BOERE DUMPLINGS
3 ½ k Koekmeel
2 t Kitsgis
3 tlp Suiker
1 ½ tlp Sout
± 250 - 300ml Water.
Meng die bestanddele (as jy 'n menger
het sommer daarmee), maak toe met plastiek en laat rys terwyl jou vleis gaar
word.
Die laaste 20min, sit jou klein
bolletjies op die vleis en maak die pot toe. MOENIE die pot oopmaak voor die
tyd om is nie. En daar's hy!!
Geplaas deur: Dalene Brits
DUMPLINGS
Petra Vorster en almal wat dumplings op vleis resep soek. Hierdie resep word gereeld deur my gebruik en dit is so lig en maklik.
250ml koekmeel
10ml Bakpoeier
1ml Sout
12,5ml botter (margarine)
175ml melk
1. Sif droë bestandele saam, vryf die smeer in en sny vloeistof in met 'n slaplemmes. (Ek meng dit sommer met 'n gewone lepel)
2. Jy kan vloeistof byvoeg indien die beslag te styf is. (Beslag kan eerder te slap wees as te styf.)
3. Doop 'n lepel in die vleissous of sommer net enige water en skep lepels vol op jou sop of vleis.
4. Sit die deksel op en laat 10 na 15 min lank stadig kook. Moenie oopmaak voor daar nie ten minste 10 min verstreke is nie. (Ek laat dit altyd 15min kook.)
Pulane Alcock IN EN OM DIE HUIS
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/05/kluitjies-op-vleisgeregte.html
BOLOGNESE SOUS
2 Uie
80 ml Olyfolie
350g Beesmaalvleis
Braai uie in olie tot deurskynend. Voeg vleis by en braai bruin.
80
ml Rooiwyn
2
Splashes Worcester
Sous
1
destlp Steak & Tjops
2
eetlps Asyn
2
½ tlps Heuning
3
Knoffelhuisies, gekneus
¾
tlp Sout
¾ tlp hot Chillie paste (Peri-peri)
¾ tlp Paprika
2 tlps Oreganum
¾ tlp Swartpeper
60g Tamatiepasta
1kg gekapte vars Tamaties
Voeg die res van die bestanddele by en simmer vir ten
minste 45min, maar verkieslik 2 ure.
Maak witsous met Bruismeel en roer dit in die pasta. Gooi
dan die sous bo-oor en dan bietjie kaas.
HELENA SE BOBOTIE!!
Hierdie is die lekkerste resep wat ek ken. Geheim le in
die speserye wat verhit word - oppas vir aanbrand!
Bobotie
GROEP A
20 ml fyn gemmer
30 ml sagte bruin suiker
10 ml kerriepoeier
15
ml borrie
10
ml sout
1
ml peper
60
ml margarien
5
med. uie, gekap
Verhit in swaarboom-kastrol (oppas vir brand!)
Voeg margarien by en soteer uie tot sag.
GROEP B
2 snye witbrood in water geweek
1 kg maer maalvleis
150 ml pitlose rosyne
60 ml blatjang
30 ml fyn appelk.konfyt
30 ml asyn
30 ml Worcestersous
30 ml tamatiepasta
Druk water uit brood en meng met res van B se bestanddele
Meng met maalvleis en kook 20 min. oor lae hitte
Skep in gesmeerde bak
Helena Kruger
GROEP C
375 ml melk
2 eiers
vars suurlemoenblare
Klits melk & eier saam, giet oor vleis.
Druk hier & daar ‘n suurlemoen blaar in
vleismengsel.
Bak 45min. by 180 °C WEG 3/12/10
N.S dit is n baie Lekker resep!!!Geniet hom
Helena 3/12/10 B
BASIESE
QUICHE
125ml
Botter{saggemaak]
250ml
Koekmeel
250ml
Gerasperde Kaas
5ml
gemengde Kruie[as jy wil]
Knippie
sout
Vryf botter
in jou meel met jou vingerpunte[krummels]
Voeg kaas
en jou kruie by
Rol n sagte
bol en drukdit in n foelie-tertbakkie vas
Plaas vir
so 5min. in yskas en giet dan jou vulsel in jou kors en bak dit vir so 30min by
180*C
VULSEL
1k Room
1 eier
1t
Bakpoeier
sout en
peper
Klits jou
room en eier en voeg bakpoeier by, geur en bak dan
WENKE
Kap 500g
Sampioene grof, braai in bietjie botter en skep dit eweredig in jou kors
Dreineer n
Blik Aspersies stukkies en skep dit in kors en gooi dan jou vulsel bo-oor
Braai uie
en n paar peppedews in bietjie botter en plaas dit bo-op kors en dan jou vulsel
14/11/11 Helena Kruger.
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/quiche.html
FLOPVRY MARKDAG SJOKOLADEPLAATKOEK
Arina du
Plessis
Lewer 24
blokkies.
Wat ook al
die geleentheid, dié resep is ’n redding.
Dis
blitsig, ekonomies en flopvry.
