Marokaanse potjie
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/12/marokaanse-potjie.html
Genoeg vir 2-4 mense
Bereiding: 20 minute
Gaarmaaktyd: sowat 2 uur
olie vir braai
750 g lamsboud, ontbeen en in blokkies gesny
sout en peper
2 uie, gekap
6 knoffelhuisies, fyn gedruk
1 liter (4 k) beesvleisaftreksel
30 ml (2 e) gerasperde gemmerwortel
2 rooi brandrissies, fyn gekap
100 g sultanas
200 g droë-appelkose, geweek
skil en sap van 1 lemoen
10 ml (2 t) fyn kaneel
45 ml (3 e) heuning
koljanderblare vir garnering
Verhit van die olie in ’n swartpot op warm kole en
verbruin die vleis bietjie vir bietjie. Geur met sout en peper. Verwyder dit
uit die pot en hou eenkant.
Verhit nog olie en braai die uie en knoffel tot sag.
Plaas die lamsvleis terug in die pot.
Giet die aftreksel oor en voeg die gemmer en rissies by.
Sit die deksel op en verhit sowat 2 uur op stadige kole
of tot die vleis sag is.
Voeg die sultanas, appelkose, lemoensap en -skil, kaneel
en heuning by. Verhit nog 20 minute.
Geur na smaak. Sit voor saam met rys of koeskoes en
garneer met koljander.
Deur Huisgenoot Digitaal op Junie 22, 2014
Deur Huisgenoot Digitaal op Junie 22, 2014
No comments:
Post a Comment