Saturday, 19 September 2015

EIERLOSE SJOKOLADE KOEK




Jolene Steyn

EIERLOSE SJOKOLADE KOEK:


Bestanddele:
125 g botter of margarien, gesmelt (½ koppie)
15 ml witasyn (3 t)
500 ml water (2 k)
10 ml vanielgeursel (2t)
750 ml (420 g) Snowflake-bruismeel (3k meel + 3t bakpoeier)
5 ml koeksoda (1t)
5 ml sout (1t)
80 ml (35 g) kakaopoeier (8 X desertlepels of 16t)
375 ml (300 g) suiker (1 ½ k )
Sjokolade versiersel:
60 g botter of margarien (6 desertlepels of 12t)
30 ml melk of water (6t)
2 ml vanieljegeursel (½t)
375 ml (200 g) versieruiker (1 ½ k )
20 ml Kakaopoeier (4t)
Metode:
Klits gesmelte botter, asyn, water en geursel saam.
Sif meel, koeksoda, sout en kakaopoeier saam. Voeg suiker by.
Voeg droë bestanddele by vloeibare bestanddele en klop liggies tot glad.
Skep mengsel in ‘n gevoerde en gesmeerde vierkantige 21 cm- koekpan of ronde 23 cm-losboomveerpan. Bak 50-60 minute in ‘n voorverhitte oond teen 180°C. Laat ‘n paar minute in pan staan en keer dan op ‘n draadrak uit om heeltemal af te koel.
Versiersel:
Verhit botter en melk of water in ‘n klein swaarboomkastrol.
Moenie kook nie; roer tot botter gesmelt is. Verwyder van hitte en voeg geursel by.
Sif versiersuiker en kakaopoeier saam. Voeg gesmelte bottermengsel by versiermengsel. Meng tot glad en smeer oor koek.