Skaapskenkels in die Slowcooker
:
Annelore
Von Solms Joubert
4 heel lamskenkels
2 tl olyfolie
4 tl balsamiese asyn
roosmaryn takkies (gebruik maar na smaak)
2 knoffelhuisies
klein uitjies, soveel soos jy daarvan hou heel in
die pot gegooi (ek het te veel ingesit, is nie mal oor die uie nie, sal volgende
keer so 2 of 3 insit. )
1 Blik heel baba tamaties of 10 vars baba tamaties
sout en gemaalde swartpeper na smaak
1 tl knoffelsout
1/4 koppie Knorr se Griekse slaaisous
Gooi alles bymekaar in jou pot.
Ek het my skenkels in die pot gesit 8 uur die oggend
op laag en 2 uur was hulle lekker sag gekook.
Moenie nog water bygooi nie.
Haal die skenkels versigtig uit.
Skep die tamaties
en uitjies uit saam met hulle as jy wil.
Neem die sousie wat agterbly en maak dit bietjie
dikker met maizena en gooi bietjie suurlemoensap en sout en peper na smaak by.
Proe!
Gooi die skenkels terug in 'n pot, sous by en maak
warm.
Ek het fyn aartappels as bygereg gebruik en 'n vars
slaai (slaai nie op die foto nie, man was te honger, moes vinnig die foto
neem!)
(Hierdie resep het ek uit Huisgenoot se Top 500
Wenresepte gekry en so 'n bietjie aangepas, ek sien daar is 'n nuwe Top 500
nommer 2 uit, kan nie wag om dit te begin beproef nie.)24/5/13* Lekker resepte vir die Jongergeslag http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/skaapskenkel-in-slow-cooker.html
No comments:
Post a Comment