750 ml
koekmeel
20 ml
bakpoeier
5ml
koeksoda
80 ml
kakao, gesif
450 ml
suiker
3 ml sout
500 ml warm
water
250 ml olie
60 ml asyn
10 ml
vanielje geursel
Voorverhit
die oond tot 180 C.
Smeer ’n
standaard oondpan liggies met olie.
Pols die
droë bestanddele saam in ’n voedselverwerker tot gemeng.
Voeg die
water, olie, asyn en vanielje geursel by en pols tot ’n gladde beslag.
Gooi in die
oondbak, smeer gelyk en bak vir 20 minute of tot ’n toetspen skoon uit die
middel van die koek kom.
Laat in die
pan afkoel en versier met botterversiersel, gekookte kondensmelk of
ganache.2/4/13
Geplaas
deur:Charina Fourie
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/plaatkoek-vir-markdae.html
VERSIERING
125g goeie
margarine of botter 375ml
(1 ½
koppies) versiersuiker
15-30ml
(1-2 eetlepels) kakao … sif maar die twee goedjies saam want dan verhoed jy
klontjies.
1
teelepeltjie vanilla geursel.
Klop daai
botter/margarine tot dit romerig is.. en voeg dan die versiersuiker stadig
bietjies vir bietjies by terwyl jy aanhou klits.. Voeg jou vanilla geursel by.
Sodra jou koek gaar is en uit die oond kom, smeer jy hierdie
versiersuikermengsel bo oor… en los hom dat hy afkoel
KLEIN FRIKKADELLETJIES
Louise Groenewald – eie resep
Toe ek die frikkies vir ‘n charity geleentheid gemaak het, het ek dit afgeweeg toe ek die bolletjies gerol het. 20g elk. Jy kry 60 uit op 1 Kg mince. Dit help as jy volgende keer weer ‘n groot hoeveelheid moet maak, dan weet jy hoeveel jy kan uitkry. Ek het 30 op ‘n slag in die elektriese braaipan gaargemaak op medium hitte vir 10 - 15 minute met die deksel op. Dreineer op handdoekpapier.
Op die stoof in ‘n gewone pan in vlak olie neem dit 10 minute. Draai een of twee keer.
Of bak in die oond teen 180°C vir omtrent 15 - 20 minute. Draai een keer.
1 Kg Lean Mince
2 Eetlepels All Gold Tamatiesous
2 Eetlepels Mrs. Balls Mild Chutney
5ml Sojasous
5ml Ina Paarman’s Garlic & Herb Seasoning
5ml Knoffelsout
5ml Aromat
5ml Gedroogte gemenge Kruie
5ml Komyn (Cumin jeera)
5ml Fyn Koljander
‘n Paar draaie Swart peper
½ Koppie droë Broodkrummels (die soort wat jy in die winkel koop)
1 Extra Large Eier
Meel om in te rol
Meng alles liggies saam en rol bolletjies. Sit bietjie meel in ‘n bak, plaas frikkies in bak en sprinkel bietjie meel bo-oor. Skud bak heen en weer om frikkies met meel te bedek. Maak gaar soos verkies.
Louise Groenewald – eie resep
Toe ek die frikkies vir ‘n charity geleentheid gemaak het, het ek dit afgeweeg toe ek die bolletjies gerol het. 20g elk. Jy kry 60 uit op 1 Kg mince. Dit help as jy volgende keer weer ‘n groot hoeveelheid moet maak, dan weet jy hoeveel jy kan uitkry. Ek het 30 op ‘n slag in die elektriese braaipan gaargemaak op medium hitte vir 10 - 15 minute met die deksel op. Dreineer op handdoekpapier.
Op die stoof in ‘n gewone pan in vlak olie neem dit 10 minute. Draai een of twee keer.
Of bak in die oond teen 180°C vir omtrent 15 - 20 minute. Draai een keer.
1 Kg Lean Mince
2 Eetlepels All Gold Tamatiesous
2 Eetlepels Mrs. Balls Mild Chutney
5ml Sojasous
5ml Ina Paarman’s Garlic & Herb Seasoning
5ml Knoffelsout
5ml Aromat
5ml Gedroogte gemenge Kruie
5ml Komyn (Cumin jeera)
5ml Fyn Koljander
‘n Paar draaie Swart peper
½ Koppie droë Broodkrummels (die soort wat jy in die winkel koop)
1 Extra Large Eier
Meel om in te rol
Meng alles liggies saam en rol bolletjies. Sit bietjie meel in ‘n bak, plaas frikkies in bak en sprinkel bietjie meel bo-oor. Skud bak heen en weer om frikkies met meel te bedek. Maak gaar soos verkies.
HELENA SE FRIKKADELLE
1 kg maalvleis.
1 ui fyngerasper.
1 aartappel, fyngerasper
1/2 k Koekmeel
[miskien bietjie meer kyk net ]
2 eiers.
2 eetl. tamatiesous.
2 eet. worcestersous.
2 eetl. bladjang.
1 tl. sout.[na smaak]
bietjie peper
Metode:
Meng alles goed. .
