ROERBRAAIGROENTE
Woensdag 28 Augustus 2013
Deur: Heleen Meyer
Program: Oggend op RSG
Porsies: 4-6
30-45 ml (2-3 e) suurlemoen avokado-olie (of die geur van jou keuse)
250 g bruin sampioene, in skyfies gesny
1 rooi soetrissie, ontpit en in dun skyfies gesny
6 sprietuie met groen blare, in diagonale skyfies gesny
1 knoffelhuisie, in dun repies gesny
10 ml (2 t) fyngerasperde vars gemmer
200 g broccoli, met stingels, in blommetjies gesny
200 g dwergmielies, groenboontjies of mange tout, in lengte deurgesny (of ’n
mengsel hiervan)
suurlemoensap, sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
75 g geroosterde kasjoeneute of gevlokte amandels
1. Sny al die groente voor die gaarmaakproses begin. Verhit helfte van die
olie oor matige hitte in ’n groot vlak braaipan en soteer sampioene 5-7 minute
of tot die meeste vloeistof verdamp het.
2. Voeg soetrissie, sprietuie, knoffel en gemmer by en soteer vir ’n paar
minute. Voeg die broccoli by en roer af en toe tot die broccoli net heldergroen
word. Voeg die orige groente by en soteer tot dit net gaar, maar steeds ferm en
bros is. Voeg nog olie by indien nodig.
3. Geur die roerbraaigroente met suurlemoensap, ’n knippie sout en peper en
die res van die olie. Sprinkel die neute oor en sit as groente saam met
geroosterde vis of hoender of enige gereg van jou keuse voor.
Wenke
1. Om dit ’n maaltyd te maak, roer ’n blikkie lensies of kekerertjies by of
sit dit as vegetariese ete op gelyke hoeveelhede bruinrys en lensies voor.
2. Repies gaar hoender of vleis kan aan die einde bygeroer word vir ’n
vinnige ete.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/08/roerbraaigroente.html
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/08/roerbraaigroente.html
No comments:
Post a Comment