VANILLA OONPAN KOEK
Elaine Faasen Rossouw
1.) Meng in beker en laat staan om
af te koel:
500 ml kookwater & 150 ml olie.
2.) Klits saam tot baie donsig en
liggeel:
6 groot eiers & 3 koppies suiker
3.) Voeg by die eier en suiker
mengsel:
3 koppies koekmeel, 30 ml bakpoeier & 2 ml sout.
4.) Vou meel met houtlepel by die
eiermengsel in anders is daar te veel lug in die mengsel en kry jy tonneltjies
in die koek wanneer dit klaar gebak is.
5.) Gooi nou die water en olie
mengsel by en meng goed met die houtlepel.
6.) Gooi mengsel in oondpan en bak
30 minute @ 180°C.
Bron: In en Om die Huis
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/vanilla-koek.html
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/vanilla-koek.html
BASIESE VANIELJEKOEKBESLAG MET 4
VARIASIES
120g (130ml) botter
110g (185ml) strooisuiker
7ml vanilla geursel
2 groot eiers
240g (440ml) koekmeel
10ml bakpoeier
125ml melk
Metode:
Voorverhit die oond tot 180°C. Klop die botter tot lig, voeg die
strooisuiker bietjie-bietjie by en klop goed. Voeg die vanilla by en daarna die
eiers een- een, klop goed na elke byvoeging. Sif die meel, bakpoeier en ‘n
knippie sout saam. Vou dit om die beurt met die melk by die bottermengsel. Skep
in gesmeerde en gevoerde ronde koekpan van 22cm. (ring pan werk ook baie goed
en versier pragtig) Bak vir 45min of tot die toetspen skoon uitkom. Laat vir
10min in die pan afkoel. Keer uit en laat verder afkoel op ‘n draadrakkie. Versier
met botterversiersel of soos verlang.
VARIASIES
SJOKOLADEKOEK
Verminder die hoeveelheid koekmeel met 50ml, verhit die melk en voeg 50ml
kakaopoeier en 10ml suiker by. Roer tot opgelos en laat afkoel, volg resep soos
bo.
LEMOENKOEK
Verminder die hoeveelheid melk tot 65ml en voeg 60ml vars lemoensap by. Voeg
5ml gerasperde lemoenskil by. Volg resep soos bo.
SUURLEMOEN OF LEMMETJIEKOEK
Verminder die hoeveelheid melk tot 100ml en gebruik 25ml suurlemoen- of
lemmetjie sap. Voeg 7ml gerasperde suurlemoen- of lemmetjie skil by. Volg resep
soos bo.
KLAPPERKOEK
Voeg 100ml droë klapper by en verminder die hoeveelheid koekmeel met 50ml. Volg resep soos bo.
BOTTERVERSIERSEL.
Klop
225g (245ml) sagte botter en
460 (885ml) gesifte versiersuiker saam.
Voeg 50-60ml melk bietjie-bietjie by tot die mengsel glad en smeerbaar is. Geur
met 10ml vanilla geursel of 5ml gerasperde skil om te pas by die koek, of
gebruik 400g (770g) versiersuiker en 60g (190ml) kakaopoeier vir
sjokoladeversiersel.
Diane Roode Hancox
FEB 2011
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/vanilla-koek.html
No comments:
Post a Comment