FRANS SE SOET BRIOCHE
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/brioche.html
Frans Odendaal
Meng kop melk wat effens lou is met 1/3 kop sagte botter , half kop suiker 4 eiers en 1 pakkie kitsgis en laat staan tot dit skuim(NB hou een van die eierwitte eenkant) Meng 6 kop koekmeel en 1 t sout , voeg die vloeistof by en knie tot elasties , smeer met botter , maak toe en laat rys tot dubbel die hoeveelheid. Knie weer , rol stringe en vleg , plaas in gesmeerde panne en laat rys , verf eierwt wat met bietjie water gemeng is oor en bak by 160 grade tot goudbruin , so 35 tot 40 min , hou maar dop. Dis maar resepte wat ek aanpas en dis dieselfde basiese resep as vir die Cinnabons.
Frans Odendaal
Meng kop melk wat effens lou is met 1/3 kop sagte botter , half kop suiker 4 eiers en 1 pakkie kitsgis en laat staan tot dit skuim(NB hou een van die eierwitte eenkant) Meng 6 kop koekmeel en 1 t sout , voeg die vloeistof by en knie tot elasties , smeer met botter , maak toe en laat rys tot dubbel die hoeveelheid. Knie weer , rol stringe en vleg , plaas in gesmeerde panne en laat rys , verf eierwt wat met bietjie water gemeng is oor en bak by 160 grade tot goudbruin , so 35 tot 40 min , hou maar dop. Dis maar resepte wat ek aanpas en dis dieselfde basiese resep as vir die Cinnabons.
STEP - BY - STEP BRIOCHE
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/brioche.html
2 tsp (1 sachet/7g) dried yeast
1/4 cup (60ml) warm milk
1/4 cup (55g) caster sugar
2 cups (300g) strong plain flour
1/4 tsp salt
3 eggs, lightly whisked
125g soft butter, cut into 2cm pieces
1 egg, lightly whisked, extra
2 tbs demarara sugar
Butter, extra, to serve
Strawberry or raspberry jam, to serve
Combine the flour, salt and remaining
sugar in a large bowl and make a well in the centre. Pour yeast mixture and
eggs into the well and stir until just combined. Turn on to a lightly floured
surface. Knead for 5 minutes or until smooth.
Add 1-2 pieces of butter to the dough and
knead until well incorporated. Gradually continue to add butter cubes, 2-3 at a
time, and knead until well incorporated. Transfer to a large bowl and cover
with plastic wrap. Set aside in a warm, draught-free place for 1 hour or until
dough doubles in size.
Preheat oven to 200°C. Grease 8 small
brioche pans. Use your fist to knock back the dough and knead for 2-3 minutes
or until smooth. Divide into 8 even portions. Cut 1/4 of the dough off a
portion. Roll dough into a smooth ball and place in a brioche pan. Roll
reserved dough into a small ball and place on top of the dough ball. Push a
bamboo skewer through the middle so they stick together. Repeat with remaining
dough. Set aside in a warm, draught-free place for 30 minutes to rise.
No comments:
Post a Comment