BRUIN KOOK POEDING
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/bruin-kook-poeding.html
BRUINPOEDING
3
kop Meelblom
3
teel Koeksoda
3
eetl Margarine
1
kop Melk
3
eetl Gouestroop
Sout
Metode:
Smelt
botter en stroop saam, laat afkoel. Los koeksoda in melk op en roer
in.
Sif meel en sout in en meng deeglik.
STROOP:
Kook
3 kop suiker,
6 kop kookwater,
1 eetl gouestroop en 1 eetl botter in 'n groot kastrol.
Skep lepelsvol deeg in warm stroop en
laat opkook.
Plaas deksel op en laat 1 uur lank
stadig kook. Indien verkies, kan 1 eetl gemmer bygevoeg word vir smaak.Moenie
deksel lig voor die eerste 30min. nie.
HELENA
NOTA: Een
van die kosmaters (Leane Visser le Roux) het die stroop gekook van 2kp
bruinsuiker en 6 kp water met bietjie gemmer by die beslag en sy se dit was
baie baie lekker.
No comments:
Post a Comment