Saturday, 28 September 2013

PIEKEL UITJIES


UIE-PIEKELS

125ml growwe sout
1 liter water
1,5kg piekeluitjies
 kookwater
750m bruin asyn
45ml suiker
5ml sout 
10ml peperkorrels
 2 rooi brandrissies, gehalveer en pitte verwyder
60ml water. 

METODE:
 Los sout in water op en laat ongeskilde uie 24 uur in soutwater staan.
 Plaas 'n bord bo-op om uie onder water te hou.
Dreineer uie, plaas in 'n groot bak en bedek met kookwater.
 Laat 5 min. staan. Dreineer.
Sny bo- en onderkant van uie af en verwyder skille.
 Plaas in gesteriliseerde flesse.saam met jou chillies
Kook asyn, suiker, sout, peperkorrels en water en gooi oor jou styfgepakte uitjies in jou bottels.
Maak bottels droog en verseel dadelik.
Helena Kruger"28/9/13*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/09/piekel-uitjies.html


Marelize Kotze
PIEKELUITJIES

Heel eenvoudig; bestandele

1 kg klein uitjies
1 pakkie tajmahal peper korrels

1 pakkie pickle spice
Suiker (hoeveelheid hang af hoe soet jy hom wil he) en,
Malt vinegar
Gooi asyn en speserye in n pot saamet uie en roer totdat dit begin kook; haal van die hitte af en wag totdat dit afkoel.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/09/piekel-uitjies.html


Vera Rossouw
PIEKEL UIE
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/09/piekel-uitjies.html1,5kg uitjies
Skil af en laat lê in 1 en ‘n half koppie sout, met 2,3L kookwater.

Laat lê vir 2 en ‘n half ure – Dreineer
Asyn sous
750ml asyn
45ml suiker
5ml sout
10ml peperkorrels
60ml water
Kook tot borrel en bottel
(Kan chillies ook byvoeg vir daai ekstra byt)
Ek het twee resepte gekombineer en dit werk vir my die beste uit en uitjies kom heerlik uit. Ek laat staan ook vir 'n maand, voor gebruik.

                                                                                                                                                                             Hier het ek weer bietjie PIEKEL UIE  gemaak*Helena>11/11/2014