'n Heerlike maaltyd. Uit Wenresepte 1, saamgestel deur
Annette Human
GRIEKSE
HERDERSPASTEI
Deur Arina du Plessis
Dié herderspastei bestaan uit ’n geurige maalvleisvulsel
tussen twee lae kapokaartappels.
750 g aartappels
100 ml room of melk
1 eiergeel
Neutmuskaat, sout en peper na smaak
250 g beesmaalvleis
25 ml olie
2 uie, gekap
1 knoffelhuisie, gekneus
5 ml sout
Knippie peper
10 ml tamatiepasta
Knippie basiliekruid of roosmaryn
100 ml vleisaftreksel of rooiwyn
125 ml gerasperde cheddarkaas
Voorverhit die oond tot 200 °C en smeer ’n middelslag
oondvaste bak. Skil die aartappels, kook in soutwater tot sag en druk fyn.
Voeg die room of melk, eiergeel, neutmuskaat, sout en
peper by en klop tot goed gemeng. Braai die maalvleis in die olie tot droog.
Voeg die uie en knoffel by en braai tot sag. Voeg die
sout, peper, tamatiepasta, basiliekruid of roosmaryn en aftreksel of wyn by,
meng en kook ’n rukkie. Smeer die helfte van die kapokaartappels in die bak.
Skep die vleismengsel bo-oor en bedek met die oorblywende kapokaartappels.
Strooi die kaas oor en bak 20-30 minute. Lewer 4 porsies.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/08/griekse-herderspastei.html
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/08/griekse-herderspastei.html
No comments:
Post a Comment