Sakpas
Maalvleispastei http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2015/07/sakpas-maalvleispastei.html
60
ml olyfolie
1
ui, gekap
500
g beesmaalvleis
2
ml rooipeper
3
ml neutmuskaat
45
ml suurlemoensap
Sout
en swartpeper na smaak
60
ml gekapte, vars pietersielie
5
groot eiers
45
ml melk
8
velle filodeeg (of maak jou eie luihuisvroudeeg)
Ekstra
gekapte pietersielie en gekrummelde fetakaas, om af te rond
Voorverhit
die oond tot 200°C. Verhit 30 ml van die olie in ’n pan en braai die ui daarin
tot sag. Voeg die maalvleis, rooipeper, neutmuskaat en suurlemoensap by en
braai tot die vleis gaar is. Geur na smaak met sout en peper. Voeg die
pietersielie by en kook vir nóg ’n paar minute. Laat effens afkoel.
Klits
die eiers en melk in ’n ander bak saam en roer by die vleismengsel. Gebruik die
orige olyfolie om elke vel filodeeg liggies te smeer. Voer ’n tertbord van 30
cm x 30 cm met een vel filodeeg uit, sit ’n ander skuins bo-op en herhaal met
die res. Skep die vleismengsel in en vou die kante van die deeg oor die vleis.
Bak
vir 20-25 minute tot die filo goudbruin en bros en die vleismengsel ferm is.
Laat effens afkoel, sprinkel gekrummelde fetakaas en gekapte pietersielie oor
en sny in skywe. Lewer 6-8 porsies
WENKE
Om
dit meer sakpas te maak vervang die filo deeg met ons luihuisvrouslapdeeg.
1
koppie bruismeel
1/2 koppie melk
2
eetlp olie
1
koppie kaas (Opsioneel)
1
eier
Meng
en gooi oor die vleis. Bak soos hierbo beskryf.
Bron:
Deur Arina du Plessis
Geplaas
deur: Dalene Brits
No comments:
Post a Comment