Tuesday, 14 May 2013

ELEKTRIESE STOOMPOT

ELEKTRIESE STOOMPOT
Berie Vd Velden Smith 
Please note that the cooking time is pressure keeping time on Instant Pot or other electric pressure cooker operating at 10.2 – 11.6 psi or 70-80 kPa. Cooking times are approximate. Please use them as a guideline only.

Pressure Cooking Timetable for Meat (Chicken, Duck, Turkey, Beef, Pork and Lamb)
Meat Cooking Time
(in Minutes)
Beef, stew meat 15 – 20
Beef, meat ball 10 -15
Beef, dressed 20 – 25
Beef, pot roast, steak, rump, round, chuck, blade or brisket, large 35 – 40
Beef, pot roast, steak, rump, round, chuck, blade or brisket, small chunks 25 – 30
Beef, ribs 25 – 30
Beef, shanks 25 – 30
Beef, oxtail 40 – 50
Chicken, breasts 8 – 10
Chicken, whole 20 – 25
Chicken, cut up with bones 10 – 15
Chicken, drumsticks, legs or thighs 10 – 15
Cornish Hen, whole 10 – 15
Duck, cut up with bones 10 – 12
Duck, whole 25 – 30
Ham slice 9 – 12
Ham picnic shoulder 25 – 30
Lamb, cubes, 10 -15
Lamb, stew meat 10 -15
Lamb, leg 35 – 45
Pheasant 20 – 25
Pork, loin roast 55 – 60
Pork, butt roast 45 – 50
Pork, ribs 20 – 25
Turkey, breast, boneless 15 – 20
Turkey, breast, whole, with bones 25 – 30
Turkey, drumsticks (leg) 15 – 20
Veal, chops 5 – 8
Veal, roast 35 – 45
Quail, whole 8 – 10 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/elektriese-stoompot.html


Ons KAMP MET ONS STOOMPOT alles gaan daarin.
Angus Olivier
Potjie:
sit jou vleis in die pot, sit jou spices in en gooi die vleis net toe met water. Kook op warm hitte tot die pot begin blaas (van die stoom) en draai die hitte af sodat dit saggies blaas of so sjhof sjhof maak. 20 minute. Haal die pot van die hitte af, moenie rondpluk of skeefdraai nie. Haal die gewiggie van die uitlaat klep af en laat afblaas. Na dit klaar geblaas het, maak oop en dit aartappels en / of ander groente by, Sout of aromat bo-op dit, moenie roer nie en maak toe. Blaas vir 13 minute. Laat druk uit op dieselfde manier en maak oop. Sit die pot terug op hitte en roer 'n paar keer deur die kos sodat die sous bind. Tadaa! http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/elektriese-stoompot.html

ek kook beet in myne. pak die kastrol bodem vol beet. gooi warm water in om die beet toe te maak, (so jou water bedek een laag beet - dis genoeg vir al die beet), en vul die pot tot drie kwart met nog beet. gooi so een eetklepel sout en een suiker oor en kook. laat die pot blaas vir 20 minute, en toets die beet met toetspen vir sagtheid. as dit nog te hard is, blaas weer vir 10 minute, of as dit net bietjie sag is, 5 minute. so kry jy dit vinnig sag. onthou, as die pot afblaas en jy hoor die stoom "proes", sit gou die gewiggie op en laat die pot eers afkoel, anders sproei jy jou kombuis vol pienk kolletjies.
as jy hoor die pos roggel of sous / water kom uit in plaas van stoom, is jou pot dalk te vol. dis gevaarlik! sit dadelik die hitte af, of haal die pot van die plaat af. as jy nie braaf is nie, los hom daar om af te oel, anders kan jy hom versigtig in die wasbak sit en koue water oor hom tap. hy koel vinnig af..http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/elektriese-stoompot.html

ek kook sop in die pot. groente sop. al die bestanddele kan maar tot by die boonste rand wees, maar dis die water wat nie meer as so half moet wees nie. anders kook die proses skuim op, en die stoom kan nie ontsnap nie... groente sop - 30 minute.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/elektriese-stoompot.html


KFC: hoender stukke in meel / melkpoeier / eiergeel poeier en spices mengsel gerol. voorverhit jou pot met 'n derde vol olie op nege stukkies hoender ('n hele hoender opgesly). ek verkies 'n staal rakkie wat die hoender van die bodem afhou, anders le die hoender opmekaar. goed: pak die hoender in die warm olie, gebruik 'n stewige braaitang. dikker stukke teen die kant, kleineres in die middel. wees versigtig, maar werk vinnig. by die 4de een koel die olie af, maar hou aan inpak. seel die deksel, laat begin blaas en draai hitte af tot tjoeff... 25 minute. blaas af, pak die stukkies op kombuis handoek papiet of 'n rakkie, 30 sekondes vir olie om af te drup. tadaaa! wenk op olie: probeer palmvet te kry. dis in soliede vorm en stol 'n kamertemp. maar minder ongesond... WENK meer hoender, minder olie. moet nie jou pot oorlaai nie, braai eerder 'n tweede porsie, of gebruik 2 potte, of nooi minder mense, of gebruik sjef mike... microwave lol.http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/elektriese-stoompot.html

aartappel soos vir - slaai: kook in artappel diepte, blaas 15 minute.*..

Angus Olivier*30.5.13* http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/elektriese-stoompot.html

No comments:

Post a Comment