Gemarineerde Artisjokke
5 - 6 groot artisjokke
2 t suurlemoensap
½ t sout
2 e witwynasyn
3 e olyfolie
1 knoffelhuisie, gekneus
1 tiemietakkie
1 lourierblaar
1 pietersielietakkie
6 swartpeperkorrels
6 koljandersaadjies
Berei
die artisjokke voor en kook tot al denté. Plaas in koue water en verfris.
Verwyder die artisjokblare en harige gedeelte, sny die hart in kwarte en plaas
in ‘n gesteriliseerde houer. Gooi die suurlemoensap en sout oor en skud goed.
Bring die res van die bestandele saam tot kookpunt, verlaag die hitte en en
laat vir ongeveer 2 minute prut. Gooi warm marinade oor die artisjokke in die
gesteriliseerde houer. Verseël en stoor in die yskas vir ten minste 24 uur voor
gebruik. WENK - Afhangende van die grootte van jou houer mag jy dalk meer
marinade nodig kry. Verdubbel dan net die hoeveelhede.*Pasella *Lekker Resepte
vir die Jongergeslag http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/08/gemarineerde-artisjokke.html
No comments:
Post a Comment