Alda Cilliers
Vulsel vir Jaffels
Vegetariese vulselBraai gekapte ui. Wanneer afgekoel, voeg gerasperde kaas van jou keuse by en snipper 'n paar vars koljanderblare daarin. Dis baie geurig en so ietsie anders. Ook lekker vir "Meatless Mondays!"
Anneliese le Roux
Ontbyt Jaffels
met eier, spek en kaas is ook baie lekker , jy kan selfs 'n snytjie tamatie ook by sit of vervang spek met ham
Louise Groenewald
LEKKER HOENDER MAYO TOEBROODJIES
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/jaffels.htmlLouise Groenewald
Ek maak gereeld by 'n stalletjie toasted samies en kan nie voorbly met die kiepie mayo nie! My geheim is om net hoenderbors (met been in) te gebruik, sprinkle bietjie Ina Paarman Seasoned Salt oor, dit maak ek in die drukkoker gaar. Dan meng ek die afgekoelde hoender (sonder been en vel) wat fyngesny is met
Nola mayo en
Ina Paarman se Green Onion Seasoning.
Niks anders nie, maak dit die vorige dag reeds, dit raak beter as dit bietjie getrek het.
Blinkbek lekker!!
JAFFEL IDEES
1.Hamburger pattie met tamatie,kaas en eier.
2. Ham,kaas, tamatie.
3.Eiers en kaas.
4. Bacon, avo en feta kaas.
5. Bacon en banana.
6. Kerrie mince.
7. Salami en mozarella kaas
8. Chicken mayo.
9. Cheese en onion.
10. Egg mayo.
Gabri Viljoen Sommer lekker gaar maalvleis met kaas! Ek dink jy sal ook 'n baie lekker hamburger kan maak, met tamatiesmoor en kaas. Smeer botter aan buitekant van broodjies.
2. Ham,kaas, tamatie.
3.Eiers en kaas.
4. Bacon, avo en feta kaas.
5. Bacon en banana.
6. Kerrie mince.
7. Salami en mozarella kaas
8. Chicken mayo.
9. Cheese en onion.
10. Egg mayo.
Gabri Viljoen Sommer lekker gaar maalvleis met kaas! Ek dink jy sal ook 'n baie lekker hamburger kan maak, met tamatiesmoor en kaas. Smeer botter aan buitekant van broodjies.
Bettie van Deventer
Ek het ook n baie oue en dis myle beter as die liggewig yster wat nou te
koop is. Oorskiethoender gemeng met gekapte uie en groenrissies met
sweetchillie sous..
Gabri Viljoen
Jy kan gaar bacon en gebakte/scramble eiers daarin sit met tamatie en kaas
vir ontbyt jaffels!
Gabri Viljoen
Enigiets wat jy in n snackwich sou sit kan werk.
Dawn Martin
Ek het ook nog twee baie oues en gebruik dit gereeld, gewoonlik mince
savoury of soet kerrie, en die breakfast een is n favourite. Ham, kaas tamatie
en uie, of sommer bietjie oorskiet stew ook.
Valerie Van Rensburg
Oorskiet kos!
Zelma Holt
Vir vegetariers gebraaide sampioene en ui - heerlik!
Marie le Roux
HAMBURGER JAFFELS
Genoeg vir 8.
Die beste van hierdie resep is dat ’n groot hamburger-rolle tjie netjies in
die jaffelpan pas.
BURGER PATTIES
500 g beesmaalvleis
½ ui - fyngekap
1 eier
hand vol pietersielie - fyngekap
100 g pecorino kaas - fyngerasper
100 g strepiespek - in klein blokkies gesny (streaky)
sout en varsgemaalde swartpeper
45 ml olyfolie
Plaas maalvleis in mengbak.
Voeg ui, eier, pietersielie, kaas en spekblokkies by.
Meng goed en geur met sout en peper.
Vorm 8 patties en plaas op bord.
Sit patties vir minstens 30 minute in die yskas voor jy dit braai.
Verhit olie in pan.
Braai patties tot bruin en gaar.
GEBRAAIDE UIE
45 ml olyfolie
4 uie - gehalveer en in skywe gesny
1 knoffelhuisie - fyngekap
sout en varsgemaalde swartpeper
Verhit olie in ’n diep pan.
Braai uie sowat 3 minute tot die halwe ringe loskom van mekaar.
Verlaag hitte en voeg knoffel by.
Geur met sout en peper.
Maak pan toe met deksel en braai uie tot sag.
Haal deksel af en braai tot bruin.
