druppel pienk kleursel by my icing! Hy maak n mooi icing vir n icing tube! Mooi patrone!
Flop vry en maklik te maak.

7. Icing - Hier is myne gebruik hom daagliks!
100g sagte, kamer temp botter
500ml versiersuiker
Klits tot smeerbaar.
Sit 5ml caramel essence by en 10ml melk meng tot smeerbaar en versier.
Dis 'n baie lekker icing gebruik hom op my koeke en cupcakes vir bestellings! Ek gebruik stork bake of regte egte botter! As wil choc icing maak voeg 60ml kakao by!
8. Vat 250ml room, koppie strooisuiker, pakkie sjokolade kits poeding. Klits alles saam tot ferm.
9. 1 Pakkie Chocolate pudding gemeng met 250ml melk. Klits vir 1min saam en sit in die yskas. Klits 500ml room styf tot dit punte vorm. Meng nou die chocolate pudding lepel vir lepel by die room. Gebruik op die koek soos benodig.
10. Boksie orley wip, bakkie roomkaas, so 500g versiersuiker, halwe koppie kakoa. Klop alles saam tot lekker styf.
11. En as jy dit extra leker wil maak druk rolo sjokolade sweets oral in koek in en bak dit dan... (Of druk 1 rolo in middel van cupcake en bak dan...) Dis nou met enige van bogenoemde icings!!!.

Easy Kid-Pleasin' Strawberry Buttercream Frosting

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
8 tablespoons salted butter (it helps set- add a shake of table salt if using unsalted)
3 cups confectioners' sugar, must be beaten in gradually
1/2 cup strawberry-flavor Nestle Nesquik powder
1/2 cup 2% low-fat milk (any kind is fine but I normally keep 2% around)
1/2 teaspoon vanilla extract
Directions:
Butter must be highly softened but NOT melted. I'd recommend leaving it out in a safe area for about 20 minutes.
With an electric mixer, cream the butter with 1 cup confectioners sugar and the milk.
Beat in the Nesquik and vanilla extract.
In small increments, beat in the rest of the confectioners' sugar. For a stiffer frosting, add a little more confectioners sugar.
This will ice about 24-36 cupcakes assuming you use about 2-3 Tbsp per cupcake. It's best to make this after you've baked and are ready to use it because refridgeration will cause it to set and make it practically unspreadable..

ORANGE WHIPPED CREAM FROSTING

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html

3 c. sugar
1 1/2 tbsp. flour
1/4 tsp. salt
Grated rind of 1/2 orange
2 1/2 tbsp. fresh lemon juice
1/4 c. fresh orange juice
1 egg, slightly beaten
1 tbsp. butter
1 c. whipping cream
Cook together all but butter and cream. Cook over hot water. Stir frequently. When thick, add butter. Cool. Whip cream until stiff. Fold cooled orange filling into cream. Spread on carrot cake. Better if made day before. Must be refrigerated. Can be frozen.

Wilna Dorfling
LEMON CURD GOOD OL’ FASHIONED
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html 190ml (165g) Caster Sugar
50ml (25g) Corn Flour
3 Egg Yolks
250ml Water
Rind & Juice of 2 large lemons (Don’t overdo the rind bit)
25ml (25g) Butter
• Blend Castor Sugar, Corn Flour, Egg Yolks, & Water in a saucepan
• Add Lemon Juice and Butter
• Heat gently and bring to the boil, stirring constantly
• Remove from heat, add Lemon Rind, stir, and pour into clean glass bottlers
• Allow to cool and cap..


Anneke Smith
LEKKER KOEK VERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
125gr botter,
1 blik wit kondensmelk,
'n paar druppels vanielje-geursel.
Klits alles saam tot dit 'n lekker dik room versielsel maak, dit het nou wel nie versiersuiker in nie, maar is heerlik dik en romerig, kan op sjokoladekoek of wit koek gebruik word. En dis baie baie lekker..

Louis Bronwen Bekker
My daughter had to make this lemon curd in home economics and it was so good, that we were eating it out of the bottle.
LEMON CURD

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
4 eggs
3/4 cup sugar
2 teaspoons lemon rind
1/2 cup lemon juice
1/4 cup water
125g butter
METHOD:
Beat eggs & sugar together in a bowl. Add lemon rind, lemon juice, water & chopped up butter. Microwave on HIGH for 3 mins. Stir well. Microwave on MEDIUM for a further 6 mins until mixture thickens. DO NOT over cook. Pour into hot sterilised jars. Seal when cold. Use as a spread on bread or as a tart filling.
This made a medium sized bottle full..

Santie Carelse
Vulsel vir doppies

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Half koppie mayonaisse
Half koppie fyngemaakte viennas, bacon of ham
Half koppie sterk gegeurde cheddarkaas
1 teelepel mosterd
1 hardgekookte eier fyngemaak
Meng goed en skep in doppies..


