Slaai met Gemarineerde Sampioene en Blomkool
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/05/sampioen-en-blomkool-slaai.html
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/05/sampioen-en-blomkool-slaai.html
**SARIE**
genoeg vir 6
Die slaai kan tot 3 weke in jou yskas hou as dit in ‘n
lugdigte houer is
45 ml olyfolie
3 x 250 g-bakkies
bruin en wit sampioene
1 x 200 g-pak
blomkool
1 x 170 g-pakkie
aspersiepunte, gedompel in kookwater
Marinade
80 ml balsemasyn
160 ml olyfolie
2 knoffelhuisies,
fyngekap
1 hand vol
koljander, fyngekap
2 rooi
brandrissies, fyngekap
sout en
varsgemaalde swartpeper
Verhit olyfolie tot warm in middel- slagpot.
Voeg sampioene by en roerbraai vir 8 – 10 minute of tot halfgaar.
Verwyder sampioene en hou eenkant.
Gooi ’n bietjie kookwater in pot.
Plaas blomkool in pot en maak toe met deksel. Stoom blomkool vir
Voeg sampioene by en roerbraai vir 8 – 10 minute of tot halfgaar.
Verwyder sampioene en hou eenkant.
Gooi ’n bietjie kookwater in pot.
Plaas blomkool in pot en maak toe met deksel. Stoom blomkool vir
3 – 5 minute of tot halfgaar.
Dreineer en plaas saam met sampioene in groot mengbak. Voeg aspersies by.
Dreineer en plaas saam met sampioene in groot mengbak. Voeg aspersies by.
Marinade
Meng asyn, olyfolie, knoffel, koljander en brandrissie goed.
Gooi oor gaar groente en meng deur.
Geur goed met sout en peper.
Laat marineer in yskas vir 2 – 3 uur en sit voor as slaai.30/5/14
Meng asyn, olyfolie, knoffel, koljander en brandrissie goed.
Gooi oor gaar groente en meng deur.
Geur goed met sout en peper.
Laat marineer in yskas vir 2 – 3 uur en sit voor as slaai.30/5/14
No comments:
Post a Comment