MAAK JAFFELS SÓ
8 sesamsaad hamburger rolletjies
50 ml sagte botter
8 snye cheddarkaas
8 skywe tamatie
Halveer rolletjies.
Smeer die buitekante met sagte botter.
Sit onderste rolletjiehelfte s op bord, gesmeerde kant na onder.
Plaas ’n patty bo op elk, gevolg deur ’n stuk kaas en ’n skyfie tamatie.
Skep gebraaide uie bo op.
Maak toe met boonste helfte van rolletjies.
Plaas ’n gevulde rolletjie in ’n jaffelpan en sit op ’n warm oondplaat.
Braai sowat 5 minute en draai om.
Braai verder tot brood bros en goudbruin is.
Hou warm eenkant en herhaal met die res.
GROOTMAAT JAFFELS
JAFFELS (80)
5kg Maalvleis
5kg Aartappels
1kg Uie
½ kg Wortels
Rondo Medium smeer
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/jaffels.html
JAFFELSMEER
Hierdie is die smeer wat ons gebruik en dit sit nie vas nie.
500g margarine
1/2 k kookolie
1/2 k warm water
Klop baie goed tot gemeng.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/jaffels.html
Bestanddele
• sonneblomolie vir panbraai
• 1 middelslag-ui, fyngekap
• 1 eetlepel kerriepoeier
• 1 eetlepel borrie
• 1 eetlepel masala
• 1 eetlepel paprika
• sout en peper na smaak
• 1 klein blikkie (65 g) tamatiepasta
• 2 wortels, gerasper
• 500 g maalvleis
• 1 blikkie (425 g) gemengde groente
• 1 koppie gerasperde cheddarkaas
• botter vir smeer
• 2 dik snye brood per persoon
Metode
1 Verhit die olie in ’n pan en braai die ui oor lae hitte tot glansend.
2 Voeg al die speserye, geurmiddels, tamatiepasta en wortels by en braai dit vir sowat 5 minute.
3 Breek nou die maalvleis in klein stukkies in die pan sodat dit eweredig kan verbruin. Braai dit vir so 15 minute.
4 Roer die groente by en verhit dit tot deurwarm. Sit die vulsel eenkant sodat dit effens kan afkoel. Roer die kaas deur.
5 Smeer die snye aan een kant met botter. Sit een van die snye brood met die margarien kant na onder in die jaffelpan.
6 Skep nou 3 eetlepels van die vleisvulsel op die brood. Sit ’n tweede sny brood bo-op met die botterkant boontoe, en knyp dit in die jaffelpan vas.
7 Rooster dit vir sowat 5 minute direk op matige kole of tot die broodjie bruin en die kaas gesmelt is. Draai dit baie gereeld om.Bron: WegSleep
500g margarine
1/2 k kookolie
1/2 k warm water
Klop baie goed tot gemeng.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/jaffels.html
Kerriemaalvleis jaffels met kaas en paprika
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/jaffels.html• sonneblomolie vir panbraai
• 1 middelslag-ui, fyngekap
• 1 eetlepel kerriepoeier
• 1 eetlepel borrie
• 1 eetlepel masala
• 1 eetlepel paprika
• sout en peper na smaak
• 1 klein blikkie (65 g) tamatiepasta
• 2 wortels, gerasper
• 500 g maalvleis
• 1 blikkie (425 g) gemengde groente
• 1 koppie gerasperde cheddarkaas
• botter vir smeer
• 2 dik snye brood per persoon
Metode
1 Verhit die olie in ’n pan en braai die ui oor lae hitte tot glansend.
2 Voeg al die speserye, geurmiddels, tamatiepasta en wortels by en braai dit vir sowat 5 minute.
3 Breek nou die maalvleis in klein stukkies in die pan sodat dit eweredig kan verbruin. Braai dit vir so 15 minute.
4 Roer die groente by en verhit dit tot deurwarm. Sit die vulsel eenkant sodat dit effens kan afkoel. Roer die kaas deur.
5 Smeer die snye aan een kant met botter. Sit een van die snye brood met die margarien kant na onder in die jaffelpan.
6 Skep nou 3 eetlepels van die vleisvulsel op die brood. Sit ’n tweede sny brood bo-op met die botterkant boontoe, en knyp dit in die jaffelpan vas.
7 Rooster dit vir sowat 5 minute direk op matige kole of tot die broodjie bruin en die kaas gesmelt is. Draai dit baie gereeld om.Bron: WegSleep
No comments:
Post a Comment