VINNIGE POST TOASTIETERT
Deur Arina du Plessis
Hierdie is 'n tert van Hetta van Deventer-Terblanche, een
van die beoordelaars van die gewilde
Kokkedoor 2.
Kors
60
ml botter
4
x 250 ml graanvlokkies, soos Post Toasties, fyngedruk
60
ml suiker
2,5 ml kaneel
Vlavulsel
500 ml melk
30 ml koekmeel
125 ml suiker
3 eiers, geskei
30 ml suiker (opsioneel)
Kors:
Smelt die botter, voeg die res van die bestanddele by en
meng goed deur. Voer ’n tertpan daarmee uit – druk dit styf vas. Vulsel: Klits
die melk, meel, suiker en eiergele goed saam. Verhit dit stadig in ’n
swaarboomkastrol, terwyl jy aanhoudend roer.
Hou aan roer tot net verdik. Gooi in voorbereide graanvlokkiekors. Klits
die eierwitte styf (met of sonder die suiker – my ma het nooit die eierwit
versoet nie, wat gesorg het vir die lekker kontras met die soet vla). Smeer dit
met ’n spatel so oor die vlamengsel dat dit oraloor puntjies vorm. Bak die tert
in ’n matige oond (180 °C) tot die eierwit ligbruin is.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/08/vinnige-post-toastietert.html
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/08/vinnige-post-toastietert.html
No comments:
Post a Comment