Ek kook myne op die stoof in n bietjie water met 1
hoenderblokkie in opgelos[so die helfte teen jou balletjie op] dan maak dit n
baie lekker sousie pasop dit brand stadig kook>15min
N.S.Rol eers jou balletjies in skoon koekmeel voor jy dit
in die kastrol of pan op die stoof plaas dan is dit baie lekker] O ja en moenie
die balletjies te styf rol nie lekker groot losserige balle is baie
lekker.. Helena Kruger*Lekker Resepte
vir die Jongergeslag*29/6/13
N.S>Jy kan 1 pakkie tomato paste inroer in jou
watermengsel*
VINNIGE
FRIKKIES
Lizanne Conradie Brink
1kg mince,
klein houer plain yogurt, en n
pakkie sop poeier (enige smaak wat jy soek, ek gebruik
brown onion of mushroom) - meng als saam en rol balle, dit is vreeslik leke
RIA SE GEMMERBIER
Ek kry altyd komplimente oor die
resep..word gese' dis soos hul ma/ouma dit gemaak het..
5cm stuk gemmerwortel geskil en gekneus..
5cm stuk gemmerwortel geskil en gekneus..
kook dit vir so 10 min in 1 liter
water...
voeg nog 4 Liter kouewater by...
4 kop witsuiker..
12,5 ml kremetart...
7ml bloubierpot pakkie gis..dis die
groter kitsgissakkie..
handvol rosyne gekneus met pitte...’
Roer alles tot suiker gesmelt is.
Laat staan 12 ure, syg deur
kaasdoek en bottel.
Voeg van die rosyne in elke bottel.
Jy kan die afsaksel/moer vir 'n
volgende keer bere, as 'plantjie'.
Die volgende brousel is dan sterker
wees, voeg weer alles net by die 'plantjie'..hou in yskas..
Geplaas deur: Ria N. Pieterse http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/gemmerbier.html
GEVULDE
HOENDERBORSIES
Mens kan regtig enige vulsel gebruik vir die borsies. Sny
met 'n skerp mes 'n gleuf of sakkie in die borsie. Vul met vulsel van jou
keuse. Strooi kwistig met hoenderspeserye en rol dan in meel. Braai liggies in
olyfolie. Nou bak jy dit in die oond vir SLEGS 12 - 15 minute.Te lank bak maak
die vleisie droog. Gooi nou bietjie witwyn in die pan waarin die borsies
gebraai is om 'n sousie te vorm en gooi dit oor die vleisie wanneer jy opskep.
VOORBEELDE VAN
VULSELS:
1. Braai uie en tamaties met speserye.
2. 3 -5 gerookte mossels - baie lekker.
3. Songedroogte tamaties gekap>
Gebruik
hier jou verbeelding.
HAKE FILLET A LA MAMA
3 Eiers,
geklits
1 k
Bruismeel of gewone koekmeel
½ tlp
‘crushed garlic’ (in botteltjie)
½ tlp
Aromat
Visspeserye
Hake
filette
(GEEN SOUT)
Meng die
meel en garlic en aromat in ‘n platterige bak
soos roomys bak.
Sny die vis
in porsie grootte en strooi visspeserye
oor. Rol nou in die meel. Laat le die
vis daarin totdat dit tyd is om te bak.
Maak die
olie warm, doop nou die vis, wat eers in meel gerol is, in die eier en sit
dadelik met die velkant na bo in die olie.
Draai om en
steek met die vurk aan die dikkant van die vis. As daar nie meer vog uitkom nie
is die vis gaar.
Dit vorm
wel ‘n korsie om die vis maar nie ‘n dik deeg wat dikker as die vis is nie!
Bedien met
skyfies of net slaai.
(Ek gebruik
bruismeel)
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/02/hake-fillet-la-mama.html
LEKKERSTE SOUS
VIR HAMBURGERS, BOEREWORSROLLE ENS.
.by
Kos vir kampeerders met idees vir kampering on
Friday, May 27, 2011 at 3:25pm.
5 Uie gekap/gerasper
112.5ml Olie
Braai uie tot deurskynend in olie.
Pasop vir brand – dit maak sous bitter.
Haal van stoof af.
Voeg by die uie –
114ml Tamatiesous
75ml
Mosterdsous
110ml
Asyn
4E
Worcestershiresous
250g Suiker
Plaas terug op plaat en roer tot dit kookpunt bereik.
Meng apart –
100ml Koekmeel
20ml Maizena
200ml Water
Voeg hierdie meelmengsel by die uiemengsel.
Laat opkook [dit kook nie baie vinnig nie, want dis ‘n
dik sous]
Laat dan stadig prut vir 5 minute.
Hierdie sous kan saam met hamburgers, boerewors rolle,
prego rolle,
Hoenderburgers of enige ander tipe vleiserigheid gebruik
word.
Dis absoluut fantasties.
