Sunday, 13 July 2014

BACON ROLL UPS



If you get tired of bacon and eggs, why not try crispy bacon grilled cheese roll ups? They look cute and tasty. I like dipping them in ketchup, they are so good, yummy!

Steps:
Remove bread crusts
Roll slices of bread flat with a rolling pin
Place one slice of cheese, roll up bread & cheese.
Wrap one slice of bacon around each roll securing with a toothpick.
Place in a pan over medium-low heat.
Add bits of butter and turn until all sides are browned and cheese is melted.

Cool creativity
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/07/bacon-roll-ups.html 

COLYN SE WEERGAWE                         

Vark - Bacon en kaas snaxie

Bacon en Kaas Snaxie

KAAS & SPEK HAPPIES 
12 snye witbrood
12 snye geprosesseerde kaas
12 repe spek
olyfolie
vars roosmaryn


METODE
Verhit die oond tot 170C.
Sit die snye brood op 'n werkoppervlak en rol elkeen plat met 'n koekroller.
Sit 'n sny kaas op elke sny brood.
Rol die snye brood op en draai die spek rondom dit.
Plaas op 'n bakplaat, sprinkel met olyfolie en sprinkel 'n paar takkies roosmaryn bo-oor.
Bak totdat die rolletjies goudbruin en bros is.
Bedien met tamatie- of braaisous.
Kok se raad
Verwyder die korsies van die brood - ek het nie en het my les geleer!
Dit sou lekker wees om meer spek te gebruik, maar te veel-van-'n-goeie-ding... jy besluit!
Jy kan gerasperde mozzarella en 'n tamatiesmoor gebruik as jy nie van geprosesseerde kaas hou nie.
Bron: Nina Timm/ Colyn Serfontein / RSG 

Die hele wêreld om ons is deesdae vol kosstories, prentjies en praatjies. Mens sien honderde lekker goedjies en dink ... Dit moet ek maak .... en dan karplaks kom 'n nuwe prentjie op.

So tyd terug sien ek die goedjies, ek weet nou nie eers meer mooi waar nie maar ek het a nota in my boekie gemaak en toe gister besluit ek dis een van die goed wat ek die naweek gaan maak.









Bacon en Kaas Snaxie
Die hele wêreld om ons is deesdae vol kosstories, prentjies en praatjies. Mens sien honderde lekker goedjies en dink ... Dit moet ek maak .... en dan karplaks kom 'n nuwe prentjie op.

So tyd terug sien ek die goedjies, ek weet nou nie eers meer mooi waar nie maar ek het a nota in my boekie gemaak en toe gister besluit ek dis een van die goed wat ek die naweek gaan maak.

Hier is hy ..
.

Man Kos se Bacon en Kaas Snaxie.   


  
Rol die brood uit
Bestanddele:
1 vars gesnyde wit brood. Die pre-pack brood werk perfek.
1 Pakkie swoerdlose varkspek ... Streaky Bacon sonder die velletjie.
1 Pakkie van die gesnyde kaas vir toebroodjies.
Rol die brood uit
Bestanddele:
1 vars gesnyde wit brood. Die pre-pack brood werk perfek.
1 Pakkie swoerdlose varkspek ... Streaky Bacon sonder die velletjie.
1 Pakkie van die gesnyde kaas vir toebroodjies.




Draai toe met Bacon
Metode:
Sny die korsies af van die snytjie brood
Rol hom nou mooi plat met 'n koekroller. Net in een rigting en net so twee of drie rolle.
Die uitgerolde broodjie sal nou nie meer vierkantig wees nie.
Sit nou 'n snytjie kaas op die een punt ... kyk foto.
Rol hom nou mooi styf op.
Draai nou die bacon repies om die broodrolletjie. Ek het twee stukkies gebruik per rolletjie.



Ligbruin en kraakvars
Vat 'n bakplaat en smeer hom met olyfolie en pak die rolletjies op.
Oond op 180C vir 15 minute rakkie in die middel.
Dan draai ek die oond op na 210C vir 10 minute. Maar staan en hou dop. Oonde verskil. Jy wil dit net ligbruin laat word en nie brand nie.

Die rede vir die eerste deel is om die bacon vet goed te laat uitloog. Dan maak jy dit net krispie op die einde.

Pak op handoekpapier.

Maak 'n lekker sousie wat soetsuur en mosterd is. Ek het ook basil blare bygesit.

Jy kan die broodjie dun lagie lekker mosterd oorsmeer, jy kan repies jalapeno insit, jy kan gekerfde suur uitjies insit, jy kan maple stroop oor die bacon sit voor jy bak ... daar is so baie moontlikhede. Moet net nie die vulsel te dik maak nie want dan gaan dit uitloop. As jy nie die kaas snye het nie ... rasper maar en sit mooi op, weereens nie te dik nie.  
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/07/bacon-roll-ups.html 

No comments:

Post a Comment