ROOMKAAS WORTELKOEK
2 koppies koekmeelblom2 koppies wit suiker
2 teelepels kaneel poeier
2 eetlepels bakpoeier
1/2 teelepel sout
1 teelepel "bicard of soda" (koeksoda)
1 1/2 koppies kookolie
4 eiers
3 koppies gerasperde wortels
Metode:
Meng nou al die droee bestandele, behalwe die wortels, en roer die olie in.
Sodra die olie goed ingemeng is, dan breek jy een eier op 'n slag in en meng goed.
Vou laastens die wortels in.Voorverhit jou oond na 180 grade.Bak in die middel van die oond vir so 50 minute.
Haal uit die oond en laat heeltemal afkoel.Haal die koek uit die koekpan.
Vir buite om- meng 1 koppie Mascarpone en versiersuiker totdat dit 'n lekker pasta is.
Smeer dit oor die koek, en sprnkel lekker gekapte neute oor.
PS : ONTHOU, 'N WORTELKOEK PROE GEWOONLIK LEKKERDER EERS DIE VOLGENDE DAG!
Helena Kruger
PIESANG WORTELKOEK
250 ml suiker250 ml sonneblomolie
3 eiers
375 ml koekmeel
10 ml bakpoeier
10 ml kaneel
5 ml koeksoda
250 ml piesangmoes
250 ml grofgerasperde wortels
125 ml gekapte okkerneute
Metode:
Verhit oond tot 180ºC. Klits suiker, olie + eiers goed saam. Sif meel, bakpoeier, kaneel en soda saam en meng met suikermengsel. Voeg piesangmoes, wortels en neute by en meng liggies. Skep in panne en maak gelyk. Bak 25 tot 35 minute in laagkoekpanne of 45tot 55 minute in vierkantige pan. Keer versigtig uit. Vul en versier met roomkaasversiering. Hou koek in koelkas. Koek vries baie goed 19/4/11
Frans Odendaal
HEERLIKSTE WORTELKOEK
Die resep kom van sy vriendin, Hanlie Liebenberg, Constantia Safaris Noord Kaap.
(1)Klits saam
2 kop suiker
4 eiers
1 en half koppie olie ,
en as jy het 3 baie ryp piesangs wat jy fyndruk.
(2).Sif saam
2k meel
2 t kaneel
2t koeksoda en
1t sout, meng met no.(1.)
(3)Meng
3k grof gerasperde wortels ,
driekwart kop klapper ,
1k gekapte pekanneute en
1k pitlose rosyne en meng met (1) en (2).
Bak by 170 grade vir ongeveer 45 min.
Versiersel:
Halwe houertjie roomkaas ,
halwe kp sagte margarien ,
500g vesiersuiker
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/wortelkoeke.html
WORTELKOEK
Wonderlike koek en altyd 'n sukses!4 eiers
2 k suiker
1 ½ k kookolie
2 k koekmeel
2 tlp kaneel
½ tlp sout
1 ½ tlp koeksoda 3 k gerasperde wortels
½ tlp vanilla
1 k kersies opgesny of - 1 Piesang fyngedruk
1 k gekapte neute
Metode:
Klits suiker en eiers saam. Voeg olie gelydelik by. Sif die droë bestandele saam en meng goed met die eiermengsel. Voeg die vanilla by, roer kersies, neute en wortels in en meng goed. Gooi in twee voorbereide koekpanne en bak vir 30-40min by 180°. ☺(Ringpanne)Versiersel:
90g Botter
450g Versiersuiker
250ml Maaskaas
Klop effens en gooi oor twee ringkoeke. Kan ook in muffinpannetjies bak.
Klop effens en gooi oor twee ringkoeke. Kan ook in muffinpannetjies bak.
Suzan Brits
Mag ek vir jou goeie raad gee? Ek het al 100de wortelkoeke vir 'n tuisnywerheid gebak en die beste is om dit in ringpanne te bak of as jy nie het nie bak dit in 'n oondpan en sny in blokkies en versier elke blokkie want almal wil altyd graag van die versiersel he en die koek kan dalk droog raak as daar nie genoeg versiering is nie. Ek gee sommer vir jou my versiering resep:
1 bakkie geroomde maaskaas (Dairybelle werk vir my die beste),
450 g versiersuiker en
90g margarine.
Meng versiersuiker en margarine in 'n voedselverwerker tot gekrummel, voeg nou die maaskaas by maar moenie te lank meng nie, dit word melkerig.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/wortelkoeke.html
Hester Knoetze Von Benecke
Hester Knoetze Von Benecke
Ek gaan nou met jou n geheim deel. Daai piesang-wortelkoek van wenresepte 3 gebruik ek met die sousie wat ek oor gooi as koek gaar is!! Jy sal nooit weer ander koek maak nie.
Sous:
1k suiker,
1 k water en
1etl botter
kook dit saam en gooi oor koek. Dit klink snaaks maar jy kan my laat weet hoe proe dit. Ons het koffiewinkel gehad en dit was ons treffer!!
Bak die wortelkoek, gooi die stroop oor en sit dan die versiersel op.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/wortelkoeke.html
Bak die wortelkoek, gooi die stroop oor en sit dan die versiersel op.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/wortelkoeke.html
WORTELKOEK
Mariska
Rossouw
4 eiers
5ml
koedsada
2 k suiker
5ml kaneel
1 k olie
1ml sout
625ml
bruismeel en
3k grof
geraperde wortels.
Sif droe
bestanddele en vou by die eiersmengsel by. Klits eiers en suiker tot roomerig
en voeg die olie by. Voeg wortels by en meng. Gooi in 2 gesmeerde panne van jou
keuse....rond of broodpannetjies.
Vulsel:
100ml
margarien
450g
versiersuiker
200ml
maaskaas
2 ml
vanilla
50g
gekapte neute.
Meng
margarien en suiker en voeg kaas by en dan laaste vanilla. Meng tot baie glad
en hou in yskas tot later gebruik. Ek sny elke koek ook in twee en maak dan in
vier laag. Is net lekkerder en swaarder!!!! Kook En Geniet
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/wortelkoeke.html
Carrot Cake
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/wortelkoeke.html
Ingredients
3 grated carrots
1 cup sugar
1 cup oil
3 eggs
1 tsp cinnamon
1/2 tsp nutmeg(more if u like it spicier)
3 cups self raising flour
1/2 tsp bicarb
1/2, tsp salt
1/2 cup chopped pecan nuts
1 cup sugar
1 cup oil
3 eggs
1 tsp cinnamon
1/2 tsp nutmeg(more if u like it spicier)
3 cups self raising flour
1/2 tsp bicarb
1/2, tsp salt
1/2 cup chopped pecan nuts
Method
Preheat oven to 180 deg.
Grease 3 x 20,cm round tins
Preheat oven to 180 deg.
Grease 3 x 20,cm round tins
Beat oil and sugar
Add carrots and eggs and beat well.
Sift in dry ingredients and nuts.
Mix well.
Put one cup of batter in each tin.
Bake for 25 to 30 mins.
Add carrots and eggs and beat well.
Sift in dry ingredients and nuts.
Mix well.
Put one cup of batter in each tin.
Bake for 25 to 30 mins.
Icing
1 tub medium fat cream cheese
1/4 block butter
4 cups icing sugar
1 tub medium fat cream cheese
1/4 block butter
4 cups icing sugar
Beat butter and cream cheese until smooth.
Sift in icing sugar and beat well.
Sift in icing sugar and beat well.
Source:Faye Pramraj
No comments:
Post a Comment