Tuesday, 22 January 2013

ONION MARMALADE

ONION MARMALADE
UIE-MARMELADE
gisteraand gemaak en is dit nou Lekker!!!
Helena Kruger
Sonja De Ridder Billson
Uie Marmelade - -Heerlik saam met kaas en braai vleise !!!!!
Bestandele
1 kg uie in dik skywe gesny
Halwe kop Balsamic Asyn
Halwe kop Bruin Asyn
3 kop Bruin suiker
1/4 kop Heuning
1 kop vars uitgedrukte lemoensap met die vessel
1 Bay leaf
1 teelepel sout
Kwart kop olyf olie

Gooi als in n groot genoeg kastrol
Plaas op stoof en kook baie stadig vir 3 ure
Met deksel op roer gereeld en haal deksel laaste halfuur af
Laat oop kook totdat stropie lekker dik begin word toets in n piering tot reg
Onthou net om te roer !!!
Bottel warm .!!!2011
*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/01/onion-marmalade.html

ONION MARMALADE
1 kg (2lbs) onions
2 tbsp oil
5 tbsp red wine vinegar
100g (4oz) sugar (brown is nice)
Variations: add mustard, tomato puree or Cumberland sauce. Red onions are even better.
Instructions
Onion Marmalade is
a doddle to make, keeps well in the fridge and adds zing to simple meat dishes like sausages and steak sandwiches.
Chop the onions and gently fry in the oil until they a quite soft. Turn the heat up to dry them off and add the red wine vinegar and the sugar. Continue to cook, stirring frequently until a little sticky. *Lidia Theron * This recipe is from Ben Watson at the Riverford Farm Shops.*
*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/01/onion-marmalade.html



Uie Marmelade
Geskryf deur: jpetro
150ml olyfolie
20ml mosterdsaad
1kg rooi uie, geskil, in dun ringe gesny
25ml gemmer, vars, gerasper
2 vars lourierblare
100ml bruinsuiker
150ml rooi wynasyn
100ml rooiwyn
fyngerasperde skil en sap van 2 lemoene
Verhit die olie in ‘n groot swaarboomkastrol en soteer die uie stadig oor ‘n lae hitte tot dit sagg is (sowat 25 minute) Roer dit af en toe. Voeg die res van die bestanddle by en prut saggies tot die sappe verdik. Geur na smaak met sout en en vars gemaalde peper en laat staan 8 uur sodat die geur goed deurtrek. Skep in droë, skoon en warm flesse en bêre in yskas. Sit voor met gebraaide beesvleis, ham of kaas.
Boerekos.com 
Maré Nieuwoudt
*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/01/onion-marmalade.html




UIE KONFYT
Heerlik saam met alle vleissoorte
450 g uie, in ringe gesny
100 g preie, in ringe gesny
50 g grasuie, fyngekap
1 liter water
750 ml suiker
5 ml gemengde speserye
Kook die ui, prei en grasui in 'n bietjie water tot net sag.
Dreineer goed.
Voeg die water, suiker en speserye by en roer tot die suiker opgelos is.
Bring tot kookpunt en prut tot die mengsel verdik en nie meer waterig is nie.
Skep in gesteriliseerde flesse terwyl dit nog warm is.
Lewer 750 ml *Lekker Resepte vir die Jongergeslag*
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/01/onion-marmalade.html

No comments:

Post a Comment