Ek maak gewoonlik baie hiervan en vries dit dan ‘n
kleiner houers,
dan het ek altyd sous
BESTE BURGER
(6 porsies)
700g
maalvleis
125ml broodkrummels
125ml broodkrummels
20ml
mostert
20ml tamatiesmeer
20ml tamatiesmeer
3
knoffelhuisies gekneus
2 eiers
2 eiers
2ml peper
VIR DIE SOUS
200ml
natuurlike jogurt
Handvol vars kruisement opgekap
Handvol vars kruisement opgekap
Blaairslaai,
tamatie en agurtjies vir bedizening
Metode:
Voorverhit
die oondrooster.
Spruit ‘n
groot kleefwerende bakplaat met kossproei.
Meng die
maalvleis, broodkrummels, mostert, tamatiesmeer, knoffel, eiers en peper saam
in ‘n groot mengbak.
Vorm 6
groot koekies uit die vleismengsel.
Maak ‘n
effense duik in die middel- dit sal vanself regkom soos die vleis gaar word.
Plaas die
vleiskoekies op die bakplaat en rooster vir sowat 5min per kant of tot vleis
goudbruin en deur gaar is.
SOUS
Berei die
sous voor deur die jogurt en kruisement saam te meng.
Stapel die
burger op ‘n broodrolletjie van jou keuse, en sit van die sous tussen die
tamatie en blaarslaai lae.*Avokado 2011* http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/hamburgers-en-souse.html
HEMELSE STEAK
1kg tenderised steak (sny in stukke)
Meng meel met speserye van jou keuse en rol die steak in die mengsel
Sny 2 uie in dun skywe
Sny 1 bakkie mushrooms in skywe
Pak lae om die beurt van vleis, uie en mushrooms in 'n oondvaste bak.
Meng:
200ml melk,
250 ml room,
1 eetlepel worcestersous,
1 eetlepel chutney,
1 eetlepel tamatiesous,
1 pakkie wit uie sop.
Meng goed en gooi oor vleis in bak.
Strooi 1 koppie gerasperde kaas bo-oor en bedek met foelie of maak toe metdeksel. Bak vir 60 - 90 min by 160 grade.
Geniet! Kosmater
*Henriette Wessels Ek het hom toevallig verlede naweek gemaak - ryk maar baie lekker!24/4/13 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/hemelse-steak.html
1kg tenderised steak (sny in stukke)
Meng meel met speserye van jou keuse en rol die steak in die mengsel
Sny 2 uie in dun skywe
Sny 1 bakkie mushrooms in skywe
Pak lae om die beurt van vleis, uie en mushrooms in 'n oondvaste bak.
Meng:
200ml melk,
250 ml room,
1 eetlepel worcestersous,
1 eetlepel chutney,
1 eetlepel tamatiesous,
1 pakkie wit uie sop.
Meng goed en gooi oor vleis in bak.
Strooi 1 koppie gerasperde kaas bo-oor en bedek met foelie of maak toe metdeksel. Bak vir 60 - 90 min by 160 grade.
Geniet! Kosmater
*Henriette Wessels Ek het hom toevallig verlede naweek gemaak - ryk maar baie lekker!24/4/13 http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/hemelse-steak.html
Louise Groenewald
LEKKER HOENDER MAYO TOEBROODJIES
Ina Paarman Seasoned Salt
Ina Paarman Green Onion Seasoning
Nola Mayonnaise
Hoenderborsies met been aan!
Ek maak gereeld by 'n stalletjie
toasted samies en kan nie voorbly met die kiepie mayo nie! My geheim is om net
hoenderbors (met been in) te gebruik, sprinkle bietjie Ina Paarman Seasoned
Salt oor, dit maak ek in die drukkoker gaar. Dan meng ek die afgekoelde hoender
(sonder been en vel) wat fyngesny is met Nola mayo en Ina Paarman se Green
Onion Seasoning. Niks anders nie, maak dit die vorige dag reeds, dit raak beter
as dit bietjie getrek het. Blinkbek lekker!!
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/jaffels.html
KAASSKONS IN JOU "SNACKWICH
*HELENA SE Eie
Resep*
4 eetlepels Olie
1 Eier
¾ koppie Melk
1 koppie meel
2 Teelepels bakpoeier
1 ½ koppie Geraseperde Kaas
1t sout
Metode*
Meng alles saam en dan maak jy dit in die “snackwich”
gaar!
