Monday, 3 February 2014

DRUIWE BLATJANG


DRUIWE BLATJANG 1
Francois Hattingh

Maak omtrent 500 ml.
WENK: Jy kan ook lemoenskil, knoffel en ander speserye byvoeg.

6 koppies pitlose wit of rooidruiwe
1 rooi ui - gekap
sonneblomolie
2 lourierblare
2 steranys
3 naeltjies
1 tl koljandersaad
4 el suiker
6 el witasyn

Kook die druiwe ongeveer 5 minute in water of tot hulle doppies begin oopbars.
Dreineer.
Soteer die ui en speserye tot sag.
Gooi die suiker en asyn by en kook tot stroperig – ongeveer 10 – 15 minute.
Gooi die druiwe by en kook nog 5 - 7 minute.
Gooi die blatjang in gesteriliseerde flesse en draai dadelik toe.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/02/druiwe-blatjang.html

DRUIWE BLATJANG 2
Francois Hatting

6 koppies rooi of groen pitlose druiwe
2 eetlepels canola olie
4 eetlepels suiker
6 eetlepels wit asyn
1¼ koppie rooi uie - in blokkies gesny
1 teelepel sout
¼ teelepel wit pepper
5 kruisementblare

Plaas die druiwe in 'n pot en kook op hoë hitte tot die druiwe bars, gewoonlik vir so 2 minute.
Verwyder van hitte en dreineer die druiwe deur 'n vergiettes .
Sit die druiwe eenkant.
Braai die uie in die olie tot hulle deurskynend is.
Voeg die suiker en asyn by en kook oor matige hitte vir so 3 - 4 minute of tot die mengsel stroperig word.
Vewyder van die hitte en laat dit afkoel.
Voeg die druiwe by.
Voeg die sout, peper en kruisement by.
Plaas in die yskas.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/02/druiwe-blatjang.html

No comments:

Post a Comment