WENKE OM
AARTAPPELSKYFIES TE VRIES.
Gerrie Van Antwerpen
Chip White werk baie goed - dit is wat gebruik
word op alle verpakte aartappelskyfies soos I&J (McCains) en ander
"brands" Wanneer dit by arbeidskoste en verwerkinstyd kom is dit
goedkoper om die klaarverpakte 20kg pakke gevrieste aartappelskyfies te koop.
Werk baie goedkoper uit. Anders weer 50kg is sowat 5 sakke aartappels, leen 'n
skyfiesnyer (dit sny sowat 'n sak aartappels binne 5 minute, dis is die afskil
wat bietjie tyd neem) en jy maak vars aartappels op die dag van gaarmaak - jy
moet dit steeds pre-cook vir 'n paar minute op hoë hitte (maak seker die skyfies
is nie nat nie) en dan op 'n effens laer hitte gaarmaak vir sowat 5 - 8 minute
(afhangende van die tipe aartappel). Daar is mense wat nie van die Chip White
hou nie omdat hulle beweer dit laat die aartappel melerig proe. Ek het al drie
take-aways gehad en by 'n meester skyfiemaker te Jeffreysbaai geleer (1969) om
die perfekte chippie te maak, maar daardie is nou 'n heel ander proses en verg
bietjie meer arbeid. Deur die aartappel te pre-cook keer jy dat die olie nie
binne die aartappel vasgevang word nie.
Driekie van Blerk
Ek braai my chips net so klein rukkie -
ongeveer 5 minute, gooi hulle oop op 'n skinkbord en laat hulle so gou moontlik
afkoel - sit sommer die skinkbord in die vrieskas, gooi dan is sakkies en vries
hulle.
Shereen Strick
Laubscher
Elza, skil en sny
die aartappels reg vir skyfies. Sit in kastrol met water, sit dan die kastrol
op stoof sodra die water kook (ek los myne nog so 3 min) verwyder en dreineer.
Sit dit op bakplaat of skinkbord en laat net effens afkoel sit dan so oop in
vrieskas. Die skyfies sal "ys kristalletjies" op die chips maak dan
is dit reg. Sit dit in zip lock sakkies tot dit gebruik word. Braai net so in
olie sonder om te ontdooi. Heerlike "crispy chips" (Gesien op die
eerste master chef Australie)
No comments:
Post a Comment