N.S.jy kan gerasperde ui in gooi..*.ham..*.Spek gebraai
en ek het dit laat afkoel en gerooster op die kole saam met my braai heerlik..die
manne was mal daaroor****** Helena Kruger** http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/snackwich-geregte.html
KOLWYNTJIES
3 eiers
175 g (200 ml) strooisuiker
175 g (312 ml) bruismeel
175 g botter, sag en by kamertemperatuur
5 ml vanieljegeursel
Verhit jou oond tot 180 ºC. Voer ’n kolwyntjiepan met
papierbakkies. Plaas al die bestanddele in die mengbak van jou elektriese
menger. Klits vir 3 - 4 minute. Skep die mengsel in die papierbakkies en bak
vir sowat 15 minute tot gaar. Haal uit en laat afkoel voor jy versier. [12
kolwyntjies] 5/11/10♥
Versiersel
200 g (220 ml) botter, saggemaak
200 g (380 ml) versiersuiker, gesif
30 ml melk
pienk
voedselkleursel
Dis die maklikste om versiersel in ’n elektriese menger
te maak. Meng die sagte botter en versiersuiker goed saam. Voeg die melk by en
meng goed. Kleur die versiersuiker met ’n klein bietjie voedselkleursel. Smeer
versiersel bo-op die kolwyntjies en versier!!! http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/cupcakes.html
Kookwater kors:
500g botter,
250 ml kookwater,
500 g koekmeelblom
Knippie sout,
Metode:
Rasper botter in meng
bak, gooi kookwater oor en roer tot botter gesmelt het.
Voeg koekmeel en sout
by en roer goed deur mekaar. Mengsel is pap.
Plaas mengsel op botterpapier
of in 'n toe houer en verkoel in yskas tot koud en gebruik soos benodig.
Hierdie een is 'n ware
wenner.
Lekker resepte vir die
Jongergeslag
KRUMMELPAP (In
die Mikrogolf)
ek het n baie maklike manier om krummelpap in 9min te
maak.
Ek maak dit gereeld.
2 koppies Mieliemeel
1 koppie water (jy kan dit nou meer of minder maak maar
hou dit dubble/helfde verhouding)
Sit dit in 'n bak met n knippie sout en sit in mikrogolf
op hoog vir 4min.
Haal uit en roer die pap, dit sal nou krummels maak.
Gooi botter in en roer. Sit terug in mikrogolf vir 5min
en dis gaar!
Geplaas deur: Chanel Swanepoel
LEKKER RESEPTE VIR DIE JONGERGESLAG http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/mieliemeel-pap-in-mikrogolf.html
LEKKER MIELIEPAP
ek
het die maklikste resep ooit;
4,3,2,1=
4kop
water
3kop
meel
2tl
sout
1
pot
Spuit
die kastrol met ‘spray & cook’. (Dit
keer dat die pap nie vasbrand aan die kastrol nie.) Laat kook die water met sout in en gooi meel
in roer terwyl die water op die plaat staan.
Laat gaar word oor lae hitte. Hoe
langer die pap kook, hoe lekkerder. KOSMATER http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/06/mieliepap.html
Die
PASTEIDEEG vir lui vroue soos ek
•
1k koekmeel
•
2 t bakpoeier
•
125 ml botter of margarien
•
¾ k melk
•
1 eier
•
2 ml sout
•
Vryf botter in meel.
•
Klits eier, melk en meng dit in die meel in vir ’n slap deeg.
•
Drup bo-oor die hoender en bak by 180°C.
Wanneer
die luivroudeeg gebruik word, moet die vleis lekker souserig wees. Die
vleissous bak “in die deeg in”. Dit deug ewe goed op maalvleis of wildvleis wat
ontbeen is. Kotie Wagenar !!!!!!12/10
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/wildspasteie.html
Chantelle
Geldenhuys Van Kreatiewe Kos Idees –
KAASKRULLE MACARONI
Kook pasta
tot amper gaar (dreineer die water af)
Gooi dan
ongeveer 1 liter melk oor pasta en bring tot kookpunt
Gooi nou 1
GROOT PAK KAASKRULLE in en roer deur tot al die kaaskrulle gesmelt is.
Sout en
peper
OPSIONEEL,
Gooi in 1 blikkie tuna (gevlok) of gevlokte hoender of ham blokkies
Ekstra kaas
indien verkies
Laat staan
vir 5 minute en dien op
Ek sou nou
weer se: Kook pasta tot gaar en dreineer - bring melk tot kookpunt, gooi pak
kaaskrulle in en kook tot gladde mengsel. Voeg die ekstra kaas en tuna by en
roer deur. Gooi by gaar pasta. Laat deur prut !! Haal af van stoof, laat staan
vir 5 minute en dien op.
Indien die
melk nie dikkerig raak nie ???? - voeg miskien van die begin af so 1 na 2
eetlepels meel by of so 'n eetlepel wit uiesop
OUMA SE MACARONI EN KAAS
Was dit nou
lekker vir n verandering**29/11/12
Helena
1 Pak
Macaroni
2k Sterk
Cheddar Kaas
1Pak Bacon
Strips
2Eiers
1K Melk
S/Peper
Botter
2 Tamaties
Metode:
1.Kook Mac.
volgens aanwysing[al dente] dreineer
2. Rasper
kaas,sny tamaties in ringetjies,
Klits eiers
saam met die melk,
Braai Bacon
net gaar
3.Smeer
Bakskottel met n bietjie botter
4. Pak lae
:
Macaroni>Bacon>Tamaties>S/P>Kaas...Laaste
laag moet Kaas wees bo-op...
