AARTAPPEL TERT:
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2015/05/die-mare-nieuwoudt-quiche.html
(Lewer 1 tert van 30cm)
Bereiding: 45 minute
Baktyd: 40 minute
KORS:
1 kg aartappels
30 g botter
2 ml (½ t) bakpoeier
75 ml (1/3 k) melk
VULSEL:
30 ml (2 e) botter
50 ml mieliemeel
500 ml (2 k) melk
2 eiers, geskei
500 ml (2 k) cheddarkaas, gerasper
5 ml (1 t) sout
knippie mosterdpoeier
knippie rissiepeper
ekstra gerasperde kaas vir oorstrooi
Smeer ’n ronde oondpan van 30 cm.
METODE:
1.KORS Kook die aartappels tot sag, laat dit afkoel en skil dit.
2.Maak die aartappels fyn. Voeg die botter, bakpoeier en melk by en meng goed. Geur na smaak.
3.Smeer van die kapokaartappel op die bodem en kante van die oondbak en hou die res eenkant. Verhit intussen die oond tot 180 °C.
4.VULSEL Smelt die botter in ’n kastrolletjie, roer die mieliemeel by en maak ’n pasta. Voeg die melk by terwyl jy roer en laat kook.
5.Verwyder van die hitte en roer die eiergele, kaas, sout, mosterd, rissiepeper en die oorblywende kapokaartappel by en meng.
6.Klits die eierwitte tot styf en vou dit by die aartappelmengsel in.
7.Skep die mengsel op die aartappelbasis en strooi ’n bietjie gerasperde kaas oor.
1.KORS Kook die aartappels tot sag, laat dit afkoel en skil dit.
2.Maak die aartappels fyn. Voeg die botter, bakpoeier en melk by en meng goed. Geur na smaak.
3.Smeer van die kapokaartappel op die bodem en kante van die oondbak en hou die res eenkant. Verhit intussen die oond tot 180 °C.
4.VULSEL Smelt die botter in ’n kastrolletjie, roer die mieliemeel by en maak ’n pasta. Voeg die melk by terwyl jy roer en laat kook.
5.Verwyder van die hitte en roer die eiergele, kaas, sout, mosterd, rissiepeper en die oorblywende kapokaartappel by en meng.
6.Klits die eierwitte tot styf en vou dit by die aartappelmengsel in.
7.Skep die mengsel op die aartappelbasis en strooi ’n bietjie gerasperde kaas oor.
No comments:
Post a Comment