Saturday, 20 July 2013

KONDENSMELK KOEKIES

KONDENSMELKKOEKIES


4 Eiers
3 k Suiker
1 blik Kondensmelk
1 eetlp Stroop
750g Margarien
12 k Koekmeel
5 tlps Koeksoda
5 tlps Kremetart
Knippie sout

METODE:
Meng suiker en eiers tot room en voeg kmelk en stroop by.
Vryf margarien in meel en voeg koeksoda en kremetart en sout droog by.
Maak aan emt eiermengsel.
Bak in warm oond van 220*C vir 10 – 12 min.
Die koekie moenie rys nie en moet hard wees.
KARAMELVULSEL
1 eetlp Botter
1 k Suiker
Braai saam tot ligbruin.
1 k Room
½ k Melk
1 tlp Geursel  Ek Gebruik karamel.
Voeg die vloeistof stadig by en roer todat die mengsel los is van die boom af.
Roer koud en voeg gesifte versiersuiker by.
1kg Versiersuiker.
Smeer een koekie en plak ’n maatjie bo-op. Laat staan todat die vulsel gestol en verhard het.
Pak weg.

3 Bestanddele Kondensmelkkoekie
Makes 30
200g butter,softened
200g condesed milk
250g self raising flour

Preheat the oven to 180C. Grease and line two baking sheets. Cream the butter until light and fluffy. Add the condensed milk and mix until just combined, scraping down the sides of the bowl. Mix in the flour until a soft, smooth dough forms. Add a little extra flour if necessary but make sure not to over mix dough. At this stage you can add any extra ingredients- choc cips,nuts,sprinkels,coconut,milo.
Roll tabelspoonful of cookie dough and place them on the prepared baking sheets,press down lightly to flatten.

Bake for 12-15min until golden brown
Susan van Niekerk

No comments:

Post a Comment