Saturday, 23 March 2013

MADEIRA KOEKE



Helena Kruger
Madeira koek
175g/6oz botter , teen kamertemperatuur
175g/6oz strooisuiker
3 free-range eiers
250g/9oz Bruismeel
2-3 eetlepels melk
Slegs 1 suurlemoen , skil
1-2 dun stukkies suurlemoen skil, om te versier
Pre-Verhit die oond tot 180C/350F/Gas 4. Smeer 'n ronde 18cm/7in koekpan, lyn die basis met bakpapier en smeer die papier.
Room die botter en suiker saam in 'n bak tot bleek en donsig. Klits die eiers een vir een op 'n slag, meng die mengsel tussen elkeen en die toevoeging van' n eetlepel van die meel met die laaste eier om te verhoed dat die mengsel skif.
Sif die meel en saggies vou in, met genoeg melk om 'n mengsel wat stadig van die lepel val te gee. Vou in die suurlemoenskil.
Skep die mengsel in die voorbereide pan en lig die top vlak. Bak op die middelste rak van die oond vir 30-40 minute of tot goudbruin bo-op en 'n toetspen in die middel skoon uitkom.
Haal uit die oond en hou eenkant om af te koel in die blik vir 10 minute, dan draai dit uit op 'n draadrak en laat heeltemal afkoel.
Om te dien, versier die koek met die sukade **James Martin BBC* 8/5/12

No comments:

Post a Comment