5.Gooi eier
en melkmengsel bo-oor stip met n paar klontjies botter en bak tot mooi
Goudbruin en gestol...+25min. by 180*C>>>En daar het jy dit net soos
Ouma dit gemaak het!! http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/03/macaroni-en-kaas-mac-cheese.html
BAPSIE SE MALVAPOEDING
2 Eiers
1 k Suiker
3 eetlp
Appelkooskonfyt
Sout
2 tlps
Koeksoda
2k Melk
2k Meel
2 tlps
Bakpoeier
Klits
eiers, suiker en konfyt saam. Maak koeksoda met melk aan en meng om die beurt
met gesifte meel by eiermengsel. Skep in bak, MAAK TOE en bak vir 45min by 180º.
Sous:
1 ½ k
Suiker
2 k Melk
Smelt saam
en
2tlps
Vanilla
1k
Kookwater
240g
Margarine
gooi oor
warm poeding.
OF
1k Room
6 eetl
Margarine
½ k Suiker
2tlp
Vanilla
#Baps
MAKLIKE MELKKOS IN DIE MIKROGOLFOOND
1L melk
180ml
koekmeel
2ml
sout
15ml
botter
kaneelsuiker
Mikrogolf die melk ongeveer 10 min oop in diep 2L bak by
100% krag tot kookpunt
Meng die koekmeel en sout
Frummel die botter daarin
Voeg die meelmengsel alles tegelyk by die kookmelk en
roer dit met n draadklopper totdat klein klontjies gevorm het
Mikrogolf die melkkos ongeveer 4 min oop by 100% krag tot
gaar en roer dit af en toe
Sit dit warm voor met kaneelsuiker
Dit is
regtig baie maklik en baie vinnig 30/3/13 nou nie
dieselfde een nie maar hier is ons s'n op die blog:
BESTE MELKTERT OOIT: [ Lucia van der Westhuizen]
Hiervan kan ek getuig, maak net dit. Jy kan enige kors
gebruik.
"En hoe weet ek dit?
Want ek het 18 resepte voor die een probeer.
Niemand het 'WOW' gesê nie.
Met die een is dit al wat almal sê.
Met hierdie resep, hou die tert sy vorm as jy dit bedien.
Koop sommer 2 klaar gemaakte melktert korse by spar, nie
worth it om jou eie te maak nie, dit vat forever!"
Maak eers ’n kors van 1 pakkie Tennisbeskuitjies en 125g
botter.
STAP 1
Gooi 1 liter melk in ‘n kastrol saam met
2 tl botter en 1 kaneelstokkie.
Verhit dit oor matige hitte todat dit begin kook.
STAP 2
Sit in jou liquidizer
80 ml koekmeel,
80 ml maizena,
1 ml sout,
125 ml melk,
200 ml suiker,
3 eiers en
5 ml vanielje geursel. Klits todat dit goed gemeng is.
STAP 3
Gooi die mengsel by die melk wat by nou kookpunt begin
bereik.
Hou aan roer, anders brand dit vas.
Wag todat dit soos ‘n vulkaan begin prut anders is jou
meel nie gaar nie, dis wat die tert laat stol.
STAP 4
Gooi dit in leë dop.
Sprinkel kaneel oor.
Erna
VINNIGE MELKTERT
RESEP
Dit maak 2 ronde gewone silwer foelie bakkies vol of
anders
die gewone glas vierkanttige tertbakke vol. Gebruik 'n
kors
van jou keuse.
1 Blik kondensmelk
50 ml Maizena
50 ml Vlapoeier
1 Eier
1 L Melk
Essense (Vanilla)
Kaneel
Metode:
Gooi die blik kondensmelk in n pot en maak die lee blik
vol
melk in gooi saam met die kondensmelk.
Gooi altesaam 3 blikke melk saam met die 1 blik
kondensmelk. Roer aanmekaar tot kook.
Vat die laaste melk en meng dit saam met die eier,
vlapoeier
en Maizena.
Sodra die melk/kondensmelk gekook het gooi die laaste
melk
mengsel met vla ens. by. Maak seker jy roer deeglik. Dit
is
geneig om vinnig vas te brand. Roer vir so 8 min en gooi
die
essense by.
Nou kan jy die mengsel in jou bak gooi en dadelik kaneel
oorgooi.
Los vir so rukkie buite totdat dit afgekoel het dan kan
jy dit
in die yskas sit. (Maak asb. net seker dat die mengsel n
bietjie
dukker geword het voordat jy dit oorgooi.)
