PRUTPOT MARMELADE
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/01/prutpot-marmelade.html
500g bitterlemoene
1 suurlemoen
600ml kookwater
1kg suiker
Metode:
Was jou vrugte en halveer dit. Druk jou sap en pitte uit. Plaas dit in n
moeseliendoekie. Snipper die skille en plaas dit in jou prutpot met 300ml
water. Plaas die deksel op en prut dit vir 6-8h of oornag. Plaas jou
moeseliendoekie in n kastrol met die oorblywende water en verhit dit tot
kookpunt. Kook dit vir 30min. haal uit en druk die sap uit voeg dan jou gaar
vrugte en vloeistof by. Voeg jou suiker by en roer oor lae hitte tot jou suiker
opgelos is. Verhit tot kookpunt en kook so 15-20min. tot stopunt bereik is.
Skep dan jou marmelade in jou flesse. !!!1982!!! N.S het dit nog nie self op
die manier gemaak nie maar vir ons besige lewe dink ek die prutpot is n goeie
idee!!
OM MARMELADE TE BOTTEL
Wanneer marmelade stolpunt bereik het, moet die skuim eers afgeskep word. Laat
dit dan effens afkoel totdat n velletjie bo-op verskyn,Roer dit eers voor jy
dit in jou bottels skep. Verseel dit met n waslagie omdie lug uit te hou en
bedek dit dan met n stukkie kleefplastiek.
Pieringtoets
Skep n lepelvol stroop op n koue piering en laat afkoel. Trek met jou vinger
versigtig deur die stroop. As dit kreukel is stolpunt bereik.
Wanneer suiker bygevoeg word, word die temperatuur verlaag. Dus is dit raadsaam
om dit eers in die oond warm te maak voor byvoeging sodat dit vinniger saL
oplos!!*Helena Kruger*19/7/10.*Lekker Resepte vir die Jongergeslag*
No comments:
Post a Comment