Eugene Palmer
HEERLIKE VULSEL vir tamboeties

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Ek het n makliker vulsel. 1 pakkie vanielje kits poeding en 450ml room. Meng die toe en daar het jy dit. Let wel, die twee word baie dik saam..


Marieta van Bladeren
BESTE SJOKOLADE VERSIERSEL

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
hier is die beste sjok versiersel ooit. As jy dit eenkeer gemaak het maak jy nooit weer 'n ander een nie.
300g melksjokolade
250ml suurroom
5ml vanilla
Smelt sjok oor kookwater
Roer suurroom en vanilla in
Meng deeglik
Laat afkoel en versier koek .

Melanie Jane Bezuidenhout
FONDANT

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Ek maak myne so....
1 pak marshmallows gesmelt in mikkie vir so 2 min met so 3 eetlepels water....roer net kort kort vat 1 koppie versier suiker en gooi by of net totdat die werkbaar is...smeer blad goed met wholesum en jou hande ook...dis n stiekie situasie...en voeg nog 3 koppies geleidelik by terwyl jy dit met jou hande knie...smeer net jou hande en die werksblad gereeld met wholesum...sjoe hoop jy kan uitmaak wat ek hier probeer se het hehehehe


Lizette Erasmus
VULSELS VIR SNACKELS

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
1. meng fyn piesang, karamel en room vir banoffee filling.
2. bakkie maaskaas en blik kondensmelk en halwe blik suurlemoensap vir kaaskoek filling.
3. boks orley whip en blik karamel en gerasperde peppermint crisp vir pepeermintcrisptert filling.
4. melktertfilling.
5. fyngedrukte kookeiers gemeng met kaas en mayo.
6. dik kaassous gemeng met gerasperde poloney.
7. dik witsous gemeng met fyn biltong.
8. tuna gemeng met mayo of kaassous.
9. kapokaartappel gemeng met gerasperde ui, gerasperde kaas en sweet chilly sous.
10. styfgeklopte versoekte room met fyngekapte glanskersies.
elke koekie en sit vir sowat 2 uur in die yskas. 6 Voorverhit die oond tot 160 °C. 7 Bak vir 25 min. tot gaar. Draai die bakplaat ná 15 min. sodat die koekies eweredig bak. Laat heeltemal afkoel op die bakplaat.


Malvalekker Fondant

http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/vulsels-versiersels.html
Hierdie fondant proe heelwat lekkerder as die wat mens in die winkels koop.
En is heel eenvoudig, en net ‘n bietjie tydsaam om te maak.
Wees reg om te knie!

2 pakke wit malvalekkers (gebruik ‘n goeie maak)
2 tot 5 eetlepels water
1kg versiersuiker
½ koppie wit botter (jy gaan jou hande en vingers hiermee volsmeer, so hou dit waar jy maklik en gou daarby kan kom)

NOTA: 

Wees asb versigtig, die eerste paar stappe kan WARM wees
Smelt die malvalekkers en 2 eetlepels water in ‘n mikrogolf of dubbelkoker:
Sit die bak in die mikrogolf vir 30 sekondes, maak oop en roer, weer terug vir 30 sekondes,
dan weer oop en roer, doen die totdat alles gesmelt het.
Dit neem gewoonlik so 2 minute.
Gooi nou 3/4 van die versiersuiker bo-oor die gesmelte mengsel.
Bedek jou hande BAIE GOED met die botter – palms, agterkant en tussen die vingers.
Smeer dan jou werksarea ook baie goed met die botter en
gooi die malvalekker/versiersuiker mengsel in die middel.
Begin knie soos jy brooddeeg sou knie.
Dit is baie taai. Hou aan knie en voeg die oorblywende versiersuiker by en knie nog.
Smeer jou hande en werksarea met die botter as die mensgel nog vassit.
As die mengsel maklik skeur, is dit te droog, voeg ‘n 1/2 teelepel water op ‘n slag by
en knie. Dit neem etlike minute om ‘n gladde elastiese deeg te kry.
Dit moet redelik elasties wees, sodat dit nie skeur
wanneer dit oor die koek geplaas word nie.
Dis die beste om dit te laat staan, toegemaak oornag.
Maar dit kan ook dadelik gebruik word.
As daar klein wit suikerkolletjies is, sal jy net nog moet knie of nog water moet byvoeg.

Om die fondant te bêre, smeer ‘n goeie laag botter, en sit in ‘n plastiese sakkie en
dan nog ‘n sakkie wat kan seel, druk oortollige lug uit.
Die fondant hou goed in die yskas vir weke.
Onthou jy kan dit voor die tyd maak en bêre,en dit dan gebruik soos en wanneer jy dit benodig.

No comments:

Post a Comment