Die tert stol vinnig. Wat ek gewoonlik doen is ek kook
die
kondensmelk en melk in die begin in die mikrogolf dan
hoef
ek nie aanmekaar te roer nie en dit brand ook nie vas
nie. Ek
maak net seker dat dit nie oorkook *Egte Afrikanse
Resepte
MIELIEBROOD VAN RSG
1 kwart koppie bruismeel
1 eetlepel suiker
2 teelepels bakpoeier
1 teelepel sout
1 eetlepel gemengde kruie
¾ koppie couscous (of meel)
Halwe koppie kaas
1 kwart koppie olie
2 eiers
1 blikkie geroomde mielies
Verhit oond 180 grade Celsius
Meng alles en gooi in ‘n brood pannetjie
Bak vir 40 minute
Bron: RSG
Petra Pretorius
Hierdie sjokelade koek stel my nooit ooit terleur nie. Ek
bak hom al 30 jaar... hy is in die Wenresepte boek. Hy is maklik, en heerlik
klam. Ek maak met hom wat ek wil, soms gooi ek baie rooi kleursel by, dan
verander hy in 'n red velvet cake. Hy maak die lekkerste cupcakes. En hy is ook
my lekker swartwoud koek, jy kan botterversiersel opsit, jy kan hom in 'n
roomkoek verander, jy kan karamel opsmeer, jy kan gesmelte sjokelade bo oor
gooi ... maar die basiese resep bly dieselle en is nooit 'n flop nie. En nou
klink dit asof ek verlief is op die koek, haha ......
SJOKOLADE-OLIEKOEK
4 ekstra groot eiers – geskei
375ml suiker
450ml koekmeel
15ml bakpoeier
2 ml sout
125ml kakao
250ml kookwater
125ml olie
5ml vanieljegeursel
Meng kookwater & kakao. Laat afkoel. Voeg olie &
geursel by. Los eenkant.
Klits eiergele, voeg suiker bietjie gewys by. Klits tot
liggeel & sponsagtig dik.
Voeg nou kakaomengsel by & klits goed.
Sif meel, bakpoeier & sout saam. Voeg by & meng
deeglik.
Klits eierwitte styf & vou in mengsel in.
Gooi in gesmeerde koekpanne. Bak by 180 °C vir 30-35min.
#Basiese sjokolade koek, flopvry, gberuik ook vir cupcakes,
veelsydige
FLOPVRYE PANNEKOEK
Amke Fourie
Die enigste pannekoek resep wat jy nodig
het. Flop nooit en is nooit rubber nie, selfs as dit koud is.
Pannekoek
4 k meel
4 eiers
5 k water
½ t sout
4 t bakpoeier
½ k olie
Meng alles baie goed saam en bak, die
geheim is om die bakpoeier laaste by te gooi en goed te meng.
Helena Kruger
PANNEKOEK
3 x 250 ml koekmeel
3 groot eiers
175 ml koppie olie
25 ml asyn
3
ml sout
15
ml bakpoeier
4
x 250 ml water
Metode
Klits eiers en water baie goed.
Gooi kookolie, asyn en sout by en klits weer goed.
Gooi meel by en klits.
Gooi bakpoeier laaste by en klits vir 1 min.
Hoe langer die mengsel staan voor gebruik hoe beter. Die
mengsel kan in die yskas gebêre word vir 1 week.
Lewer omtrent 15 middelslag pannekoeke.
Ek verdubbel gewoonlik die resep.
Van een van ons Kosmaters!!
SUPER MAKLIKE
PANNEKOEK
500gram selfraising flour,
2 eiers,
2 ½ koppies water en
5ml sout.
En dis maar al!!!!! Meng als goed saam.
Lewer omtrent 30 pannekoeke.
Ek maak dit al vanaf die ouderdom van om en by 10 jaar.
Dit was my verantwoordelikheid om vir al ons kleinkinders pannekoeke te bak
wanneer hul eerste tand in sig is.
PAMPOENKOEKIES IN
STROOP
500ml gaar boerpampoen
250ml gesifte koekmeel
10ml bakpoeier
2ml sout
1 geklitste eier
Kookolie
SOUS:
15ml botter/margarien
375ml suiker
200ml melk
15ml mielieblom
175ml koue water
Metode:
Maak pampoen goed fyn.
Voeg, meel, bakpoeier, sout en eier by en meng goed.
Skep lepels vol in warm olie, druk effens plat en bak tot
weerskante goudbruin en gaar.
Pasop dat die olie nie te warm is nie, dan brand die
koekies voordat hulle gaar is.
Dreineer op kombuispapier en skep in opdienskottel.
Verhit botter, suiker en melk tot kookpunt.
Los mielieblom in water op en roer in ‘n straaltjie by
die melkmengsel.
Verhit tot kookpunt en gooi oor koekies.
Dien warm op. Lewer sowat 3 dosyn koekies
Lekker
resepte vir die Jongergeslag
PETRA SE GEEN KNIE BROOD
MAKLIKE ROER WITBROOD
Jy kan sommer met jou huiswerk aan gaan met die brood !
Hier is die resep weer :)
Toe verander my hele lewe met die resep!
7 koppies meel (Dis presies 1Kg)(Koekmeel)
4
Koppies Water(lou water)
2
teelepels sout
1 Pakkie suurdeeg.(10g)
(1tlp Suiker)
Meng alles goed deur, gooi in panne, laat rys, bak vir
omtrent 1 uur tot gaar by 180°C
Dis dit, niks knie, af knie nie, net meng goed deur, laat
rys en bak.19/7/12
PETRA SE SAVORY
SKONS
1 Koppie bruismeel,
of gewone koppie koekmeel en 10ml bakpoeier.
