EIER IN ‘N RAMEKIN
Onthou net een ding, kreatiewe persone volg nie resepte nie – hulle maak resepte. Die aantal variasies op die volgende resep is direk eweredig aan jou verbeelding se beperkinge.
Benodighede
Ramekins - of as jy nie oor ramekins beskik nie kan jy net sowel ʼn kolwyntjiepan gebruik.
Eiers – die hoeveelheid hang van jou en jou gaste af.
Ham of enige van die volgende: spek, boelie, polonie, tamatie-en-uiesmoor, sampioene ens. Jy kan die bostaande ook in kombinasies met mekaar gebruik. Die items wat jy gebruik moet egter gaar en warm wees.
Olie of botter, om
te keer dat die gedoente nie aan die binnekant van die ramekin vassit
nie.
Metode
Smeer die binnekant
van die ramekin met olie of botter. Kerf die items by * hierbo in klein
stukkies en plaas onder in die ramekin. Breek ʼn eier bo-oor en bak in ʼn oond
van 180 grade vir 12-14 minute, of totdat die eier na jou smaak is.
ʼn Variasies
op bogenoemde is om die binnekant van die ramekin met ʼn heel stuk ham of spek
te belyn, voor die eier daarin gebreek word.
Jy sal natuurlik besef dat indien jy ʼn kolwyntjiepan
gebruik, die inhoud uitgehaal en in ʼn bord geplaas moet word.*Ontbyt-brekfis*
BREAKFAST: OMELET IN A MUG:
For a fast, healthy breakfast, it doesn't get any easier than this omelet you can make in a mug
.
Ingredients:
1 large egg
2 egg whites
2 tbsp shredded cheddar
cheese
1 tbsp diced green bell
pepper
Salt and ground black pepper
to taste
Cooking spray
Directions:
Combine egg, egg whites,
cheddar cheese, bell pepper, salt, and ground pepper in a microwave-safe mug
coated with non-stick spray. Microwave on high for 1 minute; stir. Return to
microwave and cook until eggs are completely set, 1 to 1 1/2 minutes longer. Sprinkle cheese on top
and serve.
Vanessa Fourie Willemse
No comments:
Post a Comment