Saturday, 7 February 2015

FRIKKADELLE MET MONKEY GLAND SOUS


Frikkadelle met monkey gland-sous
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2015/02/frikkadelle-met-monkey-gland-sous.html
250 g beesmaalvleis
250 g varkmaalvleis
5-7 ml sout
7 ml komyn
Swartpeper na smaak
125 ml natuurlike jogurt
180 ml vars broodkrummels
1 appel geskil, ontkern en gerasper
1 ui, gerasper

Voorverhit die oond tot 160°C en smeer ’n oondbak van 22 cm met olie. Meng al die bestanddele saam tot net gemeng. Vorm in frikkadelle en pak in die bak. Bak vir 30-40 minute tot deurgaar. Lewer 6 porsies.

Monkey gland-sous
1 ui, gekap
4 knoffelhuisies, gekap
15 ml gerasperde vars gemmer
60 ml olie
125 ml blatjang
125 ml tamatiesous
15 ml sojasous
10 ml mosterd
10 ml worcestersous
80 ml vleisaftreksel
30 ml rooiwyn of brandewyn
Sout en peper na smaak

Braai die ui, knoffel en gemmer in die olie tot sag. Voeg die res van die bestanddele by, verhit tot kookpunt en prut vir ongeveer 10 minute, tot effens afgekook en geurig. Sit warm voor. Lewer 500 ml sous. 

Bron: Deur Arina du Plessis