Vat dan ‘n ander koppie (250ml) gooi
70ml olie daar in en
1 eier,
vul dan die res van die koppie met melk.
Klits en gooi by die meel en meng.
Gooi nou by wat jy wil, jy kan soos ek,
'n koppie gerasperde kaas ingooi, en/of
bacon bits,
pietersielie, of
lekker fyn biltong.
Sit jou sout en/of peper of
bietjie paprika en
ander geurmiddels by.
Ek het net sout by want my kind hou nie van te veel spice
nie. Meng goed, skep lepelsvol in pannetjie en bak in oond 180gradeC, vir so 10
tot 15 minute of totdat so lekker goudbruin is.
WAARSKUWING! Maak maar dubbeld aan want 12 is nie genoeg
vir my mense nie, lol
Lekker resepte vir die jongergeslag
PIESANGBROOD
Baie baie lekker
3 groot piesangs fyngedruk
3 groot piesangs fyngedruk
½ k margarien
1 ½ k suiker
2 k meelblom
1 ½ tlp bakpoeier
1 ½ tlp bakpoeier
¼ tlp. Sout
2 eiers
1 teel vanilla
1 tlp koeksoda
½ k
melk
Metode:
Meng fyn piesang, suiker en sagte margarien goed. Sif meelblom, bakpoeier en sout saam en voeg by piesang mengsel. Meng eiers baie goed en voeg by mengsel. Meng vanilla en koeksoda met melk en voeg laaste by. Meng goed.
Bak by 180 grade tot bruin en gaar ongeveer 'n uur.Toets met toothpick, indien skoon uitkom, is broodjie gereed.
Jy kan ook so ¾ k gekapte neute en/of klapper insit indien verkies
PIZZA DEEG
Helena Kruger
500 ml koekmeel
5
ml sout
1
x 10g kits suurdeeg
5 ml suiker
100 ml olie
240 ml lou warm water
1. Gooi alles in die voedselverwerker en knie goed.
2. Laat rys so in die bak tot dubbeld en pulse weer goed.
3. Rol baie dun uit. Sit tamatie en uiesous op en enige
vulsel.
4. Bak 20 min in warm oond.*Die Grasdak Bultfontein *http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/...
MARLENE SE
PLAATKOEKIES
Marlene Minderon
2 kop meel
2 eiers
1/4 teel sout
½ k suiker
2 teel bakpoeier
2 teel gesmelte botter
1/2 kop melk
Meng droee bestanddele en dan die melk eiers en gesmelte
botter. As jy sien deeg is te styf voeg nog bietjie water/melk by. Ek het die
resep dubbel gemaak. Enjoy.
Lidia Theron sê:
“Ek dink nie ek het al vir julle vertel van my oorlede
skoonma se heerlike sagopoeding nie.
Hierdie is dus 'n familieresep en ek deel dit graag met
julle. Ek haal nooit, maar nooit dinge uit my resepte of verswyg dinge nie.
Hierdie is dus die ware jakob.”
OUMA THERON SE SAGOPOEDING
500 ml melk
60 ml sago
2 eiers
5 ml vanilla
60 ml suiker
2 ml sout
appelkoos konfyt
• Week sago tenminste 2 uur lank in die melk (oornag is
beter).
• Bring in die mikrogolfoond, op hoog tot kookpunt en
roer elke 3-5 minute.
• Meng eiergele, geursel, sout en die helfte van die
suiker.
• Roer dit geleidelik by die warm mengsel in en mikrogolf
verder totdat dit net begin verdik. Moet dit nie té lank mikrogolf nie, anders
sal dit skif. Dit moet nog slapperig wees.
• Gooi in ‘n gesmeerde, vuurvaste bak.
• Skep teelepelsvol konfyt in die mengsel.
• Klop eierwitte totdat dit sagte punte vorm en klop die
res van die suiker geleidelik by.
• Smeer meringue oor en bak @ 180ºC totdat die meringue
liggies verbruin het.
SAGTE SKONS
Ontbyt Idee
2 koppies meel
4 teelepels bakpoeier
sout
2 eier
1 koppie melk
½ koppie olie
Metode:
Meng die droë bestanddele. Klits die eier, melk en
kookolie saam en meng met droë bestanddele. Bak in kolwyntjie pannetjies vir
ongeveer 8 na 10 min by 180*.
VIR KAASSKONS: Gooi handvol kaas in beslag, gooi
gerasperde kaas bo-oor, bietjie pietersielie en paprika.
Geplaas deur: Ria N Pieterse
Halwe koppie bruismeel
3 eetlepels gesmelte margarien
1 en 'n Halwe koppie gerasperde kaas
2 koppies gesnipperde vleis - Selfs braaivleis werk goed
1 en 'n Halwe koppie melk
Knippie gemengde kruie
Meng Alles saam. Bak vir 40 min op 180 tot bruin.
Bedien saam met slaai
Geplaas deur: Sanet Van Rensburg Greyling
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/02/sout-terte.html
No comments:
Post a Comment